FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 23 sierpnia 2025, 01:17 - sob

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Witam! Mam takie pytanie, została mi paczka (nie otwarta) z tamtego roku pasków Biowar 500 z terminem ważności do 05.2015r. Mogę jeszcze podać te paski rodziną? Przy okazji co robicie z lekarstwami na waroze typu paski czy tabletki które wam zostaną a upłynie termin ważności. Jak je utylizujecie? Pozdrawiam!

Larson

ekspertem pszczelarskim nie jestem ale Ci chlopie radze jesli chcesz miec pszczoly biowar 500 wyp... do kosza!
poadrawiam

Larson, możesz sobie nim przeleczyć utworzony jakiś odkład z jakiego nie będziesz brał miodu w tym sezonie już. Działanie lipne ale zawsze coś tam wspomoże - może, ale w odkładzie nie rodzinie, poza tym jak chcesz leczyć tym rodziny jak już będzie po dacie ważności w czasie kiedy należy leczyć?

PasiekaCordovan pisze:
Działanie lipne ale zawsze coś tam wspomoże

to tak swietnie ujoles :wink:

przeraza mnie to ze masa "pszczelarzy" leczy tym pszczoly i potem sie dziwia ze padly .

pisiorek, "pszczoła umiera" wbij sobie to w głowę jeśli jako pszczelarzem się nazywając szanujesz pszczoły.

PasiekaCordovan pisze:
pisiorek, "pszczoła umiera" wbij sobie to w głowę jeśli jako pszczelarzem się nazywając szanujesz pszczoły.

dobra !!! a tos sie uczepil hehe. ok umiera...........

8) :wink:

a tak zupelnie serio pszczelarzem sie nie nazwe bo pszczolki mam dopiero 3 lata :cry:
ale mam misje .... uczyc sie ,uczyc sie i uczyc sie , by pszczolki nie umieraly...

Ule na jakich gospodaruję: wz,wkl
Larson pisze:
Witam! Mam takie pytanie, została mi paczka (nie otwarta) z tamtego roku pasków Biowar 500 z terminem ważności do 05.2015r. Mogę jeszcze podać te paski rodziną? Przy okazji co robicie z lekarstwami na waroze typu paski czy tabletki które wam zostaną a upłynie termin ważności. Jak je utylizujecie? Pozdrawiam!

Jeszcze mi się nie zdarzyło żebym musiał utylizować środki do leczenia pszczół, ale gdybym musiał to zrobić to pewnie zapytałbym się weterynarza.
Nie będę zabierał głosu w sprawie skuteczności Biowaru, ale powiem tak, już w sumie to wspominałem w podobnym temacie. Nie stosujmy środków leczniczych po terminie i stosujmy takie środki zgodnie z instrukcją.
Ciekawe czy Ty byś zażył przeterminowany lek przeciwbólowy żeby zaoszczędzić 10 zł ??

pisiorek pisze:
ale mam misje .... uczyc sie ,uczyc sie i uczyc sie , by pszczolki nie umieraly...
dobra misja.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]