FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 28 marca 2024, 14:01 - czw

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: 22 września 2016, 21:38 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 stycznia 2015, 23:41 - sob
Posty: 663
Lokalizacja: Lublin/ Wierzchowiska Drugie-Świdnik
Ule na jakich gospodaruję: Dadant 1/2
Miejscowość z jakiej piszesz: Lublin
Ja również lubię oglądać Tomka Miodka (jak i filmy innych pszczelarzy). Niekiedy można się dużo dowiedzieć dlatego że każdy stosuje inne metody gospodarki i wysuwa z nich wnioski które mogą pomóc zarówno początkującym jak i zaawansowanym pszczelarzom. Tomek Miodek jest pszczelarzem praktykiem który prowadzi różne doświadczenia w swej pasiece. Dzięki temu możemy zobaczyć efekty i wnioski pszczelarza.

_________________
Pozdrawiam Paweł


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 września 2016, 21:46 - czw 

Rejestracja: 01 września 2013, 10:18 - ndz
Posty: 5353
Lokalizacja: woj. Śląskie, Beskid Żywiecki
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Żywiec
pawelp1320 pisze:
Ja również lubię oglądać Tomka Miodka (jak i filmy innych pszczelarzy). Niekiedy można się dużo dowiedzieć dlatego że każdy stosuje inne metody gospodarki i wysuwa z nich wnioski które mogą pomóc zarówno początkującym jak i zaawansowanym pszczelarzom. Tomek Miodek jest pszczelarzem praktykiem który prowadzi różne doświadczenia w swej pasiece. Dzięki temu możemy zobaczyć efekty i wnioski pszczelarza.


To prawda, ale wróćmy do tematu :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 września 2016, 23:31 - czw 
Ciekaw jestem jak im to pójdzie. Próbowałem ostatnio te ciasto i powiem że w jego strukturze wyczuwalne były kryształki cukru. Jestem ciekaw jak sobie z tym poradzą pszczoły bo patrząc na ostatnie podkarmienie pszczoły (cukier i woda) nie chciały pobierać kiedy były kryształki - wyciągnęły tylko to co było płynne. Kryształki cukru zostawiły i nie bawiły się z jego rozpuszczaniem.


Na górę
  
 
Post: 22 września 2016, 23:33 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 23:59 - czw
Posty: 8665
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Marcinek pisze:
Ciekaw jestem jak im to pójdzie. Próbowałem ostatnio te ciasto i powiem że w jego strukturze wyczuwalne były kryształki cukru

dasz radę mi też smakowało, trzeba tylko dobrze popić bo słodkie :haha:

_________________
xyz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

   baner na stron                



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji