FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 19 kwietnia 2024, 02:51 - pt

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Post: 26 czerwca 2017, 07:16 - pn 

Rejestracja: 31 stycznia 2013, 01:25 - czw
Posty: 33
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Witam, zrobiłem syrop z 2kg cukru, (2kg cukru/1l wody) dla odkładów i trochę mi on podpada. To znaczy bardzo długo był mętny, taki biały. Rozpuszczałem go w temp. około 40 st C. Po godzinie/dwóch się w miarę wyklarował ale na powierzchni zrobił się biały osad. Jest to normalne? Z tego co pamiętam to w tamtym roku wszystko się zaraz fajnie rozpuszczało a syrop miał taki lekko żółty odcień.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 30 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

   baner na stron                



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji