FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 10 lipca 2025, 00:25 - czw

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość

Kontynuuj Bo nie rozumiem co ma jasno do drugiego. Może wiesz coś ciekawego.

zegaj pisze:
C. Ivan reklamuje matki, pokarm teraz miody na forum a innych z własna reklamą goni

Widocznie lepiej płacą :haha: :haha: :haha:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wz,wielkopolski
CYNIG, Z tą lisiecką to dobrze trafiłeś własnie dzisiej był u mnie wędzona wsadu 4, 5 kg na kilka dni spoko i wiem co iem , aczy drogo jak sam zrobie to idzie wytrzymać z dymnym i pszczelim poz,Krzys :D :pl:

Ule na jakich gospodaruję: warszawski
Hehe to chyba dzisiaj był pszczelarski dzień wędzenia :) Dzisiejsze smakołyki:) Mięso a mięso też jest różnica. Kiedyś z braku możliwości kupna wiejskiej świni karmionej ziemniakami, zbożem i jakimiś witaminami, kupiliśmy półtusze z masarni. To była tragedia!!! Mimo, że mięso było świeże to widać, że karmiona jakimiś dopalaczami, małe kości dużo mięsa i centymetr tłuszczu. Kiełbasa była twarda, bez żadnego smaku, A ta dzisiejsza... po przełamaniu charakterystyczne trzask, krucha, smaczna i co dla nas najważniejsze z szarym kółkiem w środku :) Polecam uwędzenie kiełbasy bez peklosoli :)

A wracając do tematu miodu... cały czas wszyscy narzekają na ciągłe kontrole z różnych urzędów i kary, a chyba karalne jest wprowadzanie klienta w błąd. Ja stojąc przy tym stoisku domyślam się ( chodź pewności mieć nie mogę), że nie ma szans, aby facet który ma 1000 uli zaopatrzył tyle ogromnych sieci w swój miód, ale niestety szary kowalski widzi producenta ze swoim słoikiem i kraj pochodzenia POLSKA to ufa, że to krajowy dobry produkt!:(

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MODERATOR
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
Miejscowość z jakiej piszesz: Czaszyn
wertical, no piekny widok i raczej wyglada ze i taki sam smak gratulacje moj zwierzak pozyje jeszcze ze 3 tygodnie chowany na pol dziko teraz siedzi juz w chlewiku

henry

Awatar użytkownika

Bumek pisze:
BoCiAnK pisze:
A co mnie to Q... obchodzi

a powinno...
BoCiAnK pisze:
( w czwartek będzie promocja na szynkę bez kości po 9 zł )

podobnie jak ten miód ma różne pochodzenie, różną jakość i cenę
:mniam miodek: Smacznego :mniam miodek:

Dokładnie - co to za szynka, że można ja po 9 zł sprzedać . Ludzie to, że Wam smakuje to jeszcze nic nie znaczy. Trzeba się zastanowić co oni z nią zrobili, że mogą ja po 9 sprzedać. Rzeźnicy robiąc ta szynkę z kilograma mięsa szynkowego uzyskują 3 kg szynki dla klienta :haha: i wtedy mogą zrobić promocje.
Ja mogę powiedzieć, że od czasu do czasu zjem dobra szynkę lub kiełbaskę jak kupie od sąsiada u którego widzę czym karmi wieprzki i kto i jak je przerabia. Świnki jedzą zboże + pokrzywy + prowit dla smaku, przed ubojem miesiąc prowitu już nie ujrzą nawet "spadają" z wagi - ale miąsko jest superowe. Wyroby te rozchodzą mu się jak sierze bułeczki. Ale tego jest mało takie przeróbki są tylko trzy w roku.

Ule na jakich gospodaruję: WP=> Wlkp
Bezsensowny temat rozpoczął sie na miodzie a konczy na przerobie świń

waldek6530 pisze:
Dokładnie - co to za szynka, że można ja po 9 zł sprzedać

to szynka bez kości surowa :haha: sprzedawana jako mięso coś Ty nigdy nie kupował łopatki schabu ,karczku ?????

Awatar użytkownika

Jeżeli chodzi o pasiekę/firmę "Pszczelarz Kozacki" można prześledzić trochę informacji w sieci. Przeczytać etykietę na słoiku miodu - i wyciągnąć wnioski.

m.in. znalazłem to:

Zarejestrowana pasieka u PLW - 900 rodzin
nr wet. 06027177
źródło:
http://old.wetgiw.gov.pl/index.php?action=art&a_id=3294

Zakład rejestrowany:
nr 06026001

w historii było: "skup, przechowywanie, konfekcjonowanie miodu i produktów pszczelarskich"
obecnie: "konfekcjonowanie miodu i produktów pszczelich"

źródło:
http://old.wetgiw.gov.pl/index.php?action=art&a_id=1953

A wg informacji zamieszczonych na FB:
cyt.
"Produkty spod znaku Jakość z Natury Carrefour pochodzą z wybranych regionów Polski oraz Europy. W przypadku miodów firmy Pszczelarz Kozacki, są to miody pochodzące wyłącznie z czystych i ekologicznych terenów Roztocza i Puszczy Solskiej gdzie ulokowane są nasze pasieki. Są produkowane przez naszych starannie wyselekcjonowanych i często długoletnich partnerów."
źródło:
https://web.facebook.com/pszczelarz.kozacki/

Ja kilka miesięcy temu w jakimś markecie czytałem etykietę. Na pewno na było z krajów członkowski UE. Nie miałem czasu wszystkich rodzajów miodów przeglądać.

To tylko udowadnia że miody nie są samotną wyspą jeżeli chodZi o jakość produktów i pochodzenie

Awatar użytkownika

wertical, skupują w hurcie od pszczelarzy , to co pisaliśmy o handlu po 10 zł za kg miodu'. W hurcie.
Jak mają po 200--300rodzin , to on będzie na bazarku stał, jak tam co drugi to pszczelarz..Po 18zeta za słoik 0,900 rozlany ,tylko swoja etykieta i do handlu.
Tak właśnie skupują.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Bydgoszcz
wtrepiak pisze:
wertical, skupują w hurcie od pszczelarzy , to co pisaliśmy o handlu po 10 zł za kg miodu'. W hurcie.
Jak mają po 200--300rodzin , to on będzie na bazarku stał, jak tam co drugi to pszczelarz..Po 18zeta za słoik 0,900 rozlany ,tylko swoja etykieta i do handlu.
Tak właśnie skupują.
U nas na bazarku to 32 zeta i ładnie pszczelarzom schodzi .pawel

Awatar użytkownika

pawel., ...tylko spojrzeć w drugą stronę granica z Ukrainą , i handel ograniczony...

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Bydgoszcz
wtrepiak pisze:
pawel., ...tylko spojrzeć w drugą stronę granica z Ukrainą , i handel ograniczony...
Handel na wschodzie to dla pszczelarzy co blisko mieszkają żaden pszczelarz z centrum kraju nie myśli o granicy wschodniej to daleka droga , Ja napisałem jak wygląda to u mnie a co dalej nie znaju ,pawel

zegaj pisze:
C. Ivan reklamuje matki, pokarm teraz miody na forum a innych z własna reklamą goni?
widzisz gdzieś link do strony bym kogoś reklamował? O matkach pisałem tych jakie hoduję sam dla siebie a jak ktoś chce kupić to wszyscy wiedzą że Wojtek Pelczar takie sprzedaje, o syropie pisałem bo podaję go swoim pszczołom, o miodzie bo porównałem firmy jakie skupują i rozlewają. Wszystko to są tylko moje opinie i nie są żadną reklamą bo ani matek od Wojtka ani Apifoodu reklamować nie trzeba. Miodów tym bardziej bo tu sami pszczelarze i nikt nie kupi miodu od wspomnianej firmy co najwyżej może im sprzedać jeśli będą chcieli kupić a ktoś ma tony nawirowane i chce lepsze pieniądze dostać niż płaci np. Kasztelewicz.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadan.wlkp
A po co podawać link jak można tak " Car Ivan-Przykład - firma "Miody Polskie" (stronę internetową można sobie znaleźć jak kogoś interesuje) "

zegaj pisze:
A po co podawać link jak można tak " Car Ivan-Przykład - firma "Miody Polskie" (stronę internetową można sobie znaleźć jak kogoś interesuje) "
oczywiście tak można, nie jest to reklama. Być może będzie ktoś zainteresowany by sprzedać miód jak ma go dużo to sobie w sieci kontakt znajdzie. Jak byś z uwagą przeczytał regulamin zamiast stale się czepiać moich wpisów wiedział byś co jest dozwolone a co zabronione.

Awatar użytkownika

(13. Dopuszczalne jest zamieszczanie ogłoszeń dotyczących jedynie tylko własnych przedmiotów związanych z pszczelarstwem. Wszelkie ogłoszenia dotyczące ofert sprzedaży czegokolwiek co jest własnością osób trzecich nie będących użytkownikami forum będą usuwane.)
Wiadomo że administrator może interpretować ten punkt po swojemu. Jak ktoś poda w mediach nazwę firmy niechcąco traktowana jest jako kryptoreklama. Podobno współpracujesz z firmą Orion.

henry650 pisze:
KNIEJA, to jaka to duza pasieka ja te same miody sa Kaufland

henry
Kolego Henry, w Kauflandzie jest stoisko firmy Roztoczański Związek Pszczelarzy z Tomaszowa Lubelskiego z miodami z Roztocza, w internecie jest dużo informacji jakie to są naprawdę miody i nikt sobie z tego nic nie robi. Mieli kontrolę i okazało się że nie jest to miód polski ani gryczany, to jest wprowadzanie w błąd klienta, a dyrektor zakładu należy do PZP i reprezentuje nas pszczelarzy.

Linki:
http://www.miesiecznik-pszczelarstwo.pl ... php?t=3063

http://www.ijhar-s.gov.pl/pliki/A-pliki ... yczany.pdf

Obrazek

Obrazek

A teraz jak się wystraszył to sprzedaje miody importowane pod szyldem Roztoczańskiego Związku Pszczelarzy

Obrazek

Awatar użytkownika

N a układy niema rady. :pl:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: Zamosc
Kto przeskoczy taką cenę ?
http://www.drewno.pl/gieldadrzewna/391- ... Tanio.html

Ule na jakich gospodaruję: WP
Miejscowość z jakiej piszesz: biłgoraj
Panowie tak dla ciekawości dopowiem, że jeśli chodzi o tego Pana o którym mowa na samym początku tematu to w miejscowości w której stacjonuje ten gość większość nazwisk jest taka sama, i większość mieszkańców utrzymuje się z pasiek (takie tereny) więc nie warto nazwiskiem wrzucać wszystkich do jednego wora :) znajomy pszczelarz akurat z tamtąd który ma takie same nazwisko, ma sklep prywatny bodajże w warszawie z miodami i te miody są na prawdę dobre :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]