entrion pisze:
stuknijcie sie w...
Kolego masz rację niech każdy walczy o swoje ma do tego pełne uzasadnione prawo
Ale pewne priorytety muszą być zachowane czy tego Poczta chce czy nie
Pielęgniarki ,Lekarze strajkowali ale nikt nie umarł i nie dostał bez opieki
Kolejarze jak strajkowali ale zabezpieczyli PKS-sem do wóz ludzi do pracy bo trudno by ktoś z winy przewoźnika miał wylecieć z pracy to że kolej strajkuje
Tak samo poczta towar Żywy powinien być dostarczany bo to nie konserwa co może siedzieć miesiąc
Po za tym Pocztowcy sami sobie klina w policzki wstawili tego nie przyjmą taka paczka nie może być opóźnienia itp. wiec ludzie odchodzą od poczty i są straty
Poczta to zakład Usługowy – powinna zarabiać sama na siebie a nie Żądać z Budżetu Państwa trza się solidnie do pracy zabrać a nie grymasić za okienkiem Kolego w tej chwili jest konkurencja jak nie jesteś operatywny po prostu wypadasz z Gry a wtedy Twoje strajki nikogo nie obchodzą a jak się podejmujesz czegoś rób to uczciwie wtedy będziesz miał kasę i nie w głowie Ci będzie strajkowanie czasy niańczenia nieudaczników się dawno skończyły albo jesteś albo Cię nie ma sprawa jest prosta jak budowa cepa
Poczta strajkiem to się tylko dobije i nie o pszczoły tu chodzi bo są tysiące przesyłek z których klient zrezygnuje dopłaci parę groszy więcej innej firmie ale będzie miał pewność że dotrze na czas
Podam Ci zwykły przykład kupiłem 100 wiader poczta ich nie przyjęła jako przesyłki a poza tym choć by przyjęła zapłaciłbym z 80 zł za usługę Przywiózł mi je DHL – za 30 zł pod dom i co da się
Nie mam zamiaru nikogo pouczać ani obrażać ale to już nie czasy że czy się stoi czy się leży 2 tyś się należy