www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php


FORUM PSZCZELARSKIE PASIEKI "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
Dzisiaj jest 15 grudnia 2018, 17:33 - sob
api-inhalacje.pl Pasieka Ambrozja

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ] 
Autor Wiadomość
Post: 10 listopada 2011, 17:39 - czw 
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lipca 2007, 19:47 - czw
Posty: 11428
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Ule na jakich gospodaruję: www.pasiekaambrozja.pl
Miejscowość z jakiej piszesz: ..
Przez 4 dni robiłem sobie budkę na ramki
ma wymiar 3m na 2m z jednej strony ma wys 250cm z drugiej 200cm
Sufit jest dachem wykonany z desek 20mm na felc który będzie pokryty papą
podłoga będzie z desek 30mm również na felc położona na 4 legarach wzdłuż budki
Cała Budka będzie skręcona na podstawie z legarów (kantówek ) 100 na 200mm wypoziomowana na bloczkach betonowych
Budka składa się z 6 gotowych ( zrobionych blatów ) które będą skręcone na wkręty
blaty wykonane są rama z kanciaków 50mm 70mm i obite boazerią 15mm
na ściany dające wymiar 3m długości wchodzą po dwa blaty
w środku można będzie ocieplić styropianem 50mm i obić wnętrze boazerią 10mm
Więcej zdjęć po postawieniu w sobotę ;-)
Mogę wykonać dla chętnych (każdy wymiar i konfigurację )
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

_________________
odkłady pszczele Na 2017 <- kliknij
Tu kupisz odkłady pszczele - sklepik internetowy Pasieka Ambrozja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 18:13 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 listopada 2007, 18:39 - śr
Posty: 1627
Lokalizacja: Polska
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 Dadanta
Budka "fajowa", ale jak tam pomiescisz wszystkie swoje ramki, przeciez Twoja pasieka, to nie 5 uli za stodola, ale pewnie o pare wiecej? :bosie: :bosie:
...to i ramek 'ciut' wiecej - juz zaczynam sie martwic. :bezradny:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 18:15 - czw 
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lipca 2007, 19:47 - czw
Posty: 11428
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Ule na jakich gospodaruję: www.pasiekaambrozja.pl
Miejscowość z jakiej piszesz: ..
Jerzy pisze:
ale jak tam pomiescisz wszystkie swoje ramki, przeciez

Jureczku to Budka na jedną z pasiek ;-)

_________________
odkłady pszczele Na 2017 <- kliknij
Tu kupisz odkłady pszczele - sklepik internetowy Pasieka Ambrozja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 18:25 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 listopada 2007, 18:39 - śr
Posty: 1627
Lokalizacja: Polska
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 Dadanta
Nie mam takiej budki, ale ramki ustawilem w korpusach, ktore stoja obok siebie w wysokich kolumnach.
Kiedys wysokie ramki z warszawiakow wieszalem na specjalnych wieszakach w postaci dwoch rozciagnietych od sciany do sciany, grubych drutow i spietych klamrami, aby sie nie rozsuwaly - bylo dobrze, ale przeciez czas wymusza na nas ciagly postep, nawet maly, ale jednak.
Ty z taka budowla poszedles krok naprzod, ale ...milowy!!! :okok:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 18:42 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 grudnia 2009, 21:31 - śr
Posty: 538
Lokalizacja: opolskie
Ule na jakich gospodaruję: WZ Wlkp Froundenstein
Piękny domek będzie.
Ramki będą zadowolone i będą czuły się świetnie. Poza tym wprowadzą się przed świętami :)

_________________
Ewang. Jana 3;16


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 19:04 - czw 
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lipca 2007, 19:47 - czw
Posty: 11428
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Ule na jakich gospodaruję: www.pasiekaambrozja.pl
Miejscowość z jakiej piszesz: ..
Jerzy pisze:
Ty z taka budowla poszedles krok naprzod,

Musiałem
po pierwsze w pracowni już zrobiło się mi tam ciasno ,po drugie mam tam ogrzewanie CO co powoduje że motylica czasami żre , a stosowanie Kwasów czy siarkowanie odpada bo w całym domu czuć zapach
poza tym pracownię mam ciut dalej
W Budce Będą same ramki i można będzie wcześniej dać kwas octowo lodowaty a potem mróz dokona sam likwidacji

_________________
odkłady pszczele Na 2017 <- kliknij
Tu kupisz odkłady pszczele - sklepik internetowy Pasieka Ambrozja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 19:34 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 października 2011, 18:22 - sob
Posty: 519
Lokalizacja: Chotcza
Ule na jakich gospodaruję: LG3/4
kolega to widze ze w domu nie usiedzi....tylko praca praca praca. a dach z czego robisz?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 19:38 - czw 
dach bedzie z papy ..zgaduję :oczko:


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 19:41 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 listopada 2007, 18:39 - śr
Posty: 1627
Lokalizacja: Polska
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 Dadanta
tarnoart pisze:
dach bedzie z papy ..zgaduję :oczko:


BoCiAnK napisal:

Sufit jest dachem wykonany z desek 20mm na felc który będzie pokryty papą

a zatem ...zgadles!!!!!!

Brawo!!!!! :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 19:43 - czw 
No widzisz Jerzy ja to jednak bystrzak jestem :oczko:


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 20:05 - czw 

Rejestracja: 15 stycznia 2011, 20:23 - sob
Posty: 719
Lokalizacja: Beskid Wyspowy
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski
Może Bogdan z żoną się popsztykał, bo coś za ładny ten domek jak na ramki. :leży_uśmiech: :leży_uśmiech:

_________________
http://www.beskidzkabarc.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 10 listopada 2011, 20:19 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 października 2011, 18:22 - sob
Posty: 519
Lokalizacja: Chotcza
Ule na jakich gospodaruję: LG3/4
albo pustelnia zeby miec gdzie sie schowac.....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 12 listopada 2011, 18:38 - sob 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 22:59 - czw
Posty: 5462
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski, dadant
BoCiAnK pisze:
Więcej zdjęć po postawieniu w sobotę


jak budowla zakonczona? pokaż efekty twojej pracy :uśmiech:

_________________
Człowiek, który dla interesu poświęca swój honor, traci i swój honor i swój interes


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 12 listopada 2011, 18:41 - sob 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lutego 2011, 22:26 - ndz
Posty: 339
Lokalizacja: opolszczyzna
Ule na jakich gospodaruję: wlkp. jednościenny i wlkp. 18
Ciemno już więc Bogdan pewnie robotę skończył, ale nie chce pokazać efektu, żeby nas trochę podrażnić.

_________________
Pozdrawiam
novara


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 12 listopada 2011, 18:46 - sob 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 listopada 2010, 20:00 - czw
Posty: 286
Lokalizacja: Dobrociesz
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski,wielkopolski h16
Na taką "budkę" potrzebne jest pozwolenie czy można takie cuś postawić bez żadnego zgłaszania w gminie i sterty papierków?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 12 listopada 2011, 18:50 - sob 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 22:59 - czw
Posty: 5462
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski, dadant
kkdt pisze:
Na taką "budkę" potrzebne jest pozwolenie czy można takie cuś postawić bez żadnego zgłaszania w gminie i sterty papierków?


daj spokoj z tymi papierkami :papa: jeśli już musisz to możesz zgłosić do starostwa takie budyneczki moze sobie kazdy wybudować do 25m2 rocznie max 1 budynek na 200m2 działki ale to dotyczy obiektów na trwałe połączonych z gruntem za pomocą fundamentów

_________________
Człowiek, który dla interesu poświęca swój honor, traci i swój honor i swój interes


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 12 listopada 2011, 18:53 - sob 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lutego 2011, 22:26 - ndz
Posty: 339
Lokalizacja: opolszczyzna
Ule na jakich gospodaruję: wlkp. jednościenny i wlkp. 18
Wszyscy myślą, że bez papierków i zgłaszania to już nic nie można. Eh(...)

_________________
Pozdrawiam
novara


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 12 listopada 2011, 20:55 - sob 
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lipca 2007, 19:47 - czw
Posty: 11428
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Ule na jakich gospodaruję: www.pasiekaambrozja.pl
Miejscowość z jakiej piszesz: ..
novara pisze:
Ciemno już więc Bogdan pewnie robotę skończył, ale nie chce pokazać efektu, żeby nas trochę podrażnić.

He Budka stoi tylko że jeszcze trzeba wykończyć teraz dzień krótki i G wiele co się zrobi i już ciemno
Pokaże Nie ma obawy
kkdt pisze:
Na taką "budkę" potrzebne jest pozwolenie czy można takie cuś postawić bez żadnego zgłaszania w gminie i sterty papierków?


Kolego Do 25mkw nie trzeba żadnych pozwoleń zgłasza się i tyle
po za tym jest to obiekt tak zwany wolno stojący bez podmurówki (fundamentu ) a taki każdemu wolno postawić niczym przyczepę kempingową na kołach ;-)

_________________
odkłady pszczele Na 2017 <- kliknij
Tu kupisz odkłady pszczele - sklepik internetowy Pasieka Ambrozja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 09:29 - ndz 

Rejestracja: 05 grudnia 2010, 20:54 - ndz
Posty: 1380
Lokalizacja: Wołów
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski/dadant
Z godnie z prawem budowlanym na nie które inwestycje budowlane nie jest wymagane pozwolenie na budowę o pow . do 25m2. w miastach i do 35m2. po za terenem miasta czyli na wsiach lecz trzeba z głosić w Wydziale architektury

_________________
Odkłady pszczele: wielkopolskie i dadant tel.693305282 lub PW


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 09:37 - ndz 

Rejestracja: 31 sierpnia 2007, 20:56 - pt
Posty: 787
Lokalizacja: Małopolska
Ule na jakich gospodaruję: dadant
Nie do końca tak jest, musisz być rolnikiem żeby wybudować do 35m2 poza terenem miasta.

Pozdrawiam.

P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 11:52 - ndz 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 grudnia 2007, 00:11 - ndz
Posty: 645
Lokalizacja: Tarnów
Odnowiciel pisze:
musisz być rolnikiem żeby wybudować do 35m2 poza terenem miasta

i musisz miec na tej dzialce gospodarstwo inaczej nawet bycie rolnikiem nie uprawnia do budowy 35m2 na zgloszenie. Dodatkowo ten budynek do 35m2 nie moze byc szersze niz 4,8m


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 12:18 - ndz 

Rejestracja: 05 grudnia 2010, 20:54 - ndz
Posty: 1380
Lokalizacja: Wołów
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski/dadant
Z wróćcie uwagę o czym pisze BoCiank budowla wolno stojąca bez pod murówki bez fundamentu , a będąc rolnikiem to ja mogę se postawić budynek do 35 m2 nie ważne czy on będzie miał 4,80 m szer. czy 5 lub 6 aby zgadzał się wymiar po zewnętrznej murów tych 35m2.

_________________
Odkłady pszczele: wielkopolskie i dadant tel.693305282 lub PW


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 13:31 - ndz 

Rejestracja: 05 grudnia 2010, 20:54 - ndz
Posty: 1380
Lokalizacja: Wołów
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski/dadant
Tą budowlę jaką pokazuje BoCiank można uznać jak altana Do powierzchni 25 metrów kwadratowych można budować domek na ogródkach działkowych za zgłoszeniem do władz tychże ogródków, jak również na prywatnych posesjach za zgłoszeniem do starostwa. Pozwolenia na budowę na terenach miejskich wymaga budowa obiektów o większych powierzchni, gdyż na terenach pozamiejskich za zgłoszeniem można budować obiekty o powierzchni do 35 metrów kwadratowych.

_________________
Odkłady pszczele: wielkopolskie i dadant tel.693305282 lub PW


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 13:42 - ndz 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 kwietnia 2011, 07:58 - śr
Posty: 3405
Lokalizacja: Dąbrowa pow Pajęczno
Ule na jakich gospodaruję: WLKP
Niedaleko ode mnie stoi na podwórku wóz na kołach - położony tynk mineralny, plastikowe okna i ładny dach ( taki wóz Drzymały ).

Oprócz domków jeszcze można postawić kontener, których teraz jest wszędzie pełno w ofertach.

No czekamy na zdjęcie całości budki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 13:45 - ndz 
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lipca 2007, 19:47 - czw
Posty: 11428
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Ule na jakich gospodaruję: www.pasiekaambrozja.pl
Miejscowość z jakiej piszesz: ..
Mariuszczs pisze:
No czekamy na zdjęcie całości budki.

Właśnie za chwilę się zabieram aby jutro od rana wykończyć i przynajmniej przenieść już ramki ;-)

_________________
odkłady pszczele Na 2017 <- kliknij
Tu kupisz odkłady pszczele - sklepik internetowy Pasieka Ambrozja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 14:19 - ndz 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 grudnia 2007, 00:11 - ndz
Posty: 645
Lokalizacja: Tarnów
Zenon pisze:
a będąc rolnikiem to ja mogę se postawić budynek do 35 m2 nie ważne czy on będzie miał 4,80 m szer. czy 5 lub 6 aby zgadzał się wymiar po zewnętrznej murów tych 35m2.

nie masz racji, sprawdz przepisy
na zgloszenie mozesz budynki gospodarcze związane z produkcją rolną i uzupełniających zabudowę zagrodową w ramach istniejącej działki siedliskowej, tj. parterowych budynków gospodarczych o powierzchni zabudowy do 35 m2, przy rozpiętości konstrukcji nie większej niż 4,80 m,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 14:32 - ndz 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 22:59 - czw
Posty: 5462
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski, dadant
Budowa budynku gospodarczego nie wymaga pozwolenia na budowę, jeśli spełnia on wymogi określone w art. 29 pkt 1 - 6 prawa budowlanego (czytaj więcej: Prawo budowlane: Rozdział 4 - Postępowanie poprzedzające rozpoczęcie robót budowlanych), o następującej treści:

„Art. 29.
1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa:
1) obiektów gospodarczych związanych z produkcją rolną i uzupełniających zabudowę
zagrodową w ramach istniejącej działki siedliskowej:
a) parterowych budynków gospodarczych o powierzchni zabudowy do 35 m2, przy rozpiętości konstrukcji nie większej niż 4,80 m,
b) płyt do składowania obornika,
c) szczelnych zbiorników na gnojówkę lub gnojowicę o pojemności do 25 m3,
d) naziemnych silosów na materiały sypkie o pojemności do 30 m3 i wysokości nie większe niż 4,50 m,
e) suszarni kontenerowych o powierzchni zabudowy do 21 m2 ;
2)wolno stojących parterowych budynków gospodarczych, wiat i altan oraz przydomowych oranżerii (ogrodów zimowych) o powierzchni zabudowy do 25 m2, przy czym łączna liczba tych obiektów na działce nie może przekraczać dwóch na każde 500 m2 powierzchni działki;
3) indywidualnych przydomowych oczyszczalni ścieków o wydajności do 7,50 m3 na dobę;
4) altan i obiektów gospodarczych na działkach w rodzinnych ogrodach działkowych o powierzchni zabudowy do 25 m2 w miastach i do 35 m2 poza granicami miast oraz wysokości do 5 m przy dachach stromych i do 4 m przy dachach płaskich;
5) wiat przystankowych i peronowych;
6) budynków gospodarczych o powierzchni zabudowy do 20 m2, służących jako zaplecze do bieżącego utrzymania linii kolejowych, położonych na terenach stanowiących własność Skarbu Państwa i będących we władaniu zarządu kolei; „

Nowelizacja przepisów łagodzi warunki rozmieszczenia garaży i budynków gospodarczych na działce. Obiekty, których długość nie przekracza 5,5 m, a wysokość jest mniejsza niż 3 m, można sytuować bezpośrednio na granicy działki lub w odległości nie mniejszej niż 1,5 m.

_________________
Człowiek, który dla interesu poświęca swój honor, traci i swój honor i swój interes


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 14:48 - ndz 

Rejestracja: 31 sierpnia 2007, 20:56 - pt
Posty: 787
Lokalizacja: Małopolska
Ule na jakich gospodaruję: dadant
I oto chodziło wszystko jasne :uśmiech:
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 21:09 - ndz 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sierpnia 2008, 22:08 - pn
Posty: 306
Lokalizacja: lubsko
"Obiekty, których długość nie przekracza 5,5 m, a wysokość jest mniejsza niż 3 m, można sytuować bezpośrednio na granicy działki lub w odległości nie mniejszej niż 1,5 m

Co znaczy w odległości nie mniej niż 1,5 m? Jak postawić można na granicy to dlaczego mówi się o tej drugiej odległości. Może inne parametry budynków?

_________________
A wy , pszczółki pracowite ,
Robotniczki boże ,
Zbierajcie wy miody z kwiatów ,
Ledwo błysną zorze !A wy , pszczółki , robotniczki ,
Chciałbym ja wam sprostać ,
Rano wstawać i pracować ,
Byle miodu dostać !


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 13 listopada 2011, 21:23 - ndz 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lipca 2011, 22:54 - wt
Posty: 649
Lokalizacja: Myszków
Ule na jakich gospodaruję: WL
http://wyborcza.pl/1,87648,10579715,Sam ... _hej_.html góral potrafi a wy sie rostrzasacie nad budka o 1mkw wieksza od sracza budujcie do woli a urzedasy niech was (cenzura)...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 15 listopada 2011, 20:20 - wt 
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lipca 2007, 19:47 - czw
Posty: 11428
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Ule na jakich gospodaruję: www.pasiekaambrozja.pl
Miejscowość z jakiej piszesz: ..
Wreszcie po części zakończyłem
rameczka już się mrożą
A budka wygląda tak choć jeszcze dużo z nią pracy bo w środku trzeba obić boazerią
porobić półki na ramki z korpusów ale i na to przyjdzie pora ;-) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

_________________
odkłady pszczele Na 2017 <- kliknij
Tu kupisz odkłady pszczele - sklepik internetowy Pasieka Ambrozja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 15 listopada 2011, 20:37 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 maja 2011, 06:59 - pn
Posty: 910
Ule na jakich gospodaruję: w dziupli
BoCiAnK, hehe wystarczy dziura w płocie i z budki ramka sie ulotnią - czemu tak na samym skraju masz budkę ?? nie bedzie kusić innych ??Ale wykonane super


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 15 listopada 2011, 20:51 - wt 
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lipca 2007, 19:47 - czw
Posty: 11428
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Ule na jakich gospodaruję: www.pasiekaambrozja.pl
Miejscowość z jakiej piszesz: ..
harpia pisze:
hehe wystarczy dziura w płocie i z budki ramka sie ulotnią

:leży_uśmiech: Nie wiem czy by zdążył tą dziurę w płocie zrobić za to mógłby mieć Nowy Otwór Ale na Du.... pie przez psa wygryziony :leży_uśmiech:

_________________
odkłady pszczele Na 2017 <- kliknij
Tu kupisz odkłady pszczele - sklepik internetowy Pasieka Ambrozja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 15 listopada 2011, 23:13 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lutego 2011, 22:26 - ndz
Posty: 339
Lokalizacja: opolszczyzna
Ule na jakich gospodaruję: wlkp. jednościenny i wlkp. 18
No to teraz można dalej śmiało pasiekę rozwijać, w końcu nowy magazyn na sprzęt powstał i trzeba go zapełnić :)

_________________
Pozdrawiam
novara


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 16 listopada 2011, 20:25 - śr 

Rejestracja: 31 sierpnia 2007, 20:56 - pt
Posty: 787
Lokalizacja: Małopolska
Ule na jakich gospodaruję: dadant
BoCiAnK pisze:
Nie wiem czy by zdążył tą dziurę w płocie zrobić za to mógłby mieć Nowy Otwór Ale na Du.... pie przez psa wygryziony :leży_uśmiech:


A na Wilkowisku Masz psa ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 16 listopada 2011, 20:58 - śr 
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lipca 2007, 19:47 - czw
Posty: 11428
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Ule na jakich gospodaruję: www.pasiekaambrozja.pl
Miejscowość z jakiej piszesz: ..
Odnowiciel pisze:
A na Wilkowisku Masz psa ;-)

Nawet Dwa ;-) Pikusia i Morusa ;-)

_________________
odkłady pszczele Na 2017 <- kliknij
Tu kupisz odkłady pszczele - sklepik internetowy Pasieka Ambrozja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 16 listopada 2011, 23:56 - śr 
BoCiAnK pisze:
Mogę wykonać dla chętnych (każdy wymiar i konfigurację


Bogdan masz na to wszystko czas?
Ostatnio kupiłem 60 uli i 300 korpusów i chyba z kilka tysiecy ramek noi teraz zbijam i drutuje ,a idzie to jak krew z nosa ,a po drugie mi sie nie chce ,ale do stycznia moze sie wyrobię i nie bedzie zaskoczenia w kwietniu ,ze czegoś brakuje. :bosie:


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: 17 listopada 2011, 07:11 - czw 
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lipca 2007, 19:47 - czw
Posty: 11428
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Ule na jakich gospodaruję: www.pasiekaambrozja.pl
Miejscowość z jakiej piszesz: ..
tarnoart pisze:
Bogdan masz na to wszystko czas?

A co mam niby robić w zimie
Taka sama Budka powstanie jeszcze w Suchej Bo pracownia też się okazuje już za ciasna :wnerw: na tą ilość rodzin
OOO gdybyś znał mój plan pracy na zimę ,, A wiesz jak Dopiero Mi się nic nie chce :leży_uśmiech:
A tu roboty od czorta

_________________
odkłady pszczele Na 2017 <- kliknij
Tu kupisz odkłady pszczele - sklepik internetowy Pasieka Ambrozja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 24 listopada 2011, 13:42 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 maja 2010, 21:59 - wt
Posty: 258
Lokalizacja: podkarpacie
Ule na jakich gospodaruję: warszawskie-poszerzane
Na drugi rok na nowym pasieczysku też będę stawiał (tzn szwagier ma mi zmontować :brawo: ) podobny domek ale rozmiar 3x3.

_________________
moje pasieki viewtopic.php?f=21&t=5781


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php



    Matki pszczele Pasieka Zarodowa Aga    Słoje 900   baner na stron

       baner czasopisma Pasieka

Pasieka Pod Lipą w Dzietrznikach   Pasieka Bartolino   Pasieka Pogodny Piątek   FERENC FRANCISZEK KNIEJA

Hurtownia pszczelarska   Producent sprzętu pszczelarskiego   Miód z własnej pasieki



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji