FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW http://forum.pasiekaambrozja.pl/ |
|
miod kremowany http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=13&t=15540 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | Slawczak [ 26 czerwca 2015, 00:02 - pt ] |
Tytuł: | miod kremowany |
Witam kremuje miód od niedawna, ostatnio chciałem skremowac miod całkiem skrystalizowany i niestety mimo ,ze ma konsystencje skremowanego to czuć pod zębami grudki, kryształki. Dawniej kremowałem miod który zaczynał krystalizować i takiego problemu nie miałem. Co zrobić w takim przypadku? czy go lekko podgrzać i jeszcze raz kremowac? Podpowiedzcie cos proszę pzdr |
Autor: | Buba [ 26 czerwca 2015, 00:22 - pt ] |
Tytuł: | Re: miod kremowany |
Jak kremowałeś, jaka temperatura i czas? |
Autor: | Slawczak [ 26 czerwca 2015, 00:24 - pt ] |
Tytuł: | Re: miod kremowany |
temperatura pokojowa, kremownica wlasnej roboty, wspomne ze poprzednie kremowalem tak samo i super wychodzil kremuje juz z przerwami 3 dzien i dalej to samo |
Autor: | Buba [ 26 czerwca 2015, 20:25 - pt ] |
Tytuł: | Re: miod kremowany |
Zrób to samo podgrzewając miód do temperatury 30-40, tylko nie przegrzej.. |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa UTC+1godz. [letni] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |