FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 17 czerwca 2025, 04:45 - wt

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Witam Bogdan pszczółki pięknie sie rozwijają czerwiu tyle co w innych bym nawet nie miał w lipcu .Ulami w których mi przeżyły te złote aż trzęsie.Opisze co zważyłem otóż ta pszczoła bardzo reaguje na ciepło w pierwszych początkach kwietnia kiedy to mieliśmy temperaturę rzędu 8 /10 stopni matka zbytnio nie chciała sie rozwijać natomiast teraz kiedy zakwitł mi sad tzn jabłonie czereśnie no i oczywiście słoneczko zaczęło dogrzewać matka rozczerwiła sie na maxa.Juz niedługo nie bende miał miejsca na wstawienie ramek.Pierwsze co muszę zrobić to postawići swoja pasiekę na nogi bo jak wcześniej opisywałem zima dla moich podopiecznych była sroga i prawie 85 % pasieki uległo zagładzie ale myślę ze dzięki tej pszczole jakoś sobie poradzę niestety pszczołę te będę udostępniał tylko osobą którym mogę zaufać Bogdan wiesz o co chodzi.Będę informował co i jak.Tak jak kiedyś napisałem Ci na PW ty pierwszy otrzymasz tą matkę i ocenisz jej walory ale myślę że będziesz zadowolony tak jak ja.Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

a jak z łagodnością :?:
mam nadzieje że szybko zaczniesz się dzielić i wiadomościami oraz matkami ale to na PW

Tytuł:
Paweł pisze:
niestety pszczołę te będę udostępniał tylko osobą którym mogę zaufać Bogdan wiesz o co chodzi.Będę informował co i jak.Tak jak kiedyś napisałem Ci na PW ty pierwszy otrzymasz tą matkę i ocenisz jej walory ale myślę że będziesz zadowolony tak jak ja.

To super a jak się wybrał byś do mnie to Ci dam Materjał z Moich możesz pokrzyżować
Najwyzej wyjdzie drut kolczasty
:mrgreen:

Tytuł:
Jeżeli chodzi o łagodność do do nich nie chodzę w pancerzu ani bez dymu.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 Dadanta
BoCiAnK pisze:
Paweł pisze:
niestety pszczołę te będę udostępniał tylko osobą którym mogę zaufać Bogdan wiesz o co chodzi.Będę informował co i jak.Tak jak kiedyś napisałem Ci na PW ty pierwszy otrzymasz tą matkę i ocenisz jej walory ale myślę że będziesz zadowolony tak jak ja.

To super a jak się wybrał byś do mnie to Ci dam Materjał z Moich możesz pokrzyżować
Najwyzej wyjdzie drut kolczasty
:mrgreen:

Mysle, ze wyjda jeszcze ladniejsze, a moze nawet pozlacane, bo miod to bedzie tez i zloty!

A co do "drutu kolczastego", to przewanie wychodzi to wtedy, jak sie skrzyzuje ...jeza ze zmija! (nie myslic z tesciowa! :lol: )

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]