Studentka pisze:
Witam
Jestem na początkowym etapie pisania pracy magisterskiej, a mianowicie konstruowania konspektu pracy. Jednakże za bardzo nie wiem ( tzn mniej więcej się orientuje w temacie, ale nie na tyle dobrze aby ten konspekt napisać) co miała bym w nim zawrzeć.
)
Koleżanko nim napiszę parę zdań pozwolę sobie na zapytanie
Do jakiej to koleżanka szkoły chodzi że wybrała koleżanka taki a nie inny temat pracy mg
Konfekcja miodu - to złożony proces technologiczny tak zwany od ula do konsumenta
i składa się z wielu etapów
1 - Odbiór plastrów i pozyskanie produktu /Miodu
2- Oczyszczenie produktu /miodu z zanieczyszczeń powstałych przy odbiorze
3- Rozlew patoki w pojemniki / słoje , saszetki , inne
4 - Dekrystalizacja dużych pojemników (beczek ) do postaci patoki lub dekrystalizacja częściowa aby tylko napełnić pojemnik mniejszy
Do procesu Konfekcjonowania zalicza się także
1 - proces filtracji miodu /patoki - celem usunięcia pyłków roślin
2- proces Kremowania miodu
3- proces w prowadzania dodatków do miodu - propolisu ,pyłku , olejków eterycznych
wszystkie procesy kończy Rozlew w pojemniki / słoje , saszetki , inne
Aby opisać te wszystkie czynności potrzeba naprawdę dużo czasu ,lecz wszystko to można z naleź w literaturze Pszczelarskiej