www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php


FORUM PSZCZELARSKIE PASIEKI "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
Dzisiaj jest 23 września 2018, 13:49 - ndz
api-inhalacje.pl Pasieka Ambrozja

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ] 
Autor Wiadomość
Post: 10 listopada 2015, 18:12 - wt 

Rejestracja: 07 listopada 2007, 16:39 - śr
Posty: 99
Lokalizacja: Jarocin
Panowie czy taki oto śrutownik - młynek do mielenia zboża waszym zdaniem zdałby egzamin przy mieleniu cukru na puder. Wklejam link do obejrzenia filmików jak on pracuje http://pan-farmer.pl/galeria.html A może ktoś z kolegów cosik takiego już posiada i mógłby się podzielić swoją opinią czy to ustrojstwo zda egzamin przy mieleniu cukru.

Pozdrawiam
Stanley


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 listopada 2015, 19:08 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 marca 2008, 21:33 - ndz
Posty: 862
Lokalizacja: Smęgorzów
StanleyK, Obawiam sie że nie zda egzaminu
przerabiałem bijakowy tz. zmniejszałem otwory w sitach i dalej to nie był puder , do cukru to młyn palcowy lub kulowy
I oczywiście serdecznie Pana pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 listopada 2015, 19:11 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 czerwca 2012, 09:29 - pn
Posty: 797
Lokalizacja: Toruń
Ule na jakich gospodaruję: LN3/4
Powinien działać bez problemu. Ruski na szlifierkach kątowych mielą cukier na puder. Obejrzyj sobie.
https://www.youtube.com/watch?v=NbL-ueclSEo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 listopada 2015, 20:14 - wt 

Rejestracja: 31 sierpnia 2007, 20:56 - pt
Posty: 785
Lokalizacja: Małopolska
Ule na jakich gospodaruję: dadant
Tylko jeden od drugiego bardzo się różni, w pierwszym ziarno przelatuje przez noże a w drugim cukier bez przerwy jest mielony.
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 listopada 2015, 20:22 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sierpnia 2011, 22:35 - śr
Posty: 2430
Lokalizacja: Ełk
Ule na jakich gospodaruję: D,1/2D,WP,WP korp.
śruta ma granulację grubszą niż cukier, więc ten przeleci przez śrutownik bez istotnej zmiany granulacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 listopada 2015, 20:33 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 czerwca 2012, 09:29 - pn
Posty: 797
Lokalizacja: Toruń
Ule na jakich gospodaruję: LN3/4
Mam TAKI śrutownik z czasów kiedy warzyłem piwo. Zamiast korby dajesz wkrętarkę i masz pracę ciągłą. Od góry zasyp cukru od spodu wiadro do odbioru pudru.
Szybko łatwo i przyjemnie. Są dostępne tańsze modele.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 listopada 2015, 21:28 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sierpnia 2011, 22:35 - śr
Posty: 2430
Lokalizacja: Ełk
Ule na jakich gospodaruję: D,1/2D,WP,WP korp.
A ja mam młynek ze szlifierki kątowej , garnka ze stali nierdzewnej ze szklaną pokrywką i kawałka blachy nierdzewnej jako wirnika. Doskonałe narzędzie , miele na pył i jednocześnie podgrzewa cukier puder żeby łatwiej zagnieść ciasto.
Ręczny śrutownik na korbę prędzej się rozpadnie niż przemieli 25 kg cukru.
"Szlifierkowy " tylko się trochę zagrzeje .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 00:19 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 czerwca 2012, 09:29 - pn
Posty: 797
Lokalizacja: Toruń
Ule na jakich gospodaruję: LN3/4
manio pisze:
Ręczny śrutownik na korbę prędzej się rozpadnie niż przemieli 25 kg cukru.

manio, 25kg jęczmienia przelatywało przez niego zanim ty napełnisz dwa swoje garnuszki, o cukrze nawet nie wspomnę :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 00:48 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sierpnia 2011, 22:35 - śr
Posty: 2430
Lokalizacja: Ełk
Ule na jakich gospodaruję: D,1/2D,WP,WP korp.
spróbuj z 1 kg cukru,wtedy pogadamy , o ile to urządzie przetrwa taką torturę. Zmielenia 2kg cukru w garnku zajmuje dokładnie 30 sekund i garnek jest ciepły. Tyle ,że muszę wychodzić do ogrodu bo i hałas spory i trochę się pyłu słodyczy usypie. To jeden z lepszych rosyjskich patentów , z cyklu tych "prostych w budowie , łatwych w obsłudze i nie do za..bania" jak KBKAK .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 01:32 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 czerwca 2012, 09:29 - pn
Posty: 797
Lokalizacja: Toruń
Ule na jakich gospodaruję: LN3/4
manio, cukier też mieliłem. Wiem co mówię.
Ruski patent też dobry tylko hałaśliwy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 08:02 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 21:09 - śr
Posty: 2693
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wz - wlkp
manio pisze:
To jeden z lepszych rosyjskich patentów , z cyklu tych "prostych w budowie , łatwych w obsłudze i nie do za..bania" jak KBKAK .

To i racja, ja jednak robię przerwę na papierosa po 10 kg .Może
"śmigło "mam za bardzo dopasowane .

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 08:35 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 marca 2008, 21:33 - ndz
Posty: 862
Lokalizacja: Smęgorzów
baru0 pisze:
śmigło "mam za bardzo dopasowane .
albo nie odpowiednio wygięte
Ps. A co Ty nato jak byś jadąc na W...we w stałym miejscu zamienił słoiczek na 20 kg pudru bez antyzbrylaczy itd
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 09:52 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 czerwca 2012, 09:29 - pn
Posty: 797
Lokalizacja: Toruń
Ule na jakich gospodaruję: LN3/4
stantom20 pisze:
baru0 pisze:
śmigło "mam za bardzo dopasowane .
albo nie odpowiednio wygięte
Ps. A co Ty nato jak byś jadąc na W...we w stałym miejscu zamienił słoiczek na 20 kg pudru bez antyzbrylaczy itd
Pozdrawiam


stantom20, nie każdy cukier puder ma antyzbrylacze. Ten np. nie ma.
Z kolei niektóre cukry mają antyzbrylacze. Więc nigdy nic nie wiadomo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 10:43 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 marca 2008, 21:33 - ndz
Posty: 862
Lokalizacja: Smęgorzów
Krzyżak, Bez przerwy mowa mam nadzieje o mielonym cukrze


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 11:54 - śr 

Rejestracja: 07 listopada 2007, 16:39 - śr
Posty: 99
Lokalizacja: Jarocin
Krzyżak pisze:
Powinien działać bez problemu. Ruski na szlifierkach kątowych mielą cukier na puder. Obejrzyj sobie.
https://www.youtube.com/watch?v=NbL-ueclSEo




Krzyżak, ja mam zrobiony taki młynek ze szlifierki sypię w niego jednorazowo około 1,1kg cukru i mieli dość ładnie. Tyle tylko że trzeba za każdym razem mocować to ustrojstwo w imadle i odkręcać by zmieloną zawartość wysypać np. do wiadra. Ja w tym roku zmieliłem 400kg cukru tym urządzeniem co prawda to już jest druga szlifierka (jedna już padła) więc proszę sobie wyobrazić ile razy musiałem wkręcać i odkręcać z imadła, no i ten hałas jaki szlifierka kontowa wydaje. Znalazłem w ogłoszeniach na OLX ten śrutownik- młynek i dlatego poprosiłem was o opinie na jego temat czy byłoby możliwe przy zastosowaniu mniejszego sita mielenie cukru na puder. Na pewno to ustrojstwo (śrutownik) ułatwiło by mi pracę przy mieleniu takiej ilości cukru na puder. Ja jednorazowo urabiam w betoniarce około 50kg ciasta i robię trzy takie podejścia w ciągu dnia tj. 150kg. Opinie na temat śrutownika są różne i za wszystkie wam dziękuję myślę że dyskusja na ten temat jeszcze potrwa a ja z przyjemnością je poczytam, bo po co mam wydawać 700zł na coś co mi może nie zdać egzaminu.

Pozdrawiam
Stanley


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 14:28 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 21:09 - śr
Posty: 2693
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wz - wlkp
stantom20,
Kiedyś próbowałem zadzwonić ,to dziś znów spróbuje wieczorem .
StanleyK,
Weź obczaj jakiegoś rolnika ,da ci spróbować ,osobiście nie widziałem ale ma działać ,kwestia gęstości sita.przeczytaj pw.

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 15:17 - śr 

Rejestracja: 10 stycznia 2011, 20:51 - pn
Posty: 816
Lokalizacja: zachodniopomorskie
W latach 70-tych w cukierniach do rozdrobnienia cukru na puder, oraz mielenia twarogu używano walcy granitowych bądz bazaltowych, widziałem to cudo jak działało, super sprawa i super szybko.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 15:24 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 czerwca 2012, 09:29 - pn
Posty: 797
Lokalizacja: Toruń
Ule na jakich gospodaruję: LN3/4
Zamiast walcy można by użyć dwóch tarczy kamiennych do szlifowania.
Naciąć w nich tarczą rowki żeby puder wychodził i powinno działać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 17:46 - śr 

Rejestracja: 07 listopada 2007, 16:39 - śr
Posty: 99
Lokalizacja: Jarocin
stantom20 pisze:
baru0 pisze:
śmigło "mam za bardzo dopasowane .
albo nie odpowiednio wygięte
Ps. A co Ty nato jak byś jadąc na W...we w stałym miejscu zamienił słoiczek na 20 kg pudru bez antyzbrylaczy itd
Pozdrawiam



Stantom, szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie bo na pewno ja bym z takiej propozycji skorzystał i miałbym problem z głowy. Miałem okazję przekonać się osobiście że jesteś osobą bardzo życzliwą i pomocną, doceniam takich ludzi.

Pozdrawiam serdecznie
Stanley


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 listopada 2015, 18:04 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 stycznia 2011, 16:54 - śr
Posty: 2917
Lokalizacja: Lubelskie.51°10'51.50"N 22°35'32.23"E
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski DanLan 435/170
StanleyK pisze:
jednorazowo urabiam w betoniarce około 50kg ciasta i robię trzy takie podejścia w ciągu dnia tj.
Więc zaproponuję tobie uniwersalne rozwiązanie . Przepis na ciasto pszczele :
Do czystej suchej betoniarki wsypać 50 kg cukru lub więcej w zależności od wielkości betoniarki dodać do tego kilkanaście kamieni polnych (Głaz)
wielkości pięści , włączyć betoniarkę i mieszać do skutku . Kamienie dodawać po uruchomieniu betoniarki .
To nie żart !!!

_________________
Wiesiek33
https://plus.google.com/115786882216120 ... banner=pwa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 listopada 2015, 10:41 - czw 

Rejestracja: 07 listopada 2007, 16:39 - śr
Posty: 99
Lokalizacja: Jarocin
wiesiek33 pisze:
StanleyK pisze:
jednorazowo urabiam w betoniarce około 50kg ciasta i robię trzy takie podejścia w ciągu dnia tj.
Więc zaproponuję tobie uniwersalne rozwiązanie . Przepis na ciasto pszczele :
Do czystej suchej betoniarki wsypać 50 kg cukru lub więcej w zależności od wielkości betoniarki dodać do tego kilkanaście kamieni polnych (Głaz)
wielkości pięści , włączyć betoniarkę i mieszać do skutku . Kamienie dodawać po uruchomieniu betoniarki .
To nie żart !!!




Wiesiek, może to i dobry sposób, nigdy o czym takim nie pomyślałem musiałbym to wypróbować na wiosnę. Tylko czy tej betoniarki nie rozpierdzielę tym kamieniami, bo wiesz jakie one teraz są delikatne, mam ją tylko do robienia ciasta . Dzięki za podpowiedź.

Pozdrawiam
Stanley


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 listopada 2015, 10:50 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 stycznia 2011, 16:54 - śr
Posty: 2917
Lokalizacja: Lubelskie.51°10'51.50"N 22°35'32.23"E
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski DanLan 435/170
StanleyK pisze:
mam ją tylko do robienia ciasta .
Kamienie można dać mniejsze i wszystko będzie dobrze . Byle by się nie klinowały w łapach (mieszadłach)

_________________
Wiesiek33
https://plus.google.com/115786882216120 ... banner=pwa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 listopada 2015, 10:54 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 czerwca 2012, 09:29 - pn
Posty: 797
Lokalizacja: Toruń
Ule na jakich gospodaruję: LN3/4
wiesiek33, wybierasz potem kamienie czy idą z ciastem do ula ? ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 listopada 2015, 11:06 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 stycznia 2011, 16:54 - śr
Posty: 2917
Lokalizacja: Lubelskie.51°10'51.50"N 22°35'32.23"E
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski DanLan 435/170
Krzyżak pisze:
wiesiek33, wybierasz potem kamienie czy idą z ciastem do ula ? ;)
Ja nie podaję ciasta
ale myślę że pszczoły poradzą sobie z kamieniami . :D

_________________
Wiesiek33
https://plus.google.com/115786882216120 ... banner=pwa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 listopada 2015, 11:12 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lipca 2010, 09:15 - sob
Posty: 2192
Lokalizacja: Pogórze Izerskie
Ule na jakich gospodaruję: dadant jednościenny nadstawkow
Krzyżak pisze:
wiesiek33, wybierasz potem kamienie czy idą z ciastem do ula ?

Kamienie służą do zmielenia cukru-coś w rodzaju młyna kulowego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 listopada 2015, 13:25 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 stycznia 2011, 16:54 - śr
Posty: 2917
Lokalizacja: Lubelskie.51°10'51.50"N 22°35'32.23"E
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski DanLan 435/170
emka24 pisze:
Krzyżak pisze:
wiesiek33, wybierasz potem kamienie czy idą z ciastem do ula ?

Kamienie służą do zmielenia cukru-coś w rodzaju młyna kulowego.
Tak . Również w ten sposób czyści się zaniedbaną betoniarkę nie wyczyszczoną z betonu robi to dużo hałasu ale z cukrem nie powinno tak hałasować . Bęben trzeba ustawić pod odpowiednim kontem i będzie puder
betoniarka musi być sucha .

_________________
Wiesiek33
https://plus.google.com/115786882216120 ... banner=pwa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 listopada 2015, 14:47 - czw 

Rejestracja: 03 listopada 2014, 10:11 - pn
Posty: 218
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: sieradzkie
Moim zdaniem w betoniarce będzie trudno.
Cukier będzie miażdżony na ''puder'' tylko na styku kamieni z metalem i kamień-kamień, a to może długo trwać do uzyskania efektu pudru.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lutego 2016, 18:14 - śr 

Rejestracja: 25 stycznia 2009, 20:29 - ndz
Posty: 140
Lokalizacja: mazowsze
a to mój młynek do mielenia cukry, ok 20sek 0,5kg


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 lutego 2016, 21:08 - czw 

Rejestracja: 21 listopada 2009, 20:49 - sob
Posty: 823
Lokalizacja: małopolska Łapczyca
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Dzisiaj odpaliłem swój młynek do mielenia cukru ,zrobiłem go jako następną przystawka do mojej DYMY 8, po testowym odpaleniu dzisiaj micha mi się uśmiechnęła, idzie pięknie jakieś kg na minutę .
Jak zacząłem próbować to tylko 20 kg cukru mi się zmieliło :haha:
Jutro zdjęcia albo filmik jak mi się uda wgrać .
Pozdrawiam Jurek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 lutego 2016, 21:03 - pt 

Rejestracja: 21 listopada 2009, 20:49 - sob
Posty: 823
Lokalizacja: małopolska Łapczyca
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Oto obiecane fotki

Obrazek



Obrazek



Obrazek



Obrazek



Obrazek



Obrazek to dzisiejsza próba szybkości mielenia, wczoraj pisałem że 1kg na minutę ale to były próby z przerwami, dzisiaj mieliłem ten worek 25kg bez przerw i młynek to połkną w niecałe 13 minut a więc wychodzi prawie 2 kg na minutę ,



Obrazek a oto kolega który będzie mi pomagał, którego stworzyłem tej zimy ,już przewozi moją DYME zamontowaną do palety.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 lutego 2016, 21:58 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 września 2013, 21:31 - sob
Posty: 535
Lokalizacja: Dolina Marczakowa / Góry Świętokrzyskie
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie 19 cm, WZ
jerzy robiłeś ten śrutownik czy może kupowałeś? Jeśli tak, gdzie można coś podobnego kupić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 lutego 2016, 22:14 - pt 

Rejestracja: 21 listopada 2009, 20:49 - sob
Posty: 823
Lokalizacja: małopolska Łapczyca
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
RysiekS pisze:
jerzy robiłeś ten śrutownik czy może kupowałeś? Jeśli tak, gdzie można coś podobnego kupić?

Paten podpatrzyłem na Rosyjskim YT, ale pomysł adaptacji do dymy i wykonanie to już moje dzieło .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 stycznia 2018, 19:09 - pn 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 września 2007, 17:41 - sob
Posty: 4348
Lokalizacja: Czaszyn /Londyn
Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
A to jest mój młynek ,jako noża użyłem starej tarczy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_________________
https://goo.gl/maps/hL13WHejj7k


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 stycznia 2018, 21:04 - pn 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 21:09 - śr
Posty: 2693
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wz - wlkp
Przed kolegami zza Buga trzeba chylić czoła za kreatywność(prostotę ) ,nie umniejszając naszym wynalazkom które też sa de-best .
U nas z racji zaszczepieniem zachodem ,trochę zaczyna ta kreatywność zanikać

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 stycznia 2018, 21:29 - pn 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lipca 2011, 19:41 - śr
Posty: 1185
Lokalizacja: Polska
Ule na jakich gospodaruję: dadant , dadant 1/2
baru0 pisze:
U nas z racji zaszczepieniem zachodem ,trochę zaczyna ta kreatywność zanikać


A jaki Ty zachód :?: :?: .Do henrego masz 100 km zachodni człowieku :haha: :haha: :haha:

_________________
Paście się pszczółki po rozkosznej łące, póki wam służą dni lata gorące
Wasz brzęk rozkoszny nikogo nie nudzi, Lepiej być z wami, niźli pośród ludzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 stycznia 2018, 21:36 - pn 

Rejestracja: 17 września 2017, 09:01 - ndz
Posty: 247
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie 18
Miejscowość z jakiej piszesz: Dębe Wielkie
pojemnik wielki ile cukru zpudrujesz za jednym razem
i czy bardzo napęd się grzeje przy x ilości?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 stycznia 2018, 21:52 - pn 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwietnia 2008, 21:09 - śr
Posty: 2693
Lokalizacja: Rzepiennik Biskupi
Ule na jakich gospodaruję: wz - wlkp
bagisek1,
Gdybyś Ty nie był z,, lokalizacja " Polski "mógłbyś coś pogadać a tak to dalej wisisz w niebycie ,i nie rozumiesz zachodniego, wschodu ;) .

_________________
W wolnej chwili-Pasieka Bajorek
Dążyć do ideału nie znaczy nim być ;) .
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 29 stycznia 2018, 22:42 - pn 

Rejestracja: 07 stycznia 2017, 09:28 - sob
Posty: 1652
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: ok.Kalisza
baru0 pisze:
bagisek1,
Gdybyś Ty nie był z,, lokalizacja " Polski "mógłbyś coś pogadać a tak to dalej wisisz w niebycie ,i nie rozumiesz zachodniego, wschodu ;) .

No właśnie bagisek1, wstydzi się napisać gdzie mieszka. :haha:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 stycznia 2018, 06:37 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 września 2007, 17:41 - sob
Posty: 4348
Lokalizacja: Czaszyn /Londyn
Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
mirek. pisze:
pojemnik wielki ile cukru zpudrujesz za jednym razem
i czy bardzo napęd się grzeje przy x ilości?



wsypalem 1kg 30 sekund i po robocie ,nawet nie zdążyło sie nic zagrzac ,ta maszyna cieła sporo stali oraz rózne płyty kamienne dostała już tyle ale działa to Makita więc dużo wytrzyma


henry

_________________
https://goo.gl/maps/hL13WHejj7k


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 stycznia 2018, 20:11 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lipca 2011, 19:41 - śr
Posty: 1185
Lokalizacja: Polska
Ule na jakich gospodaruję: dadant , dadant 1/2
Hieronim pisze:
baru0 pisze:
bagisek1,
Gdybyś Ty nie był z,, lokalizacja " Polski "mógłbyś coś pogadać a tak to dalej wisisz w niebycie ,i nie rozumiesz zachodniego, wschodu ;) .

No właśnie bagisek1, wstydzi się napisać gdzie mieszka. :haha:


Ściana wschodnia :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Paście się pszczółki po rozkosznej łące, póki wam służą dni lata gorące
Wasz brzęk rozkoszny nikogo nie nudzi, Lepiej być z wami, niźli pośród ludzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lutego 2018, 09:48 - sob 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 marca 2008, 21:33 - ndz
Posty: 862
Lokalizacja: Smęgorzów
henry650, Teraz masz reszte a szczegóły to już na kawie obgadamy: https://www.youtube.com/watch?v=CZULPeUMbX4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 lutego 2018, 11:28 - sob 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 września 2007, 17:41 - sob
Posty: 4348
Lokalizacja: Czaszyn /Londyn
Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
stantom20 pisze:
henry650, Teraz masz reszte a szczegóły to już na kawie obgadamy: https://www.youtube.com/watch?v=CZULPeUMbX4



Tomku jesteś WIELKI i wielkie dzieki


henry

_________________
https://goo.gl/maps/hL13WHejj7k


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 marca 2018, 09:51 - sob 

Rejestracja: 07 stycznia 2017, 09:28 - sob
Posty: 1652
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: ok.Kalisza
Może takie mieszadło.
https://ua.all.biz/img/ua/catalog/14411837.jpg


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php



    Matki pszczele Pasieka Zarodowa Aga    Słoje 900   baner na stron

       baner czasopisma Pasieka

Pasieka Pod Lipą w Dzietrznikach   Pasieka Bartolino   Pasieka Pogodny Piątek   FERENC FRANCISZEK KNIEJA

Hurtownia pszczelarska   Producent sprzętu pszczelarskiego   Miód z własnej pasieki



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji