FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 23 czerwca 2025, 18:19 - pn

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Dadant
Witam!
Chciałbym zauważyć, że w lipcu 2007 ruszyła strona Pasieki Ambrozja, oraz forum. Tak to już rok... Jak ten czas leci... Sam jestem tu praktycznie od początku, dlatego chciałbym naprawdę pogratulować Bocianowi. Zaczynał z forum od zera, pamiętam jak to na początku było tylko kilku użytkowników wymieniających poglądy. Udało mu się stworzyć jak dla mnie oraz z pewnością wielu innych pszczelarzy najlepsze forum pszczelarskie. Podziwiam jego wytrwałość.

Dzięki za to, że stworzyłeś to forum!!

życzę dalszych sukcesów
_barti_

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Nie uchybiając Szanownemu Gospodarzowi, gratulacje należą się wszystkim tworzącym te forum. Budujące jest to, że jednak można porozmawiać o pszczołach i pszczelarstwie bez kłótni.
Gdzieś wyczytałem opinię, że te forum przedstawia idylliczny obraz pszczelarstwa i pewnie jest to prawda, ale takiego forum, jak widać po ilości użytkowników i postów, brakowało.
Dzięki za nie BoCiAnKoWi i wszystkim piszącym :) Oby tak dalej.

Tytuł:

To jedyne prawdziwe forum pszczelarskie,
prawdziwa kopalnia wiedzy.
Gratulacje dla Bocianka i pszczelarzy.
Zyczę aby forum dalej funkcjonowało w takiej niezależnej i atrakcyjnej formie.
Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WZ, WP, wlkp
Zgadzam sie z moimi przedmowcami w pełni.
To forum jest prawdziwa Perełką. :)

Gratuluje i zarazem dziękuje.

Pozdrawiam Psepscolek :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

To fakt że forum jest najlepsze bo wielu ludzi zapewne tak jak ja już prawie nie odwiedza innych bo to dostarcza najwięcej informacji jest przejrzyste i spokojne brak większych kłótnia wszyscy reagują błyskawicznie na jakiekolwiek pytanie zadane na stronie

Tytuł:

Pozostaje mi tylko potwierdzić powyższe opinie o FORUM i dodać, że czasami oprócz wiedzy dostarcza mi ono dużo rozrywki
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja stosunkowo od niedawna jestem uczestnikiem forum le przestałęm już buszować po innych to mi w zupełności wystarcza. Jak juz kiedyś pisałem jest skarbnica wiedzy pszczelarskiej. Dal wielu młodych pszczelarzy jest równie cenna ponieważ nie są tu opisane tylko metody książkowe ale metody do których ktoś doszedł sam i są skoteczne. Nie mam słów które mogłyby opisać moje zadowolenie z tego że to forum poprostu jest :):) Pozdrawiam wszystkich.

Tytuł:
Nawet bym nie przypuszczał że to już prawie rok jak 25 ,07 2007 - się zalogowałem na ściągniętym skrypcie przez Michała Aby napisać pierwsze 9 tematów
Forum tętni Życiem dzięki wam i jakie Wy mu dajecie i myślę że będzie jeszcze Tętnić wiele czasu mimo że czar kiedyś przeminie bo tak mi wróżą inni ale na dzień dzisiejszy Cieszę się że jest tak jak jest a myślę że będzie jeszcze lepiej

Tytuł:

No cóż ... nie jestem zbyt wylewnym. Napiszę tak: Dziękuję i gratuluję. Życzę powodzenia.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Ja również pragnę powiedzieć to co już powiedzieli koledzy wcześniej. Po prostu dołańczam się do wypowiedzi poprzedników i całkowicie utożsamiam sie ze wszystkimi wypowiedziami. Myślę że czas na uczczenie tej rocznicy. Może zorganizować jakiś zjazd forumowiczów? :wink: :P .

pozdrawiam
Włodek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 360x200
Gratulacje dla założycieli forum .
Niech zgoda buduje i łączy wszystkich obecnych użytkowników i tych przyszłych.

Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadant
kiedyś przeglądałem kilka for o tematyce pszczelarskiej, teraz praktycznie już zapomniałem jak wygladają inne, mi się podoba że wszyscy zalogowani są, co po pewnym czasie człowiek ma myśli że wszystkich innych dobrze zna, mam nadzieje że nadal tak będzie funkcjonowało czyli żadnych zmian i zero polityki to też mnie denerwuje, na zime i długie wieczory można pomyśleć nad chatem z linkiem w tym forum tak aby osoba mogła sobie wieczorem powiedzieć i czasem pogadać w większej grupie

Tytuł:
niki48 pisze:
Witam
Może zorganizować jakiś zjazd forumowiczów? :wink: :P .

Pomysł Przedni Myślę że jak się zakończy sezon bo każdy ma wiele pracy to z powodzeniem się możemy umówić na spotkanie
może napisze to tak wielu już było u mnie
więc Zapraszam do siebie
:wink:

Tytuł:

Witam!
Przyłączam się do gratulacji składanych twórcom forum.
Na ile czas pozwala z przyjemnością zjawiam się na tym forum, bo tutaj zawsze można spotkać normalnych, życzliwych ludzi.
Z poważaniem oro54 :)

Tytuł:
Nic dodać nic ująć De Best Nie Ma Lepszego. Jestem raczkujący w tej dziedzinie i bardzo wiele korzyści odniosłem czytając to forum oby tak dalej to jeszcze wiele się nauczę i podpatrzę czytając to forum, a podejrzewam nie tylko ja tak dobrej i fachowej wiedzy stąd wyniosę.

Życzę sukcesów i wytrwałości
Adninowi oraz wszystkim użytkownikom
Krzysztof

Tytuł:
Awatar użytkownika

bzzy pisze:
na zimę i długie wieczory można pomyśleć nad chatem z linkiem w tym forum tak aby osoba mogła sobie wieczorem powiedzieć i czasem pogadać w większej grupie

forum ma już czacik przecież

Tytuł:
entrion pisze:
bzzy pisze:
na zimę i długie wieczory można pomyśleć nad chatem z linkiem w tym forum tak aby osoba mogła sobie wieczorem powiedzieć i czasem pogadać w większej grupie

forum ma już czacik przecież

Tak zgadza się na tym forum jest chat ikona jest u samej góry (można pisać oczywiście wystarczy być zalogowanym na forum ) ,,,,, ale ten chat jest trochę kiepski ale nie martwcie się do zimy Będzie i taki co będzie miał wszystkie pod sobą tylko muszę do kupić inna bazę danych

Tytuł:
Awatar użytkownika

Do zimy na pewno zrobimy chat.

Tytuł:
Ja myślę,że tworzymy Wirtualny Związek Pszczelarzy Ambrozja z Prezesem Bogdanem, nawzajem sobie pomagamy, poprzez wymianę informacji, dzielenie się wiedzą, a co najcennejsze praktyką.
Przede wszystkim nie ma kłótni a wymiana poglądów.
Gratulacje i Życzenia sukcesów
Eryk Klemens

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kolega klemens poddał super inicjatywe. Zrzeszenia sie w związek. Coprawda nie byłby on taki zwyczajny bo trudno byłoby sie wszystki spotykać nap w każda pierwsza niedziele miesiąca czy cuś takiego ale nad rozwoązaniem takiego problemu moza jakoś zaradzić. Co myślicie o takiej inicjatywie po roku działalności forum??

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
no cóż pozostaje mi się tylko dołączyć do opini kolegów to forum jest naj,naj,naj.............

pozdrowienia i życzenia wszystkiego najlepszego dla twórców oraz odwiedzających to forum

johny180

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak wirtualny, to pozostają spotkania na czacie

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mnie również pozostało się tylko dołączyć i pogratulować , ponieważ koledzy już napisali chyba wszystko . Na tym forum można się zwrócić ze wszystkimi problemami i uzyskać podpowiedż . Podziękowania dla założycieli .
Boguś proponował bym wynająć , na spotkanie Rzym [ restaur]
pozdrawiam
Wiesław

Tytuł:
wtrepiak pisze:
na spotkanie Rzym [ restaur]

Tak Karczma jest super jest jeszcze Kacper- Suski
A Ty dostaniesz wiesz Co
Gdzie miałeś być ?????coooooo

Tytuł: Podziekowania
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Ostatnio nie dysponuje prawie wogóle czasem wolnym wiec zadko bywam na forum kolgi Bogdana. Ale jak wielu z tutaj bywajacych uzytkowników czuje sie na tym portalu jak u siebie w pasiece :). Mila atmosfera, doborowe towarzystwo, cenne rady to wizytówka tego forum jaka malo które moze sie poszczycic.
Pozdrawiam wlasciciela tego forum jak i wszystkich uzytkowników
Biopszczelarz- Bartek

Tytuł:
MODERATOR

Miejscowość z jakiej piszesz: Rzepiennik
Gratulacje za wytrwałość i efekty ,bo nie każdego robota choć się narobi tak dobrze wyglada
Pozdrawiam i życzę wszystkiego lepszego.
Tylko z miodem (pitnym) nie przesadzajcie na tym spotkaniu ,bo głowa boli :D :D :D

Tytuł:
Robert napisał " Przeglądałem różne fora teraz zapomniałem jak wyglądają"
Super stwierdzenie. Podsumowanie wartości tego N A S Z E G O Forum. Celny
strzał Bogdana, Zaangażowanie wielu fachowców, to jest właśnie TO. Tak trzymać.
Bardzo serdecznie Was wszystkich pozdrawiam. mirek

Tytuł: Gratulacje ...!
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 Dadanta
[/quote]

Tak Karczma jest super jest jeszcze Kacper- Suski
...[/quote]

"Kiedy zwyciężasz, zasługujesz na szampana, kiedy ponosisz porażkę, potrzebujesz go."
Napoleon Bonaparte

Skoro zagwarantowales Bogdanie, ze serwer wytrzyma kazda nastepna tresc, to na Twoja 'odpowiedzialnosc' serdecznie gratuluje pomyslu i wytrwalosci, a dalej, to naprawde juz tylko "karczma jego wie, co moze byc ...!", ale napewno bedzie coraz lepiej!!!

"W butelce wina jest więcej filozofii niż w niejednej książce."
Ludwik Pasteur

Pozdrawiam
Jerzy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadant
dziś wpadłem na polanke zobaczyć czy coś ciekawego, widzę że wielu zagląda na różne fora licząc że znajdą coś innego, często też te same osoby zadają to samo pytanie na kilku forach, najbardziej jednak mnie bawi jak widzę pytanie a pod nim inna osoba podaje link oczywiście z odesłaniem do ambrozji. Dobrze że ambrozja ma system logowania się, wielu się zna dobrze, druga sprawa praktycznie forum już jest forum wiodącym i to nie ulega rozważaniu, mam nadzieje że co kurczowo się trzymają innych for i są zbyt dumni aby tutaj się zalogować, kiedyś zmienią zdanie i będą tutaj pisać bo w końcu temat jest jeden.

Tytuł:
Pszczelarz Roku 2019
Pszczelarz Roku 2019
Awatar użytkownika

Miły Bogdnie i odemnie przyjmij gratulacje ze dużej grupie pszczelarzy dałeś przyjemnosć porozmawiania na tym forum pszczelarskim. A młodym pszczelarzom poczantkujancym możliwosć przyblizenia sztuki pszczelarskiej. A co do spotkania formuowiczówpszczelarzy to w całosci popieram tylko ustalmy date po sezonie jak ustano prace w pasiekach. Pozdrawiam miły_marian

Tytuł:
Przez 3 lata jakie istnieje to forum przeminęło tu wiele dyskusji kończących się różnie kłótniami ,sporami i miłymi zaskoczeniami itp zjawiskami ale dominuje tu raczej spokój i zrozumienie
Wiadomo że gdzie pszczelarzy dwóch tam trzy zdania i każde trza uszanować
jest wielu piszących więcej lub mniej czytających zadających pytania udzielających odpowiedzi i dzięki wszystkim ono funkcjonuje
Lecz Ostatnio jeden z Użytkowników Bardzo Się Wnerwił
Na portalu gdzie roi się od reklam stron ,forum pszczelarskich i innych tekstów pszczelarskich można po kontakcie z mną czy innym Adminem Kamilem - Psepscolkiem czy PawłemT zamieścić link czy nawet Baner sami widzicie że są to coraz nowsze reklamy linki itp
Owy Użytkownik a śmiem twierdzić że pod 3 Nickami postanowił sam podjąć reklamę rejestrując się tylko po to by Wstawić kupę linków
Na moją prośbę jaką wysłałem do niego poprzez E-mail zareagował tak nerwowo i chamsko że nie warto było dalej dyskutować .
Lecz po kilku godzinach postanowił się zemścić w Bardzo Głupi Sposób
Więc Został Ukarany - Nie wiem Czy da mu to coś Bo Nikt Logicznie Myślący by nie wpadł na tak Debilnie Idiotyczny Pomysł
I za to dostał Wyrzucony z Forum
Jest mi Przykro gdyż zamiast Włamywać się na konto mógł po prostu Poprosić o reklamę - a nigdy nikomu jeszcze nie odmówiłem
Wszystkie dane Włamywacza są zachowane i wiadome Administratorom

Tytuł:

A będąc przy temacie wyrzucania z forum...
Nie żebym chciał, ale sprawdziłem kiedyś i nie widzę możliwości dobrowolnego wypisania się.
Tak z ciekawości, jak można się wypisać? ;)
Pzdr
kriss

Tytuł:
hahaha kriss nie wypiszesz sie i nawet cię nie wywalą bo zmniejszysz ilosc forumowiczow , na kazdym forum zatrzesienie , tutaj nawet kiedys zostałem przywołany do pożadku abym nie zapominał ilu jest bywalców , zapominają ci upominacze o jednym , wystarczy wejsc na strone urzytkownicy i spojzec ilu sie zapisało i ani razu nie zaglodneło na forum gdyby po roku nie bycia wywalano to inaczej by to wygladało , atak mamy najwieksza ilosc forumowiczów , chociaz i tak jest b dobrze bo gdyby na innych forach tez tak zrobili to zostałaby ilosc jednej i pół ręki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
birkut pisze:
hahaha kriss nie wypiszesz sie i nawet cię nie wywalą bo zmniejszysz ilosc forumowiczow , na kazdym forum zatrzesienie , tutaj nawet kiedys zostałem przywołany do pożadku abym nie zapominał ilu jest bywalców , zapominają ci upominacze o jednym , wystarczy wejsc na strone urzytkownicy i spojzec ilu sie zapisało i ani razu nie zaglodneło na forum gdyby po roku nie bycia wywalano to inaczej by to wygladało , atak mamy najwieksza ilosc forumowiczów , chociaz i tak jest b dobrze bo gdyby na innych forach tez tak zrobili to zostałaby ilosc jednej i pół ręki

to forum jest świetne wsystkie potrzebne informacje można znaleźć w jednym miejscu i nie jest to tylko sucha teoria ale jest wzbogacona o to jak wygląda wszystko w praktyce, bo duża część książek jest napisane przez osoby które mają mało wspólnego w życiu codziennym z pszczelarstwem, zawsze jak się ma jakiś problem to można zapytac jak go rozwiązac, no i co najważniejsze nasz ADMINISTRATOR nie uległ pokusie żeby bombardować nas reklamami ze wszystkich stron po otwarciu każdego tematu (chwała Mu za to ) ,jakoś ostatnio wszedłem na inna strone o tematyce pszczelarskiej, to jeszcze mi sie nic nie pokazało a już musiałem uganiać się za paskami z reklamami a były z 3 co uciekały przed kliknięciem :? pomyślałem zniose to i po złapaniu tego wszystkiego otwieram temat który mnie interesował i masz babo placek kolejna zaczeła mi zapierdzielać po ekranie :evil: stwierdziłem że to już przesada i wyłączyłem tę strone... myśle że to była kara za zaglądanie na inne fora :haha: :haha: :haha: już nie będę bo nie warto :P

Tytuł:
birkut pisze:
hahaha kriss nie wypiszesz sie i nawet cię nie wywalą bo zmniejszysz ilosc forumowiczow , na kazdym forum zatrzesienie , tutaj nawet kiedys zostałem przywołany do pożadku abym nie zapominał ilu jest bywalców , zapominają ci upominacze o jednym , wystarczy wejsc na strone urzytkownicy i spojzec ilu sie zapisało i ani razu nie zaglodneło na forum gdyby po roku nie bycia wywalano

Mylisz się Stanisław
Jeżeli Nie ma powodów do wywalenia to po co by ktoś miał kogoś usuwać
Są Użytkownicy którzy pisali i z różnych powodów technicznych mają dwa Nicki pisząc pod jednym
Czasami ktoś skonfigurował kompa i zapomniał hasła więc się zalogował od nowa i jest OK
Są Tacy co czytają nie piszą logują się systematycznie i jest OK
Są tacy co się dawno zalogowali i dopiero po roku zaczęli Pisać i jest Ok
To tylko forum
Upominam -- Nie Tylko zawsze Proszę
kriss pisze:
A będąc przy temacie wyrzucania z forum...
Nie żebym chciał, ale sprawdziłem kiedyś i nie widzę możliwości dobrowolnego wypisania się.
Tak z ciekawości, jak można się wypisać? ;)
Pzdr
kriss

Samemu Nie -
A na wywalenie Trzeba Zasłużyć

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Ostrowska + 1/2 wielk
ale Boguś są śmieci typu np. ktoś pomyłkowo umieścił dwa takie same posty lub zaczął pisać posta lecz go nie dokończył i omyłkowo go wysłał a potem cofnął i go dokończył itp

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
wystarczy wejsc na strone urzytkownicy i spojzec ilu sie zapisało i ani razu nie zaglodneło na forum

A zwrociles uwage, ze zagladaja, tylko nie loguja sie i wystepuja pt.: "Goscie"?
Jak chcesz byc takim "gosciem", to tez mozesz sie wylogowac i wejsc na forum, poprzegldac sobie jak kibic i opuscic - tyle, ze nic nie napiszesz i to wszystko.
Niektorzy ludzie maja cos wpisane w swoja nature, ze lubia tak 'podgladac', inni nic nie napisza i tylko czytaja, a jeszcze inni szukaja tresci, ktore wykorzystuja, zeby dowalic autorowi, badz ciagle sie sprzeczac i wtedy pojawiaja sie jako zalogowani, "warkna", nawet "ugryza" i znowu ich rzekomo nie ma. A sa. Takie 'diwadla'. :blee:

Tytuł:

Przy logowaniu jest takie okienko "zapamiętaj mnie", zaznaczasz i w ogóle nie musisz się logować za każdym razem.
Ja już nawet nie pamiętam jakie mam hasło.
A po co takie "divadla" mają czytać niezalogowane a logować się tylko na czas umieszczenia postu?
Czyta się od razu jako zalogowany i jeśli chce się zabrać głos to się zabiera, a nie zaczyna logować.
Ja myślę że takich ludzi tu nie ma, a "goście" to po prostu osoby które skierowały google.
Ambrozja jest bardzo wysoko pozycjonowana przez wyszukiwarki.
Też tak tu trafiłem, szukałem czegoś o sprzęcie pszczelarskim i non stop odsyłano mnie tutaj ;)
Więc się zarejstrowałem i jestem.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aby bylo jasno:

"Goscie", to takze ci, ktorzy juz znaja to forum, ale jeszcze nie zarejestrowali sie na nim i byc moze zastanawiaja sie czy nie zrobic tego kroku.
Zaliczaja sie do nich tez ci, ktorzy zawitaja na nie, bo szukali czegos tam w internecie, co moglo miec zwiazek z pszczolami lub z pszczelarstwem.
Sa nimi takze i ci, ktorzy maja zwyczaj wylogowywac sie po wizycie i nie zawsze, wchodzac ponownie na forum odrazu loguja sie lub nie loguja sie i opuszczaja forum.
Kazda zarejestrowana osoba wie doskonale, ze mozna sobie zapewnic powtarzalnosc stalego logowania podczas kazdej nastepnej wizyty zaznaczajac odpowiednie pole, to nic nowego.
Po co to kazdy robi lub nie robi, to wie dobrze tylko on sam, ale gdy sie uwaznie obserwuje, trudno tego nie zauwazyc.

Tytuł:
no cóz jerzy

chwała bogu - bogu dzięki - bo jak by tak niedaj boże - to niech pan bóg broni

Tytuł:
Jerzy pisze:
Aby bylo jasno:

"Goscie", to takze ci, ktorzy juz znaja to forum,.

Każdy nim się zaloguje widnieje jako gość
Czasami sam Czytam czy czegoś szukam jako gość gdyż nie mam potrzeby się logować
Aby napisać coś ,wstawić zdjęcie ,film fotkę itp - musi się być zalogowanym
Tak samo widzieć skan - a jest ich mnóstwo użytkownik musi być zalogowany

Wielu namawiało mnie do udostępnienia forum tylko i wyłącznie Zarejestrowanym lecz nie podjąłem tej decyzji Niech czytają Wszyscy Nawet Ci nie Piszący i niech tak pozostanie

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
Wielu namawiało mnie do udostępnienia forum tylko i wyłącznie Zarejestrowanym lecz nie podjąłem tej decyzji Niech czytają Wszyscy Nawet Ci nie Piszący i niech tak pozostanie

"Chwala Bogu!!!"

...i niech tak pozostanie, bo to bardzo rozsadne.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]