FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 23 czerwca 2025, 22:16 - pn

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Tak z ciekawości jeżeli kogoś to zainteresuje a mieszka nie daleko lub ma możliwość przewozu

Na Ulicy Cystersów w Krakowie w Poczcie Głównej w Piwnicy mieści się hurtownia słoików
ceny
Słoik 09l =75 groszy
Słoik 05l = 65 groszy
zakrętki z motywem pszczelarskim kilka wzorów przy zakupie 700 szt cena =25 gr /szt
tel 12 412 37 88
Kom 603 637 570

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: leżak wielkopolski z nads 1/2D
W Malborku również cena taka sama . Adres

Elro.
0 55 272 22 67 - telefon/fax
82-200 Malbork , Grobelno 8

Nawet dziś byłem tam na zakupach

Tytuł:

Dziękuje za informacje właśnie jestem na etapie zakupu słoików oraz poszukiwań najatrakcyjniejszej ceny. Jestem ciekawy czy można jeszcze z zejść z ceny lub chociaż wytargować transport. Potrzeba mi około 3 tys i tyle samo zakrętek, Będę dzwonił

Zamiast 500 ml potrzeba mi 400, ciekawe czy mają w swojej ofercie

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja kupowalem sloiki u tego goscia, pamietam ze cena niezla byla [email protected]
Ale to bylo 2 lata temu wiec teraz warto sprawdzic

Tytuł:
Dobrze wiedziec chyba odwiedzę Malbork ostatnio chyba przepłaciłem za słoiki i to kupiłem ze zwykłymi zakrętkami bez motywu było by na flaszke , a tak to znowu człowiek jest w plecy :szok:

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: wlkp/wlkp 18cm
Dla ludzi z pomorza: Kierujcie się na Goleniów ulica maszewska cena podobna, mają również etykiety.

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: WP
Słoik 0,9 l z plastikową nakrętką 0,99 zł w RZP Tomaszów Lubelski.

Tytuł:
No właśnie bo piszecie o słoikach 0,9l a jak kolegów zapatrywania na słoiki jakie wprowadziło w tym roku PZP z ich logiem i oczywiście mniejszą pojemnością bo to słoik o ile dobrze kojarzę 0,75l albo 0,8l , cena takiego 0,85 zł no i jak to wypowiadał się zastępujący P. Sabata na 55-cio leciu mojego koła ponoć mają zrewolucjonizować sprzedaż miodu bo cenę trzeba utrzymać a pojemność mniejsza a klient według niego się nie skapnie a ponadto ma to wyeliminować "oszustów" jak to on nazwał nie należących do szeregów PZP. :oczko:

Tytuł:
Cordovan pisze:
No właśnie bo piszecie o słoikach 0,9l a jak kolegów zapatrywania na słoiki jakie wprowadziło w tym roku PZP z ich logiem i oczywiście mniejszą pojemnością bo to słoik o ile dobrze kojarzę 0,75l albo 0,8l , cena takiego 0,85 zł no i jak to wypowiadał się zastępujący P. Sabata na 55-cio leciu mojego koła ponoć mają zrewolucjonizować sprzedaż miodu bo cenę trzeba utrzymać a pojemność mniejsza a klient według niego się nie skapnie a ponadto ma to wyeliminować "oszustów" jak to on nazwał nie należących do szeregów PZP. :oczko:

KOlego Aż strach Czytać to co napisałeś Będąc uczciwym w sprzedaży miodu
Słoiki o pojemności 0,75l to kilogram miodu a 08l to 5-7 deko więcej są to słoiki super do sprzedaży jeżeli ktoś podaje cenę za kilogram .
Sprzedawałem tylko raz w takich słoikach i NIGDY WIĘCEJ nie dlatego by nie szło tylko na tłumaczenie że tam nie ma litra ani nie jest to słoik 09 do którego większość klientów jest przywiązana
A klienci dociekliwi przeliczali wagę miodu na litry cenę itp istny Burdel na stoisku
Cenę utrzymać to wcale nie muszę Oszukiwać klienta zmniejszając pojemność słoika wciskając mu że to 09l bo to jest Czyste oszustwo i uczciwemu pszczelarzowi nawet na myśl nie przejdzie by o łyżkę miodu musiał oszukiwać a potem się wstydzić jak się kapnie
Więc nie wiem kogo co ten słoik z Napisem PZP ma reprezentować i wyeliminować Bo jest mi Wstyd Za takie Słowa
Cordovan pisze:
sprzedaż miodu bo cenę trzeba utrzymać a pojemność mniejsza a klient według niego się nie skapnie a ponadto ma to wyeliminować "oszustów" jak to on nazwał nie należących do szeregów PZP. :oczko:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski, langstroth 3/4
"Matex" Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Tomasz Mucha
Gostyń, woj. wielkopolskie,
Telefon: 655751951
Fax: 655727470

Słoiki różnej pojemności i wieczka z pszczółkami do miodu lub z owocami do przetworów.
0,9l - 0,80zł. (w zależności od wielkości zamówienia udzielają rabatu).

Tytuł:
BoCiAnK pisze:
Wstyd Za takie Słowa bo cenę trzeba utrzymać a pojemność mniejsza a klient według niego się nie skapnie a ponadto ma to wyeliminować "oszustów" jak to on nazwał nie należących do szeregów PZP.

Mnie jako pszczelarzowi również choć jak pisałem już na forum póki co miodu nie sprzedaję choć tego nie wykluczam w przyszłości. Nie rozumiem sam jednak jak można tak to określić. Nie chcę cytować z nazwiska osoby, która takimi słowy to ujęła choć może powinno się, to władze PZP z P. Sabatem na czele może zastanowiły by się, że są na cenzurowanym i każdy błąd oraz złe słowo z ich strony będzie odpowiednio opieczętowane w słowa krytyki a każde działanie idące ku temu by jak najmniej dać pszczelarzom a jak najbardziej napchać swoje kieszenie będzie odebrane odwrotnie do zamierzonego celu. Z takim postępowaniem jak przykładowe wprowadzenie słoika o mniejszej pojemności i stwierdzenie że należy utrzymać cenę miodu za słoik 0,9 przy mniejszej pojemności słoika z logo PZP dobrego świadectwa gospodarności i przychylności w działaniu dla pszczelarzy władzom PZP nie przysporzy. Co więcej określanie kogoś (kto nie kupi związkowych słoików i nadal będzie rozlewał miód w słoiki 0.9 l) "oszustem" co oznaczać miało że będzie taki sprzedawał zafałszowany miód jest nie na miejscu jeśli chodzi o władze PZP. Może i to na krótki czas wyeliminuje handlarzy miodem nie będących pszczelarzami a sprowadzających miód i domieszki sprzedających jednak skoro słoik znajdzie się w obrocie będzie on w następnym już roku dostępny dla handlarza, więc jak uważacie koledzy jaki cel z wprowadzenia nowego słoika? Moim zdaniem kolejny blef bo pewnie władze PZP dogadały się z jakąś hutą szkła że zrobią swój słoik w zamian za .... nie będę komentował a w ich (władz PZP) mniemaniu prosty pszczelarzyk i tak kupi słoik bo jak by to miało być by miałby być taki nazywany później w kole przez kolegów "oszustem" bo słoików nie kupił i by był wytykany palcami. Huta (producent) zyska i PZP pewnie zyska a co z pszczelarzami, którzy sumiennie handlują prawdziwym POLSKIM MIODEM? Władze PZP z swoimi pomysłami jak obecnie powinny się zdegradować i pozwolić prowadzić to komuś kto np. wprowadził by dopłaty do rodziny pszczelej czy refundację dla małych pszczelarzy takich mających np. dwa czy pięć, dziesięć uli a nie minimum 20 i to z łaską podział pieniędzy na co można a na co nie można. :do bani: Osobiście jestem w kole pszczelarskim z jednego względu - z uwagi na OC bo inaczej to pies drapał ich refundacje z łaski i dopłaty że nie wspomnę o wysokości składek bo te są stanowczo zbyt wysokie jak na utrzymanie zarządu. Ludzie dajcie pszczelarzom te pieniądze ale na odpowiedni cel czyli jako dopłata czy refundacja dotycząca pojedynczej rodziny pszczelej niezależnie od ilości uli i zacznijcie odpowiednio gospodarować tymi funduszami bo jak braknie chętnych by być w szeregach PZP i walić wam kasę w kieszenie wielkie g....o wam zostanie. Sam nie wiem czy nie dam sobie luzu z tym członkostwem w PZP, bo za te składki co płacę w kole kupię leki i jeszcze mi zostanie a mając mniej niż 20 uli i tak na nic więcej od związku liczyć nie mogę. :oczko:

Tytuł:

Witam w celu wyjaśnienia o co chodzi z tym słoikiem z logo pzp -bo co ludzie nie dosłyszą to sobie wymyślą-przesyłam tekst przedstwiający idę wprowadzenia słoika z logo. Zwracam jednocześnie uwagę na to, że takie słoiki juz mają niemcy czesi słowacy i zapewne inne kraje i wcale nie jest on tańszy od innych słoików a wrecz przeciwnie jest dużo droższy niż słoiki ogólnodostępne takie jak naprzykład 0,9 l do ogórków;). Wiem, że łatwo jest krytykować ale jeszcze łatwiej jest siedzieć z założonymi rękami nie dając nic od siebie a wymagać od innych. Ale taka to już jest nasza cecha narodowa, bardzo paskudna cecha. A takich co za 5 groszy są wstanie pojechać na drugi koniec miast bo tam jest taniej nie patrząc na koszty dodatkowe nigdy nie brakowało i dlatego w naszym kraju tak chińszczyzna się rozpanoszyła.

SŁOIK NA MIÓD

miód z polskich pasiek

Polski Związek Pszczelarski od maja tego roku wprowadza do sprzedaży słoik na miód z logiem PZP i napisem miód z polskich pasiek.
Celem wprowadzenia tego słoika jest:
- ochrona naszego rynku miodu przed miodem z zagranicy
- odróżnienie miodu z polskich pasiek od miodu zagranicznego a szczególnie „miodów polskich” które nie widziały polskich pasiek oraz tzw. ”miód z krajów unii i poza unii”,
- podkreślenie wyjątkowości walorów miodu z polskich pasiek,
- pozyskanie funduszy na promocję naszego krajowego miodu w tym miodów które pozyskały różne certyfikaty jakościowe, regionalne i unijne.
Kto będzie mógł nabyć ten słoik?
Pszczelarze zrzeszeni w organizacjach będących w strukturach PZP oraz chcą dbać i pracować wspólnie nad marką
„miód z polskich pasiek”
Jak będziemy chronić miód w tym słoiku i markę „miód z polskich pasiek”?
Aby marka „miód z polskich pasiek” zyskiwała na wartości wśród konsumentów, potrzebna jest nie tylko dbałość naszych pszczelarzy o jakość miodu, który rozlewamy do słoika pod wspólną marką ale także wzajemna kontrola tej jakości na rynku. Gdyż dzięki wspólnej pracy możemy osiągnąć zaufanie konsumenta oraz lepszą cenę za dostarczany produkt tak ciężko pozyskany od naszych pszczół.
Polski Związek Pszczelarski będzie tak jak do tej pory kontrolował jakość miodu na rynku jednak obecnie nie mieliśmy wpływu na państwowe instytucje nadzorujące rynek produktów spożywczych co zrobią dalej z wynikami kontroli jakie im przedstawialiśmy. Mając swój słoik i regulamin stosowania słoika będziemy mieli możliwość promować te pasieki które uczestniczą we wspólnej budowie marki „miód z polskich pasiek” ale też będziemy mogli informować o tych którzy oszukują klientów, chcąc skorzystać na wypromowanej marce i dzięki temu sprzedać drożej miód importowany albo co gorsze coś co nawet pszczół nie widziało. Regulamin stosowania słoika z logo przedstawimy w następnym numerze PP.
PZP od czerwca będzie prowadził kampanie informacyjną na temat miodu i budowaniu marki „miód z polskich pasiek” w miarę jak będzie przybywało miodu z tegorocznych zbiorów rozlanego do naszego słoika. Kampania będzie w pełni finansowana dzięki pozyskanym środkom na Fundusz Promocji Pszczelarstwa. Wpłaty na ten fundusz dokonują miedzy innymi dystrybutor słoików z logo PZP oraz firma ORION dystrybutor pokarmu dla pszczół APIFOOD w tym miejscu zachęcamy też inne firmy związane z pszczelarstwem do wpłat na rzecz Funduszu Promocji Pszczelarstwa.
Jak będzie rozprowadzany słoik wśród pszczelarzy?
Słoik rozprowadzany będzie tylko i wyłącznie za pośrednictwem organizacji pszczelarskich zrzeszonych w PZP cena słoika to 0,80 zł/szt, na palecie będzie 1106 szt. Będzie też istniała możliwość zakupu pakowany w zgrzewkachpo 12 szt na palecie 1974 szt jednak wtedy cena będzie o około 0,05 zł/ szt wyższa.
Dlaczego taki kształt słoika? Przez wiele lat pszczelarze rozlewali miód do słoików o podobnym kształcie ale pojemności 0,9 l dlatego tez żeby nie robić zamieszania wielkiego na rynku zmniejszyliśmy słoik o około 2 cm zachowując jego kształt a dodatkowo uzyskaliśmy taką wysokość słoika, że łyżeczką od herbaty można z łatwością wydostać miód z dna słoika. Jednocześnie specjaliści od marketingu zwracają uwagę, że klienci łatwiej zaakceptują minimalne zmniejszenie opakowania i pozostawienie ceny na dotychczasowym poziomie niż podwyżkę ceny produktu. A jak ta zmian opakowania będzie poparta kampanią pokazującą, że zmiana opakowania pociąga za sobą gwarancję jakości i pochodzenia na pewno łatwiej i szybciej zaakceptują takie posunięcie.

Tytuł:
DROBNY, przeczytaj mój poprzedni post masz w nim odpowiedź na to co napisali w tym, temacie czyli

DROBNY pisze:
- odróżnienie miodu z polskich pasiek od miodu zagranicznego a szczególnie „miodów polskich” które nie widziały polskich pasiek oraz tzw. ”miód z krajów unii i poza unii”,
- podkreślenie wyjątkowości walorów miodu z polskich pasiek,
- pozyskanie funduszy na promocję naszego krajowego miodu w tym miodów które pozyskały różne certyfikaty jakościowe, regionalne i unijne.

- w roku wprowadzenia słoika bo później będzie ogólnodostępny, lipny pomysł
- czym chcesz podkreślić wyjątkowość miodów polskich - logiem PZP - mnie się na widok tego logo na cofkę zbiera
- wiadomo że jak chodzi o kasę trzeba coś zrobić by zarobić nieprawdaż? czemu nie słoik?

To coś wstawił na forum to stek nietrafionych pomysłem stwierdzeń zarządu PZP by zarobić ponownie na polskim pszczelarzu bo za składki mało kasy wpływa do PZP. :do bani:

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski, Ostrowskiej
Cordovan pisze:
No właśnie bo piszecie o słoikach 0,9l a jak kolegów zapatrywania na słoiki jakie wprowadziło w tym roku PZP z ich logiem i oczywiście mniejszą pojemnością bo to słoik o ile dobrze kojarzę 0,75l albo 0,8l , cena takiego 0,85 zł no i jak to wypowiadał się zastępujący P. Sabata na 55-cio leciu mojego koła ponoć mają zrewolucjonizować sprzedaż miodu bo cenę trzeba utrzymać a pojemność mniejsza a klient według niego się nie skapnie a ponadto ma to wyeliminować "oszustów" jak to on nazwał nie należących do szeregów PZP.

Czy to ma znaczyć, ze członkowie Stowarzyszenia Pszczelarzy Zawodowych, Stowarzyszenia Pszczelarzy Polskich POLANKA i pozostali niezrzeszeni mają być wyeliminowani jako ci "oszuści" przez uczciwych członków PZP ? :wnerw:
Nie mam nic przeciw temu, aby wprowadzić taki słój, ale niech będzie uniwersalny z oznaczeniem POLSKI MIÓD , a nie z logo związkowym.
Popularny słoik 0,9 jest bardzo niewygodny w opróżnianiu miodu. Coraz więcej moich klientów przekonuje się do słoików 0,5. Kiedyś sprzedawałem w wiaderkach 0,8 i 1 l i wszyscy byli zadowoleni z takiego opakowania ze względu na wygodę opróżniania i wagę opakowania (tara wynosiła tylko 50g, a słój z zakrętką ok. 400g). Niestety nie wszystkim to odpowiada, chociaż ma atesty na przechowywanie żywności - tradycjonaliści wolą szkło.

Tytuł:
piotr_fs pisze:
Czy to ma znaczyć, ze członkowie Stowarzyszenia Pszczelarzy Zawodowych, Stowarzyszenia Pszczelarzy Polskich POLANKA i pozostali niezrzeszeni mają być wyeliminowani jako ci "oszuści" przez uczciwych członków PZP ?

Na to wygląda. :do bani:

Tytuł:
Cordovan pisze:
a co z pszczelarzami, którzy sumiennie handlują prawdziwym POLSKIM MIODEM?

Dziś Kupiłem 1000 słoików 09 i 500 05l na razie mi styknie dalej zobaczymy ;-)
DROBNY pisze:

KOlego większej bzdury jak ta to nie słyszałem
Co słoik ma zabezpieczyć przed czym :leży_uśmiech: Enbargo a nie słoik do którego można nalać co się żywnie podoba
DROBNY pisze:
Pszczelarze zrzeszeni w organizacjach będących w strukturach PZP oraz chcą dbać i pracować wspólnie nad marką
„miód z polskich pasiek”

Jak będziemy chronić miód w tym słoiku i markę „miód z polskich pasiek”?
Aby marka „miód z polskich pasiek” zyskiwała na wartości wśród konsumentów,

O markę Polskiego Miodu wystarczy jak zadba każdy pszczelarz we własnym zakresie
a wiesz czemu bo zawsze się znajdzie Menda co będzie sprzedawać byle pomarańcz pod przykrywką a przykładowo Ja nie mam ochoty usłyszeć że Kupił miód z Logo i był Fałszowany , i wszystkich potem wrzucić do jednego worka za czyjeś świństwa
DROBNY pisze:
Polski Związek Pszczelarski będzie tak jak do tej pory kontrolował jakość miodu na rynku jednak obecnie nie mieliśmy wpływu na państwowe instytucje nadzorujące rynek produktów spożywczych co zrobią dalej z wynikami kontroli jakie im przedstawialiśmy. Mając swój słoik i regulamin stosowania słoika będziemy mieli możliwość promować te pasieki które uczestniczą we wspólnej budowie marki „miód z polskich pasiek” ale też będziemy mogli informować o tych którzy oszukują klientów,

Nigdy Nie mieli wpływu i nigdy mieć nie będzie
Markę Buduje się nie słoikiem ani regulaminem tylko tym co jest w słoiku Klient sam dochodzi do wniosku kto ma dobre produkty a kto nie i to jest najlepsza marka dla pasieki
DROBNY pisze:
Dlaczego taki kształt słoika? Przez wiele lat pszczelarze rozlewali miód do słoików o podobnym kształcie ale pojemności 0,9 l dlatego tez żeby nie robić zamieszania wielkiego na rynku zmniejszyliśmy słoik o około 2 cm zachowując jego kształt a dodatkowo uzyskaliśmy taką wysokość słoika, że łyżeczką od herbaty można z łatwością wydostać miód z dna słoika.

Dla Klienta nie ma większego znaczenia czy słoik ma kształt koła kwadratu owalu czy gwiazdki Tylko co jest w słoiku i za ile
Niech PZP nie promuje miodu Tylko niech się zajmie Tymi co go z za Unii sprowadzają w masowych partiach i sprzedają pod nazwą Polski Miód z dopiskiem mieszanina z krajów unii i z poza

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski
dobrze napisane bocian ja mam ich słoiki głęboko w d.....e i na pewno ich nie kupie zresztą OC sam sobie place leki tez kupuje i robię z taktika olejków za swoje nie chce tego badziewia po terminie jak dziś oglądałem apiwarol 1 rok i 2 miesiące po terminie przyszedł a najlepsze jest to ze ma pojemniku była data zaklejona następna data tyle ze z dłuższym okresem do listopada bodajże a ze człowiek ciekawy to zerwał pierwsza nalepkę i co data była do 14 kwietnia 2010 r i coś mi się wydaje ze ostatni rok jestem w kole bo to tylko wyciąganie kasy i huśtanie się za nasze zresztą jak cale polskie władze tak i PZP maja nas głęboko gdzieś dla nich liczy się :do bani: kasa :tasak: :bije: :bije: :bije: :bije: :tasak: :tasak: :tasak: :tasak: :tasak: :tasak: :tasak:

Tytuł:

macie racje słoik z logo PZP nic nie zmieni w zimie chciałem zakupić miód bo mi brakło a na forum nikt nie miał więc kupiłem z allegro miodek lipowy z logo PZP nie wiem co to było ale na pewno nie miód lipowy coś podobnego do syropu smak mdły mam nauczkę nie sprzedaj swojego wszystkiego bo później ciężko o dobry miodek

Tytuł:
Łukasz pisze:
w zimie chciałem zakupić miód bo mi brakło a na forum nikt nie miał więc kupiłem z allegro miodek lipowy z logo PZP nie wiem co to było ale na pewno nie miód lipowy

Chyba kolego coś poknociłeś albo piszesz na wyrost, tej zimy co była słoików z logo PZP wytłoczonym w szkle nie było w handlu jeszcze. :oczko:

Tytuł:
Mniejsze słoiki o 2 cm są ok mysle ,ze kwestia czasu 5-10 lat jak klienci się przekonają do tych słoików tylko trzeba by bylo przekonać pszczelarzy do rozlewania do takich słoików 0.9l słoik jest niepraktyczny ,ale ludzie są przywiązani do niego i tak samo moga byc problemy i pytania ,a czemu mniej miodu , a dlaczego , a czemu . Sam myslałem o takim rozwiazaniu . Myślę,ze spróbuje juz w tym roku wprowadzic mniejszy słoik . Na pewno jest jedna wada trzeba wiecej słoików zamawiać w stosunku do słoika 0,9l , więcej czasu trzeba poswięcic na rozlanie itd. Kiedyś były flaszki myślę ,ze trzeba iść w dobrym kierunku .

Tytuł:
KOBER pisze:
Na pewno jest jedna wada trzeba wiecej słoików zamawiać w stosunku do słoika 0,9l , więcej czasu trzeba poswięcic na rozlanie

Dodaj że i cenę za słoik miodku trzeba opuścić bo nie sprzedasz przecież mniejszego słoika z logo PZP w cenie słoika z miodem o poj. 0,9 l. :oczko:

Tytuł:
Cordovan pisze:
Dodaj że i cenę za słoik miodku trzeba opuścić bo nie sprzedasz przecież mniejszego słoika z logo PZP w cenie słoika z miodem o poj. 0,9 l. :oczko:

Sprzedam po takich samych pieniadzach tylko muszę mieć w ofercie tylko taki słoik (żadne inne mniejsze czy wieksze) . Teraz mam tylko 0,9l i na nim bazuje . U mnie miodu nie kupisz w 0,5l słoikach czy tez w innych rozmiarach. :leży_uśmiech:

Tytuł:
I uważasz że to uczciwe skoro teraz dajmy na to kupuje u ciebie za 35 zł słoik 0.9 miodu a ty mu będziesz chciał sprzedać za taką samą kwotę słoik z logo PZP o pojemności 0,75 czy 0,8 l.? Słoik PZP jest o 2 cm niższy od słoika 0,9 jak to wytłumaczysz klientowi, który porówna sobie słoik w domu jeden z drugim i pomyśli żeś go wy....oł bo kupił za tą samą cenę mniejszy słoik niż dotychczas? (ja jako potencjalny klient czułbym się oszukany przez pszczelarza od którego np. kilka czy kilkanaście lat kupuję miód). Wielu pszczelarzy straci przez to część swoich klientów, chyba że cenę za słoik adekwatnie zmniejszy po przeliczeniu do pojemności słoika. :oczko:

Tytuł:
Po pierwsze nie rozumiesz mnie kompletnie. Czy ja gdzieś napisałem ,ze musi to byc słoik z logiem PZP? Nie musze miec takiego słoika mogę kupić zwykły słoik bez loga 0,8l i w kolejnym roku tylko bazowac na takich słoikach(0,8l) . Moge miec np. dośc spora pasiekę czekam tylko na rozwój sytuacji czy duzi pszczelarze przeszli na ten mniejszy słoik jak TAK to wprowadzam na rynek taki sam słoik ustalam cenę w danym rejonie i chcąc nie chcąc wszyscy mniejsi pszczelarze robią to samo . Główną ideą tego słoika jest utrzymanie ceny miodu kolega DROBNY to podkreslił na samym koncu . Mi tez nie jest łatwo podnosic z roku na rok cene miodu ,a koszty coraz wieksze. Nie wiem czy dobrze mysle.

Inna kwestia to sprawa tego loga bo ja np. nie bede miał loga o to juz ludzie beda gadali to ten co oszukuje , o to ten co fałszuje miód wiec to jest inna bajka bo próbuje sie wrzucic wszystkich do jednego worka ,albo bedziesz miał taki słoik z logiem czyli musisz kase wydac na PZP ,albo zostaniesz odrzucony :leży_uśmiech: To podchodzi pod artykuł chyba jakis?????
Ja sie tam na prawie nie znam , a znając zycie to jakbys chciał to taki słoik dostaniesz jakbys chciał nieuczciwie czy tez watpliwej jakości miód rozprowadzać i tak jak Bogdan napisał to logo nic nie da bo zawsze sie znajdą ludziska . Ja jestem tylko zwykłym pszczelarzem co mi pszczółki naniosa sprzedaje nie bawie sie w skup miodu argentynskiego , chinskiego czy innego ,ale z takimi nie wygrasz ,a przydało by sie tym zająć . Niech po prostu powstanie więcej Polskich duzych , srednich pasiek wezcie sie do roboty , a nie na łatwizne iśc i sprowadzac do Polski byle co ,ale rozumiem kasa sie liczy i co robic ,zeby sie nie narobic :oczko: Ciekawe czy jeden z drugim byłby w stanie 100 pniowa pasieke upilnowac -watpie. :leży_uśmiech:

Tytuł:
KOBER pisze:
Czy ja gdzieś napisałem ,ze musi to byc słoik z logiem PZP? Nie musze miec takiego słoika mogę kupić zwykły słoik bez loga 0,8l i w kolejnym roku tylko bazowac na takich słoikach(0,8l)

Ale nie ma w obrocie słoika tej wielkości, taki słoik został zrobiony dla PZP czyli obniżono o 2 cm słoik o poj. 0.9 l. Jest z logiem PZP wytłoczonym w szkle takiego samego o tej samej pojemności ale bez loga nie kupisz. :oczko:

Tytuł:
Cordovan pisze:
Łukasz pisze:
w zimie chciałem zakupić miód bo mi brakło a na forum nikt nie miał więc kupiłem z allegro miodek lipowy z logo PZP nie wiem co to było ale na pewno nie miód lipowy

Chyba kolego coś poknociłeś albo piszesz na wyrost, tej zimy co była słoików z logo PZP wytłoczonym w szkle nie było w handlu jeszcze. :oczko:

Przemek słoika nie było to fakt
Ale Łukasz miał na myśli banderolę http://www.zwiazek-pszczelarski.pl/index.php?page=9 która już miała wyeliminować oszustów -- poczytaj w linku warunki użytkowania i oświadczenia i Co ???? A tu słoik ma to załatwić :leży_uśmiech:

Nie mam nic przeciw słoikowi bo ten będzie zapewne ładny i dobrze się prezentował do zakrętek z motywem pszczelarskim Ale nie z żadnym LOGO PZP tylko jak już coś to z MOTYWEM PSZCZELARSKIM np Obrazek

Tytuł:

Ja bym się na te skromne działania PZP w kierunku poprawy jakości sprzedawanych miodów nie wypinał. Robią niewiele ale zawsze coś.
Wiadomym jest, że markę najlepiej buduje się jakością, jest to jednak proces najdłuższy, w przypadku pszczelarzy myślę, że trwający co najmniej kilkanaście lat. Jeśli chcemy pozyskać nowego klienta (w dobie allegro jest to cała Polska), KAŻDY sposób, żeby podnieść gwarancję albo otrzymać rekomendację na oferowany produkt jest dobry. Zarówno certyfikaty jak i słoiki spełniają taką funkcję. Dodatkowo są niedrogie (na słoiku "tracimy" 15 groszy, certyfikat kosztuje 120 zł a same banderole chyba 2-3 grosze). Sprzedając miód w takim słoiku i z taką banderolą bierzemy na siebie odpowiedzialność, a do odpowiedzialności można pociągnąć i nie trzeba do tego machiny sądowniczej uruchamiać, wystarczy np. sąd konsumencki, żeby beknąć zdrowo finansowo.
Oszuści są wszędzie tam, gdzie chodzi o kasę, wśród pszczelarzy również i choćbyśmy nie wiem jakie zasady wymyślili zawsze będą oszukiwać. Może martwić fakt, że przeważnie było to domeną handlarzy, dużych producentów a teraz schodzi coraz niżej. Dwa przykłady:
1. Pewien pszczelarz bez zażenowania mówił mi jak to brał lipę. Wcześniej jeszcze podkarmił, po 3 kilo cukru na rodzinę.
2. Kilka lat temu była w naszym kole możliwość zrobienia bezpłatnych badań miodu, dokładnie 5 próbek. I co? I nic, jakoś chętnych nie było.

I na koniec święte słowa Bocianka:
"Niech PZP nie promuje miodu Tylko niech się zajmie Tymi co go z za Unii sprowadzają w masowych partiach i sprzedają pod nazwą Polski Miód z dopiskiem mieszanina z krajów unii i z poza" :brawo:

Tytuł:
hwafel pisze:
Sprzedając miód w takim słoiku i z taką banderolą bierzemy na siebie odpowiedzialność,

KOlego sprzedając miód Prawdziwy żaden pszczelarz nie będzie się Bał na etykiecie napisać własnego adresu
Nie będę Tu prezentował moich etykiet są na mojej stronie www.pasiekaambrozja.pl
wiesz dla czego by klient mógł mnie znaleźć po etykiecie
Na etykietach oferowanych przez sklepy pszczelarskie jest miejsce na pieczątkę lub adres
Zapytałem jednego sprzedającego Czemu tam nic nie ma Odpowiedział że miodu ma mało i by mu ludzie ględzili jakoś co tydzień go widzę i to swoje mało sprzedaje ale w innym miejscu stoi Nie pójdę go się zapytać czemu tak lokalizację zmienia BO Wiem

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wlkp.
hwafel pisze:
...
Wiadomym jest, że markę najlepiej buduje się jakością, jest to jednak proces najdłuższy, w przypadku pszczelarzy myślę, że trwający co najmniej kilkanaście lat. Jeśli chcemy pozyskać nowego klienta (w dobie allegro jest to cała Polska), KAŻDY sposób, żeby podnieść gwarancję albo otrzymać rekomendację na oferowany produkt jest dobry. Zarówno certyfikaty jak i słoiki spełniają taką funkcję...

Odniosę się jedynie do powyższego. Nie zbuduje się własnej marki bazując na dyskredytacji konkurentów. Zamiast opowiadać, że jedynie miód w takich słoikach jest dobry, lepiej powtarzać, że KAŻDY prawdziwy i polski miód jest super i nasz także :). Jak my czy nasze organizacje zaczną się nawzajem oczerniać to okaże się, że najlepszy jest miód z RPA :(

Moim zdaniem budowanie marki na bazie certyfikatów i słoików to już śpiew przeszłości. Coraz więcej ludzi zdaje sobie sprawę, że te wszystkie "badania" i certyfikaty mogą być wielkim picem (zbieram 3 osoby, zakładam stowarzyszenie np: Stowarzyszenie Konsumentów Miodu" i zaczynam wystawiać "certyfikaty" na własne słoiki).

P.S. sam stosuję słoiki 0,72l (to jest 1000g jak jest zalany pod korek) bo są po prostu wygodniejsze, a oprócz tego że na własnej etykiecie mam adres to i do każdego słoika dodaję wizytówkę.

Tytuł:

BoCiAnK pisze:
Na etykietach oferowanych przez sklepy pszczelarskie jest miejsce na pieczątkę lub adres Zapytałem jednego sprzedającego Czemu tam nic nie ma

Boi się odpowiedzialności, pewnie wie, że sprzedaje szajs. Popatrz teraz na klienta, który przychodzi na targ czy jarmark ma do wyboru miód bez adresu pasieki, z adresem i jeszcze taki z adresem i banderolą. Jeśli nie zna sprzedających może przeprowadzić wstępną weryfikację już choćby na tej podstawie. Jakiś plus w przypadku banderoli będzie.
Chociaż gdybym ja poszedł na ten targ to nie wiem czy kupiłbym ten z banderolą. Dla mnie te wszystkie atesty, certyfikaty, aprobaty, pozwolenia, medale i wyróżnienia śmierdzą na kilometr kolesiostwem i łapówkami i raczej podchodzę do nich nieufnie. Ale każdy jest inny: jedni się będą podniecać inni banderole oleją, w każdym razie zaszkodzić nie zaszkodzą a mogą pomóc. Dodatkowo przyklejenie banderoli daje efekt hmm... oryginalności zapakowania, coś jak plomba.

Tytuł:
hwafel pisze:
ma do wyboru miód bez adresu pasieki, z adresem i jeszcze taki z adresem i banderolą. Jeśli nie zna sprzedających może przeprowadzić wstępną weryfikację już choćby na tej podstawie. Jakiś plus w przypadku banderoli będzie.

KOlego co Ci daje ta banderola kompletnie NIC u Łysonia jest ich ogrom za grosze
kupiłem kilka opakowań a tylko po to że jest tam miejsce na napis ,w moim przypadku będzie tam pisało Miód Kremowany Miód z Pyłkiem Kwiatowym
a cała reszta informacji o właścicielu pasieki mieści się na etykiecie takiej jak Mam Tu
http://www.pasiekaambrozja.pl/etykieta.htm
hwafel pisze:
Dla mnie te wszystkie atesty, certyfikaty, aprobaty, pozwolenia, medale i wyróżnienia śmierdzą na kilometr kolesiostwem i łapówkami i raczej podchodzę do nich nieufnie.

Wyżej piszesz że banderola i et cetera daje dużo a następnie że śmierdzi Ci to kolesiostwem i łapówkami Zdecydował byś się na jedno a konkretne
Gdyż posiadam wiele certyfikatów ,Medali ,Dyplomów i innych Statuetek i nie wręczali mi ich w barze podchmieleni kolesie po degustacji piwa Tylko poważni Ludzie nie jednokrotnie Międzynarodowa Komisja a to dla mnie ważniejsze jak durna banderola czy logo

Tytuł:
BoCiAnK pisze:
Gdyż posiadam wiele certyfikatów ,Medali ,Dyplomów i innych Statuetek i nie wręczali mi ich w barze podchmieleni kolesie po degustacji piwa Tylko poważni Ludzie nie jednokrotnie Międzynarodowa Komisja a to dla mnie ważniejsze jak durna banderola czy logo

Bogdan , a mundurek galowy (wyjsciowy) masz ,zeby te ordery na klacie powiesic? :leży_uśmiech:

Tytuł:
KOBER pisze:
BoCiAnK pisze:

Bogdan , a mundurek galowy (wyjsciowy) masz ,zeby te ordery na klacie powiesic? :leży_uśmiech:

Muszę pogadać z Małydadantem by mi doradził gdzie wyhaftowali mu jego :leży_uśmiech: Ordery się nosi na podusiach z aksamitu a na czele sztandar pójdzie a na końcu Ja w Garniaku z Logo" Ambrozja " ;-)

Tytuł:

BoCiAnK pisze:
Wyżej piszesz że banderola i et cetera daje dużo

Nie powiedziałem, że dużo, tylko że jakiś plus jest ale jaki, to nie wiem, może nawet być to plus ujemny bo i takie są przecież. :oczko:

BoCiAnK pisze:
Zdecydował byś się na jedno a konkretne

Konkretnie chodziło mi o to, że jeden na banderolę nie zwróci uwagi a drugi tak i ja się zaliczam raczej do pierwszej grupy a banderole naklejam dla tej drugiej :oczko:

Tytuł:

Ja kupowałem w tej firmie:

ANMAR
Boczna 6
44-240 Żory
32 475 38 34

Słoik 0,72l - 63 grosze brutto

Słoik 072l typu "miś" (taki pękaty z miejscem na naklejkę w kształcie elipsy) - 65 groszy brutto

Nakrętki niecałe 24 grosze za sztukę. Trzeba kupić 750 sztuk.

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: wlkp
A ja zas kupowalem sliki i nakretki w

IWONA
ul. Parcela 17
42-110 Popów
tel. 34 31-77-377

to jest jakies 30km od Czestochowy w kierunku polnocy

za sloiki 0,9l - 0,65zl
za sloik 0,315l - 0,40zl
byly jeszcze inne rozmiarowki
za nakretki z logiem pszczelarskim do - 0,9l - 0,25zl
za nakretke z logiem pszczelarskim do 0,315l - 0,18zl
zwykle nakretki do 0,9l - 0,20zl
pozdrawiam palmus

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Palmus kolego nie wiesz czy prowadzą sprzedaż wysyłkową??? Potrzebowałbym troche nakrętek i słoików do małopolski.

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: 1/2D, WLP
masz telefon, wybierasz numer i wszystko wiesz, w dzisiejszych czasach wszystko Ci wyślą tylko kwestia ceny;)

Tytuł:

nie mam pojecia czy wysylaja bo bylem osobiscie ale zadzwon jak pisze kolega wyzej to sie dowiesz co i jak
pozdrawiam palmus

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Ostrowska + 1/2 wielk
do Popowa mam około 300km to dla mnie żaden interes na paliwo wydam więcej, mam u siebie może troszkę droższe ale i wybór nie jest zły

Koledzy gdzie można kupić fajne (z motywami pszczelarskimi) i dodatku w dobrej cenie zakrętki na słoiki 0,9 l :?:

Poradźcie, co?

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WZ Wlkp Froundenstein
Ja kupuję tu.
http://sklep.pszczoly.pl/

Pisałem to w innym wątku, ale może komuś się przyda i tu (słoiki standardowe, ale nakrętki z motywami pszczelimi są jak najbardziej do wyboru.
Cytuj:
Jawor ul. Robotnicza (20 km od Legnicy trasa nr 3 w kierunku na Wałbrzych)- słoik 0,9 l: 0,74pln (przy dużej ilości można negocjować), razem z nakrętką wychodzi 1,04pln

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski
Ted07 pisze:
Koledzy gdzie można kupić fajne (z motywami pszczelarskimi) i dodatku w dobrej cenie zakrętki na słoiki 0,9 l :?:

Poradźcie, co?

jak prenumerujesz czasopismo pasieka to u nich masz fajne motywy nakrętek etykiet i banderol! to ten sklepik z linku wyżej

skorpion, nie prenumeruje tego czasopisma.

Szukam fajnych ofert nakrętek na słoiki, zawsze gdzieś pojawiają się jakies promocje trzeba je umieć tylko znaleźć :D

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: warszawski, ostrowskiej
Ja dużo sprzętu zakupiłem tutaj https://pszczelnictwo.com.pl/

Choć w tym roku mnie zdenerwowali bo 2 razy opóźnili mi dostawę. Musiałem pisać i poganiać :pala:

Ule na jakich gospodaruję: wlk
www.sloje.pl ja kupuje tutaj najtaniej wszystkie rodzaje z rożnych hut. Można się zgadać i i zamówić w kole kilka palet dowiozą na miejsce.

Awatar użytkownika

paweln pisze:
http://www.sloje.pl ja kupuje tutaj najtaniej wszystkie rodzaje z rożnych hut. Można się zgadać i i zamówić w kole kilka palet dowiozą na miejsce.

Też tu zamówiłem paletę słoików + wieczka. Najtaniej wychodzi. Transportu za paletę nie liczą.

krzysglo pisze:
Też tu zamówiłem paletę słoików + wieczka. Najtaniej wychodzi. Transportu za paletę nie liczą.
paweln pisze:
http://www.sloje.pl ja kupuje tutaj najtaniej wszystkie rodzaje z rożnych hut. Można się zgadać i i zamówić w kole kilka palet dowiozą na miejsce.

A po ile tu wychodzi? Bo na stronie nie ma cen.

konradziu w tym roku maja po 70gr sloik 0,9 a nakretki po 25gr z motywem pszczelarskim. Choc nie wiem jaka jest cena przy zamowionej calej palecie
pozdr palmus

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]