FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 09 października 2024, 00:09 - śr

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: miod kremowany
Post: 26 czerwca 2015, 00:02 - pt 

Rejestracja: 21 września 2012, 11:06 - pt
Posty: 93
Ule na jakich gospodaruję: WP WLK
Witam

kremuje miód od niedawna, ostatnio chciałem skremowac miod całkiem skrystalizowany i niestety mimo ,ze ma konsystencje skremowanego to czuć pod zębami grudki, kryształki.
Dawniej kremowałem miod który zaczynał krystalizować i takiego problemu nie miałem.
Co zrobić w takim przypadku? czy go lekko podgrzać i jeszcze raz kremowac?
Podpowiedzcie cos proszę

pzdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 czerwca 2015, 00:22 - pt 

Rejestracja: 04 maja 2014, 12:12 - ndz
Posty: 84
Ule na jakich gospodaruję: WP
Miejscowość z jakiej piszesz: Gozdowice
Jak kremowałeś, jaka temperatura i czas?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 czerwca 2015, 00:24 - pt 

Rejestracja: 21 września 2012, 11:06 - pt
Posty: 93
Ule na jakich gospodaruję: WP WLK
temperatura pokojowa, kremownica wlasnej roboty, wspomne ze poprzednie kremowalem tak samo i super wychodzil
kremuje juz z przerwami 3 dzien i dalej to samo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 czerwca 2015, 20:25 - pt 

Rejestracja: 04 maja 2014, 12:12 - ndz
Posty: 84
Ule na jakich gospodaruję: WP
Miejscowość z jakiej piszesz: Gozdowice
Zrób to samo podgrzewając miód do temperatury 30-40, tylko nie przegrzej..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 września 2024, 20:48 - ndz 

Rejestracja: 27 stycznia 2018, 22:48 - sob
Posty: 98
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Wysokie Mazowieckie
Odgrzewany temat.
Chcę skremować miód rzepakowy z truskawkami liofilizowanymi, jakie zastosować proporcje ?
Czy te proporcje są takie same do innych dodatków jak np. kakao?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 października 2024, 09:43 - czw 

Rejestracja: 03 listopada 2014, 11:11 - pn
Posty: 547
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: sieradzkie
Myślę, że 5 % ale próba smakowa wiele Ci podpowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 października 2024, 13:18 - czw 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 6611
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Wykład prof. Dżugan polecam.

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

   baner na stron                



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji