FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 05 lipca 2025, 21:13 - sob

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
zachecam do lektury http://wiadomosci.onet.pl/raporty/katas ... omosc.html

Ja jak przeczytalem ten tekst to nasuneły mi się trzy słowa a mianowicie: chciwość, pycha, obłuda... Ja osobiście jestem zażenowany typetem tych ludzi. Z jakiej strony mają dostać te 250 tys??? Kto powinien za to zapłacić.Zachowyja się jak hieny które chca zarobic na śmierci swoich bliskich. Zadaje sobie pytanie "w jakim kraju przyszło mi żyć"??? Dlaczego pozwalamy na nierówne traktowanie obywateli jednego państwa? Rodziny ofiar ze smolenska zostały jednorazowe "zapomogi" po 40 tys. zł, dla dzieci zostały przyznane renty po kilka tys zł a życiowi partneży otrzymali dożywotnie comiesięczne świadczenia (grubo ponad 5 tys zł dokładnie nie pamietam bo dawno o tym czytałem); dla porównania napisze, iż w tamtym roku miał miejsce tragiczny wypadek (mowiono o nim telewizji zgineło kilkanaście osób) a rodziny ofiar otrzymały coś koło 5 tys zł (to byli biedni ludzie a te pieniądze były im naprawde potrzebne) po czym jak zrobiło się o nich cicho w mediach zostawiono ich samych sobie....

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WZ i Ostrowska
Kolego nie ma co oceniać ludzi po takiej tragedii - osobiście gdybym stracił kogoś bliskiego to żadne pieniądze nie wynagrodziłyby mi straty. A wypowiadał się chyba ich przedstawiciel więc to prawnik - ma konkretny cel - wyrobić sobie opinię "dobrego" itd.
Bardziej zastanowiłbym się nad strategią naszego rządu w sprawie wyjaśniania katastrofy...
W świat poszły 2 informacje :
1 Polski Rząd w najważniejszej dla Polski sprawie wykazał się lekkomyślnością i lekceważeniem.
2 Polacy to pijacy - do tego niekompetentni.

Smutne prawda? Dla mnie nawet gdyby nagrane było na czarnych skrzynkach jak Prezydent wchodzi do kabiny i mówi "MACIE WYLĄDOWAĆ ZA WSZELKĄ CENĘ!" to w Rosji powinien być pełen sztab ludzi z Polski - zarówno fachowców , ekspertów jak i polityków i dyplomatów - po to by cały świat zobaczył że Polska pilnuje swych interesów i spraw. A tak? Wszyscy myślą że Polaków można lekceważyć... Poza tym wszystkie te niedomówienia to woda na młyn dla ludzi wietrzących spiski i zamachy.

Prawdziwą przyczyną katastrofy dla mnie jest brak jednomyślności, zgody wśród Narodu Polskiego. Dlaczego Polski Prezydent i Polski Premier nie potrafili razem pojechać do Katynia? Tak się nienawidzili że nie mogli lecieć razem? Zobaczcie jak na najniższym szczeblu społeczeństwa , na waszym podwórku Polak Polakowi, sąsiad sąsiadowi potrafi skakać do gardła o byle psiaka co mu kurę pogonił... Niestety nie potrafimy,przynajmniej na razie, żyć w poszanowaniu innych poglądów i działań. I w tym przypadku dla mnie Rosjanie po mistrzowsku wykorzystują sytuację - ujawniając taki a nie inny raport MAK - co po nim następuje? osłabienie Polskiego Rządu, rośnie w siłę opozycja... wojna polsko-polska trwa w najlepsze. Dla Rosjan taka sytuacja jest OK bo nawet najbardziej ugodowy rząd i społeczeństwo jest niewygodne bo jest jednomyślne! i z czasem zacznie bronić swych interesów.

Dlatego - starajmy się żyć razem a nie obok siebie. Wszyscy jesteśmy Polakami - Ci co głosują za PO i Ci co za PIS i ci co za SLD. Nie obrażajmy osobowo innych w trakcie sporu merytorycznego jak to robi "elita" polityków. Nie bierzmy z nich przykładu. A będzie się nam przynajmniej wśród sąsiadów żyło lepiej :)

Naiwne prawda?
:pl:

Koledzy z zagranicy - wypowiedzcie się co słychać za granicą o tej sprawie? Jak obcokrajowcy patrzą na sytuację?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Kudłaty i tak właśnie działa propaganda Tuska. Rzucili temat odszkodowań w media, po to aby odsunąć od rządu presję opinii publicznej. Przed ogłoszeniem informacji o odszkodowaniu większość Polaków chciała wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej i każdy widział nieudolność i prorosyjskie zachowanie naszego rządu z premierem na czele. A teraz?? Teraz to rozpęta się nowa afera wypłaty odszkodowań i premier ma chwilę wytchnienia, aby dalej wymyślać tematy zastępcze. To jedna wielka propaganda w celu zniechęcenia ludzi do ofiar katastrofy i podbudowania opinii premiera typu "jaki on to dobry daje tyle kasy a te hieny żądają więcej". "On jest dobry, oni źli".
Oczywiście nie jestem zwolennikiem takich odszkodowań, no bo z jakiej racji przed ogłoszeniem raportu i wskazaniem winowajcy przez prokuraturę wypłaca się pieniądze. Przecież to ewidentne wskazanie, że winni katastrofy są Polacy. Druga sprawa to nie chciał bym płacić ze swoich podatków pieniędzy na wybrane osoby. Ale tak już jest, że osoby przy władzy zawsze będą miały lepiej.
Ale na razie najważniejsza kwestia jeszcze nikt nie dostał tych pieniędzy, a afera jest taka jak by pół polski sprzedano. Dlaczego nikt się nie burzył jak podnoszono podatki?? Przecież kwota którą musimy płacić do budżetu na nie wiadomo jakie cele jest o wiele wyższa niż kwota na odszkodowania. Dlaczego nikt się nie burzy, że niszczą naszą przyszłość likwidując OFE. Rozkradają pieniądze taj jak to tylko możliwe na wszystkie strony, a ludzie burzą się tylko dlatego, że ktoś dostanie odszkodowanie za utratę bliskich.
Na koniec dodam, że nie jestem zwolennikiem PiS'u i nie zagłosuje na nich, ale ze względów patriotycznych bliżej mi do nich niż do partii rządzącej, która uważając się za patriotyczną przyznaje najwyższe odznaczenia państwowe ludziom działającym na niekorzyść Polski (czytaj zmoderowane)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WZ i Ostrowska
Niestety Miecio ma rację... propaganda w tym rządzie działa super - TVN, ONET , Forum pasieki ambrozja :leży_uśmiech:

Tytuł:
Koledzy proszę nie wchodzić na tematy polityczne publicznie na forum, każdy ma inne zdanie, każdy może widzieć swoje dobro czy zło danej partii ale na forum tego typu tematów nie poruszamy, bo jak zaczniemy się tutaj bawić w politykę i pisać o tym co kto i dlaczego zrobił dobrze czy źle to taka dyskusja jeszcze nas poróżni a uważam to za zbędne. Temat zamykam by nie wynikła z tego niepotrzebna jadka dotycząca polityki czy danych osób w rządzie. Proszę też publicznie nie oceniać nikogo i nie podawać z nazwiska, bo takie ocenianie kogoś i upublicznienie nazwisk może być potraktowane jako pomówienie czy też oczernianie w sieci a niepotrzebnych problemów tutaj na forum nie potrzebujemy. ;-)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]