www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php


FORUM PSZCZELARSKIE PASIEKI "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
Dzisiaj jest 20 listopada 2018, 21:09 - wt
api-inhalacje.pl Pasieka Ambrozja

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: 23 lipca 2018, 21:03 - pn 

Rejestracja: 14 stycznia 2011, 11:35 - pt
Posty: 490
Lokalizacja: płońsk
Mam miodarkę z możliwością wykorzystania akumulatora,jak mam to zrobić,czy będzie działał regulator obrotów.O elektryce nie mam zielonego pojęcia.Jak ktoś ma podobną miodarkę i korzysta przy wirowaniu z akumulatora to proszę o naukę.

_________________
godzięba


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lipca 2018, 08:56 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 marca 2018, 18:28 - sob
Posty: 1171
Ule na jakich gospodaruję: wlp
Miejscowość z jakiej piszesz: krakow
nie jestem specjalistą od takich silników trochę na elektryce się znam. Jeżeli piszesz iż miodarka jest przystosowana do napędu z akumulatora to musi mieć wyprowadzone odpowiednie gniazdo i w takim układzie podłączasz plus do plusa minus do minusa na pewno to jest oznaczone ,lub patrz na kolory kabli ,czerwony to jest plus i wszystko powinno działać regulator obrotów również.

_________________
prawdziwy facet musi mieć ursusa :-)
wesoły pszczelarz Grześ ,pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lipca 2018, 11:52 - wt 

Rejestracja: 14 stycznia 2011, 11:35 - pt
Posty: 490
Lokalizacja: płońsk
szymek1 pisze:
nie jestem specjalistą od takich silników
Ja też nie i dlatego pytam.Napięcie 220v dochodzi do skrzyneczki w której jest przetwarzany na 12v,kabelkiem zakończonym zupełnie inną wtyczką łączy się z gniazdem silnika.Jak podłączę akumulator bezpośrednio do silnika to pominę potencjometr, który jest w tej skrzyneczce i nie będzie regulacji obrotów.Pozostaje możliwość podłączenia akumulatora do wtyczki 220v,ale to raczej bez sensu,nie wiem nie znam się na tym.

_________________
godzięba


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lipca 2018, 11:54 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 marca 2018, 18:28 - sob
Posty: 1171
Ule na jakich gospodaruję: wlp
Miejscowość z jakiej piszesz: krakow
Godziemba, wstrzymaj się i nie podłączaj jak nie jesteś pewny bo możesz sobie uszkodzić sprzęt Zaczekaj Wiesiu 33 na pewno coś Ci tutaj podpowie bo on jest specjalistą w tych tematach.

_________________
prawdziwy facet musi mieć ursusa :-)
wesoły pszczelarz Grześ ,pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lipca 2018, 13:55 - wt 

Rejestracja: 01 czerwca 2014, 21:20 - ndz
Posty: 794
Lokalizacja: okolice Ojcowa
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Jerzmanowice
A co tam można uszkodzić ?
Jak podepnie pod silnik , to najwyżej się pokręci w drugą stronę
a jak na wejście , to jest trafo i nie będzie działać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lipca 2018, 22:10 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 kwietnia 2017, 19:06 - czw
Posty: 114
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: małopolska
Nie piszesz jako to miodarka, nie ma ani jednego zdjęcia. Nikt z fusów wróżył nie będzie jak ta miodarka ma podłączenie. Napisz jaka miodarka wstaw zdjęcia. Skoro miodarka może działać z akumulatora, to musi być wyprowadzone gniazdo dla niego w miodarce. Chyba, że jest to akumulator już wmontowany i jedynie ładujemy go z sieci.

Mogę gdybać, bo możliwości podłączenia takiej miodarki jest sporo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 lipca 2018, 10:23 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 stycznia 2011, 16:54 - śr
Posty: 2940
Lokalizacja: Lubelskie.51°10'51.50"N 22°35'32.23"E
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski DanLan 435/170
Godziemba, zrób czytelne zdjęcie płytki tego sterownika to pomyślimy.

_________________
Wiesiek33
https://plus.google.com/115786882216120 ... banner=pwa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 lipca 2018, 15:29 - śr 

Rejestracja: 14 stycznia 2011, 11:35 - pt
Posty: 490
Lokalizacja: płońsk
Dziękuję za zainteresowanie,znalazłem elektryka który sobie z tym poradził.

_________________
godzięba


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 lipca 2018, 21:00 - śr 
Godziemba to napisz może jak sobie ten elektryk poradził będzie to być może pomocne innym pszczelarzom...


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: roman2 i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php



    Matki pszczele Pasieka Zarodowa Aga    Słoje 900   baner na stron

       baner czasopisma Pasieka

Pasieka Pod Lipą w Dzietrznikach   Pasieka Bartolino   Pasieka Pogodny Piątek   FERENC FRANCISZEK KNIEJA

Hurtownia pszczelarska   Producent sprzętu pszczelarskiego   Miód z własnej pasieki



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji