FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW http://forum.pasiekaambrozja.pl/ |
|
Miód i cynamon http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=27&t=9002 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | Imkerei [ 13 stycznia 2013, 22:23 - ndz ] |
Tytuł: | Miód i cynamon |
Znalezione w sieci. Pasta sporządzona z miodu i cynamonu redukuje cholesterol w żyłach i chroni przed zawałem.Wskazane jest codzienne spożywanie, na śniadanie, kanapki z taką pastą. U osób , które mają już zawał za sobą, spożywanie takiej pasty oddala milowymi krokami ryzyko ponownego zawału. Regularne spożywanie miodu z cynamonem wzmacnia serce i uwalnia od trudności z oddychaniem. Z wiekiem tętnice i żyły tracą swoją elastyczność. Miód i cynamon tę elastyczność przywracają. Dwie łyżki miodu i trzy łyżeczki sproszkowanego cynamonu , zmieszane z dwiema szklankami przegotowanej wody, redukują ilość cholesterolu w krwi o 10 % w ciągu dwóch godzin. Miksturę tę stosuje się w domach starców w Ameryce i Kanadzie. Stosowanie jej trzy razy dziennie, u pensjonariuszy z artretyzmem, spowodowało całkowite wyleczenie z dolegliwości " cholesterolowych ". Uwaga. Jeżeli ktoś zażywa ogólnie znane leki przeciwko nadmiarowi cholesterolu, to powinien zastopować. Wszystkie te leki zawierają statynę, która osłabia mięśnie - łącznie z mięśniem serca. Żaden z nich nie zapobiega zawałowi i apopleksji. Nie wiem, kto to napisał, więc ewentualne zastosowanie tylko na własne ryzyko. Czytając o cynamonie, dowiedziałem się, że chiński zawiera kumarynę. Nie ma jej cejloński. Kumaryna , korzystnie wpływająca na organizm człowieka, może też szkodzić. Badania na szczurach wykazały, że powoduje krwawienia wewnętrzne. |
Autor: | polbart [ 13 stycznia 2013, 22:36 - ndz ] |
Tytuł: | Re: Miód i cynamon |
Dodam troszkę dla urozmaicenia. Cynamon, olej lniany, miód, jogurt naturalny, jagody, siemię lniane. Najlepiej tarty cynamon z laski bezpośrednio przed spożyciem i siemię nie mielone z torebki tylko zmielone przed przygotowaniem potrawy. Pozdrawiam, polbart |
Autor: | 6Cichy [ 13 stycznia 2013, 22:46 - ndz ] |
Tytuł: | Re: Miód i cynamon |
w tym roku miałem możliwość popróbowania miodu kremowanego rzepakowego z dodatkiem cynamonu ciekawy smak , znajoma używa go do słodzenia kawy i powiada smak kawy doskonały poz |
Autor: | Slawek [ 14 stycznia 2013, 10:25 - pn ] |
Tytuł: | Re: Miód i cynamon |
6Cichy pisze: w tym roku miałem możliwość popróbowania miodu kremowanego rzepakowego z dodatkiem cynamonu ciekawy smak , znajoma używa go do słodzenia kawy i powiada smak kawy doskonały poz Jadłem miód kremowany z dodatkiem korzenia imbiru, rewelacja. Niestety nie wiem jak był zrobiony ponieważ próba domowej podróbki skutkowała rozwarstwianiem się miodu i soku z imbiru. |
Autor: | marcing [ 14 stycznia 2013, 12:43 - pn ] |
Tytuł: | Re: Miód i cynamon |
Jadłem kiedyś miód skremowany z cynamonem z początku był bardzo smaczny ale jak trochę postał to nie szło go zjeść. Więc wydaje mi się że takie wynalazki są dobre do bezpośredniego spożycia w małych ilościach na świeżo |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa UTC+1godz. [letni] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |