entrion pisze:
Czy ktoś może ma agroturystykę,pokazy itp.
wiem że niektóre pasieki prowadzą na przykład pokazy z życia pszczół dla dzieci ze szkół
jakie są warunki takowych co trzeba spełnić czy są w ogóle jakieś przepisy prawne co trzeba posiadać z dodatkowego wyposażenia np leki jakieś dodatkowe szkolenia ratownictwa??
Co roku odwiedzajs moja skromna pasieke uczniowie szkul podstawowych i pszczczkola,
co musisz miec to spokojne pszczoly, kilka masek ochronnych kilka ulikuw oszklonych obserwacyjnych, przygotowane prubki miodu w malych sloiczkach, troche pylku kwiatowego, dobre nerwy i gadane.
Moja pasieka jest ubespieczona i jesli osoby zostana porzadlone to ubespieczenie pokrywa calkowicie ewentualne leczenie i inne skutki porzadlenia czy nawet inny wypadek na terenie pasieki ktos zlamie noge, spadnie z drzew wiadomo odpowiada wlasciciel, a to ubespieczenie to nie majatek bo od rodziny pszczelej place 0,45 eurocenta, suma ta odprowadzana jest wraz ze skladka roczna do mojego zwiazku pszczelarskiego co gwarantuje mi pelne bespieczenstwo w pasiece dla mnie i osub obcych odwiedzajacych pasieke.
Pozdrawiam Krzysztof K