www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php


FORUM PSZCZELARSKIE PASIEKI "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
Dzisiaj jest 20 września 2018, 10:35 - czw
api-inhalacje.pl Pasieka Ambrozja

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: 26 października 2017, 09:52 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 czerwca 2015, 11:29 - pt
Posty: 24
Lokalizacja: Podkarpackie
Ule na jakich gospodaruję: wp, wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: Podkarpacie
Cześć!
Przygarnę lub odkupię wszelkie publikacje, książki, czasopisma na temat uprawy gryki zwyczajnej, rolniczych upraw ekologicznych.
Wszelkie propozycję proszę kierować na PW  :)

PS. Nie wiedziałam do jakiego działu, w razie czego proszę o przeniesienie ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 października 2017, 16:05 - czw 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lutego 2011, 22:40 - śr
Posty: 1017
Lokalizacja: Chełm- lubelskie
Również jestem zainteresowany. Także przyłączam się do prośby.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 października 2017, 10:18 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 czerwca 2015, 11:29 - pt
Posty: 24
Lokalizacja: Podkarpackie
Ule na jakich gospodaruję: wp, wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: Podkarpacie
Zastrzegam prawo pierwokupu :mrgreen: ale chętnie się podzielę :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 października 2017, 12:12 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lutego 2011, 22:40 - śr
Posty: 1017
Lokalizacja: Chełm- lubelskie
Jasne :), mam znajomego a nawet dwóch którzy sieją grykę. Jeden mi kiedyś opowiadał, że niczym nie pryska gryki na dojrzewanie tylko kosi kosiarką i dopiero jak podeschnie to puszcza kombajn. Ale musiałbym jeszcze podpytać bo to już jakiś czas temu o tym rozmawiałem. A tak na marginesie, z kaszy gryczanej nieprażonej wychodzi przepyszny chlebek. Jedynymi dodatkami to sól i różnego rodzaju ziarna, np słonecznik, dynia itp.
http://www.natchniona.pl/chleb-doskonal ... i-drozdzy/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 października 2017, 12:18 - pt 
A jadłeś ten chleb czy tylko czytałeś że taki pyszny ?
Małżonka kiedyś robiła, ciężko sobie wyobrazić większe nieporozumienie.


Na górę
  
 
Post: 27 października 2017, 14:03 - pt 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lutego 2011, 22:40 - śr
Posty: 1017
Lokalizacja: Chełm- lubelskie
Robiłem i jadłem go wiele razy i dla mnie pycha. Pierwszy raz jak upiekłem to małżonka oświadczyła mi, że nie będzie go jadła bo śmierdzi rybą :D. Ale później się przekonała i od czasu do czasu pieczemy. Tylko synki nie jedzą, bo faktycznie jest inny niż ten nasz tradycyjny. My dodajemy ziarno słonecznika i dyni, mielone siemię lniane i otręby owsiane, tylko trzeba wody dodać bo otręby trochę wypiją. Kiedyś dodałem mąki żytniej i też się udał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php



    Matki pszczele Pasieka Zarodowa Aga    Słoje 900   baner na stron

       baner czasopisma Pasieka

Pasieka Pod Lipą w Dzietrznikach   Pasieka Bartolino   Pasieka Pogodny Piątek   FERENC FRANCISZEK KNIEJA

Hurtownia pszczelarska   Producent sprzętu pszczelarskiego   Miód z własnej pasieki



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji