FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 31 lipca 2025, 23:43 - czw

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: 18 marca 2014, 09:31 - wt 

Rejestracja: 03 stycznia 2013, 00:00 - czw
Posty: 14
Dziwne, u mnie wszystko działa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 marca 2014, 10:29 - wt 

Rejestracja: 28 grudnia 2012, 18:48 - pt
Posty: 2450
Lokalizacja: Kraków/Jura
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
google chrome, android 4, przerzuca mnie z linku który podałeś na http://sklep.serowar.pl/mobile/pl/n/26
Na 2 niezależnych urządzeniach (tablet i telefon, sprawdziłem kilka sekund temu). Sprawdź w logach serwera jeśli nie wierzysz i ew. wyłącz przekierowanie na /mobile w konfiguracji sklepu.

_________________
Jedynie cenzor cesarski Jüang, Co umie dać się we znaki,
Nie żałuje swej pięknie haftowanej sukni, Pył ściera z uwagą, czyta. [Bo Juyi, Wiersze na ścianie]
http://www.pasiekatilia.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 marca 2014, 13:47 - śr 

Rejestracja: 13 stycznia 2011, 16:40 - czw
Posty: 976
Lokalizacja: Bilgoraj
Ule na jakich gospodaruję: ramka 360X200
elvis pisze:
ps
temat raczej do skasowania, nie to forum

Myślę ze tez byś go zjadł bynajmniej naturalny a nie seropodobny w którym może nie być nawet 1% naturalnego sera

_________________
STANI


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 marca 2014, 13:54 - śr 

Rejestracja: 28 grudnia 2012, 18:48 - pt
Posty: 2450
Lokalizacja: Kraków/Jura
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
STANI, bynajmniej naturalny to masz w sklepie ;) Domowy jest pyszny i zdrowy i warto go robić. Warto też poszukać książki "serowarstwo" - jakieś 500 stron wiedzy :)

_________________
Jedynie cenzor cesarski Jüang, Co umie dać się we znaki,
Nie żałuje swej pięknie haftowanej sukni, Pył ściera z uwagą, czyta. [Bo Juyi, Wiersze na ścianie]
http://www.pasiekatilia.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 marca 2014, 14:41 - czw 

Rejestracja: 13 stycznia 2011, 16:40 - czw
Posty: 976
Lokalizacja: Bilgoraj
Ule na jakich gospodaruję: ramka 360X200
Ja tu mowie o serze naturalnym z samego mleka a nie o serach z dodatkami czy seropodobne masy które są sprzedawane jako sery

_________________
STANI


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 20 marca 2014, 18:44 - czw 

Rejestracja: 23 marca 2013, 00:08 - sob
Posty: 42
Lokalizacja: Lubelskie
Ule na jakich gospodaruję: wz,ostrowskiej
STANI a z czego w/g ciebie jest robiony ser?Jak kupujesz po 10 za kilogram to czego się spodziewasz.Tak samo jest z miodem i z mięsem.Kup ser tak od 40 do góry i wtedy oceń.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 marca 2014, 21:38 - ndz 

Rejestracja: 13 stycznia 2011, 16:40 - czw
Posty: 976
Lokalizacja: Bilgoraj
Ule na jakich gospodaruję: ramka 360X200
Ja wlasnie popieram taka produkcje, sery czy masło, mięso tzn. drób, wieprzowina czy inne wyhodowane na paszach naturalnych w gospodarstwie a nie wyprodukowanych w zakładach z dodatkiem chemii , miód z własnej pasieki, nie mieszanki chemicznych miodów w marketach ale coraz trudniej o naturalna zdrowa żywność i juz takiej ciężko kupić w sklepach.

_________________
STANI


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 marca 2014, 22:26 - ndz 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 lipca 2007, 21:44 - pn
Posty: 1593
Lokalizacja: północna wielkopolska
Ule na jakich gospodaruję: wlkp
http://www.agrovis.eu/
Polecam firmę, produkty i szkolenia.

_________________
Niniejszym oświadczam, że powyższy post wyraża mój osobisty punkt widzenia.
Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów w dowolnej chwili i bez podania przyczyny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 marca 2014, 23:40 - ndz 

Rejestracja: 23 marca 2013, 00:08 - sob
Posty: 42
Lokalizacja: Lubelskie
Ule na jakich gospodaruję: wz,ostrowskiej
Tym którzy chcą się zaznajomić z wytwarzaniem sera polecam książkę Jana Licznerskiego "Praktyczne serowarstwo".Do ściągnięcia z internetu.Książka ma dobrze ponad pół wieku,ale zagadnienia aktualne i dużo przydatnych informacji.
Jeśli ktoś ma ochotę zajmować się tym i samemu robić sery tylżyckie,gouda,szwajcary itp. powinien najpierw sprawdzić jak taki ser powinien smakować(dlatego pisałem o cenie 40+),jaką mieć konsystencję i aromat.Mleko jest produktem bardzo podatnym na wszelkie zakażenia,a to z kolei wpływa na jakość tego co robimy.
Jeśli komuś udaje się w domu zrobić prawdziwą goudę a nie coś o cechach goudy to pełen szacun.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 czerwca 2014, 09:25 - czw 
A Co powiecie na " Miodową Kapustę


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Na górę
  
 
Post: 26 czerwca 2014, 11:10 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 kwietnia 2011, 08:58 - śr
Posty: 3389
Lokalizacja: Dąbrowa pow Pajęczno
Ule na jakich gospodaruję: WLKP
Znaczy przetworzone produkty rolne ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 czerwca 2014, 13:05 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 lipca 2013, 19:58 - pn
Posty: 774
Lokalizacja: Oławski
Ule na jakich gospodaruję: WP, wlkp.
BoCiAnK pisze:
A Co powiecie na " Miodową Kapustę

A czym się różni od zwykłej kapusty kiszonej? :blee:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 czerwca 2014, 14:53 - czw 
Sol Bąk pisze:
A czym się różni od zwykłej kapusty kiszonej?

A Widziałeś miód Kiszony :haha: :haha: :haha: bo ja nie :haha: :haha: :haha:


Na górę
  
 
Post: 27 czerwca 2014, 14:46 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 lipca 2013, 19:58 - pn
Posty: 774
Lokalizacja: Oławski
Ule na jakich gospodaruję: WP, wlkp.
BoCiAnK pisze:
Sol Bąk pisze:
A czym się różni od zwykłej kapusty kiszonej?

A Widziałeś miód Kiszony :haha: :haha: :haha: bo ja nie :haha: :haha: :haha:

Jedynie z dodatkiem pyłku ;) Się chyba pieżga nazywa :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 czerwca 2014, 12:31 - sob 
Sol Bąk pisze:
Jedynie z dodatkiem pyłku ;) Się chyba pieżga nazywa :P

to nie jest Pierzga tylko Miód z Pyłkiem :wink:
Pierzgę trzeba odzyskać z plastra ale to zabawa dla bardzo cierpliwych :wink:


Na górę
  
 
Post: 10 lipca 2014, 14:47 - czw 

Rejestracja: 15 grudnia 2011, 22:18 - czw
Posty: 86
Lokalizacja: Podkarpacie
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Witam.
Czy możecie mi polecić kogoś z Podkarpacia lub z małopolski kto produkuje sery i wystawia je na festynach.

Pozdrawiam Łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lipca 2014, 17:43 - czw 
wilk pisze:
Witam.
Czy możecie mi polecić kogoś z Podkarpacia lub z małopolski kto produkuje sery i wystawia je na festynach.
Pozdrawiam Łukasz

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /130419755


Na górę
  
 
Post: 11 lipca 2014, 08:35 - pt 

Rejestracja: 15 grudnia 2011, 22:18 - czw
Posty: 86
Lokalizacja: Podkarpacie
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
DZIĘKI WIELKIE SZANOWNY PANIE KOLEGO :) jak ma ktoś jeszcze jakieś propozycje to proszę pisać

Pozdrawiam Łukasz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 lipca 2014, 10:00 - pt 

Rejestracja: 31 sierpnia 2007, 21:56 - pt
Posty: 961
Lokalizacja: Małopolska
Ule na jakich gospodaruję: dadant
Jak byłym w czerwcu w senatorium w Rymanowie, to bardzo często przyjeżdżał tam Pan z serami wędzonymi też gdzieś z okolic Jasła.
Może byś tam podjechał w wekend i coś byś się dowiedział.
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

            



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji