www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php


FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
Dzisiaj jest 26 października 2020, 03:19 - pn
api-inhalacje.pl Pasieka Ambrozja

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wirus
Post: 31 października 2016, 11:03 - pn 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lipca 2007, 20:47 - czw
Posty: 11595
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Ule na jakich gospodaruję: www.pasiekaambrozja.pl
Miejscowość z jakiej piszesz: ..
Witam Na forum nie ma żadnego wirusa to na stronie kolegi Rewera na co ja nie mam wpływu usunę baner

_________________
ŚP. Administrator i założyciel forum.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 31 października 2016, 16:32 - pn 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lipca 2016, 13:43 - czw
Posty: 639
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Konopiska
Na stronie pasiekahania.pl znajduje się wirus.
Baner który jest na ambrozji pobiera grafikę ze strony pasiekahania.pl
Dwa-trzy dni temu poprzez facebooka skontaktowałem się z pasiekahania.pl
Otrzymałem jednak odpowiedź, że usunęli wirusa.

Może usunęli, ale jest znowu. Jak tylko usunęli nie aktualizując oprogramowania, to problem będzie się pojawiał.

_________________
Pozdrawiam
Sławek
Moje psiaki: http://www.cavaliery.com


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 31 października 2016, 16:45 - pn 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sierpnia 2011, 23:35 - śr
Posty: 3384
Lokalizacja: Ełk
Ule na jakich gospodaruję: 1/2D
Ta strona jest teraz w bazie stron rozsyłających wirusa , antywirus już tego nie bada , tylko uniemożliwia połączenie. Forum zawiera bardzo dużo linków do tej strony w postach i nie da się łatwo tych odwołań usunąć. Właściciel strony powinien ustalić jak usunąć jego adres z baz adresów niebezpiecznych , z których korzystają programy antywirusowe.

_________________
P97 E73 S105 S500 M600

Praca jest celem życia człowieka, powinna dawać zadowolenie , a Syzyfa ukarano pracą nieskuteczną , nie dającą rezultatu. To kara za pychę i wynoszenie się nad innych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 31 października 2016, 21:00 - pn 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sierpnia 2013, 22:47 - pt
Posty: 190
Lokalizacja: Chabowo pow. Pyrzyce
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski, dadant
manio pisze:
Forum zawiera bardzo dużo linków do tej strony w postach i nie da się łatwo tych odwołań usunąć.

Wystarczy usunąć baner na dole forum oraz edytować stopkę kolegi revera

Zrobienie tego to dosłownie 2 minuty, jednak administracja forum ma to gdzieś, naraża nas się na zaifekowanie naszych komputerów.

Postanowiłem wyjść naprzeciw części użytkowników i założyłem nowe FORUM PSZCZELARSKIE http://www.forumpszczelarskie.com.pl / zajęło mi to 15 minut, koszt 10PLN

Forum jest "surowe" jeżeli są osoby które chciały by tworzyć to forum - zapraszam

_________________
Pasieka AGA - Matki i odkłady Buckfast


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Trojan na forum
Post: 31 października 2016, 23:08 - pn 

Rejestracja: 16 lipca 2015, 15:04 - czw
Posty: 12
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: Zielona Góra
Nie wiem, czy zauważyliście szanowna administracjo ale Wasze forum trawi niezły trojan. Sieje na każdej podstronie...

Podłączyłem Twój temat do tego już założonego. BARciak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 31 października 2016, 23:26 - pn 

Rejestracja: 16 lipca 2015, 15:04 - czw
Posty: 12
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: Zielona Góra
Wczoraj jeszcze wskazywało mi na zmianę ścieżkę do Hani lub do Ambrozji ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 01 listopada 2016, 08:12 - wt 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 września 2007, 18:41 - sob
Posty: 5159
Lokalizacja: Czaszyn /Londyn
Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
Miejscowość z jakiej piszesz: Czaszyn
U mnie ie mam nic i takiego problemu nigdy nie mialem


henry

_________________
Kto ma żonę i pszczoły raz bogaty raz goły

henry


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 01 listopada 2016, 08:54 - wt 

Rejestracja: 01 września 2013, 10:18 - ndz
Posty: 4916
Lokalizacja: woj. Śląskie, Beskid Żywiecki
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Żywiec
henry650, ja tez nic nie mam, ale jak się skarżą to najwidoczniej coś jest. Bogdan coś usuwał ale nie wiem co.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 01 listopada 2016, 09:09 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sierpnia 2011, 23:35 - śr
Posty: 3384
Lokalizacja: Ełk
Ule na jakich gospodaruję: 1/2D
usunął obrazek bannera , ale przekierowania nadal są . Moim zdaniem winna teraz baza programów antywirusowych. Kiedyś miałem włamanie do skrzynki mailowej i cały serwer został zapisany w bazach jako niebezpieczny. Kto nie ma programu antywirusowego to nic nie widzi. Jak radził kiedyś Wałęsa : zbij Pan termometr , nie będziesz miał temperatury.
Nic tu Administracja nie zwojuje bo za dużo jest tych przekierowań , wszystko w rękach revera i administratora jego strony - mimo że twierdzi ,iż usunął wirus to dostęp do jego strony blokuje program antywirusowy , bo ma tak wpisane w aktualnej bazie wirusów i miejsc w internecie infekujących wirusami.

_________________
P97 E73 S105 S500 M600

Praca jest celem życia człowieka, powinna dawać zadowolenie , a Syzyfa ukarano pracą nieskuteczną , nie dającą rezultatu. To kara za pychę i wynoszenie się nad innych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 01 listopada 2016, 09:15 - wt 

Rejestracja: 01 września 2013, 10:18 - ndz
Posty: 4916
Lokalizacja: woj. Śląskie, Beskid Żywiecki
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Żywiec
manio, wszystko tez zależy od antywirusa. Avast nic nie pokazuje.

manio pisze:
wszystko w rękach revera i administratora jego strony


Napisałem do niego w tej sprawie i o kalendarzu bo cicho w temacie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 01 listopada 2016, 09:27 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lipca 2016, 13:43 - czw
Posty: 639
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Konopiska
Wirusa nie było na stronach ambrozji, ale linki wskazywane z forum prowadziły czy prowadzą nie sprawdzałem teraz do zainfekowanej strony w tym także baner, który się wyświetlał przy przeglądaniu stron (pasiekahania.pl). Zdjęcie poniżej:

Obrazek

Strona dostała się na listę zainfekowanych stron. Z listy tej korzysta min. NOD, który blokował wszelkie połączenia do tej domeny uniemożliwiając wyświetlenie banera ze strony pasiekahania.pl. Przy okazji wyświetlając stosowny komunikat.
Poza tym próba wejścia na stronę poprzez przez przeglądarkę Chrome z komputera, który nie posiadał NOD-a także kończyła się informacją o zawirusowanej witrynie. Pewnie google uznało tą stronę za niebezpieczną.

Po pewnym czasie po oczyszczeniu strony jak google ponownie ją prześledzi zostanie ona usunięta z listy niebezpiecznych stron.

... przed chwilą Chrome pozwolił mi już wejść na stronę pasiekahania.pl
Wczoraj jeszcze blokował. Na drugim komputerze NOD nadal blokuje.

_________________
Pozdrawiam
Sławek
Moje psiaki: http://www.cavaliery.com


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 01 listopada 2016, 13:07 - wt 

Rejestracja: 01 września 2013, 10:18 - ndz
Posty: 4916
Lokalizacja: woj. Śląskie, Beskid Żywiecki
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Żywiec
Rozmawiałem z Bogdanem. Sprawa tego wirusa to sprawa tylko i wyłącznie kolegi rever bo Bogdan zrobił wszystko co mógł a to co jest to jest na stronie internetowej rever'a i tylko od niego zalezy czy wirus zniknie o ile takowy jest bo mi nic nie wyskakuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 01 listopada 2016, 13:20 - wt 
Wirus nadal jest, mam program antywirusowy AVG.


Na górę
  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 01 listopada 2016, 14:05 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 stycznia 2011, 17:54 - śr
Posty: 3294
Lokalizacja: Lubelskie.51°10'51.50"N 22°35'32.23"E
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski DanLan 435/170
zbrozło pisze:
Wirus nadal jest, mam program antywirusowy AVG.
Ja mam Comodo i jakiś czas temu coś tam wykrył ale teraz nic nie wykrywa i niczego nie blokuje strona jest w jakiejś tam przebudowie praktycznie nie działa , od i tyle .

_________________
Wiesiek33
https://plus.google.com/115786882216120 ... banner=pwa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: wirus
Post: 11 listopada 2016, 14:14 - pt 

Rejestracja: 01 września 2013, 10:18 - ndz
Posty: 4916
Lokalizacja: woj. Śląskie, Beskid Żywiecki
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Żywiec
wiesiek33, u mnie antywirus dziś pierwszy raz wykrył wirusa jak kliknąłem na baner.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php



Słoje 900   baner na stron    

      baner czasopisma Pasieka

   Producent sprzętu pszczelarskiego   



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji