FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW
http://forum.pasiekaambrozja.pl/

miod kremowany
http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=13&t=15540
Strona 1 z 1

Autor:  Slawczak [ 26 czerwca 2015, 00:02 - pt ]
Tytuł:  miod kremowany

Witam

kremuje miód od niedawna, ostatnio chciałem skremowac miod całkiem skrystalizowany i niestety mimo ,ze ma konsystencje skremowanego to czuć pod zębami grudki, kryształki.
Dawniej kremowałem miod który zaczynał krystalizować i takiego problemu nie miałem.
Co zrobić w takim przypadku? czy go lekko podgrzać i jeszcze raz kremowac?
Podpowiedzcie cos proszę

pzdr

Autor:  Buba [ 26 czerwca 2015, 00:22 - pt ]
Tytuł:  Re: miod kremowany

Jak kremowałeś, jaka temperatura i czas?

Autor:  Slawczak [ 26 czerwca 2015, 00:24 - pt ]
Tytuł:  Re: miod kremowany

temperatura pokojowa, kremownica wlasnej roboty, wspomne ze poprzednie kremowalem tak samo i super wychodzil
kremuje juz z przerwami 3 dzien i dalej to samo

Autor:  Buba [ 26 czerwca 2015, 20:25 - pt ]
Tytuł:  Re: miod kremowany

Zrób to samo podgrzewając miód do temperatury 30-40, tylko nie przegrzej..

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/