FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 29 lipca 2025, 23:03 - wt

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość

I stało sie. Mamy zakaz. Oto link do strony z informacja
http://dobrapogoda.blog.pl/2013/05/24/d ... olnictwie/

I przytoczę tu"pojebanego redaktorka";"Bruksela podejmując decyzję o wprowadzeniu zakazu argumentowała, że pszczoły są ważne dla ekosystemu, bowiem dają rocznie 22 miliardy euro przychodów w unijnym rolnictwie."

to link do orginału po angielsku
http://www.wykop.pl/ramka/1494183/ue-2- ... szczol-en/

kolopik - tak czytając Twoje posty muszę stwierdzić, że chyba pomyliłeś fora moim zdaniem powinieneś być na forum rolniczym, bo między wierszami da się wyczytać, że pszczoły dla Ciebie to tylko owad który przeszkadza w opryskiwaniu upraw.

Chyba że się mylę......- czy ktoś też odnosi takie wrażenie?

gssg,
Polskie forum i po polsku "gadkujemy"
Angielszczyzny tu się nie wymaga i co najmniej nietaktem jest w obcych językach się tu wyrażać. A po za tem. Przemaluj się na niebiesko.

kolopik
co najmniej nietaktem jest obrażanie osób których się nie zna
"I przytoczę tu"pojebanego redaktorka" .
Może się nie zmam, ale dlaczego mam się przemalować na niebiesko ?
Przeczytałem tyle twoich postów i mam Cie za dobrego pszczelarza i nie psuj sobie opinii.
I moze konczmy ten temat.

Do moderatora : proszę o usuniecie tego tematu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

polskipszczelarz, Tak mnie się wydaje, że pewnych rzeczy nie rozumiesz albo rozumieć nie jesteś w stanie.
Fakt. Byłem rolnikiem-sadownikiem kupę lat. Teraz jestem ręcistą i mam kupę wolnego czasu. Ale przez te wszystkie przeżyte lata byłem też i jestem w dalsaym ciągu pszczelarzem. I nie dziw się, że zajmuję stnowisko między "młotem a kowadłem". Wiem doskonale na czym polega dbałość o pszczoły pszczelarza i dbałość o plony rolnika. Jeśli tego nie potrtafisz odróżnić to jesteś zwykłym cynikiem.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WLKP
polskipszczelarz pisze:
kolopik - tak czytając Twoje posty muszę stwierdzić, że chyba pomyliłeś fora moim zdaniem powinieneś być na forum rolniczym, bo między wierszami da się wyczytać, że pszczoły dla Ciebie to tylko owad który przeszkadza w opryskiwaniu upraw.

Chyba że się mylę......- czy ktoś też odnosi takie wrażenie?

Ja tam kiedyś myślałem że Kolopik ma sklep ze środkami ochrony roślin, ale przekonał mnie że się nie zna na tym.
Wiele środków ochrony roślin nie jest stworzona dla ludzi którzy ich używają. Niestety natura człowieka jest jaka jest. Niemiec zrobi jak nakazuje etykieta i szkolenia, Polak wie lepiej jak tego używać. Środki te napewno nie są dostosowane na Polski rynek. Dodatkowym problemem jest analfabetyzm - mimo że opryskujący potrafi przeczytac etykietę nie ma pojęcia o czym czyta.
Ba - środki będą zakazane a i tak będą w nielegalnym obrocie i użytku.

Co do zakazu to nie jestem pewien czy nie jest to zbyt krótki okres gdyż te środki potrafią w związku z zaleganiem w glebie ze dwa lata nadal szkudzić. Wnioski wyciągnięte po tak krótkim okresie mogą być mylne.

gssg, faktycznie nie ma co w szranki stawać, ale. Pan szanowny albo inaczej przeze mnie określony autor problematycznego artykułu na rówenie problematycznym internetowym portalu "pierdzieli" konsumentom (nie tylko jego portalu ale i kupy "amu"), że KE jest tak wspaniałomyślna, że postanowiła przez dwa lata zadbać aby go koncerny chemiczne nie otrułu przed :kapelan:

Awatar użytkownika

Wogóle przeraża sens ekonomiczny, gdyby nie dochód jaki przynosza pszczoły nikt by o takich manewrach nie myślał.

Mariuszczs pisze:
Ja tam kiedyś myślałem że Kolopik ma sklep ze środkami ochrony roślin, ale przekonał mnie że się nie zna na tym.

Szanowny Kolego.
kolopik ze śor ma prawdopodobnie dłużej do czynienia(od 1974 r) niż Szanowny Kolega tą Planetę Ziemia "zasrywa" (przepaszam ale uwielbiam dobitne wyrażenia). Tak, że proszę sobie na temat znajomości śor i posługiwania się nimi POFOLGOWAĆ. Albo się dokształcić.

Awatar użytkownika

Trudno powiedzieć wziąwszy pod uwagę pierwotny harakter gówna w porównaniu do teraźniejszego jego składu ewidentnie spapranego Środkami Ochrony Roslin czy można używać pojęcia zasrywa, czy raczej już trzeba zatruwa.

Jeśli chodzi o wyrażenie "zatruwa" to można z dużym prawdopodobieństwem mówić o chemii lub jej "wytworach".
Jednak o "zasrywa" pojęcie Człowieka jest jednoznaczne. I z chemią nie ma nic wspólnego. I nie o, jak to Kolega określił "pomarańcz" tu chodzi.
Wypada najpierw przeprosić a potem pozdrowić.-kolopik-

Awatar użytkownika

No to jak są znaki graficzne na instrukcjach stosowania ?

kolopik pisze:
gssg, faktycznie nie ma co w szranki stawać, ale. Pan szanowny albo inaczej przeze mnie określony autor problematycznego artykułu na rówenie problematycznym internetowym portalu "pierdzieli" konsumentom (nie tylko jego portalu ale i kupy "amu"), że KE jest tak wspaniałomyślna, że postanowiła przez dwa lata zadbać aby go koncerny chemiczne nie otrułu przed :kapelan:

Tekst jaki został zamieszczony na blogu został tylko przetłumaczony i tłumacz jest nie zależny. Ale jak pewnie zauważyłeś blog jest o pogodzie.
Proszę, masz "kupę wolnego czasu" wejdź na blog i poczytaj o tym jaka będzie pogoda w danym tygodniu lub dniu. Mieszkasz przy granicy z Podkarpaciem może się przyda. Te burze jakie miały miejsce tydzień wcześniej przewidział to już 12 maja. Nie każdy portal internetowy jest problematyczny.
Proszę o małą iskierkę zrozumienia i nie zawsze racje bedziesz miał.

gssg pisze:
Mieszkasz przy granicy z Podkarpaciem może się przyda.

Baa. Nawet w Sanoku się urodziłem.
Ale to nie zmienia mojego stosunku do portali które zatrudniają "fachowców" którzy potrafią prowokować do klikania.
Pozdrawiam. Aaa, ta Kasia. panczenistka to moja bliska kuzynka, jej babcia i moja mama to rodzone siostry.

O to super.
Znam osobiscie ojca Kasi.
Pojecia

Portal internetowy - Zazwyczaj portal zawiera informacje będące przedmiotem zainteresowania szerokiego grona odbiorców. Jako przykładową treść portalu można podać: dział aktualnych wiadomości, prognoza pogody, katalog stron WWW, czat, forum dyskusyjne oraz mechanizmy wyszukiwania informacji w nim samym lub w zewnętrznych zasobach Internetu (wyszukiwarki internetowe). Ponadto portale mogą oferować darmowe usługi np. poczty elektronicznej, hostingu.
Istnieje tendencja traktowania portalu jako synonimu serwisu internetowego.

Blog internetowy. - rodzaj strony internetowej zawierającej odrębne, uporządkowane chronologicznie wpisy. Blogi umożliwiają zazwyczaj archiwizację oraz kategoryzację i tagowanie wpisów, a także komentowanie notatek przez czytelników danego dziennika sieciowego. Ogół blogów traktowany jako medium komunikacyjne nosi nazwę blogosfery. Blog od wielu innych stron internetowych różni się zawartością. Niegdyś weblogi utożsamiano ze stronami osobistymi (czy domowymi). Dziś ten pogląd wydaje się nieuzasadniony, wciąż jednak od innych stron internetowych blogi odróżnia bardziej personalny charakter treści: częściej stosowana jest narracja pierwszoosobowa, a fakty nierzadko przeplatają się z opiniami autora. Ponadto można spotkać się z definicją bloga jako sposobu komunikacji.

Jak widać są duże różnice. a dobrapogoda.blog.pl -- nie jest portalem. I prowadzi to amator. Poczytaj jutro rano jak bedzie pogoda . I sprawdz

Ule na jakich gospodaruję: WZ WLKP
kolopik pisze:
I przytoczę tu"pojebanego redaktorka";"Bruksela podejmując decyzję o wprowadzeniu zakazu argumentowała, że pszczoły są ważne dla ekosystemu, bowiem dają rocznie 22 miliardy euro przychodów w unijnym rolnictwie."

No serio koles ma we lbie nasrane szkoda takich ludzi, nie uwzglednil korzysci jakie plyna z zapylania roslin, tylko kase jaką przynosi ich chodowla.
unia to chory system i jak ajszybciej powinlismy uciekac z tej tonacej lajby. Bo propaganda podaje nam codziennie papke informacyjna w postaci tematu nr.1:UNIA DA,UNIA DAJE.a tu guzik prawda.

Ule na jakich gospodaruję: Ostrowski wlkp
skibi pisze:
No serio koles ma we lbie nasrane szkoda takich ludzi, nie uwzglednil korzysci jakie plyna z zapylania roslin, tylko kase jaką przynosi ich chodowla.

Korzysci z zapylania to 22 miliardy ,redaktorek sprytnie przekręcił zdanie .
Ja jako pszczelarz posiadacz 30 rodzin kiedys upomne sie o te pieniadze z tych 22 miliardów rocznie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]