FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka
Dzisiaj jest 21 stycznia 2021, 01:19 - czw
api-inhalacje.pl

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Post: 07 kwietnia 2019, 09:15 - ndz 

Rejestracja: 16 stycznia 2019, 19:04 - śr
Posty: 133
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: Dębowiec
Ten przycisk w moim modelu nie załatwia sprawy bo po wyłączeniu i ponownym włączeniu waga pokazuje zero kilogramów - musi być coś jeszcze zrobione ale co?, może kto podpowie- z góry dziękuję.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 kwietnia 2019, 22:10 - ndz 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Zrób tak .włącz wagę pustą ,naciśnij zacznie wskazywać, puść ,pokaże zero .
Jak zgaśnie ,połóż 10kg powinna pokazać 10kg .jeżeli dalej pokazuje zero to ten model się nie nada .
Działanie jest takie ,masz coś na wadze przykł. 20kg pokazuje 20kg,"gasnie " dokładasz 1kg po naciśnięciu przycisku powinna pokazać 21 kg .

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 kwietnia 2019, 20:37 - pn 

Rejestracja: 16 stycznia 2019, 19:04 - śr
Posty: 133
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: Dębowiec
baru0 pisze:
Zrób tak .włącz wagę pustą ,naciśnij zacznie wskazywać, puść ,pokaże zero .
Jak zgaśnie ,połóż 10kg powinna pokazać 10kg .jeżeli dalej pokazuje zero to ten model się nie nada.
Na mojej wadze ten sposób działa tylko po wygaśnięciu trzeba dość mocno nacisnąć,wielkie dzięki za pomoc. :thank:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 kwietnia 2019, 21:13 - pn 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Prostota pomysłu astroludka jest zajebista .
Nic dziwnego w sumie miał odpowiedniego nauczyciela ;) .

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 kwietnia 2019, 21:33 - wt 

Rejestracja: 27 maja 2015, 18:49 - śr
Posty: 1299
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: Rudawa
baru0 pisze:
Prostota pomysłu astroludka jest zajebista .
Nic dziwnego w sumie miał odpowiedniego nauczyciela ;) .


Oj tak! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 maja 2020, 09:31 - sob 

Rejestracja: 22 lipca 2017, 06:30 - sob
Posty: 72
Ule na jakich gospodaruję: WP
Miejscowość z jakiej piszesz: Suwałki
Witam
Próbuje znaleźć model na kolejną wagę, ale mam problem ze znalezieniem odpowiedniej. Może ktoś ostatnio wykonywał taką wagę na jakimś modelu??
Wszystkie które testuje tarują się.
Pomożecie?
Dziękuje


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 stycznia 2021, 02:24 - śr 

Rejestracja: 20 grudnia 2013, 14:34 - pt
Posty: 310
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: podkarpacie, małopol
też się przyłączę do pytania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 stycznia 2021, 11:17 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 listopada 2009, 11:38 - ndz
Posty: 446
Lokalizacja: Krosno, Lesko, Lutowiska
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
sylwek pisze:
też się przyłączę do pytania.

Może trochę droższa ale ciekawa opcja https://www.ceneo.pl/44402307#tab=click_scroll

_________________
Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie, o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat najmniej się spodziewasz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 stycznia 2021, 11:45 - śr 

Rejestracja: 18 września 2016, 19:02 - ndz
Posty: 1383
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski 10
Miejscowość z jakiej piszesz: podkarpacie
ta waga sie nie taruje?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 stycznia 2021, 13:31 - śr 

Rejestracja: 20 grudnia 2013, 14:34 - pt
Posty: 310
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: podkarpacie, małopol
szymolas, używałeś tego osobiście?
Widziałem ją w wątku: viewtopic.php?f=47&t=14981 ale nikt nic nie pisał na jej temat.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 06 stycznia 2021, 19:10 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 listopada 2009, 11:38 - ndz
Posty: 446
Lokalizacja: Krosno, Lesko, Lutowiska
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
sylwek pisze:
szymolas, używałeś tego osobiście?
Osobiście nie stosowałem tej wagi ale kiedyś w necie przez przypadek trafiłem w necie i zastanawiam się czy nie wypróbować.

_________________
Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie, o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat najmniej się spodziewasz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 stycznia 2021, 09:28 - czw 

Rejestracja: 22 lipca 2017, 06:30 - sob
Posty: 72
Ule na jakich gospodaruję: WP
Miejscowość z jakiej piszesz: Suwałki
Witam.
W mediaexpert sprawdzałem po kolei wagi jak leci. Wszystkie sprawdzane smart i nie smart się tarują. Więc za każdym razem waga pokaże Ci 0 !!!! .

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 07 stycznia 2021, 10:16 - czw 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
garret294 pisze:
Witam.
W mediaexpert sprawdzałem po kolei wagi jak leci. Wszystkie sprawdzane smart i nie smart się tarują. Więc za każdym razem waga pokaże Ci 0 !!!! .

Pozdrawiam

Więc zostaje tylko "fala" z tej serii wagi nie tarowały się ,ale to najprostsze .zwykłe wagi .

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 16:16 - śr 

Rejestracja: 07 października 2015, 15:09 - śr
Posty: 715
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Gostynin
baru0 pisze:
garret294 pisze:
Witam.
W mediaexpert sprawdzałem po kolei wagi jak leci. Wszystkie sprawdzane smart i nie smart się tarują. Więc za każdym razem waga pokaże Ci 0 !!!! .

Pozdrawiam

Więc zostaje tylko "fala" z tej serii wagi nie tarowały się ,ale to najprostsze .zwykłe wagi .

Tylko gdzie ja kupić Baru0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 19:28 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lipca 2010, 10:15 - sob
Posty: 2627
Lokalizacja: Pogórze Izerskie
Ule na jakich gospodaruję: dadant jednościenny nadstawkow
Może tu:

https://www.google.com/search?q=waga+%C ... e&ie=UTF-8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 19:44 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 listopada 2009, 02:01 - czw
Posty: 2902
Lokalizacja: mad górną Mierzawą
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
Też Fala, ale to już wszystko nowe modele z samoczynnym wyłączaniem i automatycznym tarowaniem po włączeniu.

_________________
Pozdrawiam, dziadek Józef - pszczelarz na 10 ulach za stodołą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 20:20 - śr 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Ta się na pewno nie taruje .
Właśnie jeden z egzemplarzy ,po roku czasu od zakupu, przechodzi testy pod stałym obciążeniem i na mrozie ;).
Baterie załączone do wagi miały 1.59 V
https://yato.com/products/4/75920

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 20:34 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 listopada 2009, 02:01 - czw
Posty: 2902
Lokalizacja: mad górną Mierzawą
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
Cyt. z opisu użycia:
"Kiedy wyświetli się „0.0” stanąć na wagę. Gdy wyświetlacz ustabilizuje się odczytać pomiar.
Po dokonaniu pomiaru waga wyłączy się automatycznie."


Czyli po wyłączeniu i ponownym włączeniu wskazuje "0,0", to jaki jest sposób żeby się nie tarowała?
Zostawić pod ciągłym obciążeniem i nie wyłączać, a sama się nie wyłączy?
Baterie jak długo wytrzymają?

_________________
Pozdrawiam, dziadek Józef - pszczelarz na 10 ulach za stodołą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 20:40 - śr 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Cały sezon baterie trzymają ,waga się wygasza pod stałym ciężarem lecz nie taruje.
Po naciśnięciu na wagę ręką , "mocno" lub raz guziczka do zmiany
opcji włącza się wyświetlacz pokazując aktualną wagę .
Tak jak opisuje to astroludek
Zrobiłem tak jak opisane na początku cały sezon działała ,

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 20:56 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 listopada 2009, 02:01 - czw
Posty: 2902
Lokalizacja: mad górną Mierzawą
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
baru0, dziękuję za wyjaśnienie.
No to jesteśmy w domu.
Widać jak ważna jest znajomość drobnych niuansów.

_________________
Pozdrawiam, dziadek Józef - pszczelarz na 10 ulach za stodołą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 21:01 - śr 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
astroludek,
Racjonalizator roku za ten pomysł :okok: :okok:

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 21:13 - śr 

Rejestracja: 07 października 2015, 15:09 - śr
Posty: 715
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Gostynin
[quote="baru0"]Ta się na pewno nie taruje .
Właśnie jeden z egzemplarzy ,po roku czasu od zakupu, przechodzi testy pod stałym obciążeniem i na mrozie ;).
Baterie załączone do wagi miały 1.59 V
https://yato.com/products/4/75920[/quote
Tylko gdzie ją kupić ,to jest stary model i już jej nie ma]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 21:24 - śr 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Nie wiem ,trzeba by poprosić użytkowników żeby sprawdzali po sklepach ,wśród najtańszych wag. Lub dzwonić do sprzedawcy i pytać .
Ja jak się dowiedziałem ,że już się u sprzedawcy kończy zapas kupiłem kilka sztuk ,
to było chyba już dwa lata temu.
A swoją droga czy ta może by się nie nadała ?
Opakowanie identyczne-prawie ;) ,może i moduł podobny ?
https://toya24.pl/product-pol-10012553-LAZIENKOWA-SMART-WAGA-Z-BLUETOOTH-2W1-CZARNA.html

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 21:30 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 listopada 2009, 02:01 - czw
Posty: 2902
Lokalizacja: mad górną Mierzawą
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
baru0 pisze:
waga się wygasza pod stałym ciężarem lecz nie taruje.
Po naciśnięciu na wagę ręką , "mocno" lub raz guziczka do zmiany
opcji włącza się wyświetlacz pokazując aktualną wagę .

Koledzy, czy ktoś posiadając być może inny model jakiejś taniej wagi (bo ten przedstawiony przez baru0 jest już chyba nigdzie niedostępny) mógłby sprawdzić czy podany sposób też zadziała?
Toż większość tych chińczyków generalnie niczym się chyba nie różni?

_________________
Pozdrawiam, dziadek Józef - pszczelarz na 10 ulach za stodołą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 21:37 - śr 

Rejestracja: 07 października 2015, 15:09 - śr
Posty: 715
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Gostynin
JM, masz rację nie do kupienia ,kupiłem inny model Fala 75398W ,który ma pamięć danych i też lipa taruje się.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 23:49 - śr 

Rejestracja: 20 grudnia 2013, 14:34 - pt
Posty: 310
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: podkarpacie, małopol
opieram JM, ja już 1 przetestowałem i lipa. Jak będę w jakimś markecie - a raczej nie będzie to szybko- to postaram się coś potestować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 stycznia 2021, 23:50 - śr 

Rejestracja: 20 grudnia 2013, 14:34 - pt
Posty: 310
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: podkarpacie, małopol
sylwek pisze:
popieram JM, ja już 1 przetestowałem i lipa. Jak będę w jakimś markecie - a raczej nie będzie to szybko- to postaram się sprawdzić jakie będą dostępne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 stycznia 2021, 00:30 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 listopada 2009, 02:01 - czw
Posty: 2902
Lokalizacja: mad górną Mierzawą
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
Zakupiłem przed chwilą coś takiego:

Obrazek

To stary model wagi bez żadnych wodotrysków i podejrzewam, że to podobny typ i może da radę bo ma również przełącznik pod spodem do zmiany jednostek.
Jak przetestuję dam znać.

_________________
Pozdrawiam, dziadek Józef - pszczelarz na 10 ulach za stodołą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 stycznia 2021, 10:32 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 23:59 - czw
Posty: 7628
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
i podaj link do aukcji

_________________
Pokora i uległość tylko do wzmocnienia i utrwalenia niewoli prowadzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 stycznia 2021, 14:54 - czw 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Witam i w jedności siła :okok: tomaszgenda
Dał mi cynk że sprawdził wagę i mamy model który się nie taruje. Dzięki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Więcej pytań jak coś to do niego .

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 stycznia 2021, 15:06 - czw 

Rejestracja: 07 października 2015, 15:09 - śr
Posty: 715
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Gostynin
Można ją dostać w BricoMarche po 39.95zł Mrówce i w innych marketach budowlanych


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 stycznia 2021, 15:47 - czw 

Rejestracja: 07 października 2015, 15:09 - śr
Posty: 715
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Gostynin
Po 32 zł są na sklepgalicja.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 stycznia 2021, 18:44 - czw 

Rejestracja: 18 września 2016, 19:02 - ndz
Posty: 1383
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski 10
Miejscowość z jakiej piszesz: podkarpacie
wklei ktos link? wytłumaczy jak obsługiwać żeby nie tarowała się?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 stycznia 2021, 19:12 - czw 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Pajej,
baru0 pisze:
Cały sezon baterie trzymają ,waga się wygasza pod stałym ciężarem lecz nie taruje.
Po naciśnięciu na wagę ręką , "mocno" lub raz guziczka do zmiany
opcji włącza się wyświetlacz pokazując aktualną wagę
.
Tak jak opisuje to astroludek
Zrobiłem tak jak opisane na początku cały sezon działała ,

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 stycznia 2021, 22:12 - pt 

Rejestracja: 07 października 2015, 15:09 - śr
Posty: 715
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Gostynin
baru0 pisze:
Witam i w jedności siła :okok: tomaszgenda
Dał mi cynk że sprawdził wagę i mamy model który się nie taruje. Dzięki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Więcej pytań jak coś to do niego .

Ta waga się nadaje dla nas,dziś kupiłem w Mrówce za 35.49zl nie taruje się i włącza się po naciśnięciu na nią.Wyświetlacz pokazuje stan baterii i temperaturę otoczenia.na dole jest przełącznik wyłączania i zmiana kg na funty
JM pisze:
Zakupiłem przed chwilą coś takiego:

Obrazek

To stary model wagi bez żadnych wodotrysków i podejrzewam, że to podobny typ i może da radę bo ma również przełącznik pod spodem do zmiany jednostek.
Jak przetestuję dam znać.

Ta też się nadaje nie taruje się ,duży wyświetlacz i nawet po pomiarze mówi :D ,ale po szwabsku .Na dole jest guzik, który włącza wagę i po włączeniu ukazuje się pomiar ciężaru leżącego na wadze
Do kupienia na Allegro od 15zł


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 stycznia 2021, 22:34 - pt 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Wystarczy odpowiednia reklama i towar schodzi ;)
.
pegaz1970 pisze:
Ta waga się nadaje dla nas,dziś kupiłem w Mrówce za 35.49zl nie taruje się i włącza się po naciśnięciu na nią.Wyświetlacz pokazuje stan baterii i temperaturę otoczenia

To prawie jak profesjonalna ,tylko moduł GSM i jazda.

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 stycznia 2021, 23:09 - pt 

Rejestracja: 20 grudnia 2013, 14:34 - pt
Posty: 310
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: podkarpacie, małopol
Kupiłem tą z allegro. Jak przyjdzie to biorę się za przeróbki. Jak coś nie wyjdzie to nawet nie będzie szkoda.
Z drugiej strony - ciekawe czy dużym problemem była by zmiana języka:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 stycznia 2021, 20:12 - wt 

Rejestracja: 10 lutego 2013, 20:06 - ndz
Posty: 299
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
JM pisze:
Zakupiłem przed chwilą coś takiego:

Obrazek

To stary model wagi bez żadnych wodotrysków i podejrzewam, że to podobny typ i może da radę bo ma również przełącznik pod spodem do zmiany jednostek.
Jak przetestuję dam znać.

Czy ktoś rozbierał już tą wagę ?
Do mnie też dotarła ta waga i nie wiem jak się do niej dobrać do środka.
Nie ma wkrętów, to jest na zaczepach, czy klejone?
Koledzy pochwalcie się jak to rozebrać, aby nie zniszczyć.

_________________
Jestem pszczelarzem i kolekcjonerem kapsli. Jeśli masz jakieś kapsle napisz do mnie na PW, lub maila. Moja kolekcja: http://www.janko-kapsle.prv.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 stycznia 2021, 20:15 - wt 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
wersa pisze:
Koledzy pochwalcie się jak to rozebrać, aby nie zniszczyć.

Te wcześniejsze wersje miały tensometry (nóżki) klejone na taśmę dwustronną :wink:
Nożykiem do tapet fajnie się odcinało .

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 stycznia 2021, 21:19 - wt 

Rejestracja: 20 grudnia 2013, 14:34 - pt
Posty: 310
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: podkarpacie, małopol
wersa, przed chwilą odebrałem, testuję i czasem pokazuje jakieś dziwne odczyty. Już ten język mi działa na nerwy. Myślę, że trzeba to całe ustrojstwo od spodu oderwać a w miejscu tensorów delikatnie podważyć jak by były przyklejone jak pisze baru0. Przy okazji trzeba zepsuć głośniczek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 stycznia 2021, 15:33 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 listopada 2009, 02:01 - czw
Posty: 2902
Lokalizacja: mad górną Mierzawą
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
JM pisze:
Zakupiłem przed chwilą coś takiego:

Obrazek

To stary model wagi bez żadnych wodotrysków i podejrzewam, że to podobny typ i może da radę bo ma również przełącznik pod spodem do zmiany jednostek.
Jak przetestuję dam znać.

BINGO!!! nie taruje się.

Komunikat głosowy można wyłączyć.
Trzeba przy włączonej wadze nacisnąć przycisk i przytrzymać przez ca. 3 sek. aż pojawi się komunikat OFF.

_________________
Pozdrawiam, dziadek Józef - pszczelarz na 10 ulach za stodołą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 stycznia 2021, 22:03 - śr 

Rejestracja: 20 grudnia 2013, 14:34 - pt
Posty: 310
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: podkarpacie, małopol
JM, moja gada jak popaprana nawet po wyłączeniu. Za chwilę zaczyna od nowa sama gadać. Niestety nie udało mi się wyświetlić wagi po dodaniu 1kg po wygaszeniu się wagi. Później przeczytam instrukcję bo na tą chwilę nie mam czasu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 stycznia 2021, 22:14 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 listopada 2009, 02:01 - czw
Posty: 2902
Lokalizacja: mad górną Mierzawą
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
sylwek, wg instrukcji na wadze musi być min. 3 kg. U mnie wszystko działa i wyświetla nowe wskazania zarówno po dodaniu jak i po odjęciu dodatkowej masy. Ale musi być powyżej tych 3 kg.
JM pisze:
Komunikat głosowy można wyłączyć.
Trzeba przy włączonej wadze nacisnąć przycisk i przytrzymać przez ca. 3 sek. aż pojawi się komunikat OFF.
I to musi zadziałać, chyba że uszkodzona.

_________________
Pozdrawiam, dziadek Józef - pszczelarz na 10 ulach za stodołą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 stycznia 2021, 22:34 - śr 

Rejestracja: 10 lutego 2013, 20:06 - ndz
Posty: 299
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
JM pisze:
JM pisze:
Zakupiłem przed chwilą coś takiego:

Obrazek

To stary model wagi bez żadnych wodotrysków i podejrzewam, że to podobny typ i może da radę bo ma również przełącznik pod spodem do zmiany jednostek.
Jak przetestuję dam znać.

BINGO!!! nie taruje się.

Komunikat głosowy można wyłączyć.
Trzeba przy włączonej wadze nacisnąć przycisk i przytrzymać przez ca. 3 sek. aż pojawi się komunikat OFF.

Działa wszystko prawidłowo. Uruchamia się przyciskiem i przy zwiększeniu wagi wskazuje, ale jest inny problem.
Kłopot zaczyna się po rozebraniu.
Muszę kolegów zmartwić, przewody dochodzą do płytki, a płytka jest połączona z wyświetlaczem na styk.
Wyświetlacz jest osadzony w obudowie, a płytka jest dociśnięta do wyświetlacza za pomocą wkrętów. Wszystko da się zrobić ale trzeba troszkę pokombinować i zrobić podobne gniazdo na wyświetlacz z płytką.

_________________
Jestem pszczelarzem i kolekcjonerem kapsli. Jeśli masz jakieś kapsle napisz do mnie na PW, lub maila. Moja kolekcja: http://www.janko-kapsle.prv.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 stycznia 2021, 22:53 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 listopada 2009, 02:01 - czw
Posty: 2902
Lokalizacja: mad górną Mierzawą
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
Ale po co rozbierać, przerabiać, lutować?
Zrobię taką lekko podwyższoną podstawkę aby był widoczny wyświetlacz i równocześnie dostęp do przycisku. Ewentualnie dla lepszej widoczności wstawię skrawek lusterka.

_________________
Pozdrawiam, dziadek Józef - pszczelarz na 10 ulach za stodołą.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 stycznia 2021, 23:39 - śr 

Rejestracja: 20 grudnia 2013, 14:34 - pt
Posty: 310
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: podkarpacie, małopol
JM, na pudełku mam napisane defekt - myślałem że to jakaś pierdoła ale chyba nie. Ważyłem zgrzewkę tzn 6X1.5l wody. Pierwszy wynik był 11,3 kg (??), po zdjęciu z wagi i ponownym położeniu dawało dwukrotnie wynik 9,3kg. Wczoraj jak siebie ważyłem też miałem rozbieżności wyników - około 5kg.
Kolejny test i znowu pokazuje 2x 11,1kg później 9,3kg po skalibrowaniu jej 4kg cukru. Po dodaniu a następnie zdjęciu 1kg cukry pokazała prawidło przyrosty i spadki wagi koło 5 razy. Później znowu zaczęła przekłamywać o 1 kg (nie zdejmowałem wcale głównego obciążenia z wagi), następnie znowu pokazuje 9,3kg i 10,3 kg. Nie pomyliłem kg z funtami ani nic podobnego. Cały czas do mnie gada i nie zamyka się praktycznie nawet na chwilę - nawet jak jest wygaszona to gada. Chyba jest uszkodzona.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 stycznia 2021, 00:54 - czw 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 22:09 - śr
Posty: 4151
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
JM pisze:
sylwek, wg instrukcji na wadze musi być min. 3 kg. U mnie wszystko działa i wyświetla nowe wskazania zarówno po dodaniu jak i po odjęciu dodatkowej masy. Ale musi być powyżej tych 3 kg.

Dajcie minimum 20-30kg przecież tyle będzie, dać nawet 60kg i później dokładając po 1kg lub 0,5 kg wtedy będzie miarodajny test .
Tak wygląda stanowisko testowe, pod balkonem na krześle, słońce troszkę przygrzeje .
Pisałem tylko temp. i wagę ,datę pominąłem.
Obrazek

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
 cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Słoje 900   baner na stron                



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji