FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 28 marca 2024, 18:06 - czw

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: 20 lutego 2014, 21:54 - czw 

Rejestracja: 20 lutego 2014, 21:41 - czw
Posty: 7
Miejscowość z jakiej piszesz: Wrocław
NAJLEPSZY POKARM DLA PSZCZÓŁ http://www.apivital.pl


Wyłączny Dystrybutor Polska
MedFuture Sp. z o.o.
Plac Powstańców Śląskich 16-18
53-314 Wrocław



Kontakt :
Paweł Bajorek
mobile: 501 721 246
pawel.bajorek@medfuture.pl
Sebastian Wiśniewski
mobile: 506 172 001
sebastian.wisniewski@medfuture.pl

APIVITAL W SZCZEGOLACH
Zalety karmy APIVITAL syrop
SKLAD:
karma APIVITAL składa się wyłącznie z węglowodanów, które pszczoła potrafi wykorzystać w
100%
składniki APIVITAL syropu: 40% fruktoza, 30%glukoza, 30%sacharoza
dzięki zrównoważonemu stosunkowi węglowodanów dochodzi do dużych oszczędności w
szczepieniu sacharozy, odparowaniu wody i wykorzystaniu
PRZEWAGA FRUKTOZY
jesteśmy jedynym producentem w Europie, który produkuje płynną karmę dla pszczół z przewagą fruktozy i gwarantowanej czystości w takiej korzystnej cenowej ofercie przewaga fruktozy zapewnia minimalną tendencję karmy do krystalizacji przy niskich temperaturach dzięki wysokiej zawartości fruktozy mamy pewność, ze pszczoły nie będą głodne na pełnych ramkach.
MINIMALIZACJA HMF
żadnemu innemu producentowi karm dla pszczół nie zostały potwierdzone tak niskie wartości HMF w karmie jak naszemu produktowi APIVITAL syrop, gwarantujemy zawartość HMF mniejszą niż 10mg/kg
MINIMALIZACJA BALASTU
karmy APIVITAL nie zawierają dodatkowego balastu w postaci (maltoza, maltotrioza itd.)
CERTYFIKATY
Posiadamy, certyfikat składu, certyfikat UKZUZ nr. CZ 801360‐01, wielokrotne pozytywne poświadczenie zgody produktu z certyfikatem, zakład produkcyjny posiada certyfikat ISO 9001:2008, ISO 14001:2004
certyfikat systemu HACCP produkcji karm i żywności, karma jest produkowana zgodnie z wymaganiami przepisów prawnych EU dotyczących żywności i karm, certyfikacja GMO – karma nie zawiera genetycznie modyfikowanych organizmów; karma nie jest produkowana nawet ze składników zawierających genetycznie modyfikowane organizmy i podczas produkcji nie miały z nimi kontaktu
KORZYŚCI PRAKTYCZNE
całkowicie bezkonkurencyjny stosunek ceny do jakości i stosowalności praktyczne opakowanie i możliwość dostarczenia towaru
DOSTĘPNOŚĆ TOWARU
dysponujemy wystarczającym zapasem sacharozy do produkcji karm. U nas Państwo nie usłyszą "sprzedane", "brakło", "nie możemy dostarczyć" – towar u nas zawsze jest, my szanujemy każdego odbiorcę i klienta
PARAMETRY TECHNICZNE
lepkość przy 30°C: 300cP, lepkość przy 20°C: 600cP, lepkość przy 0°C: ponad 5000cP, pH: 4,5
gęstość: 1,368kg/l (tj. 1 litr karmy waży 1,368kg), okres przydatności do spożycia: min. 12 miesięcy przy przechowywaniu w zamkniętych opakowaniach
PODSUMOWANIE
Karma APIVITAL syrop zbliża się pomyślnie swoim składem do idealnej karmy dla pszczół. Zawiera
przede wszystkim fruktozę i glukozę w korzystnym stosunku. Z dostępnych karm jest najbardziej
blisko wymaganiu pszczół. To ma duży wpływ między innymi na siłę, zdrowie i witalność pszczół.
Karma APIVITAL syrop od zwykłych karm rożni się jakością, bo bardziej odpowiada pszczołom i ma
pozytywny wpływ na pszczelarstwo ogólnie.
Dzięki optymalnym składnikom, wyjątkowej czystości i wysokiej jakości, APIVITAL syrop jest
Waszym prawdziwym partnerem w dziedzinie karmienia pszczół.
O ile nie jesteście Państwo doświadczonymi pszczelarzami lub istnieją wątpliwości co do
właściwego podawania karm pszczołom, to kontaktujcie się bezpośrednio z nami lub naszymi
partnerami.

Dodatkowo posiadamy Ciasto dla pszczół
Nowe Ciasto na rynku Polskim

w blokach 15kg

mikrogranulki - idealna przyswajalność




APIVITAL CIASTO jest to pasza cukrowa dla pszczół w postaci ciasta.





APIVITAL ® ciasto



Pasza dla pszczół.
Składniki: Śr. wartość w przeliczeniu na suchą masę - 80% sacharoza, syrop glukozowo-fruktozowy 20%
Woda do 9%
Termin przydatności 12 miesięcy od daty produkcji
Wysokiej jakości pokarm dla pszczół, gotowy do natychmiastowego użycia.
Temperatura przechowywania: od -10 ° C do 25 ° C

Waga: 15 KG
Wyprodukowano w Czechach


APIVITAL CIASTO posiada bardzo drobne, mikronowe kryształki, które są mniejsze niż setna milimetra, łatwo przez pszczoły przyswajalne.






Ciasto to jest gotowe do natychmiastowego użycia – podania pszczołom i jest przez nie dobrze pobierane, bez uprzedniego rozluźniania.

Ciasto APIVITAL może być stosowane do wiosennego podkarmiania pszczół, do odkładów, do podkarmiania interwencyjnego.

Dostarczane jest w 15 kg blokach, gotowych do podania pszczołom w różnego rodzaju podkarmiaczkach.

Karton 15kg




Można również dzielić porcje i poddawać mniejsze ilości.


Cena dotyczy porcji 15 kg - jeden karton.



Data produkcji 12/2013



więcej Informacji na temat Ciasta na http://www.APIVITAL.PL

Zainteresowanych zapraszam do kontaktu.


JAKOŚĆ DLA PSZCZÓŁ, KOMFORT DLA PSZCZELARZA


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lutego 2014, 22:05 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 stycznia 2013, 19:18 - ndz
Posty: 672
Lokalizacja: Mazowieckie
Ule na jakich gospodaruję: Dadant
Masz specjalne rabaty dla Ambrozji? :D
Czy tylko tak chciałeś się zareklamować?

_________________
"Pszczoły mają w sobie coś mistycznego. Rzucają urok na każdego, kto się nimi bliżej zajmie."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lutego 2014, 22:33 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2009, 20:09 - czw
Posty: 879
Lokalizacja: Jakubowice/opolskie
Ule na jakich gospodaruję: Dadant
Cytuj:
Cena dotyczy porcji 15 kg - jeden karton.

a gdzie cena?

_________________
https://www.facebook.com/miodyfinezja


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lutego 2014, 22:48 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 23:59 - czw
Posty: 8665
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
wszęszie reklamują żarcie tylko kto to będzie jadł :?: :haha:
medfuture pisze:
Dostarczane jest w 15 kg blokach, gotowych do podania pszczołom w różnego rodzaju podkarmiaczkach.Karton 15kgMożna również dzielić porcje i poddawać mniejsze ilości.Cena dotyczy porcji 15 kg - jeden karton. Data produkcji 12/2013więcej Informacji na temat Ciasta na http://www.APIVITAL.PL


prosze cene podać od do w zależnosci od zamawianej ilosci, jest dużo ofert np tu na forum i nikt nie będzie się bawił w podchody cenowe, kawa na ławe albo kosz,
poswieciłem się i przeczytałem wszystko ale nie doczytałem się z czego ten pokarm jest produkowany a to istotne
dowiedziałem sie tylko ze produkcja w czechach, będziemy kupywać zagraniczne produkty i biadolić ze nie ma pracy w Polsce

_________________
xyz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lutego 2014, 23:01 - czw 
kudlaty pisze:
biadolić ze nie ma pracy w Polsce

Biadolić Nie Biadolić
Sprawa jest prosta owe pokarmy są produkcji Czeskiej panowie oferujący je to tylko pośrednicy
Ja Tam wolę Polskie Jadło bo przynajmniej Nikt na mnie nie zarobi
Taki sam pokarm przedstawiła Cukrownia Diamant i ceny są dużo niższe :pl:


Na górę
  
 
Post: 20 lutego 2014, 23:07 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lutego 2010, 16:16 - sob
Posty: 3884
Lokalizacja: Małopolska
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
BoCiAnK pisze:
kudlaty pisze:
biadolić ze nie ma pracy w Polsce

Biadolić Nie Biadolić
Sprawa jest prosta owe pokarmy są produkcji Czeskiej panowie oferujący je to tylko pośrednicy
Ja Tam wolę Polskie Jadło bo przynajmniej Nikt na mnie nie zarobi
Taki sam pokarm przedstawiła Cukrownia Diamant i ceny są dużo niższe :pl:


Tak dla ścisłości Diamant należy do Pfeifer & Langen czyli Niemiec. Także polską firmą jest jedynie z nazwy. No ale co do powyższej oferty przydałaby się chociaż cena a nie hasło że karma jest bezkonkurencyjna.

_________________
Matki pszczele oraz odkłady Carnica Celle, AGT, Buckfast, Elgon z Pasieki Górskie Miody
http://www.gorskie-miody.pl/matki-pszczele/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lutego 2014, 23:09 - czw 
górski_pszczelarz pisze:
Tak dla ścisłości Diamant należy do Pfeifer & Langen. Także polską firmą jest jedynie z nazwy

Jakie to ma znaczenie przynajmniej kupuję od producenta
:wink:


Na górę
  
 
Post: 20 lutego 2014, 23:10 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lutego 2010, 16:16 - sob
Posty: 3884
Lokalizacja: Małopolska
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
BoCiAnK pisze:
górski_pszczelarz pisze:
Tak dla ścisłości Diamant należy do Pfeifer & Langen. Także polską firmą jest jedynie z nazwy

Jakie to ma znaczenie przynajmniej kupuję od producenta
:wink:


Znaczenie ma niewielki :), ale tak dla uściślenia podałem, żeby ktoś nie myślał że to polska firma :). A co do zakupu bezpośrednio u producenta to bardzo dobry kierunek.

_________________
Matki pszczele oraz odkłady Carnica Celle, AGT, Buckfast, Elgon z Pasieki Górskie Miody
http://www.gorskie-miody.pl/matki-pszczele/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 lutego 2014, 23:14 - czw 
górski_pszczelarz pisze:
Znaczenie ma niewielki

Czyżby ?
górski_pszczelarz pisze:
ale tak dla uściślenia podałem, żeby ktoś nie myślał że to polska firma

Firma może nie ale burak raczej tak.


Na górę
  
 
Post: 20 lutego 2014, 23:16 - czw 

Rejestracja: 11 stycznia 2010, 01:33 - pn
Posty: 2667
Lokalizacja: Śląsk...ale Dolny ;)
górski_pszczelarz pisze:
Tak dla ścisłości Diamant należy do Pfeifer & Langen czyli Niemiec. Także polską firmą jest jedynie z nazwy.

Zatrudnia Polaków, płaci podatki, ci zatrudnieni płacą podatki. Pewnie, że ideałem byłoby by to była polska firma ale jak się niema co się lubi...

_________________
https://t.me/pump_upp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lutego 2014, 00:09 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 grudnia 2010, 13:04 - pn
Posty: 1015
Lokalizacja: olsztyn
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
medfuture pisze:
Karma APIVITAL syrop od zwykłych karm rożni się jakością, bo bardziej odpowiada pszczołom i ma
pozytywny wpływ na pszczelarstwo ogólnie.

nie ma jak konkrety :D

_________________
Ule Langstroth, Dadant stanowią 90% uli używanych w pszczelarstwie światowym pozostałe 10%stanowią tysiące modeli i form ozdobnych. J.Guth


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lutego 2014, 05:28 - pt 

Rejestracja: 25 września 2012, 16:47 - wt
Posty: 1286
Lokalizacja: Łódż
Ule na jakich gospodaruję: wlk
Rob pisze:
górski_pszczelarz pisze:
Tak dla ścisłości Diamant należy do Pfeifer & Langen czyli Niemiec. Także polską firmą jest jedynie z nazwy.
Zatrudnia Polaków, płaci podatki, ci zatrudnieni płacą podatki. Pewnie, że ideałem byłoby by to była polska firma ale jak się niema co się lubi...

kolopik pisze:
górski_pszczelarz pisze:
ale tak dla uściślenia podałem, żeby ktoś nie myślał że to polska firma
Firma może nie ale burak raczej tak.


Również polski kapitał tworzy miejsca pracy w innych krajach.Taka międzynarodowa wymiana i współpraca.I to jest normalne.Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lutego 2014, 21:15 - pt 

Rejestracja: 20 lutego 2014, 21:41 - czw
Posty: 7
Miejscowość z jakiej piszesz: Wrocław
Proszę bardzo odpowiedzi na temat ceny oraz z czego produkowany jest syrop.

1. syrop jest z buraka cukrowego wolnego GMO oraz pestycydów posiadamy na to pełne papiery.

2. Ceny



Syrop inwertowany Apivital cysterna

• Dostawy luzem: ok. 25t

• Cena netto: 3,54 PLN/kg


Syrop inwertowany Apivital IBC

• Dostawy w paleto kontenerach IBC (17x 1,4t = 23,8t)

• Paletokontenery wymienne 1:1

• Paletokontenery płatne 400,00 PLN/szt

• Cena netto: 3,64 PLN/kg



Syrop inwertowany Apivital wiadro z podkarmiaczka

• Rodzaj dostawy: wiadro 15kg

• Jednostka paletowa: 44x15kg = 660kg

• Zamówienia : krotność jednostek paletowych

• Cena netto: 4,01 PLN/kg

Cena ciasta to 79 zł za opakowanie 15 kg cena transportu ustalana indywidualnie.

Jako jedyny producent w Europie w przeciwieństwie do naszej konkurencji mamy 40% FRUKTOZY, nie mówimy jak inni że skład minimalizuje ryzyko krystalizacji, jesteśmy pewni naszego produktu i gwarantujemy że nasz syrop na pewno nie skrystalizuje.



Zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lutego 2014, 21:20 - pt 

Rejestracja: 21 stycznia 2011, 14:09 - pt
Posty: 215
Lokalizacja: Łódź
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
w diamancie wszystkie produkty tańsze o 30%


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lutego 2014, 21:45 - pt 

Rejestracja: 11 stycznia 2010, 01:33 - pn
Posty: 2667
Lokalizacja: Śląsk...ale Dolny ;)
medfuture pisze:
Jako jedyny producent w Europie w przeciwieństwie do naszej konkurencji mamy 40% FRUKTOZY, nie mówimy jak inni że skład minimalizuje ryzyko krystalizacji, jesteśmy pewni naszego produktu i gwarantujemy że nasz syrop na pewno nie skrystalizuje.

Od lat stosuję inwerty i nigdy, POWTARZAM, nigdy nie miałem problemów z krystalizacją, jak dla mnie ta cena jest wygórowana.

_________________
https://t.me/pump_upp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lutego 2014, 21:51 - pt 

Rejestracja: 20 lutego 2014, 21:41 - czw
Posty: 7
Miejscowość z jakiej piszesz: Wrocław
Diamant to nie nasza konkurencja maja słabszej jakości produkt to i cena niższa, Porównaj skład chemiczny zwróć uwagę na zawartość fruktozy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lutego 2014, 22:12 - pt 

Rejestracja: 20 lutego 2014, 21:41 - czw
Posty: 7
Miejscowość z jakiej piszesz: Wrocław
BoCiAnK pisze:
kudlaty pisze:
biadolić ze nie ma pracy w Polsce

Biadolić Nie Biadolić
Sprawa jest prosta owe pokarmy są produkcji Czeskiej panowie oferujący je to tylko pośrednicy
Ja Tam wolę Polskie Jadło bo przynajmniej Nikt na mnie nie zarobi
Taki sam pokarm przedstawiła Cukrownia Diamant i ceny są dużo niższe :pl:


Szanowny Administratorze

Nigdy nie porównywaliśmy się z firma Diamant i nie będziemy.
Produkty oferowane przez owa firmę są inne niż nasze.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lutego 2014, 23:40 - pt 

Rejestracja: 11 stycznia 2010, 01:33 - pn
Posty: 2667
Lokalizacja: Śląsk...ale Dolny ;)
medfuture pisze:
Diamant to nie nasza konkurencja maja słabszej jakości produkt to i cena niższa, Porównaj skład chemiczny zwróć uwagę na zawartość fruktozy.

Zawartość fruktozy to nie wszystko, jak pisałem używam inwertów od lat i nie miałem nigdy problemów z krystalizacją. Istotna jest jakość w ścisłej korelacji z ceną. Co z tego, że macie 40% fruktozy skoro wywindowało to Wam cenę. Jeśli jestem w stanie kupić nie krystalizujący pokarm w cenie około 3 zł brutto w 15 kg wiaderkach i sprawdziłem, że pszczoły świetnie na nim zimują, to logiczne jest chyba, że nie skuszę się na pokarm wyceniony na 4,01 netto. Taka różnica w cenie może nie mieć znaczenia dla kogoś kto ma 5 uli i ceni wygodę i super jakość ale jak ma 20 (o większej ilości nawet nie mówię)to oszczędza ponad 300 złotych czyli karmi w tej samej cenie 6 rodzin więcej.

_________________
https://t.me/pump_upp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 lutego 2014, 23:51 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 stycznia 2013, 19:18 - ndz
Posty: 672
Lokalizacja: Mazowieckie
Ule na jakich gospodaruję: Dadant
medfuture pisze:
w przeciwieństwie do naszej konkurencji mamy 40% FRUKTOZY


Pokaż skan wyniku badań z niezależnego laboratorium. Inaczej wpiszcie sobie na opakowaniu 50% fruktozy, co będziecie się szczypać z 40% :twisted:

_________________
"Pszczoły mają w sobie coś mistycznego. Rzucają urok na każdego, kto się nimi bliżej zajmie."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 lutego 2014, 05:10 - sob 
W zakładce jak karmić jest dużo prawdy ,już kilka razy widziałem pszczoły spadnięte na inwercie i to całe pasieki.


Na górę
  
 
Post: 22 lutego 2014, 11:17 - sob 
medfuture pisze:
Szanowny Administratorze

Nigdy nie porównywaliśmy się z firma Diamant i nie będziemy.
Produkty oferowane przez owa firmę są inne niż nasze.

Szanowny Panie a może i warto wie Pan Czemu afekt jest taki sam Każdy z nas szuka Dobrego i W Miarę Taniego pokarmu wysoka cena nie zawsze świadczy o jego wartości


Na górę
  
 
Post: 22 lutego 2014, 13:29 - sob 

Rejestracja: 25 września 2012, 16:47 - wt
Posty: 1286
Lokalizacja: Łódż
Ule na jakich gospodaruję: wlk
medfuture pisze:
Nigdy nie porównywaliśmy się z firma Diamant i nie będziemy. Produkty oferowane przez owa firmę są inne niż nasze.

Myśl jak pszczelarz i porównuj.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 lutego 2014, 14:04 - sob 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lipca 2011, 16:47 - pt
Posty: 4332
Lokalizacja: Mrozy/mazowieckie
Ule na jakich gospodaruję: WLKP 18cm
Jak 30% fruktozy kosztuje 3zł a 40% 4 zł.. to co, nic innego się nie liczy? Coś nie tak z tą kalkulacją..

_________________
Węza z własnego wosku.
511 110 110


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 lutego 2014, 14:35 - sob 

Rejestracja: 11 stycznia 2010, 01:33 - pn
Posty: 2667
Lokalizacja: Śląsk...ale Dolny ;)
janu.jj pisze:
W zakładce jak karmić jest dużo prawdy ,już kilka razy widziałem pszczoły spadnięte na inwercie i to całe pasieki.

Nic nowego w tej zakładce nie ma, żadnych "prawd objawionych", widziałem ( pewnie nie tylko ja) martwe pasieki które były zakarmione i cukrem i inwertem. Najczęstsza przyczyna upadków to źle leczona warroza, pokarm o ile podany o czasie i o ile gniazdo właściwie ułożone i o ile nie był zanieczyszczony jakimś świństwem rzadko był problemem był problemem.

_________________
https://t.me/pump_upp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 lutego 2014, 17:42 - sob 
Masz racje zwłaszcza ,że pewna firma oferująca taki inwert i reklamująca się min. na tym forum przechodzi do lamusa i całe szczęście , pszczoły nie ucierpią .


Na górę
  
 
Post: 24 lutego 2014, 15:08 - pn 

Rejestracja: 23 lipca 2012, 12:21 - pn
Posty: 736
Lokalizacja: południowe mazowsze
Ule na jakich gospodaruję: WL,WP,WZ,LN3/4,D,LZ:)
medfuture pisze:
Szanowny Administratorze

Nigdy nie porównywaliśmy się z firma Diamant i nie będziemy.

oraz
medfuture pisze:
Diamant to nie nasza konkurencja maja słabszej jakości produkt to i cena niższa

no to jak to jest??
porównujecie się czy nie?
medfuture pisze:
Jako jedyny producent w Europie w przeciwieństwie do naszej konkurencji mamy 40% FRUKTOZY

Tylko że taka ilość fruktozy nie jest wcale potrzebna do prawidłowej zimowli.

"Robienie reklamy" polegające na obrzydzaniu produktów konkurencji w dzisiejszych czasach nie działa i jest raczej ryzykowne.

Co by nie mówić Glinojeck robi dobrą robotę, promuje się wśród pszczelarzy w sposób profesjonalny i wygrywa na tym bezsprzecznie.
Jak jeszcze zaczną sprzedawać cukier w kat.1 w przystępnej cenie to będę osobiście w 7 niebie :D
Pozdrawiam
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lutego 2014, 20:48 - pn 

Rejestracja: 13 listopada 2010, 22:09 - sob
Posty: 463
Lokalizacja: ALEKSANDROW KUJ
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski styropianowy
GÓRAL pisze:
ak jeszcze zaczną sprzedawać cukier w kat.1 w przystępnej cenie to będę osobiście w 7 niebie :D
Pozdrawiam

Mnie kusi oferowany przez nich syrop 66% samego cukru.Odpada rozpuszczanie.Ale ceny nie byli w stanie na razie podać- w opakowaniach dla pszczelarzy.

_________________
Pozdrawiam Sławek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 lutego 2014, 22:07 - wt 

Rejestracja: 20 lutego 2014, 21:41 - czw
Posty: 7
Miejscowość z jakiej piszesz: Wrocław
Witam,

Zgodnie z wcześniejszymi postami przedstawiam certyfikat.
Pozdrawiam


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lutego 2014, 04:50 - czw 

Rejestracja: 25 września 2012, 16:47 - wt
Posty: 1286
Lokalizacja: Łódż
Ule na jakich gospodaruję: wlk
Kto i kiedy wystawił ten certyfikat ? Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lutego 2014, 08:44 - czw 

Rejestracja: 28 grudnia 2012, 18:48 - pt
Posty: 2450
Lokalizacja: Kraków/Jura
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Mnie to wygląda na coś w stylu deklaracji zgodności.

_________________
Jedynie cenzor cesarski Jüang, Co umie dać się we znaki,
Nie żałuje swej pięknie haftowanej sukni, Pył ściera z uwagą, czyta. [Bo Juyi, Wiersze na ścianie]
http://www.pasiekatilia.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lutego 2014, 09:38 - czw 

Rejestracja: 20 lutego 2014, 21:41 - czw
Posty: 7
Miejscowość z jakiej piszesz: Wrocław
Witam,

Certyfikat został wystawiony przez Czeski instytut Vuc miejscowość w Dole.
Wszelkie loga zostay usunięte celem uniknięcia postów, ze każdy moze sobie taki
Certyfikat zrobic i ze instytut jest komercyjny.


Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lutego 2014, 17:11 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 stycznia 2013, 19:18 - ndz
Posty: 672
Lokalizacja: Mazowieckie
Ule na jakich gospodaruję: Dadant
A ja się pofatygowałem i wklejam całość tej "mizeroty" (występują pewne różnice). Proszę napisać z czego jest zrobiony syrop, który Pan reklamuje.


Obrazek

Obrazek

_________________
"Pszczoły mają w sobie coś mistycznego. Rzucają urok na każdego, kto się nimi bliżej zajmie."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lutego 2014, 22:17 - czw 

Rejestracja: 15 września 2009, 23:27 - wt
Posty: 6074
Lokalizacja: Stara Słupia
Ule na jakich gospodaruję: Langstroth 3/4
Miejscowość z jakiej piszesz: Słupia
O czym tu mówić.
Absolutnie żadne ciasto nie powinno być nigdy podawane pszczołom.
Pszczelarz, powinien tak zaopatrzyć swoje pszczoły na zimę aby ewentualnie dzisiaj zaniósł do kazdej rodziny pszczelej po pączku, faworku, oponku czy chruście.
Ciasta, i inne duperele wciskane pszczelarzom w celu poprawienia zdrowotności pszczół to tylko byznes :-)

Pozdrawiam,
polbart

_________________
http://www.polbart.company/matki-pszczele


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lutego 2014, 23:24 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 marca 2012, 21:04 - czw
Posty: 3637
Lokalizacja: Góry Sowie
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
polbart pisze:
O czym tu mówić.
Absolutnie żadne ciasto nie powinno być nigdy podawane pszczołom.
Pszczelarz, powinien tak zaopatrzyć swoje pszczoły na zimę aby ewentualnie dzisiaj zaniósł do kazdej rodziny pszczelej po pączku, faworku, oponku czy chruście.
Ciasta, i inne duperele wciskane pszczelarzom w celu poprawienia zdrowotności pszczół to tylko byznes :-)

Pozdrawiam,
polbart
:piwko:

_________________
"Mała jest pszczoła wśród latających stworzeń, lecz owoc jej ma pierwszeństwo pośród słodyczy." (Syr 11, 3);


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lutego 2014, 23:55 - czw 

Rejestracja: 20 lutego 2014, 21:41 - czw
Posty: 7
Miejscowość z jakiej piszesz: Wrocław
sangbleu pisze:
A ja się pofatygowałem i wklejam całość tej "mizeroty" (występują pewne różnice). Proszę napisać z czego jest zrobiony syrop, który Pan reklamuje.


Obrazek

Obrazek



Witam,

Odpowiadając na twoje pytanie.
kolumna Max z danymi określa wartości maksymalne ustalone przez UE.
A target jak sama nazwa wskazuje cel jaki nam przyświeca i w targacie są dane które mamy.
Certyfikat który załączyłeś z Puław potwierdza "Doprecyzowuje" tylko progowa HMF, że jest niższa niż 10mg/kg.

A syrop jest z cukru czy jak kto woli z buraka cukrowego.


W przeciwieństwie do ciebie ja i wielu innych nie uważa, że jest to "mizerota" jak to nazwałeś.
Idzie za nami jakość i dziesiątki tysięcy za karmionych rodzin rodzin od wielu lat.



Znasz nr tel, zadzwoń lub wyślij sms oddzwonię z chęcią z tobą podyskutuje.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lutego 2014, 09:33 - pt 
polbart pisze:
Absolutnie żadne ciasto nie powinno być nigdy podawane pszczołom.
Bzdura.
polbart pisze:
Pszczelarz, powinien tak zaopatrzyć swoje pszczoły na zimę aby...
Aby im starczyło na całą zimowlę do momentu aż zaczną nosić pierwszy nakrop, co nie oznacza, że nie można ciastem przyspieszyć rozwoju rodzin pszczelich, ale do tego trzeba nawet mimo wieku się przekonać a nie pleść głupoty bo myśli się że ma się rację.
polbart pisze:
Ciasta, i inne duperele wciskane pszczelarzom w celu poprawienia zdrowotności pszczół to tylko byznes
Ciasto można zrobić samemu i nie trzeba kupować, każde prawidłowo zrobione samemu jest lepsze niż kupne co nie oznacza że na kupnym nie przyspieszy się rozwoju rodziny pszczelej.

medfuture nie przejmuj się zawsze znajdzie się ktoś komu zimowla na inwercie wyszła kiepsko z różnych powodów często winy samego pszczelarza ale zwalić winę najlepiej na inwert, producenta czy nie taką jakość produktu, to samo tyczy się ciasta. :wink:


Na górę
  
 
Post: 28 lutego 2014, 09:38 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lipca 2011, 16:47 - pt
Posty: 4332
Lokalizacja: Mrozy/mazowieckie
Ule na jakich gospodaruję: WLKP 18cm
Adwokat, przez takich czepialskich ludzi to forum schodzi na psy.. masz jakieś prywatne żale? Napisz coś czym zyskasz szacunek, bo stosujesz taktykę opluwania i nic poza tym. Totalne zero. Dla mnie.

_________________
Węza z własnego wosku.
511 110 110


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lutego 2014, 09:44 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lipca 2008, 11:02 - pt
Posty: 5589
Lokalizacja: Łaziska Górne
Ule na jakich gospodaruję: wlkp.
adamjaku,
a powyższy styl wypowiedzi nie przypomina Ci innego "kolegi" ??

_________________
"Zawsze spodziewaj się niespodziewanego..."

https://www.youtube.com/channel/UCosWos ... OWqAAL66fg
https://www.facebook.com/tomek.kasiak.5


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lutego 2014, 10:09 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 kwietnia 2011, 16:05 - czw
Posty: 1054
Lokalizacja: Góry Świętokrzyskie
Ule na jakich gospodaruję: dadant i 18,5 D
CYNIG, kto dłużej piszę ten wie o kogo chodzi a Joasia, chyba za krótko tu bywa

_________________
Pasieka "Łapa" http://llapka.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lutego 2014, 10:19 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 listopada 2007, 19:39 - śr
Posty: 1622
Lokalizacja: Polska
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 Dadanta
Joasia pisze:
skoro jedyna mądra konkluzja to " totalne zero"


Ażeby było ciekawiej, to ja tym razem dopisuję drugie "zero".

"00"

Teraz można już spuscić wodę i kibel będzie czysty, proste.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lutego 2014, 10:34 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 listopada 2007, 19:39 - śr
Posty: 1622
Lokalizacja: Polska
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 Dadanta
Joasia pisze:
Jerzy pisze:
Teraz można już spuscić wodę i kibel będzie czysty, proste.
proste jak 100 metrów sznurka zwinięte w kieszeni.Wobec takich rzeczowych argumentów pozostaje mi zamilknąć :( To dokładnie to o czym wspomniałam post wyżej)


Ja też 'spadam' stąd, bo bultanie w szambie zostawiam szambonurkom.
Można wyrażać swoje zdanie, ale jest pewien standard, który każdy normalny człowiek powinien znać, a skoro jest inaczej, to tylko dlatego mamy naplute, 'nachrachane' i nasmarkane na chodnikach, na korytarzach, w windach i wszedzie gdzie się da, na forum - jak widać też niektorzy bez tego nie mogą.
Nima mnie.
Goodbye! :róża:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lutego 2014, 13:56 - pt 
adamjaku pisze:
Adwokat, przez takich czepialskich ludzi to forum schodzi na psy..

do adamjaku
Przez takich jak Ty którzy nie rozumieją sednu podawania ciasta wprowadzasz tyko nie uzasadniane zamieszanie
Gdybyś zdobył wiedzę na ten temat i zaufanie tej wiedzy nie negował byś wielu rozumień


Na górę
  
 
Post: 28 lutego 2014, 16:33 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lipca 2011, 16:47 - pt
Posty: 4332
Lokalizacja: Mrozy/mazowieckie
Ule na jakich gospodaruję: WLKP 18cm
Nie piszę tylko o cieście.. jak tak dobrze śledzicie forum, to wiecie, że przynajmniej w 3 tematach Adwokat pojechał po polbarcie. Wszystko bez argumentów w ciągu 15 minut. Podtrzymuję.

Do BoCiAnK
Jak piszesz na forum, czemu nie napiszesz dlaczego stosowanie ciasta w lutym jest takie wskazane. Może bym czegoś się nauczył i zrozumiał. Jednak nie, na forum się pisze: jesteś niedouczony i nierozumiejący.. I to jest to, o czym cały czas piszę.

Rozumiecie.. ??

_________________
Węza z własnego wosku.
511 110 110


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lutego 2014, 16:44 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 stycznia 2013, 19:18 - ndz
Posty: 672
Lokalizacja: Mazowieckie
Ule na jakich gospodaruję: Dadant
adamjaku pisze:
jak tak dobrze śledzicie forum, to wiecie, że przynajmniej w 3 tematach Adwokat pojechał po polbarcie.


W arogancki sposób, wyraźnie mając w zamiarze personalne ataki niż chęć merytorycznej dyskusji.

Można mieć odmienne poglądy, można na ten temat dyskutować ale nie wszystko jest dozwolone.

Cytuj:
Ja też 'spadam' stąd, bo bultanie w szambie zostawiam szambonurkom.

A konkretnie komu Jerzy? Nam tu, pomimo wszystkiego, piszącym i czytającym?

_________________
"Pszczoły mają w sobie coś mistycznego. Rzucają urok na każdego, kto się nimi bliżej zajmie."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lutego 2014, 17:09 - pt 
sangbleu pisze:
W arogancki sposób, wyraźnie mając w zamiarze personalne ataki niż chęć merytorycznej dyskusji.
Nie w arogancki sposób bo słów wulgarnych nie użyłem a że personalnie bo to skierowane do niego a nie osób postronnych, którzy wiedzą jeszcze mniej niż Polbart a dyskutowali by przez kilka stron tworząc tasiemca.
sangbleu pisze:
A konkretnie komu Jerzy? Nam tu, pomimo wszystkiego, piszącym i czytającym?
Na to wygląda, niektórzy noszą głowę niżej niż tyłek ale mniemanie mają o sobie jak szlachcic nad chłopem dawniej. :twisted:

BoCiAnK pisze:
Przez takich jak Ty którzy nie rozumieją sednu podawania ciasta wprowadzasz tyko nie uzasadniane zamieszanie
Gdybyś zdobył wiedzę na ten temat i zaufanie tej wiedzy nie negował byś wielu rozumień
To fakt ale i Adam ma rację pisząc
adamjaku pisze:
Jak piszesz na forum, czemu nie napiszesz dlaczego stosowanie ciasta w lutym jest takie wskazane. Może bym czegoś się nauczył i zrozumiał.
choć jak to z reguły bywa natychmiast by znalazła się grupa wszystkowiedzących i zaczęła najazd na piszącego wiec pewnie dlatego BoCiAnK nie opisał by mu nerwa nie psuli. :pala:


Na górę
  
 
Post: 28 lutego 2014, 17:33 - pt 
rumperg pisze:
cordovanowi znowu się pogorszyło.
Ty do kogo pijesz bo ja z Skierniewic nie z Sieradza. :haha:


Na górę
  
 
Post: 28 lutego 2014, 22:15 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 listopada 2007, 19:39 - śr
Posty: 1622
Lokalizacja: Polska
Ule na jakich gospodaruję: 1/2 Dadanta
sangbleu pisze:
A konkretnie komu Jerzy? Nam tu, pomimo wszystkiego, piszącym i czytającym?


odbierz pw


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lutego 2014, 22:16 - pt 
adamjaku pisze:
Jak piszesz na forum, czemu nie napiszesz dlaczego stosowanie ciasta w lutym jest takie wskazane.

Musisz zrozumieć jedno może u ciebie o tej porze nie jest jego podanie jeszcze wskazane ale np umnie takiej zimy jak ta nie było 20 lat
mając matki np BF które czerwią dłużej i zaczynają wcześniej musisz zrozumieć że rośliny nie nektarują poniżej 16 stC Leszczyna dając pyłek pobudza pszczoły do karmienia matki i czerwiu a niby z kąd ma być przy pływ nektaru wiec go trzeba zastąpić by do nektarowania pozostał żelazny zapas ok 5-6 kg
Adwokat Diabła pisze:
choć jak to z reguły bywa natychmiast by znalazła się grupa wszystkowiedzących i zaczęła najazd na piszącego wiec pewnie dlatego BoCiAnK nie opisał by mu nerwa nie psuli. :pala:

Nerwy mam stabilne a na wyzwania lubię odpowiadać tym bardziej że czasami sam się czegoś poduczę :haha: poza tym przesiewam posty i słowa śmiejąc się pod nosem nie robi to na mnie wrażenia za stary jestem na głupkowate zaczepki :wink:


Na górę
  
 
Post: 28 lutego 2014, 22:30 - pt 
BoCiAnK, Do tej pory sądziłem że dajesz ciasto ażeby pobudzić matkę do czerwienia a okazuję się że ratujesz żelazny zapas. Proszę nie myśleć że zaraz się czepiam ale z większości wcześniej pisanych postów tak wynikało.


Na górę
  
 
Post: 28 lutego 2014, 22:31 - pt 
rumperg pisze:
Proste zakarmili inwertami po jednym wiadereczku
:haha: :haha: :haha: :haha: może mi powiesz że dałeś dwa
rumperg pisze:
Polbrat dobrze pisze najlepiej wlać tyle ile trzeba

to znaczy ile ????


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

   baner na stron                



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji