FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW
http://forum.pasiekaambrozja.pl/

Miód z Wietnamu
http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=23&t=4189
Strona 1 z 1

Autor:  Imkerei [ 12 lutego 2011, 18:01 - sob ]
Tytuł:  Miód z Wietnamu

Ciekawe , jak się podgrzewa miód w takich " pojemniczkach " , żeby nie stracił swoich właściwości, ale żeby móc go przepompować. Może te miody się nie krystalizują ?

http://www.alibaba.com/member/bichgiang/productgrouplist-101879009/honey.html#products

Autor:  Tomekmiodek [ 12 lutego 2011, 18:23 - sob ]
Tytuł: 

99% miodów wyprodukowanych w krajach tropikalnych nie krystalizuje. i nie tylko bo nawet kraje subtropikalne takie jak np. Izrael - ta sama historia.

Autor:  anZag [ 12 lutego 2011, 23:59 - sob ]
Tytuł: 

Tomekmiodek pisze:
99% miodów wyprodukowanych w krajach tropikalnych nie krystalizuje. i nie tylko bo nawet kraje subtropikalne takie jak np. Izrael - ta sama historia.

Możesz napisać dlaczego? Każdy miód powinien skrystalizować.

Autor:  kazik11 [ 13 lutego 2011, 06:38 - ndz ]
Tytuł: 

Dekrystalizacja miodów w beczkach i innych pojemnikach nie jest skomplikowana.
Wstawia się do pomieszczeń o odpowiedniej temperaturze na kilka dni i następuje dekrystalizacja. Z beczek przelewa się do standaryzatorów, ze standaryzatorów pompuje się do dozownika.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/