www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php


FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
Dzisiaj jest 27 września 2020, 22:42 - ndz
api-inhalacje.pl Pasieka Ambrozja

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 569 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
Post: 28 listopada 2017, 12:01 - wt 

Rejestracja: 21 grudnia 2016, 16:38 - śr
Posty: 1752
Ule na jakich gospodaruję: wz, 1/2 dadant
Miejscowość z jakiej piszesz: Puławy
pisiorek pisze:


Grzesiu,
widzę, że jak Ty masz już hobby, to na maksa :-)
Szkoda, że z ciągnika odkładów nie da się zrobić :haha:
pzdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 listopada 2017, 12:24 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 23:59 - czw
Posty: 7425
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
pisiorek nie chcę Cię martwić ale chyba w Pl mają tylko montaż, choć i to jest cudem bo u nas się "nic nie opłaca" i z co tylko było zostało doprowadzone do bankructwa i cały sprzęt rolniczy wzięty na kredyt w zagranicznych głownie niemieckich bankach trafia z zachodu do Polski a pieniądze z dotacji unijnych wraca do nich przy okazji pobudzając ich gospodarkę nie naszą bo u nas dostają kredyty do płacenia i sprzęt, to taki myk z dotacjami :wink:

_________________
Pokora i uległość tylko do wzmocnienia i utrwalenia niewoli prowadzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 listopada 2017, 12:33 - wt 
kudlaty, Stasiu może o pszczołach to trochę wiesz ul potrafisz zrobić jesteś sprytny facet ale w mechanice to raczej nie jesteś za dobry :P Oglądnij sobie Są dalsze części tego filmu na YouTubie Ursus w tej chwili w Etiopii sprzedaje bardzo dużo ciągników wszystkie części są produkowane w Polsce , ja jestem w szoku. one spełniają wszystkie normy europejskie Euro 6 i tak dalej ciągniki są naprawdę rewelacyjne robią też osprzęt opadła mi szczęka :wink: maja nawet 250 koni.

Ja tez mam ursusa :mrgreen: a ze ma 55 lat i 30 koni to jest niewazne :haha: . :pl:

Ps.Jak byś chciał wiedzieć Po co jest termostat jak on działa to napisz na pw to Ci wytłumaczę :haha:


Na górę
  
 
Post: 28 listopada 2017, 12:53 - wt 
Bartek.pl pisze:
Grzesiu,
widzę, że jak Ty masz już hobby, to na maksa
Szkoda, że z ciągnika odkładów nie da się zrobić
pzdr


Cieszę się z tego ursusa jak ch....a może nakręcę krótki filmik podremontowałem go około 1000 złotych wydałem na części ,Ostatnio nic nie robię tylko przy nim grzebe :haha: zona sie wkurza :mrgreen: zrobiłem sobie taki specjalny wał do kultywatora teraz jak uprawie ziemię to będzie facelia rosła super. tamten papajek jeździł ale rewelacji nie było facelia mi przerastała trawą on nie miał ani odpowiedniej mocy ani prędkości jazdy by uprawić dobrze ziemię.


Na górę
  
 
Post: 28 listopada 2017, 15:04 - wt 

Rejestracja: 11 stycznia 2015, 19:34 - ndz
Posty: 230
Ule na jakich gospodaruję: wp
Miejscowość z jakiej piszesz: Biała Rawska
Co się da :?: obudzili się 25 lat za późno,tak samo jak z lublinami.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 listopada 2017, 15:33 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 listopada 2013, 21:57 - czw
Posty: 2450
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski 12 ramkowy 5x1/2
Miejscowość z jakiej piszesz: lubelskie
sylwek000 pisze:
obudzili się 25 lat za późno,tak samo jak z lublinami.
Że niby co tak samo z Lublinkami

_________________
Dzisiaj spojrzałem na swój nick ,potem na awatar.To nie jest tak jak myślisz się uśmiałem,ale i tak jestem za legalizacją.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 listopada 2017, 16:45 - wt 

Rejestracja: 25 lutego 2013, 11:23 - pn
Posty: 81
Lokalizacja: Bulowice k.Andrychowa (małopolskie)
Ule na jakich gospodaruję: ostrowskiej
Do uprawy pod facelie dobry jest agregat/kultywator z drobnymi kopaczkami i wałek obowiązkowo to ładnie Ci uprawi. No i przy kultywatorze prędkość jest ważna. Po siewie lekko zabronowac i będzie cacy :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 listopada 2017, 17:41 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 stycznia 2013, 01:03 - ndz
Posty: 3344
Lokalizacja: dolnośląskie/ Lubomierz
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski korpusowy
Wreszcie wraca Polskie, a nie tylko niszczyć i robić miejsce zbytu dla innych.
Odnośnie filmu Pisiorka

https://m.youtube.com/watch?v=3BVt52Z-BlI

_________________
Ewa
Nie sztuką jest leczyć. Sztuką jest zdrowych przy zdrowiu utrzymać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 listopada 2017, 19:05 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 stycznia 2016, 20:17 - sob
Posty: 860
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: ok. Łukowa
pisiorek pisze:
Ps.Jak byś chciał wiedzieć Po co jest termostat jak on działa to napisz na pw to Ci wytłumacz

Płynem zalałeś , że termostat na zimę wkładasz?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 listopada 2017, 19:30 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 listopada 2014, 19:36 - sob
Posty: 1704
Lokalizacja: Roztocze
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: Zamosc
idzia12 pisze:
Wreszcie wraca Polskie, a nie tylko niszczyć i robić miejsce zbytu dla innych.
Odnośnie filmu Pisiorka

https://m.youtube.com/watch?v=3BVt52Z-BlI


Jak dobrze pójdzie Morawieckiemu , to pisiorek pojedzie nowym tramwajem marki Ursus - czego mu wszyscy życzymy .

_________________
Dziadek Franek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 listopada 2017, 20:16 - wt 

Rejestracja: 15 sierpnia 2013, 16:42 - czw
Posty: 403
Lokalizacja: Jestem Polakiem i jestem z tego dumny
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski
Pisiorek miałby pisiorowym tramwajem kierować????


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 listopada 2017, 22:00 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 23:59 - czw
Posty: 7425
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
pisiorek,

dziecko drogie ja sobie dzisiaj calutki dzień pykałem korpusiki i nie ma nad czym płakać a z filmu obejrzałem tylko kawałek w ciągu dnia bo akurat siadłem przed kompem żeby zamowić kuriera w ubiegłym roku coś czytałem o tej produkcji i tak mi się kojarzy że jechali na częściach od pana chińczyka mogło się to zmienić albo też pomyliłem wątki
jest jak piszesz wiem że termostat się otwiera albo zamyka w zależności od temperatury nie można się znać na wszystkim wystarczy ze jestem zaradny mądry, zdolny i to mi wystarcza :mrgreen: ursusa w domu też mam c360 ale odpoczywa pod kocykiem od przynajmniej 10 lat (na chodzie) to jest dopiero moc bo przełożenia są tam konkret i koników więcej

_________________
Pokora i uległość tylko do wzmocnienia i utrwalenia niewoli prowadzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 listopada 2017, 07:47 - śr 
kudlaty, Stoisz przy pile cały dzień w gumiakach nawet nie wiesz co się dzieje w Ursusie jakie zmiany :mrgreen: :wink:

Kosut, Kupiłem ten ciągnik i odrazu zapiąłem plugi pojechałem w pole dwie godziny orałem w polu i silnik nie doszedł nawet do temperatury 40 stopni. Zjechałem z pola rozkręciłem to wszystko okazało się że jakiś Kołeczek wyciągnął termostat .Nie było go w ogóle :roll:
Już nawet nie wspomnę o tym że w przednim kole piasta była cała spękana to że koło nie odpadło to cud z tyłu felga też była popękana ale udało mi się ją naprawić.posoawalem ja.


Na górę
  
 
Post: 29 listopada 2017, 08:07 - śr 
Oprócz tamtych napraw doprowadziłem do porządku jeszcze instalację elektryczną podłączyłem prawidłowo grzanie świec na przekaźniku bo było tak zrobione że nie miało prawa działać .Naprawiłem hamulce po wymieniałem oleje poza tym ciągnik jest w dobrym stanie mechanicznie wszystko jest sprawne opony są niezłe .Myślę że to był dobry zakup Kudłaty mi go wynalazł na OLX fajnie :wink:


Na górę
  
 
Post: 29 listopada 2017, 08:54 - śr 

Rejestracja: 20 sierpnia 2017, 17:40 - ndz
Posty: 484
Ule na jakich gospodaruję: Dadant
Miejscowość z jakiej piszesz: Łódzki-wschodni
pisiorek pisze:
Zjechałem z pola rozkręciłem to wszystko okazało się że jakiś Kołeczek wyciągnął termostat .Nie było go w ogóle

W 30 -tkach i 28 ,termostat był słabym punktem, często się zawieszał, jak zablokował na zamkniętym ,był problem. I pewnie komuś się znudziło i wyjął. Być może jak układ zalany płynem ,będzie trwalszy. Możesz też nawiercić dodatkowy otwór awaryjny fi 5-6, w razie blokady na zamkniętym, od razu się nie zgotuje.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 listopada 2017, 09:05 - śr 
Marekp57, Marek wiem o co chodzi U mnie to jest prawdopodobnie głowica od C 325 lub cały silnik nawet jest c325 bo obudowa termostatu jest inna niż w trzydziestce Kupiłem nowy zegarek wskaźnik temperatury razem z czujnikiem i ten czujnik zamontowany jest w obudowie termostatu także nawet gdyby był problem z termostatem gdyby się zawiesił to od razu na pulpicie będę widział że temperatura rośnie na razie bardzo dobrze to działa powyżej 80 stopni termostat puszcza.
Układ zalałem płynem ale po kilku dniach okazało się że w chłodnicy wypłukał się osad ,niestety kopało musiałem kupić taki środek do zagęszczania do układów chłodzenia no i teraz się to uspokoiło. Generalnie silnik jest bardzo dobry jak uruchomiłem grzanie świec to nawet przy przymrozkach rano gdy zagrzeje świece odpala od strzała tak że wszystko jest git .No jeszcze fatalną stroną tych silników był rozrusznik bardzo słabo kręci ale może kiedyś kupię ten satelitarny szybki :wink:


Na górę
  
 
Post: 29 listopada 2017, 13:01 - śr 
kudlaty, tak sobie myślę że jak tniesz cały dzień przy pile to wieczorem wysypujesz pełne filcaki trocin :mrgreen: :haha:


Na górę
  
 
Post: 29 listopada 2017, 13:38 - śr 

Rejestracja: 02 października 2012, 22:08 - wt
Posty: 481
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski
Kurde pisiorek, rozwaliłeś system :D :D :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 listopada 2017, 15:42 - śr 
PawelKS3, Z Kudłatym da się pożartować na szczęście bo niektórzy to urodzeni pesymiści bez kija nie podchodź :lol:

Ja jestem wesoły koleś i lubię żarty michał mi się często cieszy, kiedyś kobitka napisała skargę na mnie do MPK że nie dość że jej zamknąłem drzwi przed nosem i nie zabrałem to jeszcze się z niej śmiałem :shock:


Na górę
  
 
Post: 29 listopada 2017, 16:35 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 23:59 - czw
Posty: 7425
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
pisiorek pisze:
kudlaty, tak sobie myślę że jak tniesz cały dzień przy pile to wieczorem wysypujesz pełne filcaki trocin :mrgreen: :haha:

dobre ogumienie to podstawa bez tego daleko nie zajdziesz/zajedziesz
do ursusa trzeba mieć odpowiednie podejście sandały czy inne obuwie to profanacja :oops:


Obrazek

_________________
Pokora i uległość tylko do wzmocnienia i utrwalenia niewoli prowadzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 listopada 2017, 17:00 - śr 

Rejestracja: 05 lipca 2013, 13:31 - pt
Posty: 145
Lokalizacja: Lubelskie
Ule na jakich gospodaruję: 1/2D
Trzeba mieć odpowiedni obów i odpowiedniej muzy słuchać 8) :
https://www.youtube.com/watch?v=sMq5mRdKakI
https://www.youtube.com/watch?v=lj7WP3dG5gs
pisiorek, założyłeś już radio? :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 listopada 2017, 17:10 - śr 

Rejestracja: 05 czerwca 2016, 14:07 - ndz
Posty: 185
Lokalizacja: Okolice Częstochowy
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: Aleksandria Druga
pisiorek pisze:
Układ zalałem płynem
Jak masz zalane płynem to powinieneś jeszcze dorobić to tego układu zbiorniczek wyrównawczy, chyba że już masz.
Płyn po wpływem temperatury zwiększa objętość bardziej niż woda i będzie Ci go wyrzucac

_________________
Ule,ramki pszczele, akcesoria do uli.
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/4r8l/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 listopada 2017, 18:21 - śr 

Rejestracja: 27 listopada 2010, 00:02 - sob
Posty: 1736
Lokalizacja: Szprotawa
Ule na jakich gospodaruję: WP leżak i WP korpus
kudlaty, to co jesteś z aktem oskarżenia?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 listopada 2017, 09:48 - czw 

Rejestracja: 27 maja 2015, 18:49 - śr
Posty: 1266
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: Rudawa
Grzesiu, a często masz tego typu przypadki?

http://joemonster.org/filmy/87565/Stoic ... ju_w_Rosji


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 listopada 2017, 10:08 - czw 
astroludek, Michał w Rosji to się cuda na drogach i na torach zdarzają :lol:

Marian. pisze:
kudlaty, to co jesteś z aktem oskarżenia?



Nie zagaduj tutaj o sądach tylko sobie oglądnij ten film. :pl:

https://m.youtube.com/watch?v=5M3C0tOCgxk
Ha :wink:

Romano, Nie ma większego problemu wlewasz do chłodnicy tyle żeby zostało półtora centymetra luzu i nic się nie dzieje

kudlaty, jak przy trajzydze chcesz odkrecic srube 10-ke to jaki klucz bedzie Ci potrzebny :roll: :mrgreen:


Na górę
  
 
Post: 30 listopada 2017, 10:22 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 23:59 - czw
Posty: 7425
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
pisiorek,


17 8)

_________________
Pokora i uległość tylko do wzmocnienia i utrwalenia niewoli prowadzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 listopada 2017, 10:32 - czw 
kudlaty, Założę się że byłeś sprawdzić :haha:


Na górę
  
 
Post: 03 grudnia 2017, 10:37 - ndz 
tak to kiedyś było :wink: natrafiłem na taki film .

https://www.youtube.com/watch?v=5P2MxY-vLUU

ps. ursusy też na nim są :mrgreen: gumofilce ,obornik ,poprostu wiejskie życie :pl:


Na górę
  
 
Post: 03 grudnia 2017, 23:28 - ndz 

Rejestracja: 01 czerwca 2014, 22:20 - ndz
Posty: 959
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Jerzmanowice
idzia12 pisze:
Wreszcie wraca Polskie, a nie tylko niszczyć i robić miejsce zbytu dla innych.
Odnośnie filmu Pisiorka

https://m.youtube.com/watch?v=3BVt52Z-BlI


Śmiać mi się chce z tej propagandy dla naiwnych :)
Od 20 lat zajmuje się elektroniką w pojazdach i maszynach .
Te ursusy są robione na silnikach Deutza lub Perkinsa ,oni tylko osprzęt montują i swoją karoserie .
Na świecie jest obecnie tylko kilka firm , które robią silniki oraz przekładnie do maszyn i traktorów , jak i sterowniki . Nawet największe marki motoryzacyjne zlecają budowę silników oraz elektroniki tym firmom.
Komputery wtryskowe np. robi tylko teraz na świecie jak dobrze liczę dosłownie 5 firm .Prym wiedzie Bosch .........
Tak więc nie siejcie propagandy ,że Polska jąkąś motoryzacją stoi czy będzie stać za 5 lat w samochodach elektrycznych :):).

PS. Grzesiu jakbyś potrzebował mam do sprzedania pług trzy skibowy Grudziądz .... :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 grudnia 2017, 10:58 - pn 
Marcin, wpinasz auta pod kompa ? mój syn byl kilka razy w twojej miejscowości wpinał bmw e36 tds srebrną kombi .

co do reszty Twojej wypowiedzi to ameryki nie odkryłeś :) wszystkie firmy montują na podzespołach znanych i sprawdzonych firm .przykładem jest choćby solaris. co do pługa :roll: nie wiem czy mój ursus pociągnie 3 skiby :P jaki głęboki tem pług masz ?
teraz mam 2 skibowy ,radzi sobie mocy mu nie brakuje ,na 4-ce targa aż miło :wink:


Na górę
  
 
Post: 04 grudnia 2017, 12:06 - pn 
hej koledzy mający 30-ki 8)
jak to jest z tą blokadą mostu ? można ją załączać podczas jazdy ,czy trzeba sprzęgło wciskać ? nie bardzo wiem a nie chcę czegoś spipcyć :oops:

różne opinie słyszałem na ten temat :roll: jak Wy używacie blokady ?


Na górę
  
 
Post: 04 grudnia 2017, 14:57 - pn 

Rejestracja: 26 grudnia 2013, 21:34 - czw
Posty: 72
Ule na jakich gospodaruję: WL
Miejscowość z jakiej piszesz: Dzierżoniów
Zaczyna boksować ,odpuszczasz gaz , naciskasz blokador ,gaz do pozycji roboczej i jedziesz z koksem .Most zostaje uwolniony , kiedy odpuścisz gaz.Tak jest jak wszystko działa poprawnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 grudnia 2017, 15:19 - pn 
remik123, Dziękuję za odpowiedź ,no to ja już widzę że u mnie wszystko jest git bo działa mniej więcej tak jak opisałeś.


Na górę
  
 
Post: 04 grudnia 2017, 15:22 - pn 

Rejestracja: 21 listopada 2009, 21:49 - sob
Posty: 857
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
[quote="pisiorek"]
PS. Grzesiu jakbyś potrzebował mam do sprzedania pług trzy skibowy Grudziądz .... :)
Raczej nie do trzydziestki ten pług , chyba że Grzesiek będzie jeszcze pchał :haha:
co do blokady to można w czasie jazdy tylko bez warjacji jak koła mielą na najwyższych obrotach. Na postoju niejedno krotnie nie wskoczy od razu tylko dopiero jak koło za mieli


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 grudnia 2017, 15:23 - pn 

Rejestracja: 21 listopada 2009, 21:49 - sob
Posty: 857
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
zbyt wolny byłem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 grudnia 2017, 16:00 - pn 
jerzy9666, Odnośnie tej blokady tylnego mostu. No to trochę czytałem na różnych forach o ciągnikach no i generalnie to bardziej zgłupiałem niż się czegoś dowiedziałem bo odpowiedzi są tak skrajne jak mniej więcej na naszym forum dotyczące pszczół :wink:

Odnośnie tego pługa 3 skibowego do 30 No to są filmy na YouTubie jeżdżą te ciągniki ale to chyba raczej na równym terenie i l żejszej glebie

Wziąłem teraz od sąsiada pół hektara i tam wcześniej rosa kukurydza ,wymusili tą kukurydzę i ten gość ma taki ogromny ciągnik klasa .No i śmiał się ze mnie mówił że 30 sobie nie dam rady nie zaoram tego :mrgreen: Ale co tam nie zniechęciłem się, ja się z kierownicą w rękach urodziłem tak położna mówiła więc dałem sobie radę :lol:

Ps.Dawniej ludzie koniami orali ugory łąki i tak dalej i dawali sobie radę


Na górę
  
 
Post: 04 grudnia 2017, 19:23 - pn 

Rejestracja: 21 listopada 2009, 21:49 - sob
Posty: 857
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
pisiorek, coś tam w życiu liznąłem orki trzydziestką :haha: jakieś 20 lat wstecz to czasem i tydzień prawie non stop orałem z przerwami na spanie oczywiście u siebie i u sąsiadów do znudzenia .Jak lekka ziemia to podorywkę robiłem 3-skbowym ale orkę na zimę to inna bajka i chcąc głęboko na zimę wyorać to przy 2 skibowym ma co robić .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 grudnia 2017, 22:14 - pn 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 listopada 2013, 21:57 - czw
Posty: 2450
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski 12 ramkowy 5x1/2
Miejscowość z jakiej piszesz: lubelskie
No właśnie, te 3 skiby to chyba jajca z Ciebie sobie robią.

_________________
Dzisiaj spojrzałem na swój nick ,potem na awatar.To nie jest tak jak myślisz się uśmiałem,ale i tak jestem za legalizacją.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 grudnia 2017, 22:20 - pn 
bo lubię,

https://m.youtube.com/watch?v=GjrdbHCucUM


Na górę
  
 
Post: 04 grudnia 2017, 22:26 - pn 

Rejestracja: 21 listopada 2009, 21:49 - sob
Posty: 857
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
pisiorek, widziałeś jaka ziemia na tym filmiku, lekka i piaszczysta , u mnie nawet by nie pierdną taka dobra ziemia :haha:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 grudnia 2017, 22:34 - pn 
jerzy9666 pisze:
pisiorek, widziałeś jaka ziemia na tym filmiku, lekka i piaszczysta , u mnie nawet by nie pierdną taka dobra ziemia :haha:


Widziałem :wink: to nie jest ciągnik na 3 skiby.

Czasem lepiej dwa razy pojechać a zrobić robotę i mniej się namęczyć. rzuć okiem na ten filmik koleś wziąłby dwie kłody mniej a przynajmniej by jechał jak człowiek no ale to trzeba mieć 3 uzwojenia i 5 szarych komórek co najmniej :haha:

https://m.youtube.com/watch?v=CFsuTS2mAb8


Na górę
  
 
Post: 04 grudnia 2017, 22:58 - pn 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 23:59 - czw
Posty: 7425
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
ciągnik jest do orania a nie zrywki widać na filmie że goście nie wiedzą do czego wciągarka służy a i dociążyć by go też mogli
pisiorek,
z tym oraniem to też trzeba uważać

Obrazek

_________________
Pokora i uległość tylko do wzmocnienia i utrwalenia niewoli prowadzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 04 grudnia 2017, 23:14 - pn 

Rejestracja: 21 listopada 2009, 21:49 - sob
Posty: 857
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
pisiorek pisze:
jerzy9666 pisze:
pisiorek, widziałeś jaka ziemia na tym filmiku, lekka i piaszczysta , u mnie nawet by nie pierdną taka dobra ziemia :haha:


Widziałem :wink: to nie jest ciągnik na 3 skiby.

Czasem lepiej dwa razy pojechać a zrobić robotę i mniej się namęczyć. rzuć okiem na ten filmik koleś wziąłby dwie kłody mniej a przynajmniej by jechał jak człowiek no ale to trzeba mieć 3 uzwojenia i 5 szarych komórek co najmniej :haha:

https://m.youtube.com/watch?v=CFsuTS2mAb8
jak będzie sprzedawał to powie że nie zniszczony , tylko przy opryskiwaczu chodził

kudlaty, staszku dobrze mu babcia ciągnie :haha: :haha:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 grudnia 2017, 09:47 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 października 2011, 08:27 - czw
Posty: 1456
Lokalizacja: Cała Polska
Ule na jakich gospodaruję: Wlkp korp + WZ korpusowy
kudlaty, Ja sobie nie wyobrazam pracy w lesie bez mojego t25.Mimo że mały to i nie byle jakie drewno wyciągnie z lasu potem ramieniem na podnosniku podniesie i zaladuje na wóz. Coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=Rr5f2J-j5yM

_________________
"Szaleństwem jest robić cały czas to samo i oczekiwać innych rezultatów"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 grudnia 2017, 09:58 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 23:59 - czw
Posty: 7425
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Lisek87,
jak się nie ma co się lubi, to sie lubi co się ma

_________________
Pokora i uległość tylko do wzmocnienia i utrwalenia niewoli prowadzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 grudnia 2017, 11:31 - wt 
pisiorek pisze:
Wziąłem teraz od sąsiada pół hektara i tam wcześniej rosa kukurydza ,wymusili tą kukurydzę i ten gość ma taki ogromny ciągnik klasa .No i śmiał się ze mnie mówił że 30 sobie nie dam rady nie zaoram tego :mrgreen: Ale co tam nie zniechęciłem się, ja się z kierownicą w rękach urodziłem tak położna mówiła więc dałem sobie radę :lol:


koleś się smiał z pisiorka że nie da rady 30-ką scierniska po kukurydzy zaorać :mrgreen: ,ja swój kawałek zaorałem a on ?,mimo że ma ciągnik za 200tyś nie dał rady ,połowa stoi nie ruszona bo snieg spadł ,a wcześniej było tak mokro ze woda stała ,gość pole ma od niedawna i nie wiedział ze tam są zródła ,początek strefy ujęcia wody pitnej dla krakowa ,na szczycie wzniesienia woda wypływa z ziemi i spływa w dolinkę , w lecie tego nie ma ,ale jesienią i wiosną jest tam bagno .

ten się smieje kto się śmieje ostatni hihi 8)


Na górę
  
 
Post: 05 grudnia 2017, 13:14 - wt 
popatrzcie :wink: ktoś sie chyba z głupim przez ścianę wymacał :mrgreen: za takiego szrota chce 9tyś :thank:

https://www.olx.pl/oferta/ursus-c-328-3 ... 8719752165
ja za przyzwoity traktorek dałem 6,5 :)


Na górę
  
 
Post: 05 grudnia 2017, 14:29 - wt 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 września 2007, 18:41 - sob
Posty: 5157
Lokalizacja: Czaszyn /Londyn
Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
Miejscowość z jakiej piszesz: Czaszyn
pisiorek, może jest zarejestrowany jako antyk hehe.mój wołodia jest chyba z 3 reki swoje w zyciu dostał ale ojciec ma od nowości 79 rok produkcji w zyciu się naorał hektarów ,i wlesie na własne potrzeby daje rade spokojnie ale ma wyciągarke,i daje sobie rade z pługiem 3 skibowym ale to wszystko zależy co ma się pod deklem i umiejętności ale to nie ja tylko mój ojciec mnie nigdy nie ciagło do prac na roli ale teraz dla pszczółek sieje i na stare lata czas się uczyć


henry

_________________
Kto ma żonę i pszczoły raz bogaty raz goły

henry


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 grudnia 2017, 17:10 - wt 
henry650, 79r To wcale nie taki stary :wink:

Ja też nie myślałem że będę coś orał siał ,jakiś ciągnij będę kiedykolwiek kupował.Nawet nie myślałem że będę miał pszczoły .


Na górę
  
 
Post: 05 grudnia 2017, 18:56 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 października 2011, 08:27 - czw
Posty: 1456
Lokalizacja: Cała Polska
Ule na jakich gospodaruję: Wlkp korp + WZ korpusowy
pisiorek, cena za C328 jest normalna po tyle chodza. Ty masz C325 to i mniej trzeba zaplacic za dobra C330 trzeba zaplacic ponad 15 tysiecy powtazam za dobra C330 ceny sie zaczynaja od 15tys.

_________________
"Szaleństwem jest robić cały czas to samo i oczekiwać innych rezultatów"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 569 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php



Słoje 900   baner na stron    

      baner czasopisma Pasieka

   Producent sprzętu pszczelarskiego   



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji