FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 21 czerwca 2025, 18:07 - sob

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 420 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 dadanta
Miałem już nie komentować.

Rob pisze:
Dzięki panowie, mogę tylko tyle powiedzieć, że nigdy przez lata służby nie przekroczyłem granicy poza którą nie da się spojrzeć w lustro i mam nadzieję, że ani ja ani moi podwładni jej nie przekroczymy. Pozdrawiam

Myślę ,ze twój kolega z BOA ,ten w szarym płaszczyku, który z taka pasją na...ł metalowym prętem protestujących, też może sobie spojrzeć w twarz i uważa ,że nie przekroczył granicy.
Nie ma znaczenia co o sobie panowie myślicie- zaufanie do policji spadło o 20% i w/g waszego przewodniczącego związków osiągnęło poziom-dno z przed 30 lat.
I żeby było jasne, jesteście tak postrzegani nie za codzienną ciężką pracę.
Twoje argumenty to trochę tak-to nic ,że tata ,mąż bije i krzyczy, przecież nie cały czas i zarabia na dom i nie ma głodu, potem w razie czego obroni ,ale i tak otoczenie ocenia go po siniakach rodziny.
Przecież nikt was źle nie ocenia za łapanie przestępców czy kontrolę melin ,wasza ocena spadała przez 5 lat a wciągu ostatniego miesiąca j..ła.
I dla jasności nie znam cię i nic osobiście do ciebie nie mam .

Pszczelarz Roku 2019
Pszczelarz Roku 2019
Awatar użytkownika

kri pisze:
w ramach sprostowania papież nie pisze się przez rz bo w dwóch twoich postach aż kłuje w oczy

Dzięki kri i serdecznie przepraszam za sprawienie ci bólu w oczach . Fakt - 38 lat temu chyba byłem nauczycielem , dokładnie tego nie pamiętam ponieważ zbliżam się do 90-ki . Dawniej takiemu facetowi wlepiłbym dwóję , a teraz dla mnie " wsio ryba " . Pisze odruchowo , byle pisać ponieważ sprawia mnie to przyjemność . Nie zastanawiam się czy szczeliłem byka , czy zamiast mnie powinno tam być mi ? Nigdy nie czytam swoich tekstów , których napisałem , bo kiedyś byłem bezbłędny . Nie dopuszczam do siebie tego , co spotyka każdego starzejącego się człowieka . Czy chcesz , czy nie chcesz , komórki twego ciała / szczególnie te szare / wraz ze starzeniem się zaczną zamierać . Z każdym dniem będzie ich coraz mniej , aż możesz stać się powoli roślinką .
Wiesz czego teraz najbardziej się obawiam ? Żebym nagle nie zapomniał swego imienia i drogi do własnego domu , żebym nie szedł czasami do "Połąki" .
Gdy byłem w twoim wieku uwielbiałem łowić na rzece Warcie ryby , których było w bród / a może w brud ? E tam , wsio ryba ! /
Siedząc z wędką jakieś 2 km od wioski , spotykałem często starą , znaną mi babcię , która podpierając się kijem , podchodziła zawsze do mnie z prośbą : " Chłopczyku podprowadzisz ? ". A dokąd idziesz babciu - pytałem. Jak to dokąd ? Do Połąki - tam gdzie mieszkam . O tam , za tym zakrętem Dniestru - pokazywała kijem . Przeprowadzisz mnie przez bród i już będę w domu . Brałem ją pod rękę i krok po kroczku wracaliśmy do Polichna a ona opowiadała mi po drodze o Połące , szumiącym Dniestrze / nad którym i ja za Bugiem się urodziłem / , o swoim psie , wiernie pilnującym jej domu . Jej córka dziękowała mi z wdzięcznością , za każdym razem gdy ją przyprowadzałem z "wędrówki do Połąki ". Skarżyła się , że nie ma sposobu na mamę - babcię , która zawsze znajdzie wyście z zamkniętego podwórka by "wracać do miejsc swojej młodości ".
Kiedyś nie było mnie na rybach - nie było nad rzeką nikogo kto by mógł ją zawrócić z wyimaginowanej wędrówki . Przechodziła przez bród " Dniestru " sama . Nie dotarła do "Połąki" . Utonęła się w Warcie . Tą smutną historię dedykuję tym , którzy ..........
E , co tam - kończę ! Dla mnie "wsio ryba" !. Cieszę się , że jeszcze jestem wśród Was !!!

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski DanLan 435/170
Rob, Wszystko już było pozostała tylko Anarchia , przykładem wprowadzania takowej jest tak zwana praworządność
jaką Bruksela nam nakreśla czerwoną linią .
andrzejkowalski100, Tym razem zgadzam się z tobą .

TANKUJĘ TYLKO NA-PKN ORLEN

Awatar użytkownika

paraglider pisze:
Pisze odruchowo , byle pisać ponieważ sprawia mnie to przyjemność .
To tak jak z opozycją !Odruchowo wychodzą na ulicę krzyczą byle krzyczeć bo sprawia im to przyjemność .

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadan.wlkp
Pracuję czy bardziej służę w mundurze już kilkadziesiąt lat. Rządzący zawsze wiedzieli jak zagrać by winni byli inni. Jak był protest strażaków poprzez flagowanie samochodów w mediach co rusz artykuły o wpadkach i złych nawykach, nie istotne czy z PSP czy OSP ważne żeby było źle i głośno. Co prawda jako strażak nie miałem tak ekstremalnych spotkań na służbie ale jednak. Narobili procedur do każdej czynności i trzeba je stosować. Czy trzeba myśleć przy akcji czy tylko stosować procedury od dłuższego czasu temat na szkoleniach. Według mnie procedury ważne ale nie powinny zwalniać z myślenia. W leczeniu też lekarzy obowiązują procedury ale to osobny temat. Jesteśmy a czasie stosowania wszędzie obowiązujących procedur i zdawania egzaminów testami i to jedno z drugim im chyba się wiąże. Niestety mam starą maturę i stare myślenie. Wszyscy są mądrzy i wielkimi ekspertami po. Wiedzą jak prowadzić działania co się czym gasi ile sił i środków jakie czynności medyczne itd. Piszą potem te głupoty po fejsbukach i komentują. Inni czytają i wyciągają wnioski nie koniecznie prawdziwe. W dobie komórek nieraz dowódca na akcji nie zdążył mi przekazać co się dzieje a już na fejsie wszyscy wiedzieli . Rob dobrze to ujął co ma posterunkowy czy nawet pluton z dowódcą zrobić? Ma procedurę nie dopuścić do czegoś za pomocą tego co ma. Tak na marginesie jak by do mnie ktoś darł ryja obraźliwymi słowami prosto w twarz przez dłuższy czas to użył bym to co mam.

Ule na jakich gospodaruję: wlk
wiesiek33 pisze:
Rob, Wszystko już było pozostała tylko Anarchia , przykładem wprowadzania takowej jest tak zwana praworządność jaką Bruksela nam nakreśla czerwoną linią .
andrzejkowalski100, Tym razem zgadzam się z tobą .

Napisz co masz na myśli, bo z mojej wiedzy wynika że Bruksela domaga się abyśmy przestrzegali prawa które sami ustaliliśmy. No więc jak to jest? Mamy prawo które obowiązuje od lat, nie jest przez nasz rząd przestrzegane, Bruksela mówi Panowie nie przestrzegacie własnego prawa a nasz rząd się na to obraża.

emka24 pisze:
Myślę ,ze twój kolega z BOA ,ten w szarym płaszczyku, który z taka pasją na...ł metalowym prętem protestujących, też może sobie spojrzeć w twarz i uważa ,że nie przekroczył granicy.

Jeśli ten "mój kolega" zrobił to co zrobił i film oddaje całą rzeczywistość a nie tylko jej fragment to mam nadzieję, że jednak lustro mu pęka przy goleniu.
Użycie siły i różne metody zarządzania tłumem w tym jego pacyfikacji to jeden ze sposobów działania każdej policji na świecie. Jak ktoś idzie do policji a tym bardziej do oddziału zwartego to musi się liczyć z tym, że może dostać polecenie wykonania takich a nie innych działań. Ważne jest jak te działania realizuje. Siłę i środki stopniuje się. Zwróć uwagę, że policjanci w szyku używali tarcz, gazu czyli najmniej dolegliwych biernych środków. Że to nie jest medialne i ładne... No nie jest i nie będzie. Że słupki lecą? No lecą. Jak już to szaleństwo się zakończy, oby konsensusem to pewnie znowu zaczną rosnąć. Pozdrawiam

Andrzej Zimowski
Wczoraj rozmawiałem z Ksenią i Stefanem, Białorusinami, o rosnącej przemocy wobec kobiet.
Skundlona i pozbawiona, na własne życzenie, zaufania polska policja też tak daleko się posunie?
Igor Stachowiak, dziennikarki, protestujące kobiety, proces siedemnastu policjantów, to tylko kilka przykładów degeneracji zbrojnego ramienia prawicowej władzy.
Na obrazie Yany Chernovej "Białoruska Venus"
Obrazek

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
jędruś pisze:
bo z mojej wiedzy wynika że Bruksela domaga się abyśmy przestrzegali prawa które sami ustaliliśmy. No więc jak to jest? Mamy prawo które obowiązuje od lat, nie jest przez nasz rząd przestrzegane, Bruksela mówi Panowie nie przestrzegacie własnego prawa a nasz rząd się na to obraża.
Więc Twoja wiedza jest tylko Twoja.
Po pierwsze, prawa które sami ustalamy mamy również prawo sami zmienić. Brukseli nic do tego.
Po drugie, Bruksela niech się martwi przestrzeganiem prawa które sama sobie ustanowiła. Niech nie martwi się tak bardzo i bezinteresownie przestrzeganiem naszego prawa przez nas samych uchwalonego bo nie do tego została powołana - z tym to już my sami sobie poradzimy, nie potrzebujemy do tego nauczycieli i nadzorców z Brukseli.

Jędruś, znamienne jest dlaczego Tobie w kontekście sytuacji w Polsce pasuje pokazywać akurat fantasmagorie z Białorusi, a w żadnym razie fakty np. z Francji, Niemiec, Hiszpanii...?

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Rob pisze:
emka24 pisze:

Jeśli ten "mój kolega" zrobił to co zrobił i film oddaje całą rzeczywistość a nie tylko jej fragment to mam nadzieję, że jednak lustro mu pęka przy goleniu.
Użycie siły i różne metody zarządzania tłumem w tym jego pacyfikacji to jeden ze sposobów działania każdej policji na świecie. Jak ktoś idzie do policji a tym bardziej do oddziału zwartego to musi się liczyć z tym, że może dostać polecenie wykonania takich a nie innych działań. Ważne jest jak te działania realizuje. Siłę i środki stopniuje się. Zwróć uwagę, że policjanci w szyku używali tarcz, gazu czyli najmniej dolegliwych biernych środków. Że to nie jest medialne i ładne... No nie jest i nie będzie. Że słupki lecą? No lecą. Jak już to szaleństwo się zakończy, oby konsensusem to pewnie znowu zaczną rosnąć. Pozdrawiam

Słupki lecą i lecieć będą dalej. Jak po wyborach zmieni się władza to pewnie waszych przełożonych wyrzucą z służby , a szeregowi Policjanci pozostanę z zszarganą opinią.

MODERATOR

Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: Rzepiennik
jędruś, Przeginasz ,prubujesz ile wytrzyma Rob,?
,tak jak pisał zegaj, ja bym nie wytrzymał .
Najgorsze to jest że d upek idzie w zaparte na policjantów drze się jak popieprzony a 10 nagrywa to tel. żałosne .
A Bruksela to niech się odp... od naszego kraju ,jest wybrany rząd w wyborach ? jest .
Były nie dawno ,widocznie większość tak chce ,czy tak trudno to zrozumieć gdy za 3 lata będzie zmiana opcji to co te 45% przykładowo też ma zaraz wyjść na ulice ? a było by o co zawalczyć .
Policja w moich oczach ostatnio nie straciła ,trochę za bardzo się cacka i tyle.
Każdego co wyzywa policjanta imiennie ,podaje dane zamieszkania, spisać ukarać .
Tak po prostu.

Miejscowość z jakiej piszesz: Płytnica
jędruś pisze:
Rob pisze:
Jak trzeba to pomagam i ratuję, ale potem może się zdarzyć, że tę samą osobę skuję w kajdanki i zamknę w pudle

I prawidłowo bo takie są zasady.

Rob pisze:
Obecna odwaga protestujących nie kosztuje ich nic poza pieczeniem oczu co jest stosunkowo małą dolegliwością...

Może małą w Twojej ocenie, ale pacyfikacja pokojowych manifestacji jest niezgodna z Konstytucją.
Trudna jest praca policjanta nawet w aspekcie oceny sytuacji.

A widziałeś żeby była pacyfikacja pokojowej manifestacji , czy pokojowa manifestacja polega na niszczeniu pomników , kościołów .Jeśli jest zgoda na manifestację towarzystwo zachowuje się w przyzwoity sposób to niema potrzeby używać siły . Można dodać jędrusia tekst "Skundlona i pozbawiona, na własne życzenie, zaufania polska policja też tak daleko się posunie? "

Awatar użytkownika

baru0 pisze:
Policja w moich oczach ostatnio nie straciła ,trochę za bardzo się cacka i tyle.
Karać i lać jak to w innych krajach które przestrzegają praworządności chociażby Francja czy Hiszpania . jędruś, Ogarnij się bo masz jakieś dziwne skojarzenia .

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
JM pisze:
jędruś pisze:
bo z mojej wiedzy wynika że Bruksela domaga się abyśmy przestrzegali prawa które sami ustaliliśmy. No więc jak to jest? Mamy prawo które obowiązuje od lat, nie jest przez nasz rząd przestrzegane, Bruksela mówi Panowie nie przestrzegacie własnego prawa a nasz rząd się na to obraża.
Więc Twoja wiedza jest tylko Twoja.
Po pierwsze, prawa które sami ustalamy mamy również prawo sami zmienić. Brukseli nic do tego.
Po drugie, Bruksela niech się martwi przestrzeganiem prawa które sama sobie ustanowiła. Niech nie martwi się tak bardzo i bezinteresownie przestrzeganiem naszego prawa przez nas samych uchwalonego bo nie do tego została powołana - z tym to już my sami sobie poradzimy, nie potrzebujemy do tego nauczycieli i nadzorców z Brukseli.

https://fakty.tvn24.pl/sondaze-dla-fakt ... 38863.html

Pszczelarz Roku 2019
Pszczelarz Roku 2019
Awatar użytkownika

W 37 milionowym kraju jest ich zaledwie około 100 tysięcy . Aby zostać policjantem należy między innymi mieć co najmniej średnie wykształcenie , być nie karanym , mieć nieposzlakowaną opinię . Niezbędna jest zdolność fizyczna a przede wszystkim psychiczna . Tę ostatnią cechę , patrząc na ostatnie zajścia , uważam za priorytetową . Nie powinien zostać policjantem ten , któremu jak Jarkowi puszczają nerwy .
Do czego jest powołany policjant i jaką role ma do spełnienia w społeczeństwie nie trzeba przypominać . Na pewno nie do chronienia PIS-owskich WIP-ów .
Zawód , czy służba ?
Sadzę , że do tego zawodu powinni trafiać wyłącznie ludzie , którzy od dziecka marzyli / jak Rob / o tym żeby zostać policjantem . Podobnie jest z szeregiem innych zawodów , choćby pisiorka – tramwajarza . Jest jednak jedna zasadnicza różnica . Zawód policjanta jest niebezpieczny . Często mu się zdarza pracować z narażeniem własnego życia .
Pytanie : Ile to życie kosztuje ? Na ile je wycenia państwo ?
Jeszcze do niedawna były to kwoty żenujące - 1608 zł . Dlatego brak było chętnych do pracy w policji . W tym roku po podwyżkach policjant pełniący regularną służbę potrafi zarobić 3 875 zł .
Czy to dużo ?
Namawiałem wnuka , który zarobkuje w Szwajcarii , aby wstąpił do policji i żył w Polsce , bo tu ma dziewczynę . Uśmiechnął się tylko i powiedział : Dziadek , ja w ciągu trzech miesięcy zarobię więcej szmalu niż dzielnicowy w Polsce przez cały rok . W dodatku nikt mnie nie skróci o głowę .
Przy okazji podwyżek dla policjantów rządzący nie zgodzili się na przywrócenie poprzednich zasad emerytalnych . Jedyna zmiana jaka nastąpiła w tym zakresie to , że funkcjonariusze mogą przechodzić na emeryturę po 25 latach służby , ale już bez wymogu ukończenia 55 roku życia . Sadzę , że jeszcze trochę i Rob zacznie mieć dla pszczółek tyle samo czasu co ja , czego mu z całego serca życzę .

JM pisze:
Po pierwsze, prawa które sami ustalamy mamy również prawo sami zmienić.

ale muszą być zgodne z naszą konstytucją a nie są.
Jak dotąd Konstytucja nasza nie jest zmieniona. A ten kto łamie Konstytucję jest przestępcą. To jest obiektywna i uniwersalna prawda w kraju praworządnym. Jeżeli dla Ciebie łamanie Konstytucji nie ma znaczenia to nie mamy wspólnej płaszczyzny do wymiany poglądów.

JM pisze:

Przynależność do Unii to przede wszystkim przynależność z tytułu wspólnie wyznawanych wartości takich jak m.in. poszanowania godności osoby ludzkiej, wolności, demokracji, równości, państwa prawnego, jak również poszanowania praw człowieka, w tym praw osób należących do mniejszości przy czym trójpodział władzy uważa się za fundament demokracji. Jeżeli przestaje się te wartości wyznawać lub kwestionować to nikt nikogo siłą nie trzyma, to nie jest Układ Warszawski ani RWPG. Po prostu wychodzimy z Unii i jesteśmy samotną wyspą między paskudną Unią a Rosją. Wtedy już możemy zapomnieć o swobodnym przepływie ludzi, towarów, pojawieniu się ceł i wyższych cen i zacząć mówić o sobie Priwislanskij Kraj i będzie to tylko kwestia czasu. Jeżeli starczy Ci wyobraźni to przedstaw mi lepszy scenariusz po opuszczeniu przez nas Unii dzięki któremu poprawi się poziom życia naszych obywateli.

JM pisze:
Jędruś, znamienne jest dlaczego Tobie w kontekście sytuacji w Polsce pasuje pokazywać akurat fantasmagorie z Białorusi, a w żadnym razie fakty np. z Francji, Niemiec, Hiszpanii...?

Nie jest to fantasmagoria ale obraz ukazujący rzeczywistość na Białorusi gdzie ewidentnie łamane są prawa człowieka i trwają protesty z tytułu fałszowania wyborów prezydenta a brutalność milicji ciągle się nasila. Rozumiem że dopóki osobiście nie zostałbyś spałowany tak że miałbyś galaretę zamiast mięśni łydek, odbitych nerek i wątroby bez siniaków na ciele to w takim rewelacjom wiary nie dasz. Z krajów które wymieniasz nie mam informacji o łamaniu praw człowieka, a jeżeli tak się tam dzieje to jest to godne potępienia i chętnie to zobaczę jeśli takimi materiałami dysponujesz.

Miejscowość z jakiej piszesz: Płytnica
jędruś, " Z krajów które wymieniasz nie mam informacji o łamaniu praw człowieka, a jeżeli tak się tam dzieje to jest to godne potępienia i chętnie to zobaczę jeśli takimi materiałami dysponujesz. "
Czy jeszcze jest ktoś taki kto tego nie widział

jędruś pisze:
A ten kto łamie Konstytucję jest przestępcą. To jest obiektywna i uniwersalna prawda w kraju praworządnym. Jeżeli dla Ciebie łamanie Konstytucji nie ma znaczenia to nie mamy wspólnej płaszczyzny do wymiany poglądów.
Oczywiście że nie mamy wspólnej płaszczyzny.
No bo jak możemy ją mieć skoro dla Ciebie łamanie konstytucji polega głównie i jedynie na wrzasku, z którego można zrozumieć jedynie to, że "łamana jest konstytucja!!!".
Nie może tego niestety potwierdzić sam trybunał konstytucyjny, gdyż i on jest niekonstytucyjny. Konstytucyjny byłby wtedy gdyby mogli w nim nadal zasiadać ci wcześniej wybrani sędziowie, oczywiście wraz z tymi wybranymi "na zapas". Ooo, wtedy to było zgodne z konstytucją.

ZRoko pisze:
A widziałeś żeby była pacyfikacja pokojowej manifestacji , czy pokojowa manifestacja polega na niszczeniu pomników , kościołów .

Taki jest przekaz z manifestacji: cywile wywijający pałkami teleskopowymi w śród manifestujących kobiet, zakładający następnie opaski z napisem policja. Samą opaskę może nałożyć byle bandyta. I tak o tych damskich bokserach można mówić gdyż policjant zgodnie z § 34 ROZPORZĄDZENIA MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI z dnia 30 listopada 2001 r. w sprawie umundurowania policjantów:
1.  Na umundurowaniu policjanci noszą następujące znaki identyfikacyjne:
1) identyfikacji indywidualnej,
2) identyfikacji imiennej,
3) rodzajów służb Policji,
4) generalnego inspektora i nadinspektora Policji,
5) "POLICJA" do umundurowania ubioru służbowego, wyjściowego, galowego i ćwiczebnego.
Napisz mi jeszcze kolego czy jesteś pewny że te zniszczone kościoły i pomniki [ czyt. pomalowane ]to nie była prowokacja służb aby poszczuć na siebie kolejne grupy społeczne. Podobnie jak polewanie farba polskich pomników na Ukrainie i ukraińskich w Polsce.

Awatar użytkownika

Cytując Gasiuk Pichowicz Holandia może więcej bo więcej wpłaca, Jędruś może tez bo nie widział . My nie powinniśmy nawet próbować się odzywać to któryś chyba z francuskich deputowanych. To jest partnerstwo czy wasalstwo?

JM pisze:
No bo jak możemy ją mieć skoro dla Ciebie łamanie konstytucji polega głównie i jedynie na wrzasku, z którego można zrozumieć jedynie to, że "łamana jest konstytucja!!!".

Nie preferuje wrzasku w dyskusji ale argumenty. Nie jestem zwolennikiem żadnej partii politycznej . Chodzi mi o samą zasadę stosowania Konstytucji jako najwyższego prawa. Oto przykład łamania Konstytucji przez prezydenta A. Dudę :
Niekonstytucyjny wybór prezesa TK
Zgodnie z art. 194 ust. 2 Konstytucji Prezesa Trybunału Konstytucyjnego powołuje Prezydent spośród kandydatów przedstawionych przez Zgromadzenie Ogólne Sędziów Trybunału Konstytucyjnego. Regulacja ta precyzowana jest w przepisach ustawowych.

19 grudnia 2016 roku ( w nocy) Andrzej Duda podpisał ustawy „Przepisy wprowadzające ustawę o organizacji i trybie postępowania przed Trybunałem Konstytucyjnym” oraz „O statusie sędziów Trybunału Konstytucyjnego”. Obie weszły w życie kolejnego dnia – nie przewidywały żadnego vacatio legis.

Chodziło o to, by Trybunał nie zdążył dokonać analizy ich konstytucyjności.

Wprowadziły nieznane Konstytucji stanowisko „sędziego pełniącego obowiązki Prezesa Trybunału”, na które to stanowisko prezydent powołał Julię Przyłębską.

W ten sposób prezydent naruszył art. 194 ust. 2 Konstytucji, który nie przewiduje możliwości powołania p.o. Prezesa TK, a tym bardziej przekazania osobie zajmującej to stanowisko kompetencji organu konstytucyjnego, którym to organem jest Wiceprezes TK. Zgodę na powołanie Julii Przyłębskiej na to stanowisko musiał wyrazić również Prezes Rady Ministrów, co z kolei jest pogwałceniem art. 173 Konstytucji ustanawiającego zasadę odrębności i niezależności Trybunału od innych władz.
I niema tu żadnego wrzasku. Jest tylko fakt.

MODERATOR

Miejscowość z jakiej piszesz: Rzepiennik
jędruś,
A płonący koscioł na "strajku kobiet ,to też "podpucha" policji ?
Chłopie gadasz o konstytucji .która zresztą jest szanowana,a nie widzisz co się dzieje na profilach Twoich idoli .to już zakrawa naprawdę na fanatyzm.
W imię równości zrównamy z ziemią kościoły i naszych wrogów?
Kiedy za dawnych czasów ktoś coś takiego gadał o innych ? To jest ta europa wolności ?
A do tego gostek dziś wystąpił TV w obronie budżetu, zresztą dobrze wynegocjowanego ,przez podobno nic nie robiący rząd ,to już przestaje być śmieszne.
Jak go usłyszałem ... :shock:

zegaj pisze:
My nie powinniśmy nawet próbować się odzywać to któryś chyba z francuskich deputowanych.
Jaki tam deputowany. Sam wielce i nadęty "PAN PREZYDENT" - prezydent kolaborantów Jacques Chirac.

MODERATOR

Miejscowość z jakiej piszesz: ok.Kalisza
jędruś pisze:
JM pisze:

Z krajów które wymieniasz nie mam informacji o łamaniu praw człowieka, a jeżeli tak się tam dzieje to jest to godne potępienia i chętnie to zobaczę jeśli takimi materiałami dysponujesz.

https://www.youtube.com/watch?v=Uw36O3vNCb0
https://twitter.com/i/status/1329036642955501568
https://youtu.be/u9u8XmLszSA

jędruś pisze:
I niema tu żadnego wrzasku. Jest tylko fakt.
Kolego, jaki jest fakt już dawno, czarno na białym, w zrozumiałym dla Polaków języku polskim orzeczono i opublikowano

TU JEST WYROK - wszystkie punkty od 1 do 4 zgodne z konstytucją.
Każdy łatwo może kliknąć i sprawdzić.

Ale kto po polsku czytać nie umie to i tego nie pojmie, wtedy wszystko takiemu można wmówić i będzie taki jeden z drugim wrzeszczał o faktach, z księżyca.
No chyba że taki jeden z drugim jest ponad Trybunałem (to już chyba wypada pomyśleć, że może bogiem).

jędruś, zacytowałeś powyżej przepisy dotyczące sposobów identyfikacji umundurowanych funkcjonariuszy na służbie. Tyle tylko, że one tak nie działają np w czasie realizacji działań przez pododdziały zwarte i jest to rozwiązane odrębnymi przepisami. Dlaczego? A choćby dlatego, że konstrukcja naszego wyposażenia ochronnego nie daje takiej możliwości i czy ich lubię czy nie, to nie jest to wina pisu. Jakbyś się solidnie zagłębił w temat to byś zauważył, że można nas identyfikować po oznaczeniach na kaskach i to jest informacja jawna. Gdybyś się dalej zagłębiał w temat, to w przypadku sposobu działania i identyfikacji pracujących po cywilnemu, zapewne zderzyłbyś się ze ścianą w niektórych kwestiach gdyż ich pracę i sposób działania określają często dokumenty niejawne i to też nie jest pisowska wina i tak jest w każdej policji świata.

Zgodnie z życzeniem poniżej link do filmu przedstawiającego zgodne z zasadami działania policji w państwie powszechnie znanym z przestrzegania zasad demokracji i prawa, oraz szanującego prawo obywateli do pokojowych aczkolwiek niekoniecznie legalnych demonstracji. Mam takich filmów nie tylko z polską narracją i nie tylko z kolebki rewolucji i komunizmu. Jeśli nie zauważysz różnicy między tym co tam a tym co u nas w kwestii brutalności... No to nie ma szansy byś cokolwiek zauważył. Pozdrawiam.

https://www.facebook.com/10000209630137 ... /?sfnsn=wa

baru0 pisze:
A płonący koscioł na "strajku kobiet ,to też "podpucha" policji ?
Podaj adres tego spalonego kościoła i czy policja już schwytała sprawcę? Czyn godny najwyższego potępienia. W tym temacie znalazłem tylko to:
Obrazek
Jeżeli to miałeś na myśli to swoim tekstem dopuściłeś się zwykłej manipulacji, wzorowanego na TVP zwanej "szczujnią" szczucia katolików na OSK.

baru0 pisze:
Chłopie gadasz o konstytucji .która zresztą jest szanowana, a nie widzisz co się dzieje na profilach Twoich idoli .to już zakrawa naprawdę na fanatyzm.

W odpowiedzi do JM podałem przykład łamania Konstytucji. Kliknij w internet a listę zobaczysz długą. Ale to oczywiście jest trudniejsze niż powtarzanie nauki proboszcza.
W żadnym poście nie przywoływałem " swoich idoli" prócz Konstytucji jako fundamentu prawa i demokracji. Tak więc trzymaj się faktów i nie fantazjuj.

JM pisze:
Jaki tam deputowany. Sam wielce i nadęty "PAN PREZYDENT" - prezydent kolaborantów Jacques Chirac.

Nie tylko francuzi kolaborowali z hitlerowskimi Niemcami Polacy również. Oto lista 41 kolaborantów polskich wraz z ich życiorysami : https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria ... III_Rzeszy
Nie ma się czym chwalić i nie ma sensu wspominać wypadków sprzed 80 lat.
To domena historyków. Warto te zdarzenia znać i pamiętać aby ich unikać w bieżącym życiu. Ale złym rozwiązanie jest kierowanie się uprzedzeniami opartymi na zdarzeniach sprzed 80 lat. Odwieczni wrogowie Niemcy i Francuzi potrafili się porozumieć w imię pokojowej egzystencji, rozumiejąc że pokojowa współpraca jest lepszym rozwiązaniem od wojennych zniszczeń. Najlepiej oddał to Adam Asnyk:
Daremne żale, próżny trud,
Bezsilne złorzeczenia!
Przeżytych kształtów żaden cud
Nie wróci do istnienia.

Świat wam nie odda, idąc wstecz,
Zniknionych mar szeregu:
Nie zdoła ogień ani miecz
Powstrzymać myśli w biegu.

Trzeba z Żywymi naprzód iść,
Po życie sięgać nowe:
A nie w uwiędłych laurów liść
Z uporem stroić głowę!

Wy nie cofniecie życia fal!
Nic skargi nie pomogą!
Bezsilne gniewy, próżny żal!
Świat pójdzie swoją drogą.

Rob. Nie jestem w stanie zagłębić się w szczegóły z których i tak wiele jest niejawnych. Pisałem to z punktu widzenia obywatela widzącego cywila który wpierw atakuje pałką a następnie atakowany w obronie własnej, nakłada opaskę "POLICJA" i twierdzi że został napadnięty. Takie postępowanie jest naganne, to jest klasyczna prowokacja niegodna policji. Nie można tego mylić z zakupem kontrolowanym który też jest prowokacją jednakże przez ogół akceptowaną ze względu na okoliczności.
Co do dedykowanego filmiku. W takich okolicznościach gdy demonstranci okazują się zwykłymi bandytami niszczącymi mienie i stwarzającymi zagrożenie zdrowia i życia innym, popieram zastosowanie wszelkich zatwierdzonych metod działania dla spacyfikowania rozszalałych wandali. Jest to z pewnością element wychowawczy. Pokojowe manifestacje- tak, demolka- nie.

No i dlatego wyżej napisałem o pękającym lustrze, choć niczego nie przesądzam bo widać było tylko fragment akcji. Mam nadzieję, że Sąd to wyjaśni.
Francuzi by się z tobą nie zgodzili oni twierdzą, że policja rozbija pokojowe demonstracje a wspiera ich w tym wielu lewicowych polityków... W sumie nie tylko bo skrajna prawica też. Podobnie ale bez demolki było ostatnio w Berlinie, nawet chyba ostrzej... no nigdzie nie widziałem parlamentarzysty poskładanego niemal w pająka, filmu nie wrzucę bo obejrzałem raz i gdzieś mi zniknął. O Katalonii nawet nie ma co pisać. Nie żebym pochwalał, wskazuję tylko, że w tzw starych demokracjach gdy na protesty nie ma zgody państwa to nie ma przebacz i na słupki statystyczne nikt nie patrzy a od policji oczekuje się bardzo stanowczej reakcji. Tam nie ma przebacz, w ruch idzie wszystko. Nasze podejście jest bardzo zachowawcze.Pozdrawiam

JM pisze:
Kolego, jaki jest fakt już dawno, czarno na białym, w zrozumiałym dla Polaków języku polskim orzeczono i opublikowano

TU JEST WYROK - wszystkie punkty od 1 do 4 zgodne z konstytucją.
Każdy łatwo może kliknąć i sprawdzić.
Ale kto po polsku czytać nie umie to i tego nie pojmie, wtedy wszystko takiemu można wmówić i będzie taki jeden z drugim wrzeszczał o faktach, z księżyca.
No chyba że taki jeden z drugim jest ponad Trybunałem (to już chyba wypada pomyśleć, że może bogiem).

Przeczytałem i dowiedziałem się że wyrok wydał Trybunał Konstytucyjny w składzie:
Mariusz Muszyński – przewodniczący,
Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie stwierdził w 2018 że,
Mariusz Muszyński nie ma prawa orzekać w Trybunale Konstytucyjnym

Henryk Cioch
Do orzekania w TK Henryk Cioch został dopuszczony dopiero 20 grudnia 2016 przez p.o. prezesa TK Julię Przyłębską (poprzedni prezes Andrzej Rzepliński odmawiał jego dopuszczenia, powołując się na wyrok TK z 3
grudnia 2015)[15].
Zbigniew Jędrzejewski – sprawozdawca,
Leon Kieres,
Andrzej Zielonacki,
Tak więc wyrok został ogłoszony skład w którym dwóch sędziów zgodnie z wyrokami WSA i TK nie powinno orzekać a cały TK kierowany jest przez p. Julię Przyłębską której niezgodność powołania wykazałem we wcześniejszej wypowiedzi. na marginesie tej sprawy przytoczę fragment jej życiorysu wg Wikipedii. "W 2001 złożyła wniosek o powołanie na sędziego Sądu Okręgowego w Poznaniu. Jej kandydatura została negatywnie zaopiniowana przez właściwe organa Sądu Okręgowego z uwagi na liczne błędy przy wydawaniu orzeczeń[9], ponadprzeciętną liczbę uchylanych wyroków oraz wysoką absencję w pracy, co złożyło się na konkluzję, że jej powrót do orzekania byłby niekorzystny dla wymiaru sprawiedliwości[13]. Do przyczyn licznych uchyleń wyroków wydanych przez Julię Przyłębską należało, między innymi, nieprzeprowadzanie postępowania dowodowego przed wydaniem wyroku, obraza prawa materialnego, pomijanie w orzeczeniach podstawowych faktów sprawy, naruszanie granic swobodnej oceny dowodów oraz dokonywanie ustaleń sprzecznych z aktami spraw. Dwukrotnie sąd wyższej instancji nakazał wpisanie uwag do akt personalnych Julii Przyłębskiej w związku z „rażącym naruszeniem prawa przez wydanie wyroku po rozprawie, o której strony nie zostały zawiadomione oraz rozstrzygnięciem o roszczeniu prawomocnie osądzonym”, a także w związku z „rażącym naruszeniem prawa przez sporządzenie wyroku nie zawierającego ustaleń faktycznych, analizy zgromadzonych dowodów ani wyjaśnienia podstawy prawnej"
Taki to mamy aktualnie TK i jego kierownictwo.

Hieronim pisze:

Widać że, prawa człowieka są łamane w wielu krajach i nie można nad tym przechodzić do porządku dziennego. Jest jeszcze wiele do zrobienia.

MODERATOR

https://twitter.com/i/status/1332410631778148352

Czyżby już faszyzm , oni też niszczyli książki? :thank:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
jędruś pisze:
JM pisze:

Nie tylko francuzi kolaborowali z hitlerowskimi Niemcami Polacy również. Oto lista 41 kolaborantów polskich wraz z ich życiorysami : https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria ... III_Rzeszy
Nie ma się czym chwalić i nie ma sensu wspominać wypadków sprzed 80 lat.
To domena historyków. Warto te zdarzenia znać i pamiętać aby ich unikać w bieżącym życiu. Ale złym rozwiązanie jest kierowanie się uprzedzeniami opartymi na zdarzeniach sprzed 80 lat. Odwieczni wrogowie Niemcy i Francuzi potrafili się porozumieć w imię pokojowej egzystencji, rozumiejąc że pokojowa współpraca jest lepszym rozwiązaniem od wojennych zniszczeń. Najlepiej oddał to Adam Asnyk:
Daremne żale, próżny trud,
Bezsilne złorzeczenia!

Przeżytych kształtów żaden cud
Nie wróci do istnienia.

Świat wam nie odda, idąc wstecz,
Zniknionych mar szeregu:
Nie zdoła ogień ani miecz
Powstrzymać myśli w biegu.

Trzeba z Żywymi naprzód iść,
Po życie sięgać nowe:
A nie w uwiędłych laurów liść
Z uporem stroić głowę!

Wy nie cofniecie życia fal!
Nic skargi nie pomogą!
Bezsilne gniewy, próżny żal!
Świat pójdzie swoją drogą.

widze ze nie czujesz różnicy między współpracą z okupantem jednostek patologicznych do powszechnej współpracy głównie elit bo tak było na zachodzie i u samych żydów gdzie elity sprzedały ogół, powinieneś wiedzieć to zwłaszcza ty skoro masz lokalizacje Łódz poczytaj sobie co sie stało z tysiącami polskich dzieci które trafiły do getta łódzkiego, no i wyjaśnij prosze jak kilkunastu ssmanów którzy tam "pracowali" byli w stanie zarządzać samodzielnie gettem w którym mieszkało kilkaset tysięcy ludzi by na koniec ich wysłać w ostatnią podróż do gazu
w całej europie szacuje się ze w armi hitlera służyło ok 200 tys żydów, kto teraz wyciąga takie smaczki jest antysemitom.
Jest też co najmniej zagadkowym jak było możliwe aby żyda wypuszczano wolno z obozu koncentracyjnego w oświęcimiu ze względu na zły stan zdrowia a tak było w przypadku przynajmniej jednej osoby i to nie byle jakiej , widocznie niemiec też człowiek

MODERATOR

jędruś pisze:
powtarzanie nauki proboszcza.
W żadnym poście nie przywoływałem " swoich idoli" prócz Konstytucji jako fundamentu prawa i demokracji. Tak więc trzymaj się faktów i nie fantazjuj.

Stefan Żeromski "Kto na ziemię ojczystą, chociażby grzeszną i złą, wroga odwiecznego naprowadził, zdeptał ją, stratował, splądrował, spalił, złupił rękoma cudzoziemskiego żołdactwa, ten się wyzuł z ojczyzny. Nie może być ona dla niego nigdy domem, ni miejscem spoczynku. Na ziemi polskiej nie ma dla tych ludzi już ani tyle miejsca, ile zajmują stopy człowieka, ani tyle, ile zajmuje mogiła".

kudlaty
Twój długi i chaotyczny wywód mogę skomentować tylko w ten sposób: czytając to co napisałeś na początku zdążyłem zapomnieć dochodząc do końca, a to co jest na końcu nie rozumiem bo nie pamiętam początku. Skup się i wyraź lakonicznie.

kudlaty pisze:
Jest też co najmniej zagadkowym jak było możliwe aby żyda wypuszczano wolno z obozu koncentracyjnego w oświęcimiu ze względu na zły stan zdrowia a tak było w przypadku przynajmniej jednej osoby i to nie byle jakiej , widocznie niemiec też człowiek

Zapewne piszesz o Władysławie Bartoszewski. Przeczytaj biografię i będziesz wiedział a nie snuł domysły i pisał obrażające ludzi treści. Ale pomogę ci: „To bzdura i wyraz najbardziej prymitywnego antysemityzmu, w którym samo określenie kogoś mianem Żyda postrzegane jest jako zamierzona obraza" – uważa Barcz. Świadczy o tym m.in. fakt, że Bartoszewski w roku 1966 otrzymał medal Sprawiedliwego Wśród Narodów Świata, a także honorowe obywatelstwo Izraela. „Obydwa (...) z definicji przyznawane są przez Państwo Izrael nie-Żydom" https://www.rp.pl/Historia/301029925-Wl ... Zydem.html
Widzę że jesteś antysemitą jak również poczatkującym sympatykiem faszyzmu który w pierwszym etapie odbiera ludziom człowieczeństwo aby w ostatnim puścić ich przez komin. "widocznie niemiec też człowiek"- widać twoje zwątpienie że Niemiec może być człowiekiem.
Zapoznaj się jeszcze ze stanfordzkim eksperymentem więziennym, może ci pomoże zrozumieć ten świat bo wydajesz się człowiekiem zagubionym, wszędzie wyglądającym zdrady i podłości, nieufającym nikomu, pełnym sprzeczności. Postaraj się złapać równowagę ducha. Powodzenia.

Hieronim pisze:
jędruś pisze:
powtarzanie nauki proboszcza.

Stefan Żeromski "Kto na ziemię ojczystą, chociażby grzeszną i złą, wroga odwiecznego naprowadził, zdeptał ją, stratował, splądrował, spalił, złupił rękoma cudzoziemskiego żołdactwa, ten się wyzuł z ojczyzny. Nie może być ona dla niego nigdy domem, ni miejscem spoczynku. Na ziemi polskiej nie ma dla tych ludzi już ani tyle miejsca, ile zajmują stopy człowieka, ani tyle, ile zajmuje mogiła".

?

jędruś pisze:
Przeczytałem i dowiedziałem się że wyrok wydał Trybunał Konstytucyjny w składzie:
No i oczywiście jest tak jak przewidziałem - co tam dla Ciebie jakiś trybunał - Ty jesteś panem i władcą świata ponad wszystkimi trybunałami i to Ty decydujesz które wyroki i których trybunałów należy uznawać, a które odrzucać.
Ten stary trybunał, co to sam siebie wybierał i na dodatek jeszcze na zapas wydawał dobre wyroki, obecny złe - bo przegrało się wybory więc wszystko teraz jest złe, niekonstytucyjne i niepraworządne.

Wszystko ma pozostać wg dawnego porządku przez Ciebie ustanowionego, nowej władzy wara od zmiany czegokolwiek bo ma być jak było - w przeciwnym wypadku nawet rewolucja jest praworządnym narzędziem do odzyskania władzy.

Kwintesencja demokracji, którą tak szermujesz na każdym kroku.

Możemy sobie wzajemnie pisać "czytaj ze zrozumieniem".

Awatar użytkownika

jędruś,
JM pisze:
Wszystko ma pozostać wg dawnego porządku przez Ciebie ustanowionego, nowej władzy wara od zmiany czegokolwiek bo ma być jak było - w przeciwnym wypadku nawet rewolucja jest praworządnym narzędziem do odzyskania władzy.
NO i wszystko jasne ! Żadne argumenty niczego nie zmienią w sposobie myślenia pewnych ludzi z miasta Łodzi :oczko:
Przynajmniej wiem kto jest kto .

Ule na jakich gospodaruję: 1/2D
wiesiek33 pisze:
Przynajmniej wiem kto jest kto

to tez dobrze wiedzieć bo jak mówią lepiej z mądrym zgubić jak z głupim znaleźć.
Czytając argumenty znane z kurwizji można się tylko dziwić naiwności i zaślepieniu.
Paraglider , który zawsze głosi swoje osobiste poglądy ( do którego w sprawach pszczelarskich próbowałem żartobliwie pisać z kontry) jest opluwany jako gorszy sort.
Zarzucono mu nawet nieznajomość ortografii na forum gdzie moderatorzy sobie z nią nie radzą :haha: , a przecież mylić się jest rzeczą ......
Forum nie różni się zatem od rzeczywistości z rządowych mediów. No może moderatorzy nieco odstają od średniej bo grają w jedną dudę, nie ma wśród nich gorszego sortu. Kto nie z nami ten przeciw nam .
Szybko się przekonamy kto ma rację jak kasy zabraknie ( a już nie ma, bo wydano już tą co będą spłacać kolejne pokolenia ) a obrońcy ziobrowskiego pojęcia niezależności sądownictwa doprowadzą do odstawienia od wrażych unijnych srebrników. Bez kasy i wspólnego rynku czy swobody przemieszczania się , szybko skończy się ten wyjątkowy "sukces" jakim stale chwali się jedynie słuszna , pochodzącą wprost o Boga i nienaruszalna władza . Bo o to chodzi aby zamrozić ten układ partyjny jak w Rosji zrobił to Putin czy chociaż tyle co Orban na Węgrzech. Konstytucyjnie i zgodnie z prawem oczywiście ( sejm , sejm laską w podłogę ...) . Chwała trybunałowi Przyłębskiej , jej zausznikom i dyspozytorowi. Silni , zwarci , gotowi ? A potem Zaleszczyki ?

Pszczelarz Roku 2019
Pszczelarz Roku 2019
Awatar użytkownika

kudlaty pisze:
Jest też co najmniej zagadkowym jak było możliwe aby żyda wypuszczano wolno z obozu koncentracyjnego w oświęcimiu

Rozwiązanie zagadki jest proste - znajdziesz ją w Oświęcimiu .
Przez komin wprost do nieba szli ,
czwórkami , obok siebie .
Jeszcze się do nich w sumieniach tli
nienawiść , choć są już w niebie .
Milion ich stało u nieba bram ,
dalej już iść nie śmieli ,
aż Święty Piotr uchylił sam
dźwierzeje . Są teraz wśród anieli .

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: opole
wiesiek33 pisze:
NO i wszystko jasne ! Żadne argumenty niczego nie zmienią w sposobie myślenia pewnych ludzi z miasta Łodzi :oczko:

Tu mamy kilku takich obrońców starego porządku do których żadne argumenty nie przemawiają to żli ludzie.
jędruś -Mazguła to pikuś.
Pozdrawiam :pl:

Prędzej Łomża. Lider partii, wicepremier od spraw bezpieczeństwa wiał w kamizelce kuloodpornej do Łomży w obawie przed zamachem na jego życie.
Nigdzie nie słyszałem ani też nie czytałem żeby ktokolwiek groził Jarosławowi Zbawcy Polski śmiercią. A oto ten bohater co "walczył " z komuną, odpowiedzialny za bezpieczeństwo obywateli, w obliczu marszu kobiet ucieka w policyjnej eskorcie zamiast tkwić na mostku kapitańskim w czasie kryzysu.Zaprawdę bochater .Swoich wyznawców zostawił na pastwę losu. Wicepremier do spraw bezpieczeństwa własnego. Czasami zastanawiam się czy psychoza Jarosława obawy na swoje życie nie bierze się z pozorowanych prób zamachu organizowanych przez służby lub przynajmniej o informowaniu Zbawcy o kolejnej udaremnionej takiej próbie.Brawo PiS.

andrzejkowalski100 pisze:
wiesiek33 pisze:

Tu mamy kilku takich obrońców starego porządku do których żadne argumenty nie przemawiają to żli ludzie.

Mazguła to oficer z honorem wierny przysiędze na Konstytucję , który zrezygnował ze służby pod prezydentem Konstytucje łamiącym. Nie przysięgał na Dudę, na Jarka ani na PiS tylko na konstytucję.

Ja żołnierz Wojska Polskiego przysięgam
służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej,
bronić jej niepodległości i granic.
Stać na straży Konstytucji,
strzec honoru żołnierza polskiego,
sztandaru wojskowego bronić.
Za sprawę mojej Ojczyzny,
w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić.
Tak mi dopomóż Bóg.

Ujmą na honorze jest aby żołnierz trzymał parasol nad nie jakim Misiewiczem który jako rzecznik prasowy MON kazał się tytułować ministrem ku uciesze gawiedzi i jego protektora patrona obłąkanych Antoniego Macierewicza, który tenże już ,już dochodzi prawdy ale dojść nie może, nawet z Misiewiczem. Tu mam pytanie: kiedy wreszcie wrak Tupolewa będzie w Polsce? W kampanii wyborczej 2015 było mówione że rząd współpracuje z Rosja w zakresie niewydania Polsce wraku samolotu.Czy po pięciu latach rządów PiS ta współpraca jest kontynuowana, bo samolotu dalej nie ma. Tak się pytam dla kolegi bo pamiątkę chciałby mieć.

Awatar użytkownika

Ale ja nie pisałem o II wojnie tylko o roku 2020. Ta narracja jest teraz. Co tu szukać za granicą jak wielce poszkodowany 17 latek zwinięty przez Policję na marszu kobiet i wypuszczony po 24 godzinach udzielając wywiadu chyba w TVN24 mówi że patriotyzm to najgorsze zło i on nie czuje się patriotą. Aż redaktorek zdziwiony zaczął naprowadzać go bo źle to na antenie wygląda jednak nie dał rady.
Strajk kobiet w obecnej szacie jest skazany na niepowodzenie. Miał siłę na początku i bardzo im kibicowałem ale jak dopuścili do siebie i oddali władzę Lempart i Suchanow no i Boniemu z postulatami a sufitu i językiem nie do przyjęcia zniszczyły cały pęd. Nikt nie będzie negocjował takim językiem. PiS się cieszy bo przydupasy lewicowe próbując się ogrzać zrobiły więcej tym kobietom szkody niż pożytku. Siła kobiet była wtedy gdy miały jeden postulat przez którego wyszły na ulice i na ich czele były zwykłe "baby", ugrały by dużo.

Awatar użytkownika

jędruś, Twoi mają lepsze układy z putinem więc powinniście sami o to zadbać zwłaszcza że mieliście dużo czasu na to tyle że wam akurat ten wrak ością w gardle .
https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka ... -tusk.html

Awatar użytkownika

Mazguła składał starą przysięgę w której było o sojuszniczej armii. Przydupas KOD. To ten co w stanie wojennym był we WRON a o tamtych czasach i ZOMO mówił że była wielka kultura. Ja te czasy pamiętam.
Jedruś takich bohaterów nam nie trzeba.

MODERATOR

jędruś pisze:
andrzejkowalski100 pisze:
wiesiek33 pisze:

Mazguła to oficer z honorem wierny przysiędze na Konstytucję , który zrezygnował ze służby pod prezydentem Konstytucje łamiącym. Nie przysięgał na Dudę, na Jarka ani na PiS tylko na konstytucję.

Ja żołnierz Wojska Polskiego przysięgam
służyć wiernie Rzeczypospolitej Polskiej,
bronić jej niepodległości i granic.
Stać na straży Konstytucji,
strzec honoru żołnierza polskiego,
sztandaru wojskowego bronić.
Za sprawę mojej Ojczyzny,
w potrzebie krwi własnej ani życia nie szczędzić.
Tak mi dopomóż Bóg.

Raczej tak przysięgał;
Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach Wojska Polskiego, przysięgam Narodowi Polskiemu być uczciwym, zdyscyplinowanym, mężnym i czujnym żołnierzem, wykonywać dokładnie rozkazy przełożonych i przepisy regulaminów, dochować ściśle tajemnicy wojskowej i państwowej, nie splamić nigdy honoru i godności żołnierza polskiego. Przysięgam służyć ze wszystkich sił Ojczyźnie, bronić niezłomnie praw ludu pracującego, zawarowanych w Konstytucji, stać nieugięcie na straży władzy ludowej, dochować wierności Rządowi Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej. Przysięgam strzec niezłomnie wolności, niepodległości i granic Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej przed zakusami imperializmu, stać nieugięcie na straży pokoju w braterskim przymierzu z Armią Radziecką i innymi sojuszniczymi armiami i w razie potrzeby nie szczędząc krwi ani życia mężnie walczyć w obronie Ojczyzny, o świętą sprawę niepodległości, wolności i szczęścia ludu. Gdybym nie bacząc na tę moją uroczystą przysięgę obowiązek wierności wobec Ojczyzny złamał, niechaj mnie dosięgnie surowa ręka sprawiedliwości ludowej".

Awatar użytkownika

Hieronim tak o tą przysięgę chodzi.
I jak bardzo trzyma się tego ostatniego zdania z przysięgi.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 420 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]