FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW
http://forum.pasiekaambrozja.pl/

Miody na wino
http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=33&t=1773
Strona 1 z 1

Autor:  d@niel_25 [ 03 lipca 2009, 22:08 - pt ]
Tytuł:  Miody na wino

Jakie miody waszym zdaniem nadają się na wyrób miodów pitnych?? Czy ktoś robił miód pitny z miodu z nawłoci?? Pozdrawiam.

Autor:  Psepscolek [ 03 września 2009, 21:50 - czw ]
Tytuł:  Re: Miody na wino

d@niel_25 pisze:
Jakie miody waszym zdaniem nadają się na wyrób miodów pitnych?? Czy ktoś robił miód pitny z miodu z nawłoci?? Pozdrawiam.


Hmm jeśli chodzi o miody jako takie to zdaje się wielokwiat polecają. A ogółem to myślę że jak jest taki średnio odparowany a np nie zapowiada się żeby go czymś pszczoły dopełniły a nadstawki trza zdjąć to też powinien być dobry. O ziołomiodach pitnych nie wspominając. :wink: Aczkolwiek niech się wypowiedzą ci którzy mają w tym doświadczenie. ;)

Pozdrawiam Psepscółek. :)

Autor:  birkut [ 03 września 2009, 22:03 - czw ]
Tytuł:  Re: Miody na wino

d@niel_25 pisze:
Jakie miody waszym zdaniem nadają się na wyrób miodów pitnych?? Czy ktoś robił miód pitny z miodu z nawłoci?? Pozdrawiam.


ty patrz do ksiażek aby z ciebie cos wyrosło a nie juz o winie myslec wystarczy ze ojcu podbierasz ksiezycówke

Autor:  baru0 [ 04 września 2009, 22:06 - pt ]
Tytuł: 

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
-dobre
-ale jeżeli miód z nawłoci tak pachnie jak kwiat to :( :( to nie bardzo sie nadaje chyba że
jako dodatek do urozmaicenia smaku.
A tak w ogóle jaki ma smak taki miód

Autor:  muf18 [ 04 września 2009, 22:21 - pt ]
Tytuł: 

W smaku i zapachu wyczuwa się pewną ostrość i lekką kwaśność.

Autor:  Psepscolek [ 06 września 2009, 00:31 - ndz ]
Tytuł: 

A kupażować to nie łaska aby smaczniejsze było?? 8)

Pozdrawiam Psepscółek. :)

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/