FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW http://forum.pasiekaambrozja.pl/ |
|
Miód z Wietnamu http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=23&t=4189 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | Imkerei [ 12 lutego 2011, 18:01 - sob ] |
Tytuł: | Miód z Wietnamu |
Ciekawe , jak się podgrzewa miód w takich " pojemniczkach " , żeby nie stracił swoich właściwości, ale żeby móc go przepompować. Może te miody się nie krystalizują ? http://www.alibaba.com/member/bichgiang/productgrouplist-101879009/honey.html#products |
Autor: | Tomekmiodek [ 12 lutego 2011, 18:23 - sob ] |
Tytuł: | |
99% miodów wyprodukowanych w krajach tropikalnych nie krystalizuje. i nie tylko bo nawet kraje subtropikalne takie jak np. Izrael - ta sama historia. |
Autor: | anZag [ 12 lutego 2011, 23:59 - sob ] |
Tytuł: | |
Tomekmiodek pisze: 99% miodów wyprodukowanych w krajach tropikalnych nie krystalizuje. i nie tylko bo nawet kraje subtropikalne takie jak np. Izrael - ta sama historia.
Możesz napisać dlaczego? Każdy miód powinien skrystalizować. |
Autor: | kazik11 [ 13 lutego 2011, 06:38 - ndz ] |
Tytuł: | |
Dekrystalizacja miodów w beczkach i innych pojemnikach nie jest skomplikowana. Wstawia się do pomieszczeń o odpowiedniej temperaturze na kilka dni i następuje dekrystalizacja. Z beczek przelewa się do standaryzatorów, ze standaryzatorów pompuje się do dozownika. |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa UTC+1godz. [letni] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |