FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 24 czerwca 2025, 00:52 - wt

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
MODERATOR
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
Miejscowość z jakiej piszesz: Czaszyn
A moze lepsze rozwiazanie takie jak na zachodzie ja płace składki co tydzien prawie 3 funty a emerytura takiego przecietnego a moze nawet nie wynosi około 100f na tydzien a jak ktos chce to moze płacic sam sobie dodatkowo i ma coś jeszcze jak skonczy 65 lat i nikt nie biadoli

henry

Tytuł:
henry650 pisze:
A moze lepsze rozwiazanie takie jak na zachodzie ja płace składki co tydzien prawie 3 funty a emerytura takiego przecietnego a moze nawet nie wynosi około 100f na tydzien a jak ktos chce to moze płacic sam sobie dodatkowo i ma coś jeszcze jak skonczy 65 lat i nikt nie biadoli

henry

Heniu Co TY porównujesz Anglię do Polski
Nie wiem ile tam już pracujesz ale podam Ci inny przykład moja córa tam pracuje już 3 lata jeszcze 7 lat musi przepracować i jak zjedzie tu do Polski gdyby nawet nie podjęła żadnej pracy to mając odpowiedni wiek emerytalny dostanie 200 funtów emerytury teraz to przelicz ile to jest Tu musisz zapierdalać do 65 i możesz tego nie mieć
Pozatym wszyscy się śmieją że Przechodzący Polak na emeryturę dostanie ją przez 3 miesiące a z ostatnią trzecią dostanie gratis Pavulon by się dalej nie męczyć :leży_uśmiech:

Tytuł:
mariuszk pisze:
Zastanawia mnie jedno .........każdy wie ze ta partia to jeden wielki przekręt , z prezydentem na czele , to skąd takie duże poparcie dla nich ?

To proste kolego.
Oglądałeś link o "napadzie na państwo" ?
wiesz że w kancelarii premiera zlikwidowano bibliotekę i tyra tam cały sztab fachowców od propagandy.
Wiesz że cały naród jest poddawany codziennie indoktrynacji przez"niezależne" media"

http://belka.salon24.pl/240746,dorzynan ... iag-dalszy

mądry bloger odpowiada na Twoje pytanie

Tytuł:
A myślisz że jak jest napisane że forum jest nie zależne to tak jest? Kaczyński sam skompromitował się w oczach (myślących )wyborców ,nikt nie musiał mu w tym pomagać :nonono:

Tytuł:
MODERATOR
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
Miejscowość z jakiej piszesz: Czaszyn
Bogus pracuje w Anglii dopiero siedem lat w Polsce 20 lat ,i wystarczy ze za granica przepracuje 5 lat to mi liczy sie do emerytury ale jeszcze długa droga do tego moge niedożyć bo tylko nieliczni dozywaja do emerytury ale kazdy rok jaki tu przepracuje bedzie podnosił mi emeryture dużo wiecej niz w Polsce ,a tak to wogule ile powinna wynosić na dzień dzisiejszy emerytura zeby godnie żyć w Polsce?bo ceny są poruwnywalne jak na zachodzie wiec poco w Polsce ZUS skoro trudno sis leczyć w Polsce?

henry

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pomijając propagande i ewetualne zfałszowanie wyników to czasami bierze góre syndrom tłumu czy też inaczej zwany barani pęd .......inni tak głosują to ja też. Chodząc po forach można zobaczyć kto ma większe poparcie.
Ja nigdy nie głosowałem na partie ........ważni są ludzie. Jeśli jakaś partia zbierze wokół siebie dobrych fachowców to należy na nią głosować .....należy głosować na tych kompetentnych ludzi którzy mogą coś zrobić dla kraju. Głosując na jednego człowieka bo jest ładny lub ładne bajki opowiada to skrajna niedojrzałość polityczna . Najgorsze jest to że wielu ludzi lub też "dzieci" nabiera sie na bajeczki o drugiej irlandi czy o zmniejszeniu podatków i wierzy w banały i hasła typu "żeby żyło sie lepiej".
Należy głosować na tych w których widać choć cień patriotyzmu i chęci pomocy społeczeństwu a nie chęć załatwienia sobie , swoim kolesią i rodzinie ciepłych posadek .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
mariuszk pisze:
Zastanawia mnie jedno .........każdy wie ze ta partia to jeden wielki przekręt , z prezydentem na czele , to skąd takie duże poparcie dla nich ?

PiS= PO ci sami ludzie wywodzący się z tej samej partii, ale jakoś mi bliżej do tych drugich i tego złego prezydenta... może i spadnie na mnie lawina krytyki ale co mi tam... jedyną zaleta poprzedniego prezydenta było to ze głośno umarł... i że przez chwile było głośno o naszym kraju na świecie... nie przypominam sobie ani jednej konkretnej zasługi poprzedniego... zamiast Lecha bis wole jakąś inną twarz... naprawde nie ma na kogo głosować... same za przeproszeniem stare grzyby (ale to jest odpowiednie stwierdzenie bo grzyb to pasożyt- żyje na koszt gospodarza)... które uczepiły się swoich stanowisk (jak ta huba pnia) już w PRL, byli członkami PZPR a jak się wszystko sypnęło trza sie było "reformować" pozmieniali kolory, pozakładali partie i tak sobie radzą do dziś... brakuje nowych twarzy w polityce; ludzi niepowiązanych układami... potrzeba takich co zaczną patrzeć do przodu a nie tylko będą rozpamiętywać co robiły poprzednie "ekipy" i szukać usprawiedliwienia "my robimy coś a wy nie robiliście nic"

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski
Nie ma w tej chwili idealnej partii , to prawda , ale nie rozumie rolników i robotników , którzy głosują na PO , przecież premier powiedział , jasno i wyraźnie .........służba zdrowia , szkolnictwo i sądownictwo ma źle i tym grupom społecznym trzeba pomóc , a reszta jakoś sobie radzi . Czy nie ma ciemnoty w narodzi ? Premier pomaga tym którzy łatwo przekazują taką propagandę wśród ludzi niższej klasy społecznej , sam naród się nie zjednoczy , trzeba mieć kogoś kto poprowadzi , jakiś autorytet , a skąd takich , jak Oni mają dobrze .

Tytuł:

I dlatego będe szczęsliwy jak przy następnych wyborach frekwencja wyniesie 10%. Będzie to jasny sygnał że społeczenstwo jest dojrzałe i mówi takim kolesiom NIE ,tylko zanim to nastąpi to pewnie będą strajki takie jak w Grecji a to nie wtym rzecz.Wydawało mi się że demokracja nie na tym polega by przy wyborach wybierać mniejsze zło.Co do emerytur to jast jasny przekaz dla społeczeństwa że emerytury z ZUS będą głodowe a do kogo to nie dotarło to jego sprawa. Prosta sprwa jeżeli płace składke emerytalną a tylko z tej kasy 70zł wpływa na moją przyszłą emeryture to policzcie a na domiar chcą od nowego roku zmniejszyć do 30pln to powodzenia. Teraz następna sprawa jeżeli ktoś wzioł kredyt hipoteczny mając lat 40 pare to nie będzie go wstanie spłacić banki o tym nie informują bo nie ma takiego obowiązku.Powiem tak jeśli osoba w wieku 30lat nie będzie oszczędzała systematycznie to blado to widze, koszty miesięcznie są nie wielkie 250pln ,tylko systematycznie .Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Ja powiem tylko tyle. Media w Polsce wykreowały 2 partie. Tą "dobrą" PO i tą "złą" PiS. Zwykli ludzie to kupią bo najłatwiej dokonywać wyboru jeżeli coś jest czarne lub białe. Przeciętny wyborca nie zastanowi się nad tym, że jest to nieprawda, że sprowadzenie 2 partii do złych i dobrych to jedna wielka mistyfikacja. Ale kupuje to, choć w głębi duszy najprawdopodobniej zdaje sobie z tego sprawę. Dzięki temu siły rządzące (jak zwał tak zwał) pozbyły się zupełnie konkurencji i ta sama grupa osób tylko w młodszym wydaniu dzięki temu utrzymuje się przy władzy od przynajmniej 20 lat, a znając życie dzięki układom w Magdalence to dłużej.
Wyborcy zachowują się jak owce, albo lemingi (ostatnio modne słowo w internecie). Robią to co robi reszta. A kto ma własne zdanie jest wyszydzony i wyśmiany, pomimo tego, że może akurat ma rację. A z drugiej strony kto by nie rządził i tak zawsze będzie dla jednych zły, a dla innych dobry. Etap zmieniania świata już mam chyba za sobą:) Trzeba tak grac żeby coś w tym życiu ugrać i nie przejmować się sprawami, na które i tak nie ma się większego wpływu.

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: wielkpolski
mariuszk pisze:

Po prostu większość z nas ma jakieś małe lub większe grzeszki na sumieniu,lubi nieraz jak ma okazje coś zakombinować, pozostałość w mentalności z czasów wojen, rozbiorów, i tych lat powojennych, kiedy bohaterstwem było łamanie nakazów, zakazów ówczesnych władz kiedy wszystko było nasze to i moje. Rychu, Zbychu i im podobni z platformy to swoje chłopaki,nawet jak donek trochę trawkę popalił to co tam, i wydaje mi się że dlatego większość ich popiera.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]