FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 21 czerwca 2025, 00:40 - sob

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam
Od pewnego czasu myślę nad budynkiem, pomieszczeniem na pracownię z racji że pasieka z roku na rok mi sie rozwija a w domu powoli brakuje miejsca.
Chę zainwestować w pracownię jak to zawsze bywa w miarę tanią a dobrą, takije której się nie bede wstydził :)

Myśle nad różnymi wyjściami, jakiś budynek z drewna, murowane, ale jakoś najbardziej przemawiają do mnie kontenerowe budynki biurowe np.-> TU 1 , TU 2 , TU 3.

Jeśl macie inne uwagi czy propozycje i pomysły na pracownie pasieczną proszę pisać:)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 Dadanta
Pomysl wydaje mi sie swietny, a rozne warianty do ustalenia i godne rozwazania.

Sadze, ze zawierajac umowe na wykonanie takiego kontenera/pracowni mozna byloby bez wiekszego podnoszenia kosztow jeszcze wprowadzic jakies swoje dodatkowe wymogi, ktore rozszerzylyby funkcjoanalnosc pomieszczen.
Znam to, a wyglada to w praktyce znakomicie. Cena - jesli jest aktualna - nie jest wygorowana i nie wydaje mi sie, ze warto byloby z tego rezygnowac na rzecz wykonania we wlasnym zakresie. Byc moze powstalyby jakies nominalne oszczednosci, bo przewaznie nikt nie liczy raczej wlasnej robocizny, lecz czy po blizszym spojrzeniu na to, naprawde mozna byloby nazwac to oszczednoscia?
A mamy 'wszystko w jednym' i wykonczenie 'lux'.

Dobra mysl.

W sprzedazy sa tez elementy [plyty] z polistyreniu ekstrudowanego oblozonego obustronnie blacha trapezowa - z tego buduje sie tez takie pawilony, kontenery, chlodnie, idt. Jest to bardzo latwe w montazu wraz z odpowiednia konstrukcja szkieletowa. Mozna z tego budowac sobie rozne 'cuda na patyku' w zalezosci od potrzeb. To tak na marginesie, gdyby ktos chcial koniecznie robic cos samodzielnie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]