pszczolka_24 pisze:
Chlebem Bogdan chlebem...
Jak bym miał suchac tego wszytkiego co oni mówią to nie jadł bym nic.
Kanapek robił nie będę ale zastanawiam się nad tym ;
CUKIER PŁYNNY
cukier inwertowany
Cukier inwertowany jest gęstym syropem
o słomkowej barwie i słodkim smaku, bardzo łatwo
rozpuszcza się w wodzie. Jest ok. 1,3 raza słodszy
od cukru, co umożliwia ograniczenie użycia środka
słodzącego. Syrop poddawany jest pasteryzacji,
więc nie stanowi dodatkowego źródła zakażenia
mikrobiologicznego w procesie technologicznym.
Jest roztworem o stężeniu 68% - 75%, o dowolnej
- w zależności od potrzeb klienta - zawartości
glukozy, fruktozy i sacharozy. Produkt podstawowy
zinwertowany w 50% zawiera ok. 28% wody i 72%
suchej substacji, z czego sacharoza stanowi 36%,
a glukoza i fruktoza po 18%. Na życzenie klienta
możliwe jest obniżenie pH, jak również zwiększenie
lub zmniejszenie zawartości inwertu w produkcie.
Dostarczamy w:
• beczkach 250 kg
• paletokontenerach 1000 kg (masa fizyczna),
• autocysternach.
Mniejsze opakowania realizujemy zgodnie
z życzeniem klienta.
Syrop Cukrowy
Syrop cukrowy zwany także cukrem płynnym, jest
to wodny roztwór sacharozy otrzymywany przez
rozpuszczenie cukru białego w wodzie, o stężeniu
62 - 68%. Syrop cukrowy jest produktem całkowicie
naturalnym, pozbawionym składników i sztucznych
konserwantów. Nawet podczas długiego
przechowywania nie ulega krystalizacji.
Stosowanie syropu cukrowego w produkcji zmniejsza
w dużym stopniu koszty procesu technologicznego
m.in. poprzez oszczędności energii zużytej na
rozpuszczenie cukru w wodzie i w następstwie na
jego pasteryzację i filtrację, zmniejsza straty
i znacznie ułatwia rozładunek oraz ogranicza
koszty związane z zatrudnieniem.
Dostarczamy w:
• beczkach 250 kg
• paletokontenerach 1000 kg (masa fizyczna),
• autocysternach.
Mniejsze opakowania realizujemy zgodnie
z życzeniem klienta.
Südzucker Polska Sp. z o.o.
Biuro Handlowe w Krakowie; ul. Kraszewskiego 10/7; PL 30 -110 Kraków
tel. +48 12 427 04 31; fax +48 12 427 04 34
sekretariat.krakow@suedzucker.pl
W rozmowie z znanym pszczelarzem dowiedziałem się jednej ciekawej wiadomości
na odpowiedź na pierwszy mój post
Jeżeli dojdzie do tego że skażenie cukru okaże się istotnym czynnikiem wpływającym na pszczoły będzie Karmił miodem
Akacjowym