FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 23:22 - śr

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Jerzmanowice
Bollkonski pisze:
Rob:

ten Twój kolega pisze:
".Czytam te posty i strach mnie ogarnia do jakiego stopnia potrafimy się różnić w dodatku jak podatni jesteśmy na propagandę TVP , jedynej słusznej , propagandowej tuby naszej partii , dowodzonej przez chorego człowieka .
Premier Morawiecki nawołuje do zgody , Karzeł Historii opluwa opozycję nazywając ich zdrajcami Ojczyzny , a wicepremier Woś /najmłodszy z ministrów/ , przydupas Ziobry zapowiada wyłapanie organizatorów strajku i zapuszkowanie ich na 8 lat do wiezienia . "Obrońcy kościołów"- zamaskowani , granatowi kibole wyskakują na demonstrujące kobiety i dzieci z zamiarem skopania - pobicia . Dobrze , że była tam odpowiedzialna policja i nie dopuściła do nieszczęścia . Niestety , mimo zatrzymania 35-ciu granatowych bandytów nie potrafi ich nazwać po imieniu . Granatowi wyznawcy Hitlera są stokroć gorsi i niebezpieczniejsi od tej tak zwanej Czerwonej Zarazy , która w rzeczywistości już nie istnieje . To wymarłe pokolenie dinozaurów . Na tym forum pozostałem tylko chyba Ja a w rządzie , z pokolenia które uczyłem - komuch Jaruś . Byle tylko nie poszedł w ślad swego imiennika w okularach i nie doprowadził do stanu wojennego .
Razem z nim i Kurskim opluwamy organizatorów strajku /choć tak po prawdzie ich nie ma /, bo PIS oraz jego zwolennicy każą ich zgnoić .
Gdzie my jesteśmy ? W jakim kraju żyjemy ? Czy to już Białoruś ?
Niektórzy z nas nie rozumieją co się dzieje w naszym kraju i nie potrafią dopuścić do siebie myśli , że może być inaczej - bez politycznych ramoli , pierdzących w stołki i że nie my a Kobiety i Gówniarze z błyskawicą zmieniają bieg naszej historii . Niech się prezydent nie łudzi - tu nie będzie kompromisów !
Kto sieje wiatr , ten zbiera burzę !
Jestem ZA !!!
Stary komuch - paraglider ."

Byłem świadkiem ataku zdziczałych wulgarnych prymitywów komunistycznych podczas mszy św..
więc we wzajemnym zrozumieniu brataj się z tym "jasnym umysłem" i nie chrzań mi o jakimś swoim "konserwatyżmie" bo widzę że nie masz pojęcia jakie masz poglądy ... Ty "konserwatysta" popierający ataki na kościół...

Problem tylko taki panie Bolkoński ,że twoja formacja rządzi już 6 rok .
Przez ten czas wychowaliście sobie właśnie takie zdziczałe pokolonie licealistów, studentów itp. Ale tak , to jest jak się nie zajmujecie pracą od podstaw tylko prymitywną propagandą.
Teraz chyba czas już wziąć odpowiedzialność za te 5 lat nieróbstwa i złodziejstwa. Niczym nie różnicie się od poprzedników z PO . A ta niby wojenka , którą prowadzicie w mediach to tylko dla półgłówków bo nadal się ochraniacie nawzajem. Włos nikomu nie spadł ze złodziei PO. A symbolem waszego sojuszu z poprzednią ekipą jest ten bajkopisarz Morawiecki.

Grzesiu, nie przychodzi bo Kolenda to odwiedziny u wiernych ale jak jest normalny to jeśli go zaprosisz na herbatę to przyjdzie. Różnie bywa bo przez dwa lata miałem w parafii księdza który z powołania to miał tylko "wołanie". Jednak przez większą część życia stykałem się z księżmi z powołaniem. Z tym szarpaniem kasy też nie mam doświadczeń jakie są podobno powszechne. Mam to szczęście, że rodzina to stały przekrój pod tym względem, są katolicy, są chybakatolicy,, ateiści, prawosławni i do kompletu synowa protestantka Jakoś nie mamy problemu by się spotkać i rozmawiać czasem nawet dość ostro i wojny to nie wywołuje.

Pisiorek pisze:
,przyszedł ksiądz po kolędzie ,wchodzi do domu a moja żona mu mówi że jesteśmy z kościoła zielono świątkowego .Chłop stanął jak wryty :haha: posiedział chwilę i uciekł ,już więcej się nie pojawił .Po co ma przychodzić ? przecież kasy od nas nie dostanie ...tak to funkcjonuje "piniądz" się liczy

Że tak spytam , a TY ile razy w tym czasie odwiedziłeś księdza?
Nie rozumiem twoich pretensji, nie jesteście katolikami , oświadczyliście o tym fakcie duszpasterzowi, uszanował wasz światopogląd i po sprawie! Zażądał za wizytę zapłaty? Przysłał windykatora?
Jeszcze pieniądze są moje , ja decyduję czy dać na utrzymanie takiej instytucji , na remont wspaniałych budowli , zabytków naszej kultury i ,, sieci największych muzeów w naszym kraju".

lalux5, podał bardzo istotny argument ku rozwadze w kwestii szacunku do obiektów sakralnych. To z reguły zabytkowe obiekty są atakowane, parafianie swoimi datkami umożliwiają ich funkcjonowanie nie tylko jako świątyń ale i jako obiektów turystycznych służących do zwiedzania, to obiekty ważne również poza sprawowanym w nich kultem.

Pszczelarz Roku 2019
Pszczelarz Roku 2019
Awatar użytkownika

manio pisze:
Poza tym ja bym nie winił tylko pisu bo zepsucie dotyczy całych elit politycznych od ściany do ściany , a tylko pis przegiął pałę i całkiem jawnie traktuje nas jak bydło. Dość tego starego styropianu . Niech młodzi przegonią dziadostwo , przewietrzą Polskę

Mam wrażenie , ze cytujesz mnie .
Bollkonski pisze:
Ty "konserwatysta" popierający ataki na kościół...

Chcesz znać moje poglądy ? Nie tylko ja uważam Kaczyńskiego za człowieka chorego .
https://www.youtube.com/watch?v=-g-074Odnlw
Pod każdym z tych zdań "podpisuję się obiema rękami i nogami ".
Gdyby nie Trzaskowski , ten młody człowiek byłby dzisiaj prezydentem . Wskazują na to wszystkie powyborcze symulacje .

Awatar użytkownika

paraglider pisze:
Chcesz znać moje poglądy ? Nie tylko ja uważam Kaczyńskiego za człowieka chorego .
https://www.youtube.com/watch?v=-g-074Odnlw
Pod każdym z tych zdań "podpisuję się obiema rękami i nogami ".
Gdyby nie Trzaskowski , ten młody człowiek byłby dzisiaj prezydentem . Wskazują na to wszystkie powyborcze symulacje .

Przeciez Hołownia to kandydat TVNu a raczej sił i ludzi ktorzy za tą stacją stali. Tajemnicą poliszynela jest że TVN założyli ludzie z WSI. Ten pan nigdy nie będzie niezalezny bo bedzie jedynie marionetką swoich mocodawców. Niewatpliwie dla "starych komuchów" może to byc atrakcyjna opcja ale dla Polaków-patriotów to kolejna pacynka która mówi i robi co jej karzą.
Myślę że dopóki rządzic beda siły pookragłostołowe dopóty będzie w kraju bałagan.Niestety ale siły te zdają sobie świetnie sprawe z tego i betonuja scene polityczną przed autentycznymi nowymi ruchami -wystawiając takie pacynki jak Hołownia ,Petru czy Palikot.

Ule na jakich gospodaruję: dadant
Miejscowość z jakiej piszesz: Białystok
atomek0, Polacy-patrioci, to ci którzy mają poglądy podobne do twoich a reszta...Michalkiewicz wymyślił ładne określenie dla tego rodzaju rozumowania: "Obóz zdrady i zaprzaństwa" a drudzy to "płomienni dzierżawcy monopolu na patriotyzm". Z tym że on to wymyślił, żeby było śmiesznie a ty bierzesz to na poważnie.

Ule na jakich gospodaruję: dadant
Miejscowość z jakiej piszesz: Białystok
paraglider pisze:

Gdyby nie Trzaskowski, Duda, Hołownia itd, itd to prezydentem byłby Mirosław Janusz Piotrowski.
Poeta kiedyś nawet o tym śpiewał: Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka... byłaby rzecz wielka, gdyby ulubione słowo Polaków.

Pszczelarz Roku 2019
Pszczelarz Roku 2019
Awatar użytkownika

atomek0 pisze:
Ten pan nigdy nie będzie niezalezny bo bedzie jedynie marionetką swoich mocodawców

Nawet nie starałeś się wysłuchać co ma do powiedzenia , bo wyrobiłeś sobie opinię na podstawie szkalowania każdego , który jest przeciwnikiem obecnej formacji . Teraz wiesza się psy na organizatorkach strajku .Trzeba ich unieszkodliwić , zgnoić , wywlec wszystkie brudy - zdeklasować a jak to nie pomoże , wsadzić do więzienia . Tak było w latach 80-tych z Lechem Wałęsą , ks. Jerzym Popiełuszko , Anną Walentynowicz , Andrzejem Gwiazdą , Jackiem Kuroniem a mimo to odbyły się rozmowy - okrągły stół , którego istotę i znaczenia nie wszyscy do tej pory chcą rozumieć . Bez niego nie bylibyśmy tu gdzie jesteśmy . Odebraliśmy władzę pokojowo bolszewikom i w taki sam sposób pokojowy naród odbierze "mniejszewikom". PIS to zaledwie 40 tysięcy szabel , tymczasem w samej W-wie było co najmniej 50 tysięcy prawie samych kobiet . Widząc to , Prezydent i Premier zapraszają do rozmów , choć Kaczyński nawołuje do wojny w obronie Ojczyzny , wysyłając swoje bojówki z teleskopowymi pałkami na protestujące kobiety . To zwykły tchórz , chowający się za spódnicami własnych posłanek . Tym razem nie będzie wspólnych rozmów - okrągłego stołu , bo o czym miano by dyskutować z Jarusiem ? Jak pokojowo miałby oddać władzę ???
On jest chory na nią a ma wsparcie konserwatywnej części kleru ,
https://www.youtube.com/watch?v=dVuz10wpkx0
https://www.youtube.com/watch?v=D9_4CliGgsk .
- bo to oni de facto rządzą krajem , są zdesperowani jak Łukaszenko - władzę nie oddadzą . Boję się , ze komuś puszczą nerwy i poleje się krew a wtedy............. . Nie chcę nawet o tym myśleć ! Może ktoś mądrzejszy w PIS-ie ogarnie sytuację ?

Szanowni dyskutanci poczytajcie ze zrozumieniem biblię i zastanówcie się jakie wartości i przesłanie z niej jest zawarte,

Ule na jakich gospodaruję: 1/2D
paraglider pisze:
Może ktoś mądrzejszy w PIS-ie ogarnie sytuację ?

z pewnością nie ma tam takich i struktura polskiego piekła tam doskonale funkcjonuje. Będzie powtórka z historii : jak padniemy ekonomicznie to władza będzie leżała na ulicy , sami będą szukali komu ją oddać i zrzucić winę na nieuniknioną biedę. Bo bieda jest wpisana w nasz los. Nie ma innej drogi bo pis to katokomuna i władzy sama nie odda. Na razie obrzuca wszystkich goownem i jak widać po wypowiedziach na forum ta metoda doskonale działa , nawet z absurdalnych zarzutów coś się zawsze przylepi.
Mechanizmy propagandy działają jak 40-50 lat temu, a nawet bardziej bezczelnie . Posłuchajcie przemówień Gomułki - czy naprawdę nikogo Wam nie przypomina ? To śmiech historii . Na szczęście jest internet i nie trzeba słuchać Radia Wolnej Europy żeby wyrobić sobie własne zdanie o sytuacji.
Na dziś wchodzimy w szwedzki model pandemii ,ale praktycznie przy paraliżu służby zdrowia , władza uważa że im gorzej tym lepiej dla niej bo ma pretekst do pacyfikacji nastrojów i zrzucenia winy na warchołów z ulicy.
stary warchoł i chuligan, margines społeczny
manio

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wlp
Miejscowość z jakiej piszesz: małopolska
lalux5 pisze:
Pisiorek pisze:
,przyszedł ksiądz po kolędzie ,wchodzi do domu a moja żona mu mówi że jesteśmy z kościoła zielono świątkowego .Chłop stanął jak wryty :haha: posiedział chwilę i uciekł ,już więcej się nie pojawił .Po co ma przychodzić ? przecież kasy od nas nie dostanie ...tak to funkcjonuje "piniądz" się liczy

Nie rozumiem twoich pretensji, nie jesteście katolikami , oświadczyliście o tym fakcie duszpasterzowi, uszanował wasz światopogląd i po sprawie! Zażądał za wizytę zapłaty? Przysłał windykatora?
Jeszcze pieniądze są moje , ja decyduję czy dać na utrzymanie takiej instytucji , na remont wspaniałych budowli , zabytków naszej kultury i ,, sieci największych muzeów w naszym kraju".

To jest bardzo długi i drażniący temat, ja absolutnie nie mam pretensji ani do księży ani do kościoła katolickiego. Jeżeli ktoś chce chodzić do kościoła, nie ma problemu. Ja to bardzo szanuję nie mam zamiaru się tutaj z nikim kłócić.
Przez lata w kościele katolickim zostały dokonane zmiany, została zmieniona wykładnia Biblii i to najbardziej mnie zraziło PS Kościół Zielonoświątkowy jest normalnym kościołem to nie jest żadna sekta

Awatar użytkownika

paraglider pisze:
atomek0 pisze:
Ten pan nigdy nie będzie niezalezny bo bedzie jedynie marionetką swoich mocodawców

Nawet nie starałeś się wysłuchać co ma do powiedzenia , bo wyrobiłeś sobie opinię na podstawie szkalowania każdego , który jest przeciwnikiem obecnej formacji . Teraz wiesza się psy na organizatorkach strajku .Trzeba ich unieszkodliwić , zgnoić , wywlec wszystkie brudy - zdeklasować a jak to nie pomoże , wsadzić do więzienia . Tak było w latach 80-tych z Lechem Wałęsą , ks. Jerzym Popiełuszko , Anną Walentynowicz , Andrzejem Gwiazdą , Jackiem Kuroniem a mimo to odbyły się rozmowy - okrągły stół , którego istotę i znaczenia nie wszyscy do tej pory chcą rozumieć . Bez niego nie bylibyśmy tu gdzie jesteśmy . Odebraliśmy władzę pokojowo bolszewikom i w taki sam sposób pokojowy naród odbierze "mniejszewikom". PIS to zaledwie 40 tysięcy szabel , tymczasem w samej W-wie było co najmniej 50 tysięcy prawie samych kobiet . Widząc to , Prezydent i Premier zapraszają do rozmów , choć Kaczyński nawołuje do wojny w obronie Ojczyzny , wysyłając swoje bojówki z teleskopowymi pałkami na protestujące kobiety . To zwykły tchórz , chowający się za spódnicami własnych posłanek . Tym razem nie będzie wspólnych rozmów - okrągłego stołu , bo o czym miano by dyskutować z Jarusiem ? Jak pokojowo miałby oddać władzę ???
On jest chory na nią a ma wsparcie konserwatywnej części kleru ,
https://www.youtube.com/watch?v=dVuz10wpkx0
https://www.youtube.com/watch?v=D9_4CliGgsk .
- bo to oni de facto rządzą krajem , są zdesperowani jak Łukaszenko - władzę nie oddadzą . Boję się , ze komuś puszczą nerwy i poleje się krew a wtedy............. . Nie chcę nawet o tym myśleć ! Może ktoś mądrzejszy w PIS-ie ogarnie sytuację ?

Patrząc z perspektywy 30 lat, tego do czego doszli w innych byłych krajach komunistycznych oraz patrzac na sytuacje w naszym to zaczynam miec watpliwości czy Okragły Stół był takim sukcesem. Teraz juz kazdy kto sie choc troche interesuje tematem wie że przy Okragłym Stole elity komunistyczne dogadały sie ze swoimi agentami udającymi opozycję solidarnościową. Rzeczywiści opozycjoniści nie będący na garnuszku Kiszczaka ,zostali zmarginalizowani. Potem był Mazowiecki i jego gruba krecha ,która pozwoliła komunistom uwłaszczyc się na naszym wspólnym majątku. Teraz ich dzieci plują na ten kraj mówiąc wszem i wobec że wstydza sie byc Polakiem. To raczej do nich pasowało by hasło "wypierda..c" ,skoro wam tu źle bo nikt za wami płakał nie będzie. I mam na mysli zarówno tzw.celebrytów jak i potomków sowieciarzy ,którzy po 2 w.s. przyjechali tutaj żeby "robic za Polaka". Czas pokazał że dzieci dziedziczą poglądy i oni z mlekiem matki wyssali tez pogardę dla Polski. Patriotów z nich raczej nie będzie. A co do organizatorek obecnych protestów to Lempart jest wnuczką żyda ,który był cenzorem. A więc powiedzenie żydokomuna cały czas jest aktualne . A co do "bojówek" to wczoraj lewacy w Wawie na marszu skopali starszego pana ,który im nic nie zawinił wiec sugeruje zejść na ziemię.
Wiech pisze:
atomek0, Polacy-patrioci, to ci którzy mają poglądy podobne do twoich a reszta...Michalkiewicz wymyślił ładne określenie dla tego rodzaju rozumowania: "Obóz zdrady i zaprzaństwa" a drudzy to "płomienni dzierżawcy monopolu na patriotyzm". Z tym że on to wymyślił, żeby było śmiesznie a ty bierzesz to na poważnie.

Patriota to człowiek kochający swoją ojczyzne i na pewno nie powie że wstyd mu byc Polakiem albo mowic po polsku.Patriota nie wstydzi się swojej ojczyzny lecz jest z niej dumny. Chyba nie jest przypadkiem że nikt kto popiera tzw.prawicę tego nie powie za to po tej drugiej stronie mozna takich znaleźć na pęczki. Nie przypadkiem tez to europosłowie PO i Wiosny przoduja w donoszeniu na własny kraj w Europarlamencie.

Ule na jakich gospodaruję: wz, 1/2 dadant
Miejscowość z jakiej piszesz: Puławy
Pisiorek, zaimponowałeś mi :okok:
Kiedyś Bóg, Honor, Ojczyzna a teraz chuj, dupa i kamieni kupa.
Jeśli ktoś mysli, ze tu chodzi o prawa kobiet, to jest kompletnym idiotą.
A odnośnie dobrych komunistów to śmiech mnie ogarnia, teraz wszyscy są dobrzy, uczciwi i dobroduszni i z tymi złymi się nie utożsamiają bo tamtych było tylko dwóch :-)

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Pisiorek pisze:
lalux5 pisze:
Pisiorek pisze:

To jest bardzo długi i drażniący temat, ja absolutnie nie mam pretensji ani do księży ani do kościoła katolickiego. Jeżeli ktoś chce chodzić do kościoła, nie ma problemu. Ja to bardzo szanuję nie mam zamiaru się tutaj z nikim kłócić.
Przez lata w kościele katolickim zostały dokonane zmiany, została zmieniona wykładnia Biblii i to najbardziej mnie zraziło PS Kościół Zielonoświątkowy jest normalnym kościołem to nie jest żadna sekta

Kolego nie ma normalnego kościoła. W każdym kościele ktoś chce opanować najpierw twój umysł , aby następnie opanować co robisz , a na końcu twój portfel.

Ule na jakich gospodaruję: Warszawki posz. i wielkopolski
Przeczytałem większość wypowiedzi - różnimy się, ale to dobrze.
Co Wy z tym kościołem?

Wielu aby zaistnieć i znaleźć się na liście z nr 1, jak będzie potrzeba wejdzie w pakt z diabłem. W tym układzie wchodzą w tylną część ciała Purpurom, Rydzykowi i innym - wszystko, aby tylko kolejną kadencję być posłem.

Stare baby i klechy będą decydować, że nie możesz z własnym ciałem zrobić co chcesz. W jakim innym kraju w Europie jest takie prawo aborcyjne?

Włochy Niemcy Hiszpania kolebka katolicyzmu - brak młodzieży w kościele, z kościołów robią Galerie.

Może i u nas zrobić normalnie: głoszenie nauk kościelnych w kościele, a nie w szkole. Jesteś Katolikiem jak w Niemczech, to złóż deklarację, płać podatek i zobaczymy ilu w Polsce jest tak naprawdę Katolików

glazek7777 pisze:
Przeczytałem większość wypowiedzi - różnimy się, ale to dobrze.
Co Wy z tym kościołem?

Wielu aby zaistnieć i znaleźć się na liście z nr 1, jak będzie potrzeba wejdzie w pakt z diabłem. W tym układzie wchodzą w tylną część ciała Purpurom, Rydzykowi i innym - wszystko, aby tylko kolejną kadencję być posłem.

Stare baby i klechy będą decydować, że nie możesz z własnym ciałem zrobić co chcesz. W jakim innym kraju w Europie jest takie prawo aborcyjne?

Włochy Niemcy Hiszpania kolebka katolicyzmu - brak młodzieży w kościele, z kościołów robią Galerie.

Może i u nas zrobić normalnie: głoszenie nauk kościelnych w kościele, a nie w szkole. Jesteś Katolikiem jak w Niemczech, to złóż deklarację, płać podatek i zobaczymy ilu w Polsce jest tak naprawdę Katolików

30%

lech pisze:
Kolego nie ma normalnego kościoła. W każdym kościele ktoś chce opanować najpierw twój umysł , aby następnie opanować co robisz , a na końcu twój portfel.
No cóż, nie zgadzam się z takim poglądem. Idąc tym tokiem myślenia nie ma instytucji i organizacji na tym świecie które nie dążyły by do tego celu. To o czym piszesz dotyczy tego, że człowiek jest istotą która co do zasady żyje w stadzie. Stado by funkcjonować tworzy bardziej lub mniej formalne prawa niezbędne dla swego funkcjonowania. Brak norm ściąga wilki.... Popatrzcie na Francję.
No i zgadzam się z glazek, podatek na rzecz własnej wspólnoty religijnej wyprostowałby wiele spraw.

Awatar użytkownika

nie wiem co jest grane ? nie wskakują mi posty te które piszę :roll:

Rob pisze:
lech pisze:
No cóż, nie zgadzam się z takim poglądem. Idąc tym tokiem myślenia nie ma instytucji i organizacji na tym świecie które nie dążyły by do tego celu. To o czym piszesz dotyczy tego, że człowiek jest istotą która co do zasady żyje w stadzie. Stado by funkcjonować tworzy bardziej lub mniej formalne prawa niezbędne dla swego funkcjonowania. Brak norm ściąga wilki.... Popatrzcie na Francję.
No i zgadzam się z glazek, podatek na rzecz własnej wspólnoty religijnej wyprostowałby wiele spraw.

Każdy ma prawo do własnej opinii , ale zastanów się dlaczego nigdzie nie można się spotykać np. cmentarze , a można chodzić do kościoła. Dlaczego rząd mówi , że podczas manifestacji roznosi się wirusy a Kaczyński wzywa zwolenników PIS do obrony kościołów , gdzie większość to ludzie starsi , gdzie ryzyko zgonów jest największe. Dlaczego kościół chce aby kobiety rodziły dzieci bez mózgu i czy wiesz ile kosztuje pogrzeb takiego dziecka i kto na nim zarabia. Kolego myślę , ze kiedyś zmienisz zdanie i wyciągniesz właściwe wnioski.

lech pisze:
Dlaczego kościół chce aby kobiety rodziły dzieci bez mózgu i czy wiesz ile kosztuje pogrzeb takiego dziecka i kto na nim zarabia. Kolego myślę , ze kiedyś zmienisz zdanie i wyciągniesz właściwe wnioski.

lech
lech pisze:
Każdy ma prawo do własnej opinii
ale z tym bez mózgu to chyba trafiłeś :haha:

Awatar użytkownika

lech pisze:
Każdy ma prawo do własnej opinii , ale zastanów się dlaczego nigdzie nie można się spotykać np. cmentarze , a można chodzić do kościoła. Dlaczego rząd mówi , że podczas manifestacji roznosi się wirusy a Kaczyński wzywa zwolenników PIS do obrony kościołów , gdzie większość to ludzie starsi , gdzie ryzyko zgonów jest największe. Dlaczego kościół chce aby kobiety rodziły dzieci bez mózgu i czy wiesz ile kosztuje pogrzeb takiego dziecka i kto na nim zarabia. Kolego myślę , ze kiedyś zmienisz zdanie i wyciągniesz właściwe wnioski.

- W kosciele nie masz tyłka przy tyłku ktory sie o siebie ociera jak na cmentarzach na 1 listopada . To juz nie czasy komuny gdzie były tłumy w kościołach. Teraz koscioły sa duze a ludzi w nich niewiele ,więc ryzyko zarazenia sie jest niewielkie. U mnie w kościele w każdej ławce długiej na jakies 10 m jest po 3 -4 osoby i to na niedzielnej mszy.
- Gdyby nie ludzie broniący kosciołów skala profanacji byłaby dużo wieksza. Teraz lewacy juz raczej przestali atakowac koscioly bo wiedza ze spotka sie to ze zdecydowana reakcją. I nie bronią ich starcy tylko młodzi kibice i członkowie organizacji prawicowych. Nie popierałem tego wezwania Kaczora bo uważam że od tego jest policja ale zadziałało.
- Kosciół od zawsze opowiadał sie za zyciem ,dlatego jest przeciw aborcji. Sugestia ze kościół chce zeby kobiety rodziły kalekie dzieci ,zeby potem zarabiac na pogrzebach tych dzieci jest zwyczajnie smieszna.
A co do zarzutów że księża patrząc na kase ,który ktos wczesniej podniósł pisząc o kolędzie to za każdym razem gdy dawałem na kolede ,ksiądz sie pytał czy na pewno nas stać na datek bo wie że są dzieci. Są różni księża i nie można generalizowac.

Ule na jakich gospodaruję: Warszawki posz. i wielkopolski
Lech tylko dlaczego przyszło nam żyć w takim katolickim islamie -- średniowiecze na tle EUROPY.
W szkole klecha, w szpitalu klecha, w telewizji TVP 1, 2, 3 klecha.
I pouczają nas te ,,autotytety" zamiast modlitewnik, klęcznik karafka z wodą - to mamona, zero współczucia, jak zachowują się przy wycenie pochówku (umiera matka czy ojciec zostają dzieci w biedzie) -po co im ta kasa? jaki to autorytet.
Czas najwyższy aby zaczeli płacić podatki od dochodu, nie mówić z szyderstwem, że dostał dwie luksusowe limuzyny jako darowizny od bezdomnego.
Właśnie Ci młodzi ludzie dzisiaj, mówią o tym głośno - i mam nadzieję, że będziemy Europejczykami , a nie zaściankiem katolickim.

glazek7777,
będziesz jeszcze płakał za kościołem katolickim, no może Ciebie i mnie jeszcze to ominie, ale Twoje dzieci i wnuki już niedługo się przekonają co to znaczy radykalizm.

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: Rudawa
Niektórych kolegów jak widzę konkretnie poniosło w dyskusji. Z ubolewaniem stwierdzam że do poziomu gnojówki jest już bardzo bardzo blisko. Rozmowę na temat obecnej władzy trzebaby tak naprawdę zacząć od fakera Lichockiej, żenujących pasków w TVP, odmowie przekazania kasy na chorych, publiczny akcept na wszelkie grupy bandytów (niektórzy nazywają ich pseudokibicami lub kibicami...) i bojówek, nepotyzmu na stanowiskach i radach nadzorczych spółek, całkowity brak kompetencji osób które obsiadają stołki z nadania, katastrofy w systemie podatkowym i obciążeniu firm podatkami, inflacją, skłóceniem Polaków, sądami itd. Możnaby naprawdę długo.
Wybierając określoną władzę bierze się ją z dobrocią inwentarza. Trudno mi sobie wyobrazić, że koledzy którzy przecież chyba nie są durniami firmują to wszystko.
Nie spodzeiwam się jednak rachunku sumienia, nastąpi to dopiero w momencie gdy z danym problemem nie będziecie musieli się zmierzyć osobiście. Z tym że wtedy na reflekcję może być już za późno.

Po równo wszystkim już było, dyktatury przerabiały inne kraje. Wiadomo jak się to skończyło. Jako obywatel chce mieć wybór, mamy XXI wiek, nie średniowiecze. Co może wiedzieć o życiu człowiek który nie ma prawo jazdy, w życiu nie pracował, nie ma konta w banku, nie potrafi obsługiwać komputera, nie ma żony ani dzieci? Przecież ktoś taki nie ma zielonego pojęcia o życiu.

Tu chodzi o jedno aby w Polsce nie rządziła czerwona zaraza czyli tak jak za słusznie minionych czasów najpierw dzwoniła do Moskwy , a dopiero później uchwalała ustawy /nie mam na myśli obecnej lewicy/lub czarna zaraza czyli to co jest teraz np. zamknięte cmentarze , a otwarte kościoły bo stracą kasę z tacy / a jak ktoś się zarazi w kościele i umrze to i tak zarobią na pogrzebie/. Tu chodzi , o to aby w naszym kraju rządzili sami Polacy patrząc tylko na społeczeństwo . Nie może być tak aby zdanie Dyrektora niszowego radia z Torunia było ważniejsze jak głos 100 tyś wczorajszych manifestantów z Warszawy.

Astroludek, jak już szukasz sensownego początku tej dyskusji to sięgnij uczciwie dalej niż chamstwo Lichockiej i innych przydupasów Kaczora. Wspomnij na Polskę A i B który to termin został ukryty za czasów PO, wspomnij europosłów PO głosujących przeciw europejskiemu finansowaniu Via Carpatii tylko dlatego żeby nie wzmacniać regionów które PO nie sprzyjają. Przypomnij sobie o bydle i dożynaniu watahy.... I zastanów się jakie to były skur....syny w ludzkiej pamięci, że te chamy z pisu wygrały z nimi dwa razy z rzędu a we wszystkich wyborach 7 razy z rzędu?
I proszę nie piszcie bzdur o wpływie 500+, biorą je wszyscy a nie tylko zwolennicy pis więc idąc tym tokiem myślenia to sprzedają się przeciwnicy PiS a nie ich zwolennicy. Po drugie przestańcie przeceniać wartość wtrącania się KK w proces wyborczy. Gdyby był tak istotny to partie przykościelne rządziły by niepodzielnie od 30 lat. Jakby politycy wszelkiej maści trzymali się od biskupów na zdrowy dystans to i oni nabraliby siłą rzeczy zdrowych nawyków.

https://www.youtube.com/watch?v=eGDTvdlTs_c

Rob, :okok:

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: Rudawa
Rob, słowem nie wspomniałem o PO. Wszyscy u koryta kradli i pewnie będą kraść, jedni robili to tak, inni siak. Jednak takiej bezczelności w tym temacie, jak teraz historia nie pamięta.
500 biorą wszyscy, wiesz dlaczego? Żeby odzyskać choć część tej kasy którą oddają w podatkach (choć wolę mówić że rząd tą kase nam po prostu kradnie) Ci co na to łożą. No bo przecież nie finansuje tego ktoś kto nie pracuje.

MODERATOR

Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: ok.Kalisza
https://twitter.com/i/status/1322285633327583233

Rob pisze:
o drugie przestańcie przeceniać wartość wtrącania się KK w proces wyborczy.

Naprawdę wierzysz w to co piszesz ? Nie oburza Cię obecność czołowych polityków na ołtarzach i demonstracyjne wymachiwanie różańcami ? Nie widziałeś komunistycznego prokuratora w pierwszym szeregu ? Wszyscy cudownie nawróceni , choć nawet nożykiem nie byli chrzczeni ? Nikomu nie odmawiam prawa do nawrócenia i modlitwy , ale przecież nie po faryzejsku na ekranie TV żeby wszyscy widzieli. Do komunii i spowiedzi w oku kamery - a to był dopiero początek tej szopki. Nie widzisz prymitywnej propagandy w rządowych mediach przy których nawet ta ze stanu wojennego była majstersztykiem ? Traktują nas jak bydło , ciemny lud i tacy jesteśmy jak widać po wynikach. Twierdzisz że dodatkowe emerytury czy 500+ nie przekłada się na sukces wyborczy PIS ? 150 mld na nic ? Albo straciłeś rozum , albo jesteś aparatczykiem PIS i przekazujesz partyjny przekaz dnia . Nikt rozsądny tego nie potwierdzi i nikt nie odważy się odebrać tych przywilejów za które już płacimy upadkiem służby zdrowia , a to dopiero początek naszego upadku i nieszczęść.
Ukradli jedni czy drudzy ? Nie wiem , nikogo jakoś nie skazali . Ba nawet nie aresztowali . Ty z racji wykonywanego zawodu powinieneś być szczególnie uczulony na takie niuanse - a głosisz dokładnie odwrotnie. To też wynik psucia i tak zepsutego do granic prawa.
Poza tym co ewentualnie ukradli to drobnostka. Prawdziwe straty to nieudolność o której nawet pisać mi się nie chce bo szkoda niszczyć klawiaturę . Tak , jeśli zawłaszczyli miliony , to przy okazji i bezkarnie zmarnowali setki miliardów i szanse młodych na fajne życie. Sasin to pikuś . W tym kraju przestępstwo powyżej miliarda jest iluzoryczne i nie jest ścigane. Każdemu przecież może się nie udać , albo zwyczajnie zapomnieć.

astroludek, nie chodzi o to czy mówiłeś o PO i nic Ci nie zarzucam, ja pokazuję, że nic nie jest zerojedynkowe a te szuje są siebie warte. Tylko ślepy nie zauważy jak Budka, Nitras i inni ślinią się kalkulując jak by tu się pod kobiety podłączyć. I widok pisowców myślących jak to wszystko odkręcić też jest bezcenny.
500 plus biorą wszyscy nie dlatego by odzyskać swoje podatki (większość wcale nie myśli w tych kategoriach), tylko dlatego, że uważają że im się to jak psu zupa należy. Na zasadzie, dają to brać trzeba.
Manio, nie szalej . Wybaczam ci tego aparatczyka bo zakładam, że emocje Tobą telepią a i w klawiaturę łatwiej klepać niż to samo powiedzieć w oczy gdy można wszystkie niuanse wychwycić.
Nigdzie obecnie rządzących nie chwalę jest tylko jedna kwestia którą wprowadzili słusznie.
Nigdy nie pochwaliłem zblatowania władzy z religią.I jestem przeciwnikiem wielu różnych rozwiązań politycznych. Tyle, że staram się na to wszystko patrzeć zupełnie z boku i oceniać argumenty wszystkich stron. I to jest właśnie cechą być może nie najlepszą tego co robię zawodowo. Ja nigdy nie miałem problemu by swojemu księdzu powiedzieć, że religia w szkole to beznadziejny pomysł i że całkowity zakaz aborcji nic nie da bo Bóg nie nakłada ciężarów nie do zniesienia. Ale też nigdy nie miałem problemu z powiedzeniem drugiej stronie, że jestem przeciwny całkowitej liberalizacji prawa aborcyjnego. I jest szereg takich spraw które w moim myśleniu mogą Cię zaskakiwać... Ale wiesz co, moja mama wiele razy mówiła, że ja jestem jak jej tato w tym co mówię i robię. On nie żyje od lat a ludzie ciągle o nim mówią jako o sensownym facecie... To i ja się nie mam czego wstydzić jeśli chodzi o poglądy.

Rob pisze:
jestem przeciwny całkowitej liberalizacji prawa aborcyjnego

pisałeś ,że 500+ i dodatkowe emerytalne nie mały wpływu na wyniki wyborów . Albo jesteś naiwny , albo nas traktujesz jako naiwniaków co w to wierzą.
Aborcja zawsze jest nieszczęściem. Nie jest formą rozrywki czy zastępstwem antykoncepcji. Hipokryzją jest tak jej liberalizacja jak i całkowity zakaz. To nie ma żadnego wpływu na ilość wykonywanych aborcji , tylko na cenę zabiegu. Najbiedniejsze dziewczyny będą robiły to same lub u różnej maści szarlatanów. Nie istnieje realna pomoc socjalna już żyjącym nieszczęśnikom ( słaby target , nie głosuje) , a gdzie pomoc matkom czy niechcianym dzieciom . Matka ma urodzić , a potem może się nawet powiesić z nędzy i rozpaczy. Porzucona przez najbliższym i państwo. Tego prawo nie zabrania . Nie jestem zwolennikiem aborcji bo nikt nie jest. Nie mam tylko złudzeń co do skuteczności takich zakazów . Martwe prawo to złe prawo. Ale przecież Ty wiesz lepiej bo będziesz rodził ?

MODERATOR

Miejscowość z jakiej piszesz: Rzepiennik
Pisiorek pisze:
nie wiem co jest grane ? nie wskakują mi posty te które piszę :roll:

Pewnie ktoś w między czasie wrzucił posta ,musisz patrzeć czy został wysłany .

manio pisze:
pisałeś ,że 500+ i dodatkowe emerytalne nie mały wpływu na wyniki wyborów . Albo jesteś naiwny , albo nas traktujesz jako naiwniaków co w to wierzą.
Może i jestem naiwny, a może myślę, że nikt z batem nie stoi i nie krzyczy wziąłeś to głosuj.
Czytając resztę to myślę, że jednak razem byśmy się piwa napili mimo różnic...
A po ostatnim zdaniu to zapytam a co Ty wiesz o tym czy "będę rodził, czy nie" i jakie mam z tym doświadczenia... Ty jak ta kretynka Lempart uważasz że facet to robot i nie czuje? Strasznie kur..wa dużo czuje.

Miejscowość z jakiej piszesz: Roztocze
Mam apel do tych wszystkich którzy tak ochoczo chcą zabijać nienarodzone. Pomódlcie się i podziękujcie Bogu że wasi rodzice nie mieli takich poglądów jak wy... a argument że chcecie zabijać tylko te które urodzą się na przykład bez mózgu jest chybiony bo jak widzę wy urodziliście się i żyjecie bez tego ważnego organu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jeśli zaś chodzi o waszą ""walkę" z KK to proponuję uważać bo jak każdy (nawet bez mózgu) wie że życie nie znosi próżni i w miejsce jednej religii wchodzi druga ... o czym przekonują się już dobitnie na przykład Francuzi...

Rob pisze:
ta kretynka Lempart

nie znam człowieka i nie wiem czy kretynka. Kobieta jak inne, może bardziej odważna. Tu Ty pisałeś o jej dziadku ? Mama wodza też pracowała w cenzurze na Mysiej , a patrz jakiego syna wychowała.
Piwa nie piję bo podwyższa poziom kwasu moczowego - a mam z tym problemy mimo żem pszczelarz co to nie choruje . Ale symbolicznie z każdym się napiję , z Panią Lempart też . Chyba , że to ktoś ze ZP czy inny faszysta.
Nie masz racji ,że to wsparcie nie ma wpływu. Może u Ciebie , ale w moim depresyjnie biednym regionie to mobilizuje nawet takich co nigdy nie głosowali. Nie z wdzięczności tylko ze strachu że następni zabiorą. Inni głosują bo nikt nigdy nic im nie dał i przecież nie zagłosują na tych co nie dawali , tym bardziej że ksiądz zachęcał , nawet jeśli sami już nie mają szans na 500+. Żyjemy widać w innych światach.
Ludziom nie potrzeba jałmużny. Wystarczy zwyczajnie dać pracę i nie zabierać za wiele. Dać szansę żeby ludzie mogli marzyć o czymś więcej niż pełna micha, pełna szklana i defekacja . Państwo ma również wychowywać , promować przydatne państwu postawy . Rozdawnictwo demoralizuje całe pokolenia i uczy że można żyć bez pracy. Wspierać tych co sobie nie radzą z powodu niewydolności, ułomności , chorób , ale to zadanie opieki społecznej.
Jeśli dać zasiłek 500+ to podstawowym warunkiem ma być podjęcie pracy. Tak jak to jesy w bogatych Niemczech , które tak szybko przegonimy w dobrobycie. Przynajmniej tak wodzu obiecywał bo wie , że nie dożyje ewentualnych reklamacji zawiedzionych nędzą. Nikogo nie dogonimy bez pracy. Drugiej Japonii też się nie udało zbudować . O mieszkaniach i samochodach na prund z węgla lepiej nie wspominać bo to sztandarowe łgarstwa , których nawet głoszący nie traktowali ani przez chwilę poważnie.

Awatar użytkownika

manio pisze:
Ludziom nie potrzeba jałmużny. Wystarczy zwyczajnie dać pracę i nie zabierać za wiele. Dać szansę żeby ludzie mogli marzyć o czymś więcej niż pełna micha, pełna szklana i defekacja . Państwo ma również wychowywać , promować przydatne państwu postawy . Rozdawnictwo demoralizuje całe pokolenia i uczy że można żyć bez pracy. Wspierać tych co sobie nie radzą z powodu niewydolności, ułomności , chorób , ale to zadanie opieki społecznej.

no i dochodzimy do sedna a mianowicie ze dobrobyt nie bierze się z socjalu tylko ciężkiej pracy, tyle że nikomu nie zależy na tym abyśmy byli niezależni od tych co "dają"

manio pisze:
nie znam człowieka i nie wiem czy kretynka. Kobieta jak inne, może bardziej odważna. Tu Ty pisałeś o jej dziadku ? Mama wodza też pracowała w cenzurze na Mysiej , a patrz jakiego syna wychowała.
Nie, ja nie pisałem o niczyim dziadku, ludzie sami powinni pracować na swoją ocenę. A Lempart znam z ulicy i mam swoje zdanie o niej... Nie ma szans na wspólne z nią piwo. Co do pracy i jej wartości zgadzam się z Tobą, sam nic darmo nie dostałem, a dorosłe decyzję musiałem podejmować w wieku 'nastu" lat.
Ale może dlatego że szybko byłem dorosły doceniam ten jeden jedyny program pisu . Jedno co jest racją, to że przynajmniej jeden rodzic powinien pracować.

Rob pisze:
Jedno co jest racją, to że przynajmniej jeden rodzic powinien pracować.

i to jest to co nas łączy :mrgreen: Za dużo się napatrzyłem na meneli pasożytujących na systemie socjalnym. Cyganie wyjechali do Anglii, ale w ich miejsce pojawili się nasi rodacy. Bezbłędnie opanowali system i nie proszą o wsparcie tylko żądają kasy i ją dostają . Wsparcie niepieniężne mało ich interesuje . Pewnie ,że to margines i ogromna większość sensownie wydaje te pieniądze na dzieciaki. Temu nie przeczę. Ale nie jest tak , że dajemy z tego co nam zbywa . Dajemy na kredyt z lombardu i dodatkowo ograbiając inne dziedziny jak choćby oświata czy służba zdrowia. A miało na wszystko wystarczyć ! Kto zajumał te kokosy ? Kiedy i w czym dogonimy Helmutów ? Na razie fiesta trwa. Rachunki zapłacą nasze wnuki. Ciekawe jak oni ocenią nasze czasy :pala:

MODERATOR

kudlaty pisze:

no i dochodzimy do sedna a mianowicie ze dobrobyt nie bierze się z socjalu tylko ciężkiej pracy, tyle że nikomu nie zależy na tym abyśmy byli niezależni od tych co "dają"

Uwaga bardzo słuszna , ale jaki ma sens popieranie tych co likwidowali całe branże , po to aby dostać od obcych jakąś blaszkę w ramach wyróżnienia , ot takie jurgieltniki . Problemem jest też to , że 80% środków przekazu jest w obcych rękach i na pewno nie reprezentują naszych interesów , to jest ewenement w Europie. Ludzie mniej wyrobieni w ocenie rzeczywistości są bardzo wpływowi na totalną , negatywna propagandę i później przedstawiają to jako swoje zdanie .
:thank:

Hieronim pisze:
Ludzie mniej wyrobieni w ocenie rzeczywistości są bardzo wpływowi na totalną , negatywna propagandę i później przedstawiają to jako swoje zdanie .

wyraźnie napisałeś o sobie

Miejscowość z jakiej piszesz: Roztocze
manio
o tobie napisał to ty tutaj w tej swojej antyPOlskiej krucjacie używasz słów kropka w kropkę z zakłamanych mendiów tworzonych przez zwykłych kapusi. :pl: :pl: :pl:

Na świecie właśnie toczy się rewolucja komunistyczna. Do tej pory trwało ogłupianie ludzi z wykorzystaniem mediów, fundacji, organizacji itd. Dzięki nam musieli przyspieszyć ostatni etap, a to dobrze, bo odsetek ogłupionych nie jest dostatecznie duży, mamy szansę ich pokonać.
Kiedyś w Chile generał Pinoczet powstrzymał komunizację z wykorzystaniem siły wojskowej. Czyli przemocą. Dziś komunizm w Chile się odradza.
Co do kościołów, np. w 2016 profanowano
https://www.posta.com.mx/internacional/video-profanan-emblematica-iglesia-y-destruyen-imagenes-en-chile
https://noticieroenfoque.com/chile-arzobispo-de-santiago-lamenta-profanacion-de-iglesia-durante-manifestacion-galeria/
W 2019 już poszli dalej, np wynieśli całe wyposażenie, łącznie z konfesionałem i puścili z dymem
https://www.lifesitenews.com/news/chiles-bishops-plead-for-calm-after-leftists-pillage-historic-catholic-church
https://youtu.be/qCKn_eT36Pg?t=65
2020 puścili z dymem same kościoły
https://www.youtube.com/watch?v=mS-0g-PK3i8
https://www.youtube.com/watch?v=z0bygA9c2lk
https://www.youtube.com/watch?v=FmTXksaUtV4
https://www.youtube.com/watch?v=_9s-7fNCq6U
Jak widać przy wejściu jednego z kościołów namalowali odwrócony pentagram z napisem lewiatan w języku hebrajskim

Może i to warto poczytać. Nie zgadzam się z tezą o niepotrzebnej ochronie. Reszta jednak jest do poważnego przemyślenia.
https://gazetawroclawska.pl/ksiadz-z-wr ... 1-15268304

Rob pisze:
Może i to warto poczytać. Nie zgadzam się z tezą o niepotrzebnej ochronie. Reszta jednak jest do poważnego przemyślenia.

atakowanie kościołów ma charakter debilnej prowokacji , choć nie wykluczam lewackich oszołomów . Sami protestujący powinni zadbać o bezpieczeństwo i nietykalność .

Awatar użytkownika

Z tymi demonstracjami to juz są jaja ,w Warszawie grupa kiboli próbowała wmieszać się tłum i szukać zadymy .To są specyficzni ludzie :) jak nie leją się między sobą to szukają zadymy z policją ,a jak to im nie wychodzi to leją się z kimkolwiek kto się nawinie .Normalna dzicz ...

Awatar użytkownika

Pisiorek pisze:
Z tymi demonstracjami to juz są jaja ,w Warszawie grupa kiboli próbowała wmieszać się tłum i szukać zadymy .To są specyficzni ludzie :) jak nie leją się między sobą to szukają zadymy z policją ,a jak to im nie wychodzi to leją się z kimkolwiek kto się nawinie .Normalna dzicz ...

A skąd wiesz że to były kibole a nie prowokatorzy leawaccy albo z policji?
Dzicz to kościoły niszczy i nie sa to kibice tylko lewackie oszołomy dla których nie ma nic świetego a wszystko mozna splugawic. Spójrz jak mozna rozgrywac tłum.
Na filmie jest demonstracja przeciwko noszeniu maseczek i obostrzeniom z 24.10.2020. Nagrywajacy nagrał prowokatora ,który rzuca butelka w Policje zeby uzasadnic rozpedzenie demonstracji.
https://www.youtube.com/watch?v=HT6Ox91Ywfs

MODERATOR

https://wydarzenia.interia.pl/polska/ne ... Id,4828951

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]