FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW
http://forum.pasiekaambrozja.pl/

Temperatura w komorze dekrystalizacyjnej?
http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=35&t=3281
Strona 1 z 1

Autor:  polskipszczelarz [ 23 sierpnia 2010, 15:28 - pn ]
Tytuł:  Temperatura w komorze dekrystalizacyjnej?

Witam.
Mam takie pytanie czy temperatura 30 stopni wystarczy do dekrystalizacji miodu a jeśli tak to może ktoś wie ile czasu potrzeba na dekryztalizację w takiej temperaturze???

I jeszcze jedno pytanie jaka mozliwa jest najniższa temperatura dekrystalizacji miodu???

Autor:  anZag [ 23 sierpnia 2010, 22:09 - pn ]
Tytuł: 

Nie wie wiem czy Żartujesz , czy Pytasz poważnie. W 30 stopniach miód się nie topi, w ulu jest 34 stopnie. Kiedyś się bawiłem w takie sprawdzanie i o ile dobrze pamiętam miód skrystalizowany zaczynał się topić w temp. 36 stopni. Pozdrawiam.

Autor:  birkut [ 23 sierpnia 2010, 22:32 - pn ]
Tytuł: 

dobrze anzag gadasz podreczniki tez ta tem. podaja 36/ 45 stopni

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/