FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 28 marca 2024, 13:06 - czw

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: 19 stycznia 2016, 18:20 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 października 2013, 13:04 - śr
Posty: 21
Ule na jakich gospodaruję: apipol
Temat wydzielony z wątku FEEDBEE - sprzedam substytut pyłku CarIvan

Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem cenę w sklepie ale albo jest jej brak, albo jestem ślepy.
Autor sprzedaje gotowe ciasto i tegoż ciasta cena mnie interesuje, nie proszku do sporządzenia.

_________________
Mateusz Lisowski
ekoule nr. tel. Dostępny dla Państwa dyspozycji od 8 do 22:
533-702-230
e-mail: ekoule@o2.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 stycznia 2016, 19:28 - wt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 sierpnia 2007, 09:21 - pn
Posty: 1610
Lokalizacja: Wawa
Otóż to ,,,,też myślałem o cieście, żeby wziąść na próbę.
Bo jako proszek jestem na nie ...przerabiałem to.....wolę zrobić ciasto z pyłkiem, jest pobrane do końca...
A tu połowę wywalałem, jako proszek też mizernie pobierały, pyłek zmielony brały do końca . Ale to jest tylko i wyłącznie moja opinia ...
Wiem że ogłoszeń nie powinno się komentować , ole to jest tylko moja opinia ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 stycznia 2016, 21:06 - wt 

Rejestracja: 05 grudnia 2010, 21:54 - ndz
Posty: 1492
Lokalizacja: Wołów
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski/dadant
krzysiek115ek pisze:
. Karmienie w formie suchego proszku może odbywać się z podkarmiaczek znajdujących się przed ulem, kiedy na zewnątrz jest ciepło, nie pada, nie jest wietrznie, a pszczoły zaczęły już wyloty i kiedy nie ma jeszcze naturalnych pożytków pyłku kwiatowego, lub też kiedy ilość i jakość pyłku nie jest dobra
Podawanie pszczółkom tego substytutu pyłku to nie wypał podawałem kiedyś i pszczółki nie miały ochoty tego pobierać tak jak opisał to kolega wtrepiak

_________________
Odkłady pszczele: wielkopolskie i dadant tel.693305282 lub PW


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 stycznia 2016, 23:05 - wt 

Rejestracja: 21 listopada 2009, 21:49 - sob
Posty: 915
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
krzysiek115ek,
Początek Marca to trochę za późno ,większość by chciała w połowie Lutego mieć go już w domu aby w Marcu nie obudzić się z ręką w nocniku że trzeba podać pszczołom a przesyłka się opóźnia .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 stycznia 2016, 20:07 - śr 

Rejestracja: 09 listopada 2011, 21:42 - śr
Posty: 450
Lokalizacja: Ruszajny k.Olsztyna
Ule na jakich gospodaruję: Dadant i 1/2 Dadanta.
U mnie podobnie , pszczoły niechętnie pobierały ciasto z tym substytutem.Musiałem wywalać.

_________________
Pozdrawiam
Lopez


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 stycznia 2016, 21:00 - śr 
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 września 2007, 18:41 - sob
Posty: 5356
Lokalizacja: Czaszyn /Londyn
Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
Miejscowość z jakiej piszesz: Czaszyn
Bo trzeba dac inna proporcje niz podaja wiecej cukru pudru


henry

_________________
https://www.facebook.com/10000202901431 ... zMQagKKAl/
henry


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 stycznia 2016, 14:07 - czw 

Rejestracja: 05 grudnia 2010, 21:54 - ndz
Posty: 1492
Lokalizacja: Wołów
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski/dadant
henry650 pisze:
Bo trzeba dac inna proporcje niz podaja wiecej cukru pudru


henry

Chodzi też o sam substytut , w zastępstwie mielonego pyłku ,
podawałem i pszczółki nie chętnie go pobierały

_________________
Odkłady pszczele: wielkopolskie i dadant tel.693305282 lub PW


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 stycznia 2016, 20:09 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 stycznia 2015, 23:41 - sob
Posty: 663
Lokalizacja: Lublin/ Wierzchowiska Drugie-Świdnik
Ule na jakich gospodaruję: Dadant 1/2
Miejscowość z jakiej piszesz: Lublin
A co jakby to wymieszać z pyłkiem mielonym? Albo z ciastem miodowo-pyłkowym.

_________________
Pozdrawiam Paweł


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 stycznia 2016, 23:10 - czw 

Rejestracja: 09 listopada 2011, 21:42 - śr
Posty: 450
Lokalizacja: Ruszajny k.Olsztyna
Ule na jakich gospodaruję: Dadant i 1/2 Dadanta.
pawelp1320, to po co dawać substytut pyłku do ciasta z pyłkiem ?

_________________
Pozdrawiam
Lopez


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 stycznia 2016, 00:17 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 stycznia 2015, 23:41 - sob
Posty: 663
Lokalizacja: Lublin/ Wierzchowiska Drugie-Świdnik
Ule na jakich gospodaruję: Dadant 1/2
Miejscowość z jakiej piszesz: Lublin
Bo ja wiem :D tak z ciekawości zapytałem.

_________________
Pozdrawiam Paweł


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

   baner na stron                



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji