FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW
http://forum.pasiekaambrozja.pl/

Cena cukru
http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=35&t=16575
Strona 5 z 41

Autor:  waldek6530 [ 31 sierpnia 2016, 22:04 - śr ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Pewnie w każdym sklepie Lidla podnieśli cenę bo ludziska realizują bony, w tamtym tygodniu kupowałem po 2,69 a wczoraj pojechałem zrealizować otrzymane bony i co cena cukru 2,99 :wnerw:

Autor:  kudlaty [ 31 sierpnia 2016, 22:15 - śr ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

waldek6530,

przypuszczałem ze tak będzie i zralizowałem w poniedziałek rano, przy okazji zobaczyłem jacy inteligentni ludzie robią tam zakupy zanim otwarli przed drzwiami stało ok 30 kilka osób... a później już wyścig bo jakieś szmaty rzucili na sklep :haha: chcieli mnie zrobić w konia bo na palecie było ostatnie 50kg które wziołem i "więcej nie ma" jak się dowiedziałem od obsługi ale pokręciłem się trochę po sklepie i po pół godziny nagle się znalazł :) ale w tym roku bez szaleństw bo żarcie kupiłem w czerwcu i potrzebowałem tylko trochę na przetrzymanie rodzin do właściwego karmienia

Autor:  AntoniRymsza [ 31 sierpnia 2016, 22:48 - śr ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

manio pisze:
Pisz o cenie cukru i będzie gitara. Fantazje to w innym ,własnym wątku na ile mod pozwoli i publika wytrzyma . Masz pytania to na PW , znam technologa cukru.
:brawo:

Autor:  tomi007 [ 09 września 2016, 15:40 - pt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

promocja w Tesco - do zakupów za 199 dają 30 zł rabatu

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/handel ... tow/23xv3w

Autor:  AntoniRymsza [ 09 września 2016, 20:26 - pt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Cwaniaki. Pszczelarze już cukier zakupili.

Autor:  Kosut [ 09 września 2016, 21:43 - pt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Zeby zakarmić musiałbym zrobić zakupy za 199zł - 72 razy, ale na szczęście już zakarmiłem.

Autor:  bagisek1 [ 02 października 2016, 13:44 - ndz ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

http://finanse.wp.pl/kat,1033691,title, ... omosc.html

Autor:  kudlaty [ 02 października 2016, 14:38 - ndz ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

bagisek1,

mam nadzieje że ceny znormalnieją w 2017r bo przestanie obowiązywać kwotowanie produkcji w UE bo do tej pory w Polsce mamy nadprodukcje cukru to co ponad limit musimy eksportować z UE sprzedając za 1/2 ceny by na to miejsce IMPORTOWAĆ cukier 2x droższy od naszych sąsiadów to się nazywa wolny handel....

Autor:  bagisek1 [ 02 października 2016, 20:30 - ndz ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Oby tak było Staszek , tyle ,że zarzucają rynki światowe , pewnie nasz też cukrem z trzciny cukrowej , więc chyba to słaba opcja.

Autor:  robi00 [ 20 października 2016, 18:59 - czw ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

od dziś w tesco cukier po 2,69

Autor:  idzia12 [ 20 października 2016, 19:03 - czw ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Jak skończyło się karmienie. Mają dobre rozeznanie. :mrgreen:

Autor:  henry650 [ 20 października 2016, 19:09 - czw ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

2 lata temu w grudniu byl po 1,69 w tesco


henry

Autor:  idzia12 [ 20 października 2016, 20:14 - czw ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

henry650 pisze:
2 lata temu w grudniu byl po 1,69 w tesco


henry

W tym roku tez był po 1,69 tylko już nie pamiętam, gdzie jeszcze ale na pewno w Dino. Kupiłam sporo, na podkarmianie na czerw, zanim zasiewy zakwitną.

Autor:  adriannos [ 30 listopada 2016, 15:06 - śr ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Jak tam stoją u was ceny o tej porze roku? Chcę porównać ceny do Czeskich, zakupy będę robił u nich, bo mam sporo stravenek do zrealizowania w Albercie, więc 4 kursy mnie czekają do tego marketu. Brakującą różnicę, to już będzie trzeba porównać, gdzie taniej.

Autor:  Tamten [ 30 listopada 2016, 15:26 - śr ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

2,69 w Biedronce i Tesco

Autor:  jino2 [ 30 listopada 2016, 16:06 - śr ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

2,20 w Lidlu, ale brak towaru.

Autor:  bialymis71 [ 18 grudnia 2016, 16:54 - ndz ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

1,99 z kartą moja biedronka "słodka łyżeczka". Dziś się kończy promocja.
http://www.biedronka.pl/pl/oferta-z-kar ... -biedronka

Ps. bez zbędnych komentarzy.

Autor:  waldek6530 [ 18 grudnia 2016, 19:03 - ndz ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Ale jak to było z zakupem? Czy była reglamentacja i ile płaciło się przy kasie może 2,99 za kilogram a złotówka wchodziła na kartę by coś za nią kupić tylko w Biedronce ? Czy inaczej ?

Autor:  tomi007 [ 18 grudnia 2016, 20:17 - ndz ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

z tego co napisali tutaj:

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3 ... eczka-1-kg

wynika, że limit wynosił 10kg

Autor:  bialymis71 [ 20 grudnia 2016, 00:54 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Dokładnie limit był 10kg na jedną transakcje. Napakowałeś w wózek przykładowo 200 kg i po 10kg kasowali, płaciłeś i tak 20 transakcji.

Autor:  tomi007 [ 20 grudnia 2016, 10:09 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

a u mnie rodzice byli w Biedronce rano kupili 10kg, wieczorem czegoś tam jeszcze im się zachciało więc pojechali znowu do biedronki, przy okazji chcieli też kolejne 10 kg cukru kupić i juz rabat do ceny 1,99 nie chciał wejść - wchodziła tylko normalna cena... aby dostać rabat trzeba okazać kartę "Moja Biedronka" - więc łatwo można ograniczyć np. do 10 kg na 1 kartę...

Autor:  bartolino [ 20 grudnia 2016, 18:25 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

dziewne, bo u Mnie cukier najtańszy 2.99 a królewski w niektórych sklepach po 3.49 :!: :!: :!: :!: !!! :shock: :shock: :shock:

Autor:  filip [ 20 grudnia 2016, 19:27 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

dzisiaj w tesco 2,69 bez ograniczeń

Autor:  Marcinluter [ 20 grudnia 2016, 19:55 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Cukier bedzie tani, poczekajcie jak UE uwolni cene cukru wkrotce.

Autor:  pisiorek [ 20 grudnia 2016, 20:04 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Panowie ,po co wam teraz cukier ?
Nie wiem czy to nie glupie pytanie ? Do jesiennego karmienia jeszcze kawal czasu :wink:

Autor:  polbart [ 20 grudnia 2016, 20:38 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

pisiorek,
Ty naprawdę rozwijasz się w każdej dziedzinie pszczelarskiej ruchem jednostajnie przyspieszonym.
http://www.forum.tomekmiodek.pl/viewtop ... 213#p37115
http://www.forum.tomekmiodek.pl/viewtop ... 213#p37133

Następnych sukcesów Ci życzę,
polbart

Autor:  pisiorek [ 20 grudnia 2016, 21:08 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

polbart pisze:
pisiorek,
Ty naprawdę rozwijasz się w każdej dziedzinie pszczelarskiej ruchem jednostajnie przyspieszonym.
http://www.forum.tomekmiodek.pl/viewtop ... 213#p37115
http://www.forum.tomekmiodek.pl/viewtop ... 213#p37133

Następnych sukcesów Ci życzę,
polbart


Yyyy... teraz to sie zaczerwienilem :oops: :oops:

polbart, DZIEKUJE.

Autor:  tomi007 [ 20 grudnia 2016, 21:13 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

pisiorek pisze:
Panowie ,po co wam teraz cukier ?
Nie wiem czy to nie glupie pytanie ? Do jesiennego karmienia jeszcze kawal czasu :wink:

np. do "księżycówki" na zimne wieczory :cold: - oczywiście tylko do nacierania... ale od wewnątrz :haha:

:)

Autor:  henry650 [ 20 grudnia 2016, 22:34 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

pisiorek, jak to poco do kawy i herbaty hehehe bo tanszy od miodu



henry

Autor:  pisiorek [ 20 grudnia 2016, 22:37 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

henry650,
Szewc w dziurawych butach chodzi :-)

Autor:  beekate [ 25 grudnia 2016, 17:42 - ndz ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

pisiorek, ja się jakoś pewniej czuję, kiedy w magazynie mam 500 kg cukru. Przyjdzie słota na wiosne, każdej rodzince po kg i już pusto.

Autor:  ydyp [ 26 grudnia 2016, 20:41 - pn ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Witam.Przed swiętami przyjechałem z Anglii.Interesowały mnie tam ceny cukru.Jest markiet ,Morrisons, gdzie 2kg. (opakowanie)cukru kosztują 88p.Co Wy na to? Zaznaczam że ten markiet to jest dosyc drogi.U nas w Polsce to zmowa cenowa na wiele artykołów .

Autor:  kudlaty [ 26 grudnia 2016, 21:17 - pn ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

ydyp pisze:
Witam.Przed swiętami przyjechałem z Anglii.Interesowały mnie tam ceny cukru.Jest markiet ,Morrisons, gdzie 2kg. (opakowanie)cukru kosztują 88p.Co Wy na to? Zaznaczam że ten markiet to jest dosyc drogi.U nas w Polsce to zmowa cenowa na wiele artykołów .


nic nowego że jesteśmy rzeźbieni na każdym kroku, przecież te markety u nas są praktycznie wszystkie zachodnie Polską mają tylko tanią siłę roboczą, kilka lat temu jak propaganda telewizyjna (zresztą też w 90% nie naszą) powiedziała że cukier będzie po 10zł to nasi inteligentni rodacy rzucili się na sklepy i zabrakło towaru a później ta spirala się tylko nakręcała u u nas cukier był miejscami po 5zł a w niemcach w tym samym czasie był po 2 zł z groszami,
Tylko u nas sprzedawało się dochodowe zakłady poniżej kosztów wyceny często ze środkami w gotówce na kontach przekraczającymi wartość tych przejęć
"Przypadkiem" sprzedawano:
-cukrownie
-cementownie i zakłady produkujące materiały budowlane przed bumem budowlanym, największymi inwestycjami drogowymi i kolejowymi
- banki które miały zapewniony zbyt na kredyty w dobie dopłat do czegokolwiek gdzie najpierw trzeba wziąść kredyt w niemieckim banku na zakup niemieckiego ciągnika by później spłacać go latami
- przypadkiem praktycznie wszystkie budowane i ukończone autostrady, drogi szybkiego ruchu są tranzytowe w kierunku niemcy- rosja przy braku choć jednej ukończonej inwestycji w kierunku północ południe do Gdańska czy Gdyni (port w Szczecine nie jest już konkurencją bo zablokowali go też przypadkiem podwodnym gazociągiem ) robiąc konkurencje dla portów niemieckich
takich przykładów można wymieniać bez końca

jak u nas ma być normalnie skoro na każdym kroku reprezentowane są interesy obcego kapitału nie nasze

Autor:  Zdzisław. [ 26 grudnia 2016, 23:03 - pn ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

A co i gdzie chciałbyś wozic na kierunku północ- południe ?
Pytam z ciekawosci jako były juz właściciel firm exportowych ?

Autor:  daniel1963 [ 27 grudnia 2016, 00:42 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

tesco - przez internet - teraz 2,69 (promocja do 25 stycznia)

Autor:  Tadeusz 1 [ 15 stycznia 2017, 12:53 - ndz ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Czy ogladał - słuchał ktoś z kolegów o przyszłych cenach cukru ?
Podobno mówili coś w agrobiznesie o zwyżce cen cukru ?

Autor:  JM [ 15 stycznia 2017, 17:06 - ndz ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

"Przyszłe" ceny cukru, jak i innych towarów, są głównie domeną jasnowidzów, a często także tych, którzy na rozpowszechnianiu takich wiadomości robią swoje interesy.

Autor:  Tadeusz 1 [ 16 stycznia 2017, 11:22 - pn ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

JM pisze:
"Przyszłe" ceny cukru, jak i innych towarów, są głównie domeną jasnowidzów, a często także tych, którzy na rozpowszechnianiu takich wiadomości robią swoje interesy.

To prawda :D Jednakże myślałem, że cukier stanieje w styczniu.
Pozdrawiam

Autor:  tomi007 [ 16 stycznia 2017, 11:41 - pn ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

styczeń i luty - z reguły w tych miesiącach bywało najtaniej - z tego co widziałem na ostatnich weekendowych zakupach Auchan 2,69 (Polski Cukier), Biedronka 2,69... - ceny standardowe - także w promocjach może być taniej...
Carrfour ma pewnie podobną cenę - co jakiś czas robili kiedyś tzw. "magiczną 5" - czyli chyba 6 zakupy były za kwotę najniższego paragonu z wcześniejszych 5 - czyli jakby się kupowało sam cukier 5 razy za100 zł to za szóstym razem cukier za 100 jest gratis...

np 40 kg * 2,69 = 107,6
107,6 * 5 = 538 zł za 200 kg
+40 kg gratis (6 zakupy)
538zł/240kg = 2,242 za kg - a to już raczej dobra cena...

pytanie tylko czy zrobią znowu ta magiczną 5-tkę i czy nie wyłączą z niej cukru albo dadzą np. 10 kg limit... -

Autor:  adriannos [ 16 stycznia 2017, 13:37 - pn ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Bardzo tani cukier był końcem roku w Albercie w Czechach. Na akcji kosztował 12 KC. 12*0,15 dawało 1,8 złotego. Osoby mieszkające przy granicy mogły korzystać. Większość kasjerek to Polki, bo Czeszki za te pieniądze nie chcą pracować, no chyba, że praktyka, albo Cyganie. Dogadać się idzie, nawet jak limit na osobę 11 kilo, w środku tygodnia, jak jest mały ruch, na wózek zależy jak ułożycie (kommisionerzy), wchodzi 180-260 kilo. Najniższą cenę wspomniano mi, że będzie teraz tydzień, dwa tygodnie przed świętami wielkanocnymi, mimo że naród niby nie wierzący to zarabiają na tym ostro. Na akcjach market jest stratny, więc zanim naładuje się wózek, warto porozmawiać z kasjerkami, jak kierownik dostanie u nich przikaz by pilnować to kasjerki nie puszczą z większą ilością, dla Czecha 20 tys koron to nic, dla innych to już sporo.
Osoby, które mocno chcą oszczędzić na zakupie cukru i chcą pokombinować, to po polskiej stronie można stanąć samochodem i na przedniej szybie dać kartkę, że skupują stravenki. Za darmo nie dadzą, ale za 40-60 % wartości się opłaca (jak pracownik dostaje za darmo, odsprzedaje za 40%, jak płaci, wiadomo, że coś sobie doliczy). Po 20 sam skupuję po 9-10 tys na stravenkach, plus swoje.
Pozdrawiam

Autor:  Zenec [ 17 stycznia 2017, 09:36 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Przyznam się, że jestem zaskoczony dużą popularnością cukru u koleżeństwa. Ale może to syndrom młodego pelikana - łykam wszystkie rybki i w każdej ilości, jakie tylko pod dziób się nawiną :D .

W pierwszy weekend września ubiegłego roku wybrałem się na imprezę edukacyjną Ogrodu Botanicznego Uniwersytetu Warszawskiego "Rośliny, owady, miód". W programie znalazły się m. in. mini warsztaty pszczelarskie zorganizowane przez kolegów zajmujących się pszczołami miejskimi w Warszawie(szczegóły o nich na fanpagu: ww.facebook.com/miejskiepszczoly ).

Były pogadanki, dyskusje i wizyta w pasiece. Jedno z pytań dotyczyło dokarmiania pszczółek. W opinii prowadzącego warsztaty ponoć odchodzi się dziś od dokarmiania cukrem z racji jego jakości. Sprzedaliśmy polskie cukrownie Niemcom, więc dzisiejszy cukier w naszych sklepach to cukier produkowany na technologiach niemieckich. A w nich powszechnie stosuje się sodę do wybielania, dzięki czemu cukier jest pięknie bielutki... A soda nie jest tym, co pszczółkom wychodzi na zdrowie...

Autor:  kudlaty [ 17 stycznia 2017, 10:47 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Zenec,

baju baj proszę pana, są ludzie którzy nie widzą różnicy między karmieniem zimowym cukrem a gotowymi produktami, ja widze różnicę i to znaczną na korzyść cukru jaki by on nie był zaczynając od samej procedury nalewania po efekt końcowy na wiosnę i całe to zastanawianie się czy aby napewno czegoś nie domieszają do pokarmu zimowego, najczęściej same wady cukru i szarlatańskie metody jego produkcji widzą właśnie producenci inwertów i osoby związane z dystrybucją itp,
często podaje się jako zaleta że po karmieniu zostaje nam sterta wiaderek do umycia a zanim to zrobimy trzeba jeszcze pozlewać to co w nich zostało, dla mnie to żadna zaleta bo cena wiadra jest wliczona w cenę gotowego produktu więc za te same pieniądze wolę kupić nowe, czyste wiadra a nie myć po nocach używane po inwercie i potykać się o nie przez pół roku do czerwca-lipca następnego roku

Autor:  Tadeusz 1 [ 17 stycznia 2017, 11:42 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Cukier używany jest nie tylko dla pszczół :pijemy:

Autor:  Zenec [ 17 stycznia 2017, 11:46 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Człowiek całe życie się uczy. Ja sztuki pszczelarzenia od podstaw. Więc nasłuchuję tych z lewa i tych z prawa. Nie zawsze prawda leży po środku... :D Ale dość dygresji...

Być może producenci sztucznych, gotowych specyfików do dokarmiania pszczół celowo dyskredytują cukrowników i mamy swoistą wojnę spiskową. Ale ja nie chcę w tym kierunku iść. Mnie bardziej pociąga stare klasyczne dociekanie - "ile cukru jest w cukrze"?

Prawie wszyscy piszą tu o cenach cukru.

Ceny kuszą, ale muszą mieć swoje uzasadnienie...

Przykład z innej branży - raz po raz w supermarketach braci z Zachodu można trafić na promocje szynki b/k w cenie 9,99 zł/kg, a raz nawet trafiłem na schab b/k też w tej cenie. Istne szaleństwo, jak na polskie warunki. Podpytałem fachowca z branży mięsnej, co to za mięso? Okazuje się, że z bardzo intensywnego tuczu na różnych specyfikach. Świnki rosną już do wagi rzeźnej w niecałe 4 miesiące. Hodowle takie są w zasadzie w dwóch krajach - Holandii i w Danii. I zapewne są gospodynie, które bardzo sobie chwalą to mięsko. Schabowe nie trzeba rozbijać, można je rozwałkować,w trakcie smażenia nie przypalają się, nie przywierają do patelni, no i wszystkim smakują. Chciałoby się rzec: pożyjemy, zobaczymy... Tylko ile pożyjemy?

Kudłaty, uchylam kapelusza i zgadzam się, że tobie tak wygodniej. Ale nie o wygodę mi chodzi. Chodzi o zdrowotność i kondycję życiową pszczółek. A te nie zależą od tego, co zrobię z wiadrami... Może są na Forum tacy, którzy dokarmiają na dwa sposoby i coś dostrzegają?

Autor:  CYNIG [ 17 stycznia 2017, 11:53 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Zenec, nie ma żadnego problemu z kupnem cukru farmaceutycznego, dostaniesz analizę na 2 strony A4. Czyściutki i o dziwo wcale nie jakoś specjalnie droższy od normalnego

Autor:  Zenec [ 17 stycznia 2017, 12:15 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Temat był wałkowany m. in. ponad 5 lat temu:
viewtopic.php?t=5410

Realia były trochę inne... i co do struktury własnościowej, i co do technologii.
Aby była jasność - liczę na praktyczne opinie, doświadczenia etc., nie zachęcają mnie opcje skrajne typu "cukier farmaceutyczny"...

Autor:  CYNIG [ 17 stycznia 2017, 12:32 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Zenec, dlaczego skrajne, jedne mail i kurier przywozi pod dom.

Autor:  Wampun [ 17 stycznia 2017, 13:03 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

adriannos, Widzę, że kombinujesz jak za okupacji. ;)

Autor:  sławek k.. [ 17 stycznia 2017, 13:47 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Zenec pisze:
"ile cukru jest w cukrze"?

JEST PRAKTYCZNIE100%. Technologia produkcji jak i wybielania sprawia że cukier jest praktycznie 100% sacharozą.Kryształy narastają w roztworze który jest pożniej oddzielany w wirówkach a same kryształy przepłukiwane gorącą wodą -parą to w takim dużym uproszczeniu.Jestem z wykształcenia cukrownikiem.Kolega nadal pracuje w zarządzie spółki cukrowej i twierdzi , ze tak naprawdę nic się w podstawach technologii nie zmieniło.Karmiłem cukrem -teraz z racji wygody czasami inwertami.
Cukier jest pewniejszy na pewno bardziej stabilny chemicznie i nie ma możliwości oszukiwania,kombinowania.Może być najwyżej ciut żólty ale i tak będzie w nim ok 99,98 sacharozy bo po prostu musi spełniać takie normy.Te brakujące0,02 to głównie wilgotnosć-woda.

Autor:  idzia12 [ 17 stycznia 2017, 14:20 - wt ]
Tytuł:  Re: Cena cukru

Zenec pisze:
Zenec
Dodam, że co do pasz często ich przechowywanie i transport jest skandaliczny. Szczególnie co do temperatury i jej nie przekraczalności. Uczciwe rozlewanie, to też może być problem. W moim terenie wielu na paszę postawiło, ale było to tylko jednorazowe natchnienie. Już nie raz pisałam, iż u siebie preferuję karmienie miodem. Sieję na jesieni gorczycę, facelię, grykę. Jak trzeba jednak podkarmić w nagłym wypadku to cukier stosuję i nie będę tą natchnioną.
Jak ktoś cukier chce wykluczyć to może warto burakami się pobawić.
Co do okazyjnych produktów mięsopodobnych to często, oprócz tyczu hodowli, wskazała bym na nastrzykiwanie mięs środkami zwiększającymi ich masę( konserwującymi, wypełniaczami i żelującymi ). Inna sprawa to to, że jesteśmy rynkiem zbytu dla mięs wycofanych z rezerw wojskowych. Ich wiek jest podejrzany. Są też mocno konserwowane by nikt nie mógł się tym zatruć. Takie środki wybijają wszystkie bakterie, grzyby, pierwotniaki każde drobnoustroje organizmu nawet te pozytywne. Pustynia w organizmie to początek kłopotów z namnażaniem się tego co popadnie. W rezultacie zasiedlani jesteśmy tymi żyjątkami które przetrwały wśród chemii. Zjadliwość ich to problem wielu lekarzy.
Dbajcie o Siebie sami bo tak naprawdę nikt o Was nie zadba, kasssssa przebija wszystko.

Strona 5 z 41 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/