FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 17 czerwca 2025, 19:35 - wt

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ] 
Autor Wiadomość
Nie mam wytypowanej jednej rasy czy lini matki ,a w tej chwili mam 17 matek reprodukcyjnych
są w nich łagodne jak i złośnice -są one podzielone w pasiekach z łagodnych hoduje
matkia azłośnice biore jako strone ojcowską iinseminuje i wten sposób mam efekty
pozdrawiwm Alek

jesiołowski pisze:
Nie mam wytypowanej jednej rasy czy lini matki ,a w tej chwili mam 17 matek reprodukcyjnych
są w nich łagodne jak i złośnice -są one podzielone w pasiekach z łagodnych hoduje
matkia azłośnice biore jako strone ojcowską iinseminuje i wten sposób mam efekty
pozdrawiwm Alek

No to jeszcze opisz jakie są Twoje Krzyżówki ?

Tytuł:
Niektóre krzyżówki nie są zbyt łagodne ale np,matke niw łączac ztrutniami asta ,poławiam od nich spore ilośći pyłku oraz maja dobry start wiosenny na rzepak matki zmieniam średnio co dwa lata co do rojliwości jestem srednio co 7 dni w każdej pasiece inie mam z tym problemów
pozdrawiam ALEK

Tytuł:
Korzystam z całej gamy matek krainek czasami tez się zdarzy zwiększona złośliwość lecz nie zauważyłem aby przynosiły większe ilości miodu lub pyłku zazwyczaj taką matkę likwiduję aby nie dopuścić do rozwoju trutnia od niej
Po co sobie utrudniać już i tak dość Ciężką prace
:wink:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadant
jesiołowski pisze:
pozdrawiwm Alek

czy ja dobrze rozumiem, że masz 17 reprodukcyjnych?? jeśli tak to czemu masz ich tak dużo, masz dużą pasiekę, jesteś dużym producentem matek czy lubisz prowadzić eksperymenty??

bzzy pisze:
jesiołowski pisze:
pozdrawiwm Alek

czy ja dobrze rozumiem, że masz 17 reprodukcyjnych?? jeśli tak to czemu masz ich tak dużo, masz dużą pasiekę, jesteś dużym producentem matek czy lubisz prowadzić eksperymenty??

dobrze rozumiesz , kol. pisze 17 reprodukcyjnych i pewnie ma już wychodowane z 8-linii i to calkiem nowych i pisze ze ma efekty . jak mu nie wierzyć skoro tak pisze , wiec napisz kolego jesiolowski jakie to linie i jak dlugo ci to zajelo czacu . opisz szczegolowo a pewnie bedziesz mial wielu nabywcow i pamientaj ze mozesz wstapic na forum do takiego klubu takich najlepszych hodowcow . musze przyznac ze widze cie juz na drugim miejscu na liscie , tak trzymaj i podaj swoje namiary . pozdrawiam

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wkp, LN.
Miejscowość z jakiej piszesz: Krosno
Hodowca pisze:
musze przyznac ze widze cie juz na drugim miejscu na liscie , tak trzymaj i podaj swoje namiary . pozdrawiam

Tym bardziej że hodowca z drugiego miejsca na liście,przeszedł do klubu opozycyjnego.
Jednocześnie stał się zwolennikiem buckfasta, którego hodowlę prowadzi.Matki są tak dobre ze nie musi ich ogłaszać.Ceny w stosunku do konkurencji też ma przystępne.
Pozdrawiam
ps.Chcesz wojny to ją znajdziesz-na polu konkurencji.

wojciech_p pisze:
Hodowca pisze:
musze przyznac ze widze cie juz na drugim miejscu na liscie , tak trzymaj i podaj swoje namiary . pozdrawiam

Tym bardziej że hodowca z drugiego miejsca na liście,przeszedł do klubu opozycyjnego.
Jednocześnie stał się zwolennikiem buckfasta, którego hodowlę prowadzi.Matki są tak dobre ze nie musi ich ogłaszać.Ceny w stosunku do konkurencji też ma przystępne.
Pozdrawiam
ps.Chcesz wojny to ją znajdziesz-na polu konkurencji.

wybacz , tu popelniles blad bo nie byles nigdy na tej liscie i nie mozesz sie zapisac do tego klubu . bo nie jestes takim wspanialym hodowcą co za 6-miesiecy tworzy linie , ba - nawet rase potrafi .

Awatar użytkownika

Hodowca pisze:
bzzy pisze:
jesiołowski pisze:
pozdrawiwm Alek

dobrze rozumiesz , kol. pisze 17 reprodukcyjnych i pewnie ma już wychodowane z 8-linii i to calkiem nowych i pisze ze ma efekty . jak mu nie wierzyć skoro tak pisze , wiec napisz kolego jesiolowski jakie to linie i jak dlugo ci to zajelo czacu . opisz szczegolowo a pewnie bedziesz mial wielu nabywcow i pamientaj ze mozesz wstapic na forum do takiego klubu takich najlepszych hodowcow . musze przyznac ze widze cie juz na drugim miejscu na liscie , tak trzymaj i podaj swoje namiary . pozdrawiam

pozwólmy kol się wypowiedzieć, bo widzę jesteś hodowcą nr1 i masz aktualną listę hodowców w naszym kraju i do ciebie należy jej aktualizacja, niech tak będzie mi to obojętne bo liczy się produkt finalny czyli wartościowe matki, aczkolwiek przypiąłeś koledze, że ma nowych 8 linii, a czy skrzyżowanie matki z danym trutniem daje odrazu nową linie?? bo tak ty stwierdziłeś, jeśli tak to każdy może sobie tak zrobić, przykleić nową nazwe i sprzedawać, aczkolwiek tak łatwo chyba jeszcze nie jest, a może jest bo na rynku nazw jest wiele, a tak naprawde wszystko można wrzucić do jednego wora, wszystko jest podobne do siebie, polega na przywiezieniu materiału z np z niemiec czy austrii i już produkcja, tylko gdzie Ci polscy genetycy, oni wogóle istnieją bo chyba od nich powinno się zaczynać cała zabawa, hmmmm

Tytuł:
pewnie bzzy nie jestes hodowca , jak ktos pisze ze stworzyl linie "ula "w expresowym czasie , pewnie znajdzie sie nastepny i ten rekord pobije . to bedzie nowoczesnosc w pszczelarstwie , swiat ucieka i trzeba go gonic niestety .

Tytuł:
Może dodam swe 3 grosze
Nigdy nie kupowałem żadnych Marynek , Iwonek Kasiek itp podejrzewam że są one równie dobre jak Sklenarki ,Berlinki Troiski itp itd
Nie ma chyba a raczej na pewno Hodowcy w Polsce od którego bym coś kiedyś nie kupił nigdy nie kupowałem 1 szt tylko minimum 10 szt
Mógłbym napisać Litanie na ich temat ( ale by to było moje zdanie ) lecz nie napiszę bo jednemu podoba się mała kobietka a drugiemu Wysoka trzeciemu jest to obojętne czy ma krzywe nogi

Po co robić sobie niepotrzebnie wrogów / po prostu nie zamawiam i koniec

reklama jest zawsze potrzebna jest dźwignią handlu ,przechwałki nie zawsze wychodzą na dobre a zazwyczaj są bacznie obserwowane są Hodowcy którzy już nawet nie potrzebują reklam osiągneli swoją renomę i tego się trzymają,lecz czasami Amator lepiej coś zrobi jak wytrawny znawca są tu na forum pszczelarze Amatorzy i czasami hodują matki dla siebie czasami się nimi podzielą nie dla zysku dla satysfakcji
więc nie widzę potrzeb niepotrzebnych ocen czas oceni z nas każdego lepiej czy gorzej
Wiele pochwalnych tekstów napisałem i myślę że jeszcze napiszę bo tylko takie warto
To jest dla nich najlepszą reklamą i myślę że i wasze opinie do tych co mają dobry towar też się należą

Awatar użytkownika

>wybacz , tu popelniles blad bo nie byles nigdy na tej liscie
Prawda
>i nie mozesz sie zapisac do tego klubu . bo nie jestes takim wspanialym hodowcą co za 6-miesiecy tworzy linie , ba - nawet rase potrafi .
Prawda, nie jestem.

:mrgreen: Bo Wytrawni Hodowcy potrzebują na to Ok 10 l , Supermeni 6 Miesięcy nie oglądałeś filmu /?/ :mrgreen:
Przeczytajcie Ostatnie Dwa POsty

Tytuł:

Ja chciałbym się zapytać pana Wojciecha p. jakto jest z tymi liniami,rasami.Zamówiłem u pana w 2007r. po 2 szt. buckfast kb 236 i aga, po otrzymaniu przesyłki wszystkie 4 były jednakowo ubarwione "BRĄZOWE'' niczym się nie różniły od Niemek które miałem w pasiece. Tylko na klateczce było napisane AGA, BUCKFAST wcześniej pytałem się na forum Polanka co to za linia BF kb 236 opisano mi że piękna pomarańczowo-żółta łagodna i nierojliwa.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Odnowiciel pisze:
Ja chciałbym się zapytać pana Wojciecha p. ...

Forum ma to do siebie że każdy może przybrać nick jaki chce. Nie koniecznie mający cokolwiek wspólnego z nazwiskiem.
W tej kwestii proszę się zwrócić do tego od kogo kupił pan matki.
I proszę nie mylić mnie z ... .
Ewentualnie pozdrawiam

Tytuł:

Mylić to się nie mylę wiem do kogo kieruję post,sprawdzałem forum polanka niech pan wejdzie na temat ''buckfast i co dalej'' z28 12 2006r.i tam jest odpowiedz.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Odnowiciel pisze:
Mylić to się nie mylę wiem do kogo kieruję post,sprawdzałem forum polanka niech pan wejdzie na temat ''buckfast i co dalej'' z28 12 2006r.i tam jest odpowiedz.

Co ma nick z polanki do nicka z ambrozji... .
Na polance ostatnio był problem z myleniem nicka nightingale z nightingalle.tylko dlatego że ten pierwszy nie był używany.
Pozdrawiam
Moderatora proszę o zablokowanie konta.

Tytuł:
wojciech_p pisze:
Odnowiciel pisze:

Na polance ostatnio był problem z myleniem nicka nightingale z nightingalle.tylko dlatego że ten pierwszy nie był używany.
Pozdrawiam

Jak Ty to nie ... to coś sie tak oburzył?? :mrgreen:
Pozdrawiam.

Tytuł:
wojciech_p pisze:
Odnowiciel pisze:

Pozdrawiam

Reklama-walka o pozycję na rynku: nightingale wstarczy realizować to co przyjęliście, zamiast spławiać ludzi.

Tytuł:

Jak ci tego mało to porównaj sobie nr. tel.który tam podałeś na tamtym forum i w tym temacie co pisałem wyżej, chyba na 32 stronie a otwórz sobie Pszczelarstwo i zobacz swoją ofertę iporównaj nr. tel.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak to niewiele potrzeba aby z naszego form zrobiła się pralnia.Wystarczyło,że wpadł tu jakiś "Hodowca" i zamieszał. Najpierw dopadł jednego, później drugiego. Dalej inni doczepili się kolejnych.Do tej pory było wszystko ok. Wystarczy,że pojawi się jeden mieszacz i następni już się zarażają jakimiś niewyjaśnionymi pretensjami. Wpadłem na to forum bo było ciekawe dla mnie początkującego dowiedziałem się wielu interesujących rzeczy od Bogdana, Krzysztofa i wielu innych. A co robi gość ps. Hodowca zamieszał w naszym tygielku. Nie napisał nic co mogłoby mi pomóc. Z tego wszystkiego odnoszę wrażenia, że jest on hodowcą, który boi się konkurencji. Człowieku swoje matki sprzedasz a tu nie mieszaj bo mnie i innych zrazisz do pszczelarstwa.

Ledwo błysną zorze !A wy , pszczółki , robotniczki ,
Chciałbym ja wam sprostać ,
Rano wstawać i pracować ,
Byle miodu dostać !

Tytuł:
dewu pisze:
Jak to niewiele potrzeba aby z naszego form zrobiła się pralnia.. A co robi gość ps. Hodowca zamieszał w naszym tygielku.

Dewu Przeżyliśmy najazd Szwedzki Przeżyjemy i Radziecki Nigdy nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło :wink: :wink: :wink:

BoCiAnK pisze:
:mrgreen: Bo Wytrawni Hodowcy potrzebują na to Ok 10 l , Supermeni 6 Miesięcy nie oglądałeś filmu /?/ :mrgreen:
Przeczytajcie Ostatnie Dwa POsty

http://www.polanka.pozytki.pl/articles.php?id=59

znalezione na forum polanki

tutaj bogdanie masz racje 10 lat przynajmniej

Tytuł:

Może osoby kompetentne zamieszczą zdjęcia matek i robotnic posiadanych ras, linii pszczół.
Można by sobie orientacyjnie porównać zewnętrzny wygląd.
Na podstawie samego wyglądu trudno jednoznacznie określić nazwę pszczoły, ale różnice np. w ubarwieniu można zobaczyć.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]