FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2025, 19:20 - czw

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: 15 czerwca 2016, 15:13 - śr 

Rejestracja: 08 maja 2016, 21:51 - ndz
Posty: 33
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: Stróże
Witam,
Orientujecie sie może ile może wytrzymac syrop 1:1 ? , przechowuje go w wiadrach szczelnie zamykanych w piwnicy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 czerwca 2016, 15:51 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 stycznia 2010, 00:15 - pt
Posty: 1134
Lokalizacja: Tczew ---- GPS N: 54° 5' 33" E: 18° 47' 18"
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski leżak kombinowany
Zacznie bąblować po tygodniu do dwóch.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 czerwca 2016, 21:10 - śr 

Rejestracja: 08 maja 2016, 21:51 - ndz
Posty: 33
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: Stróże
a jak bym zwiększył nasycenie cukru ? Problem w tym ze mi go szkoda a nie oczekiwanie pojawil sie pożytek spadziowy i pszczoly maja go gdzieś :pala:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 czerwca 2016, 22:32 - śr 

Rejestracja: 25 grudnia 2012, 16:38 - wt
Posty: 84
Lokalizacja: Pabianice
Ule na jakich gospodaruję: ;LG.DADANT
Dołóż kolego drożdży i Łysoń ma taką aparaturę.
Zaprosisz kolegów na grilla i będzie miło.
Ryszard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 czerwca 2016, 22:38 - śr 

Rejestracja: 22 marca 2011, 11:20 - wt
Posty: 427
Lokalizacja: Ponidzie
Cytuj:
Dołóż kolego drożdży i Łysoń ma taką aparaturę.
Zaprosisz kolegów na grilla i będzie miło
Popieram :P Ale na poważnie to raz w tygodniu trzeba go podgrzać do ok 50*C i po fermentacji :idea: Można tez zwiększyć nasycenie ew odparować syrop(co na jedno wyjdzie) ale myślę że prościej podgrzewać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 czerwca 2016, 22:42 - śr 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 czerwca 2009, 23:59 - czw
Posty: 8749
Lokalizacja: Ciemnogród 724227381
Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Swagman,

zagęścić cukrem to może siedzieć we wiadrze do następnego roku i nic mu nie będzie a w razie potrzeby przed użyciem można dolać wody

_________________
xyz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 15 czerwca 2016, 23:32 - śr 

Rejestracja: 08 maja 2016, 21:51 - ndz
Posty: 33
Lokalizacja: małopolska
Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: Stróże
kudlaty pisze:
Swagman,

zagęścić cukrem to może siedzieć we wiadrze do następnego roku i nic mu nie będzie a w razie potrzeby przed użyciem można dolać wody


Podziękował :thank:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

            



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji