www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php


FORUM PSZCZELARSKIE PASIEKI "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
Dzisiaj jest 31 października 2014, 17:15 - pt
Pasieka Ambrozja Pasieka Ambrozja Rozmiar: 61950 bajtw

Strefa czasowa UTC+2godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 20:37 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 maja 2010, 23:59 - wt
Posty: 271
Lokalizacja: podkarpacie
Ule na jakich gospodaruję: warszawskie-poszerzane
Może temat będzie odbiegał od pszczelarstwa, ale mam nadzieję, że znajdą się osoby, które będą obeznane i poddadzą pomysł....jak....
Mam okazję przejąć po znajomości barak, który przewiduję pod pracownię na moją pasiekę

Barak waga około 7ton, :shock:
rozmiary dł. 9,2m,
szer. 2,5m
wys.2,53
W środku zadbany
Barak zdjęty z taboru kolejowego (wystaje pod spodem na środku 0,5metra konstrukcji stalowej)
Problemu by nie było, gdyby nie to, że brak możliwości podjazdu dżwigu, aby mógł go podnieść i postawić na podwoziu lawety.
Może coś doradzicie jak go podwieżć kilkadziesiąt metrów za ogrodzenie.
Mile widziane każde pomysły. :thank:
Czekałem na zimę ponieważ może będzie łatwiej (zamarznięta ziemia, śnieg)
fota

Obrazek

_________________
moje pasieki viewtopic.php?f=21&t=5781
zapraszamy na http://www.pszczolypsl.fora.pl/index.ph ... a2edf8cb27


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 20:39 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 kwietnia 2011, 09:58 - śr
Posty: 3218
Lokalizacja: Dąbrowa pow Pajęczno
Ule na jakich gospodaruję: WLKP
A jak przyjechał ?

_________________
miodarka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 20:41 - wt 
Assistant Vip
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 maja 2012, 21:51 - pn
Posty: 2363
Lokalizacja: Lubelskie
Ule na jakich gospodaruję: warszawski, ostrowskiej
Może jakoś go podnieść na rogach podstawić wyżej i wjechać pod niego niskopodwoziuwką.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 20:41 - wt 
Assistant Vip
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 maja 2012, 21:51 - pn
Posty: 2363
Lokalizacja: Lubelskie
Ule na jakich gospodaruję: warszawski, ostrowskiej
Mariuszczs, no jak to jak? Pociągiem, ale pociąg już dawno odjechał :haha:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 20:55 - wt 
Assistant Vip

Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:31 - sob
Posty: 3935
Lokalizacja: pow kraśnicki/Ludmiłówka
Ule na jakich gospodaruję: Wielkop. leżak i segment h-14
Dudi. Jak ta konstrukcja pod spodem jest równa a jak nie to może da się coś podspawać dla wyrównania, to może by na jakichś rolkach, choćby drewnianych okrąglakach te parę metrów pojechał. Chłopa z ciągnikami to raczej u Ciebie nie brakuje a i wynagrodzić mokro też ich raczej będziesz w stanie.
Pozdrawiam, życzę Wesołych Świąt BN.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 21:01 - wt 
Assistant Vip
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 maja 2012, 21:51 - pn
Posty: 2363
Lokalizacja: Lubelskie
Ule na jakich gospodaruję: warszawski, ostrowskiej
kolopik, na prosto pojedzie ale jak będzie chciał ustawić inaczej to już problem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 21:09 - wt 

Rejestracja: 18 grudnia 2009, 00:29 - pt
Posty: 71
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Spróbuj podłożyć pod pod spód płozy i wtedy być może uda ci się przeciągnąć na właściwe miejsce.
życze powodzenia Jan

_________________
Rozkosz jest jak pszczoła – miodu trochę, a żądła i boleści wiele


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 21:12 - wt 
Assistant Vip

Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:31 - sob
Posty: 3935
Lokalizacja: pow kraśnicki/Ludmiłówka
Ule na jakich gospodaruję: Wielkop. leżak i segment h-14
dudi pisze:
na prosto pojedzie ale jak będzie chciał ustawić inaczej to już problem

To się kątem ustawienia rolek kombinuje.
Potrenuj pudełkiem zapałek z wykałaczkami pod spodem.
Ale co ja Tobie będę tłumaczył. Kierowcą jesteś ? Przyczepami umiesz cofać ? To wiesz. Przełóż osie na rolki i gotowe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 21:19 - wt 
Assistant Vip
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 maja 2012, 21:51 - pn
Posty: 2363
Lokalizacja: Lubelskie
Ule na jakich gospodaruję: warszawski, ostrowskiej
kolopik, nie do końca to jest tak. Pudełko nie waży 8 ton i nie ma tyle długości :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 21:20 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 maja 2011, 21:28 - czw
Posty: 148
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Ule na jakich gospodaruję: WP
Jak masz dostęp do kogoś kto dysponuje koparką kołową obrotową to było by najsensowniejsze rozwiązanie, jeżeli faktycznie waży 7 ton to w całości go nie podniesie, ale na linie uniesie przód i jak jest w miarę zdrowa konstrukcja to przeciągnie ci w miejsce tobie pasujące, oczywiście z zachowaniem chociaż minimum BHP :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 21:27 - wt 
Assistant Vip

Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:31 - sob
Posty: 3935
Lokalizacja: pow kraśnicki/Ludmiłówka
Ule na jakich gospodaruję: Wielkop. leżak i segment h-14
dudi pisze:
Pudełko nie waży 8 ton i nie ma tyle długości

Dudi ? Nie piernicz bo się zbiorę, przyjadę te 20 km i podyryguję. Tylko wszystko przygotuj. Myślę, że po, do świąt zdąże przyjść do siebie. :haha: :haha: :haha:

poprawiałem bo mi się emotki poj...ły.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 21:33 - wt 
Assistant Vip
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 maja 2012, 21:51 - pn
Posty: 2363
Lokalizacja: Lubelskie
Ule na jakich gospodaruję: warszawski, ostrowskiej
kolopik, obawiam sie że możesz mieć maleńki problem ale oczywiście zapraszam :mrgreen:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 22:52 - wt 
Assistant Vip
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 czerwca 2009, 00:59 - pt
Posty: 1914
Lokalizacja: wadowice/kraków
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski, langstroth 3/4
auto z hds sam sobie załaduje i przewiezie http://www.firmy.net/WGDN4,uslugi-trans ... ,PWT6.html

większośc ma udzwig min 5t na krotkim wysięgu jak nie znajdziesz większego to można zaprosić do wspołpracy koparke to za jedną strone bedzie podnosił hds a z drugiej łyżką dźwignie jak do wszystkiego potrzebni są operatorzy a nie paproki :mrgreen:
widziałem jak gościu ciągnik siodłowy z naczepą zagrzebany w błocie po samą chłodnice wydzierał łyżką to aż miło było patrzeć co wyrabiał opuścił sobie łapy i łyżką do siebie wciągał i co chwila się przestawiał... tak też by można było zrobić w tym przypadku ale musiała by być podłoga równa

_________________
oferuje odkłady pszczele
ramka wielkopolska; woj małopolskie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 23:15 - wt 
Assistant Vip
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 października 2011, 21:19 - śr
Posty: 248
Lokalizacja: Węgorzyno
Zadzwońcie na 112 oni zawsze pomogą :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 23:19 - wt 
MODERATOR

Rejestracja: 20 maja 2009, 19:07 - śr
Posty: 1448
Lokalizacja: Kraków, Połaniec
Ule na jakich gospodaruję: WP, WZ ---> wlkp
dudi, dobrze radzi.... podnosić raz z jednej, raz z drugiej strony i stemplować na rogach... a jak nie na rogach to bloczki szerzej i jakaś szynę na nich... potem "podczołgówka" dobra pod to, opuszczamy i heja :)

_________________
Bo lepiej jest żałować że się coś zrobiło...
niż żałować że się czegoś nie zrobiło !!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 23:24 - wt 
Assistant Vip

Rejestracja: 21 listopada 2009, 22:49 - sob
Posty: 648
Lokalizacja: małopolska Łapczyca
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
a czy ziemia jest równa ,czy jakiś pagórkowaty teren,jeśli jest w miarę równo to czekać aż ziemia zamarznie podnieść lewarkami do góry i pod spawać z grubej blachy jakieś płozy żeby nie ryło w ziemię z dwa duże ciągniki i się prześlizga te kilkanaście metrów ,czy kilkadziesiąt


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 23:28 - wt 
Assistant Vip

Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:31 - sob
Posty: 3935
Lokalizacja: pow kraśnicki/Ludmiłówka
Ule na jakich gospodaruję: Wielkop. leżak i segment h-14
dudi pisze:
obawiam sie że możesz mieć maleńki problem ale oczywiście zapraszam

Z dyrygowaniem czy przyjściem do siebie ? :haha: :haha: :haha:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 23:32 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 grudnia 2009, 19:32 - wt
Posty: 1409
Lokalizacja: Płock
Mogę dać Ci namiar na gościa ma specjalistyczny sprzęt TIR-y podnosi to bez problemu przewiezie ci ten barak. Problem tylko byłby w tym, że ona bazę ma w Gąbinie mazowieckie :shock: - ale jak co to mogę dać namiar.

_________________
waldek6530


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 23:46 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 maja 2011, 21:28 - czw
Posty: 148
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Ule na jakich gospodaruję: WP
A jak już wszystkie w/w metody zawiodą, to postaraj się o porządnego strzałowego :D twój znajomek pozbędzie się zawalidrogi, ty problemu z transportem, drewnem podzielicie się na pół (zawsze trochę opału wpadnie) a to co stalowe sprzedacie w skupie złomu, a za pozyskaną gotówkę wypijecie porządną flachę i każdy będzie zadowolony:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 18 grudnia 2012, 23:58 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 kwietnia 2011, 09:58 - śr
Posty: 3218
Lokalizacja: Dąbrowa pow Pajęczno
Ule na jakich gospodaruję: WLKP
7 ton to naprawde niewiele.
Torów tam nie widać i chyba nie było więc pociągiem nie przyjechało. Jeśli nawet tak to jak to rozładowali ?

Zwykle kilku tonową maszynę w takim teranie przestawia się po deskach na rurkach np calowych. Rurka za rurką i idzie. Najlepsze jest to że zrobi to jedna osoba. Ja przestawiałem 3 tony sam po deskach w błocie i pod małą górkę, ale lepiej jak ktoś lata z tyłu do przodu deski i rurki podstawia, a drugi breszką macha ( jak nie ma czym ciągnąć ). Pytanie czy tą podstawę ( konstrukcję ) metalową ma równą ?

_________________
miodarka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 19 grudnia 2012, 00:54 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 maja 2010, 23:59 - wt
Posty: 271
Lokalizacja: podkarpacie
Ule na jakich gospodaruję: warszawskie-poszerzane
waldek6530 pisze:
Mogę dać Ci namiar na gościa ma specjalistyczny sprzęt TIR-y podnosi to bez problemu przewiezie ci ten barak. Problem tylko byłby w tym, że ona bazę ma w Gąbinie mazowieckie :shock: - ale jak co to mogę dać namiar.


dzięki ale na podkarpacie trochę za daleko :roll:
Mariuszczs pisze:
7 ton to naprawde niewiele.
Torów tam nie widać i chyba nie było więc pociągiem nie przyjechało. Jeśli nawet tak to jak to rozładowali ?

Zwykle kilku tonową maszynę w takim teranie przestawia się po deskach na rurkach np calowych. Rurka za rurką i idzie. Najlepsze jest to że zrobi to jedna osoba. Ja przestawiałem 3 tony sam po deskach w błocie i pod małą górkę, ale lepiej jak ktoś lata z tyłu do przodu deski i rurki podstawia, a drugi breszką macha ( jak nie ma czym ciągnąć ). Pytanie czy tą podstawę ( konstrukcję ) metalową ma równą ?


tak jak pisałem podstawa nie bardzo przystosowana do ciągnięcia (metalowa konstrukcja)

jerzy9666 pisze:
a czy ziemia jest równa ,czy jakiś pagórkowaty teren,jeśli jest w miarę równo to czekać aż ziemia zamarznie podnieść lewarkami do góry i pod spawać z grubej blachy jakieś płozy żeby nie ryło w ziemię z dwa duże ciągniki i się prześlizga te kilkanaście metrów ,czy kilkadziesiąt


też miałem takie przemyślenia ale konstrukcja...(j/w)

kudlaty pisze:
auto z hds sam sobie załaduje i przewiezie http://www.firmy.net/WGDN4,uslugi-trans ... ,PWT6.html

większośc ma udzwig min 5t na krotkim wysięgu jak nie znajdziesz większego to można zaprosić do wspołpracy koparke to za jedną strone bedzie podnosił hds a z drugiej łyżką dźwignie jak do wszystkiego potrzebni są operatorzy a nie paproki :mrgreen:
widziałem jak gościu ciągnik siodłowy z naczepą zagrzebany w błocie po samą chłodnice wydzierał łyżką to aż miło było patrzeć co wyrabiał opuścił sobie łapy i łyżką do siebie wciągał i co chwila się przestawiał... tak też by można było zrobić w tym przypadku ale musiała by być podłoga równa


dobrze kombinujesz :thank:
rozejrzę się za tym hds

Jan1948 pisze:
Spróbuj podłożyć pod pod spód płozy i wtedy być może uda ci się przeciągnąć na właściwe miejsce.
życze powodzenia Jan


też nie głupi pomysł ale musiał bym wyciąć część konstrukcji i do nie przyspawać płozy

_________________
moje pasieki viewtopic.php?f=21&t=5781
zapraszamy na http://www.pszczolypsl.fora.pl/index.ph ... a2edf8cb27


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 19 grudnia 2012, 02:12 - śr 
Assistant Vip
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 września 2007, 22:16 - ndz
Posty: 309
Lokalizacja: ożarów maz-Wola Wodynska
Ule na jakich gospodaruję: wz,wielkopolski
Kol. Niusiu wydaje mi się że nie powinno to byc aż tak dużym problemem przeciągnąc ten wagon kilkadziesiąt metrów zaznaczam [ wagon ]podłoże jest solidne a wiec potrzebowal bym furmana [Lewar kolejowy ]kilkanascie mokrych [muszą byc swierzo ścięte ]okraglaki przyzwoita lina oraz ciagnik nie zaspecyjalnie duży Lewaruje wagon na wysokośc 0,50-0,70m z jednej stroy,podkładam jak najgłębiej okrąglaki caałośc opasuję liną tylko jak najniżej tj przy samej ziemi w miejscu gdzie jest pospawana solidna konstrukcja wagonu podczepiam do ciągnika i pomału do przodu wagon musi ruszyc gdy sie przesunie do przodu znowu podkladamy nastepny okrąglak , a że drewno jest mokre musi się ślizgac jak po guw....e i tak do celu Egipcjanie w taki sposób transportowali na znaczne odległości ciut wieksze bloki Ja ze swoją stodołą w taki sposób przejechałem 40m Odwagi i do roboty pozdrawiam Krzys Uda się napewno :bezradny:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 19 grudnia 2012, 18:07 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 kwietnia 2011, 09:58 - śr
Posty: 3218
Lokalizacja: Dąbrowa pow Pajęczno
Ule na jakich gospodaruję: WLKP
Metalowa konstrukcja się nie nadaje - w jakim sensie, albo jaka się nadaje jak nie metalowa ?

Okrąglaki będą brdzo dobre jak ziemia przymarznie. Ciągnąć i przekładać.

_________________
miodarka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 19 grudnia 2012, 20:28 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 maja 2010, 23:59 - wt
Posty: 271
Lokalizacja: podkarpacie
Ule na jakich gospodaruję: warszawskie-poszerzane
Mariuszczs pisze:
Metalowa konstrukcja się nie nadaje - w jakim sensie, albo jaka się nadaje jak nie metalowa ?

Okrąglaki będą brdzo dobre jak ziemia przymarznie. Ciągnąć i przekładać.


chodzi o to że:
tego akurat nie opisałem dokładnie:
wagon ma pośrodku konstrukcję (o wysokości mniej więcej 0,5metra i szerokości 1m)-w tej chwili do pewnej wysokości wbita w ziemie.
Po bokach oraz w kilku miejscach po długości wagon stoi na fundamencie. Tak więc wypadałoby tą konstrukcję odciać, abym mogł go ruszyć po ziemi, śniegu

_________________
moje pasieki viewtopic.php?f=21&t=5781
zapraszamy na http://www.pszczolypsl.fora.pl/index.ph ... a2edf8cb27


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 19 grudnia 2012, 20:41 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 kwietnia 2011, 09:58 - śr
Posty: 3218
Lokalizacja: Dąbrowa pow Pajęczno
Ule na jakich gospodaruję: WLKP
Czyli wychodzi na to że na tej konstrukcji były osie ? Przyspawanie dwu osi na kołach pompowanych nie powinno stanowić żadnego problemu, jeśli rama nie skorodowała znacznie.

_________________
miodarka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 19 grudnia 2012, 22:11 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 maja 2010, 23:59 - wt
Posty: 271
Lokalizacja: podkarpacie
Ule na jakich gospodaruję: warszawskie-poszerzane
jak już to jedna na środku, jeżeli można ją nazwać osią

_________________
moje pasieki viewtopic.php?f=21&t=5781
zapraszamy na http://www.pszczolypsl.fora.pl/index.ph ... a2edf8cb27


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 01 stycznia 2013, 14:46 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 września 2012, 15:44 - pn
Posty: 57
Lokalizacja: Warszawa/Nowogród
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Logistycznie da się zrobić wszystko, tylko czy stać Cie na to ?
Odpuść sobie, wydasz kasę, podniesiesz i .... złamie się (ile to ma lat)
no chyba że sam potniesz go na części przeniesiesz i poskładasz :)

_________________
W czasach kiedy wszystko jest możliwe nic nie jest pewne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 01 stycznia 2013, 18:39 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 maja 2010, 23:59 - wt
Posty: 271
Lokalizacja: podkarpacie
Ule na jakich gospodaruję: warszawskie-poszerzane
siekierowy pisze:
Logistycznie da się zrobić wszystko, tylko czy stać Cie na to ?
Odpuść sobie, wydasz kasę, podniesiesz i .... złamie się (ile to ma lat)
no chyba że sam potniesz go na części przeniesiesz i poskładasz :)


nie no oczywiście że logistycznie tak
nawet wiem ile to kosztuje
ok. 2tyś za dżwig
ok 600zł za podwoziówkę
niby nie dużo by mnie kosztował ten barak (za te pieniądze nie postawie niczego o takim metrażu )
tylko co będzie jak coś się wydarzy niespodziewanego...

_________________
moje pasieki viewtopic.php?f=21&t=5781
zapraszamy na http://www.pszczolypsl.fora.pl/index.ph ... a2edf8cb27


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 01 stycznia 2013, 20:30 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2011, 23:40 - sob
Posty: 121
Lokalizacja: Stryszawa
Ule na jakich gospodaruję: Ostrowska, Wielkopolski
Kolego mocny traktor, co metr okrągłe drewno i tak pojedziesz nawet kilkaset metrów. Trzeba tylko trochę pobiegać z przekładaniem okrąglaków. :pl:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 01 stycznia 2013, 22:14 - wt 
Assistant Vip

Rejestracja: 27 listopada 2010, 01:02 - sob
Posty: 1048
Lokalizacja: Szprotawa
Ule na jakich gospodaruję: WP leżak i WP korpus
Dobrze by było pod spód wzdłuż podłożyć długie z dwie kantówki grubsze i do przodu, Rzymianie nie takie ciężary przepychali.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 01 stycznia 2013, 22:47 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2011, 23:40 - sob
Posty: 121
Lokalizacja: Stryszawa
Ule na jakich gospodaruję: Ostrowska, Wielkopolski
A tak jeżeli można zapytać, jaki koszt takiego cuda??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: pracownia
Post: 03 stycznia 2013, 20:55 - czw 
Assistant Vip
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 października 2012, 18:46 - wt
Posty: 2376
Lokalizacja: Poznań- Trzek Mały
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie korp i 1/2
Okrąglaki to raczej przez tą środkową część nie przejdą. A pytałeś Pomocy Drogowej dla samochodów ciężarowych Przestawiają i wyciągają samochody o większej wadze? Lub ładowarka kołowa Taka (taka koparko spycharka z adapterem do palet) oczywiście musi mieć udźwig 7 T Powinien Ci z boku podnieść barak i zawieść na miejsce.

Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: arek1507, mario1386, Mariuszczs i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php



    Matki pszczele Pasieka Zarodowa Aga    Pensjonat na Mazurach   Pasieka Maszewo. Polski miód. Sprzedaż miodu zachodniopomorskie.

baner na stron           baner czasopisma Pasieka

Pasieka Pod Lipą w Dzietrznikach   Pasieka Bartolino   matki pszczele   Pasieka Pogodny Piątek   



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzezone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania tresci oraz zdjec z forum bez zgody autora i Administracji