FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2025, 15:11 - śr

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Kto jest za zlotem ?
Jestem za ! 93%  93%  [ 132 ]
Jestem przeciw ! 7%  7%  [ 10 ]
Liczba głosów : 142
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: korpusowe
ja mam 200km zapowiada sie ciekawie
Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Lankstroth,Dadant,Zander
Witam

Ja mam 1200km i po drodze zabralbym kilku pszczelarzy!!!!!!! jak spotkanie dojdzie do skutku to napewno przyjade!!!!!!!!!!!...........
Pieknie by bylo jagby spotkanie odbylo sie w tym samym czasie co Biesiada u Bartnika!!!!!...
A zaloze sie ze wielu pszczelarzy bylo ba zainteresowanych zwiedzenia Biesiady i napewno wielu jeszcze tam nie bylo, ja tez jeszcze nie uczestniuczylem w Biesiadzie u Bartnika, chociasz bylem jusz kilka razy zapraszany przes Pana Kasztelewicza.
Pozdrowienia Krzysztof K

Tytuł:
Awatar użytkownika

Krzysztof możesz spedzić w kraju 10 dni sobota ,niedziela Biesiada u Bartnika , a potem odwiedzając kolegów po drodze prawie dojedziesz na Piknik Ambrozji.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WP i WLP
Cytuj:
Krzysztof możesz spedzić w kraju 10 dni sobota

Co niektórzy mogliby ujrzeć ul UNIVERSAL live :piwko: :piwko: :piwko: Super by było :uśmiech: o dennicy nie wspomnę :brawo:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Lankstroth,Dadant,Zander
ulik77 pisze:
Cytuj:
Krzysztof możesz spedzić w kraju 10 dni sobota

Co niektórzy mogliby ujrzeć ul UNIVERSAL live :piwko: :piwko: :piwko: Super by było :uśmiech: o dennicy nie wspomnę :brawo:

Witam

No naprawde bylo by fajnie!!!!!!!!............ i w ten sposub mozna by rozwiac co niekture niedopowiedzenia i zademonstrowac jak kolega pisze ula Universala live, mam zamiar przywiezdz ule zasiedlone pszczolami i naturalnie puste do prezentacji!!!!!.......
Pozdrowienia Krzysztof K :piwko:

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tytuł:

No i to mi się podoba !

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WZ i Ostrowska
ociec pisze:
Przecież w tym roku jest w Bałtowie święto pszczelarzy,-zrobić tam- i jak wszyscy przyjadą to będzie usprawiedliwienie.

Jestem za Bałtowem - wydzielimy sobie jakąś polankę tylko dla Ambroziaków :))
:jupi:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Odwłok pisze:
ociec pisze:
Przecież w tym roku jest w Bałtowie święto pszczelarzy,-zrobić tam- i jak wszyscy przyjadą to będzie usprawiedliwienie.

Jestem za Bałtowem - wydzielimy sobie jakąś polankę tylko dla Ambroziaków :))
:jupi:

koledzy powiem trochę zartem i trochę mądrością ludową '' Z jedną dupą na dwa wesela się nie chodzi ""

Tytuł:

Moim zdaniem Bałtów odpada można tak samo by powiedzieć że można spotkać się w Przysieku też impreza pszczelarska albo w Sierpcu każdy ciągnie gdzie ma bliżej nie patrząc na innych to taki egoizm żebym tylko ja miał dobrze a inni mnie nie obchodzą jeśli ma to być sprawiedliwie to albo centrum kraju u Cordovana lub miejscu gdzie dzieję sie cos naprawde ciekawego i interesujacego jak na biesiadzie u bartnika gdzie by mozna połaczyć naprawde dużą impreze na skalę europejska i bardzo pouczajacą z przyjemnością integrowania sie po zakonczeniu imprezy u bartnika i rozmowami do białego rana :piwko: ale wtedy dobrze by było gdyby ktoś użyczył swojej życzliwości niedaleko tej imprezy jakieś pole na namioty żeby było blisko najlepiej żeby spacerkiem mozna było dojśc bo procenty tak szybko nie parują z organizmu :oczko: wtedy to i ze szczecina i z mazur dotrą bo przy okazji można w pięknym rejonie górskim wypocząć i te kilometry nie straszne dla chcącego:)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WZ i Ostrowska
marcing pisze:
Moim zdaniem Bałtów odpada można tak samo by powiedzieć że można spotkać się w Przysieku też impreza pszczelarska albo w Sierpcu każdy ciągnie gdzie ma bliżej nie patrząc na innych to taki egoizm żebym tylko ja miał dobrze a inni mnie nie obchodzą jeśli ma to być sprawiedliwie to albo centrum kraju u Cordovana lub miejscu gdzie dzieję sie cos naprawde ciekawego i interesujacego jak na biesiadzie u bartnika gdzie by mozna połaczyć naprawde dużą impreze na skalę europejska i bardzo pouczajacą z przyjemnością integrowania sie po zakonczeniu imprezy u bartnika i rozmowami do białego rana :piwko: ale wtedy dobrze by było gdyby ktoś użyczył swojej życzliwości niedaleko tej imprezy jakieś pole na namioty żeby było blisko najlepiej żeby spacerkiem mozna było dojśc bo procenty tak szybko nie parują z organizmu :oczko: wtedy to i ze szczecina i z mazur dotrą bo przy okazji można w pięknym rejonie górskim wypocząć i te kilometry nie straszne dla chcącego:)

Jak najbardziej masz rację

Spróbować zawsze warto :chytry:

:pijemy:

Tytuł:
Awatar użytkownika

BoCiAnK pisze:
Patrząc na wynik Ankiety widnieje 51 Chętnych :brawo: Ale Będzie Balanga :leży_uśmiech: Cordovan
Musisz zadbać o zabezpieczenie ochronę :leży_uśmiech:

Bogdan a nie 94 chętnych , czy było podwójne głosowanie ?

Tytuł:
jv2m pisze:
BoCiAnK pisze:
Patrząc na wynik Ankiety widnieje 51 Chętnych :brawo: Ale Będzie Balanga :leży_uśmiech: Cordovan
Musisz zadbać o zabezpieczenie ochronę :leży_uśmiech:

Bogdan a nie 94 chętnych , czy było podwójne głosowanie ?

Kolego M popatrz na datę postu co pisałem
;-) jak znam życie to z tych 94 chętnych pewnie z 20 może przyjedzie ;-) :piwko:

Tytuł:
Awatar użytkownika

OK - ja jestem optymistą liczę na 45 osób , - myślę że '' południe '' jakiś wspólny konwój zorganizuje np. z punktem zbornym w Krakowie , a tak na marginesie to przez Suchą mogę nawinąć jak tylko będą chętni .

Tytuł:
Witam czekałem na taką propozycję aby się spotkać.Należę do klubu Voyager Klub Polska i mamy dwa spotkania w roku to jest pierwszy i ostatni weekend wakacji,problem ten sam że ludzie są z całej Polski więc zloty są w centrum.Ośrodek nad jeziorkiem w miejscowości Skępe ,domki są po 30pln za dobę nie są jakieś cudo ale 2 noce bezproblemowo da się przemieszkać.Dostępne są toalety ,prysznice,obiady do wykupienia w stołówce ,jest też miejsce na namioty i przyczepy.To jest miejsce idealne na zloty ponieważ są warunki sanitarne a chodzić do lasu w kilkadziesiąt osób to po trzech dniach może być problem.Spotykamy się całymi rodzinami i sprawa najważniejsza zrobiliśmy zrzutkę na duży namiot pod którym spędzamy wieczory (zkrapiane oczywiście) bo zapomnieliście że pogoda może spłatać figla i siedzieć w deszcz przy ognisku to chyba nie najlepszy pomysł.Jeżeli weżmiecie pod uwagę tą lokalizację służę pomocą w załatwieniu całej sprawy pozdrawiam :oczko:

Tytuł:
Artus to też świetne miejsce, ja nie mam nic przeciwko. Jakieś dodatkowe informacje co i jak i może być zlot właśnie tam. :oczko:

Tytuł:
Zamiast pisać po kolei zajrzyjcie na tajemnicevoyagerow.inten.pl tam w dziale zloty VKP znajdziecie wszystkie dane mapę itd. są też zdjęcia z naszych zlotów można to wszystko obejżeć bez logowania.Jeżeli chodzi o organizację to możemy skorzystać z doświadczenia ludzi którzy robili to już kilka razy a unikniemy błędów ,wszystkie pytania proszę na priva lub 513995054 pozdrawiam

Tytuł:
tutaj wrzucam link do strony tego ośrodka:
http://www.jawor-skepe.com.pl/onas.html

Tytuł:
Jak dla nie może być. :brawo:

Tytuł:
To czekamy na opinie innych chętnych :oczko:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: l/n
Chętnie wpadłbym do Skępego i poznał kolegów osobiście :jupi: :uśmiech:
Czekam na rozwój wydarzeń :papa:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: leżak wielkopolski z nads 1/2D
Jak dlamnie to 100 km bliżej jak wczesniejsza lokalizacja. :brawo:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Dadant+2x1/2
Ja jestem za tylko musiałbym z tata pogadac czy by mnie podrzucil

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: LN3/4
Witam i również jestem ZA SKĘPE

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wlkp. jednościenny i wlkp. 18
Czy poza utworzeniem tematu, jego rozwojem i ankietą jest jakaś większa szansa na organizację tej "imprezy"?

Tytuł:
Mogę pomóc w organizacji tylko potrzebna akceptacja większej ilości ew. uczestników :piwko:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystko się zgadza i chęci są ALE :cisza: Pracuję na zmiany,,,,,,, jak wypadnie to nie ma pomiłuj......A urlopy już dawno zaklepane.

Tytuł:
Ciekawe czy dojdzie do zjazdu? bo coś mi się wydaje, że tak jakby zapał nieco opadł.

Ale jakby co to jestem na TAK :)

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: wlkp.
Ja myślę że do zjazdu dojdzie :jupi: Narazie brać pszczelarska huha i dmucha na swoje pszczółki po zimie jak pozimowe emocje opadną to może temat wróci. Jestem za zjazdem i bardzo popieram napewno przyjadę jeżeli dojdzie do skutku zjazd

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: leżak wielkopolski z nads 1/2D
Jakoś temat ucichł . Czyżby wszystko się rozwiało ?? Sherify Ambrozji napiszcie co w temacie

Tytuł:
Osobiście jestem za i u siebie mogę zorganizować , jeśli koledzy będą chcieli może być również jak zaproponował Artus w ośrodku. Kwestia ustalenia daty i zarezerwowania domków. ;-)

Tytuł:
Jak tam koledzy z zlotem bo temat coś przycichł? kto i jaką datę zlotu proponuje? trzeba ustalić jakaś konkretna by pasowała większości zainteresowanych zlotem, no i zasadnicza sprawa gdzie w końcu organizujemy? W ośrodku co zaproponował Artus czy na łonie natury nad stawem u mnie? Jeśli w ośrodku to sadzę że Artus musiałby już powoli dowiadywać się jak z rezerwacja domków a my koledzy musielibyśmy się konkretnie określić kto dotrze by można było sprawnie to zorganizować.

Proponuję stworzyć listę chętnych na taki zlot, zaczynam od siebie i ew. proszę się dopisywać kopiując tworząca się listę , obok nicku proszę podać proponowaną datę zlotu, zrobimy później ankietę i ustalimy dokładnie jaka to będzie data.

Cordovan - weekend 15.16.17 lipca

Tytuł:
Cordovan pisze:
Jak tam koledzy z zlotem bo temat coś przycichł? kto i jaką datę zlotu proponuje?

Jestem za i proponuje ustalić datę i może u Ciebie w Sieradzu Czy okolicy Będziesz miał czas na zarezerwowanie miejsca czy za kwaterunku
To trzeba zrobić sprawnie i najlepiej w miejscu gdzie już ktoś coś robił w tym stylu a nie na hop gdyż zjechać się w nieznane nie ma sensu termin by mógł być ten co podajesz 15-17 lipca każdy by miał czas na zorganizowanie wolnego
;-)

Tytuł:
Mam w okolicy Sieradza takie miejsce tez są domki takie dwu, trzy osobowe, są prysznice i toalety, jest też mały stawik na wędkowanie dla zainteresowanych, jest basen i porządny grill. Jest to średniej klasy Ośrodek sportowo-rekreacyjny powiedzmy ale można w nim niedrogo zrobić zlot, jutro wszystkiego się dowiem bo będę tam przejeżdżał. :oczko:

Tytuł:
A rybki to są też i u mnie .Ale narazie nie ma pszczół :leży_uśmiech: następne spotkanie może być u mnie :piwko: :piwko:. Może nie wszystkim pasuje ,bo to koniec świata i miśki białe czasami śmigaja po ulicach ,ale jest światło ,woda ,kanalizacja,więc nie tak źle :leży_uśmiech: :leży_uśmiech: Fotki z mojego stawu z 2009 roku.W tym roku nie zarybiałem ,ale coś pewnie jest.Mam niewód ,więc jak silna grupa to pyszny DZIAMBEREK z żytka i do wody :jupi:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wlkp
Marek Podlaskie, świetne rybki, na moim łowisku to bym musiał chyba z 2 tygodnie posiedziec zeby tyle miec :uśmiech:

Tytuł:
Cordovan pisze:
Mam w okolicy Sieradza takie miejsce tez są domki takie dwu, trzy osobowe, są prysznice i toalety, jest też mały stawik na wędkowanie dla zainteresowanych, jest basen i porządny grill. Jest to średniej klasy Ośrodek sportowo-rekreacyjny powiedzmy ale można w nim niedrogo zrobić zlot, jutro wszystkiego się dowiem bo będę tam przejeżdżał.

Byłem wczoraj i niestety ale ten ośrodek jest powynajmowany na rok do przodu i obawiam się że może być taka sama sytuacja u kolegi Artus. Jeśli nie macie nic przeciwko by zabrać ze sobą namioty, przyczepy kempingowe, i niezależnie od pogody spędzić weekend na łonie natury to można zlot jak pisałem zorganizować nad jeziorkiem u mnie , chyba że ktoś ma lepsze propozycje. Przypominam i pokazuję miejsce zlotu o ile nikt nie zaproponuje czegoś innego.

Cordovan pisze:
Koledzy żeby było sprawiedliwie dla wszystkich można zlot zrobić u mnie - centrum Polski. Łąki mam dość na namioty, do sklepu nie daleko, piękne jeziorko jak ktoś wędkuje będzie mógł pomoczyć kije. Wszystko zależy kto jest za choć nie wykluczam że może być zlot zupełnie gdzie indziej ja tam się dopasuję.

Pole biwakowe jest po lewej stronie za tymi trzcinami, cały hektar łąki.

Obrazek

Wędkującym mogę zapewnić dodatkowo takie atrakcje oczywiście przy umiejętnościach własnych. Drzewa na ognisko ci u mnie dostatek, można cały weekend balować.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

trzeba by się koledzy określić bo czasu już wiele nie zostało. Ktoś reflektuje na taki zlot i na dziko spędzony weekend? Może ktoś z forumków ma taki większy namiot wojskowy albo pawilon rozkładany w razie ew. niepogody? można by taki rozbić a wokół niego namioty do spania i przyczepy kempingowe w zależności kto czym dysponuje. Dopisujcie się poniżej kopiując mój nick z proponowaną datą zlotu i stwórzmy w ten sposób listę zainteresowanych zlotem bo za chwilę okaże się że mamy lipiec i nic nie ustaliliśmy ani daty ani miejsca zlotu. :oczko:

Cordovan - weekend 15.16.17 lipca

Tytuł:
Widzę ze sporo osób jest za zlotem co wynika z ankiety ale nikt nie dopisuje się czy będzie czy nie, czy wogóle ktoś zamierza się wybrać? A może nie ma sensu organizować takiego zlotu? Może nie pasuje kolegom miejsce? Cóż, do 25 czerwca pasowało by się określić czy ktoś będzie czy nie i ew. te osoby co miały by zamiar na taki zlot dotrzeć proszę o info w tym temacie ew. na pw. :oczko:

Tytuł:

Ja się na coś takiego piszę, Jeśli uda mi się dogadać z Adidar'em to chętnie przyjadę ;))

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: LN3/4
Potwierdzam przyjazd.
Do zobaczenia

Tytuł:

To jak z tym zlotem ; > Odbędzie się? ;)

Tytuł:
Odbyć się odbędzie a ilu kolegów dojedzie zobaczymy. Jakoś niewielu narazie potwierdza swój pobyt na zlocie. :oczko:

Tytuł:
Cordovan pisze:
weekend 15.16.17 lipca

Jak Tylko nic nie wypadnie to jestem ;-)

Tytuł:

Jest ktoś z zachodniopomorskiego chętny jechać do Sieradza na zlot ? :oczko:

Tytuł:
Cordovan, Ja wpadnę na pewno jeśli będzie z kim jechać :oczko:

Tytuł:
Bartku Bogdan cię zgarnie po drodze. :oczko:

Tytuł:

Jesli uda sie zlot zorganizowac w Sieradzu to tez sie pisze.

Tytuł:
karnika75, zlot będzie na pewno, nie wiadomo tylko ilu będzie jeszcze jego członków zresztą ilu by nie było będzie fajnie choć im więcej tym lepiej bo mamy przecież masę wspólnych tematów. :oczko:

Tytuł:
Cordovan pisze:
Bartku Bogdan cię zgarnie po drodze. :oczko:

Bardzo się ciesze i trzymam za słowo :jupi:

Tytuł:

Coś trochę ucichł ten temat. Tak jak chyba Adidar wpadł na pomysł że Ci którzy przyjadą na zlot dobrze by było aby zrobili sobie koszulki ze swoim nickiem na forum. Sredni koszt takiej koszulki to 15-20 zł ale wykonanie trwa dwa tygodnie więc piszę aby wszyscy co są zainteresowani zdążyli :) Do zobaczenia w Sieradzu Krzysiek :jupi:

Tytuł:
Po co koszulki, spotkamy się to szybko się poznamy i dogadamy, już na to są sposoby bez używania koszulek. :oczko:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]