FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2025, 15:15 - śr

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Kto jest za zlotem ?
Jestem za ! 93%  93%  [ 132 ]
Jestem przeciw ! 7%  7%  [ 10 ]
Liczba głosów : 142
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Chętnie bym przyjechal na takie spotkanie ale w niedziele mam ważną impreze handlową

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WZ Wlkp Froundenstein
Ja jednak nie dojadę.
Dzisiaj rano pojechałem przygotować kampera po dłuższej przerwie i okazało się że przybyło mu usterek. Nie spuściłem wody z instalacji wewnętrznej i porozrywało mi w kilku miejscach instalację.
Myślałem że nie nie będę tym , który odmówi .nawet dzwoniłem do administratora i byłem prawie pewny że dotrę. Przepraszam.

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: wielkpolski
I co ze zjazdem, ile osób się wybiera? Myślałem dojechać w sobotę rano posłuchać opowieści forumowiczów, (myślę że z rana ktoś mogący kierować się przyda} Z Koła mam tylko 65 km. A może ktoś z okolicy Koła się wybiera chętnie zabiorę będzie raźniej jechać. Pozdrawiam Wiktor.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Dadant
Ja jestem całkowicie za takimi zlotami , niestety w tym roku jak wiesz jeszcze nie dojadę , mam za daleko :placz:

Tytuł:

Miałem przyjechać pociągiem do Sieradza o 17.00 ale nastąpiła zmiana planów i musiał bym jechać PKSem ale wtedy bym dotarł na 03:21 do Sieradza a nie będę zawracał głowy Organizatorowi o tej godzinie niech chłopak sobie pośpi. No i dochodzi do tego jeszcze nadgorliwa mama( co będzie robił od 3 do 19). Przepraszam że wcisnąłem że przyjadę a tu teraz odmawiam. Ewentualnie Gdyby znalazł się jakiś dobroduszny Kolege który mógł by po mnie przyjechać o 20 do Sieradza na Pkp. Cordovan jeszcze jutro do Ciebie zadzownie do godz 12. Pozdrawiam

Tytuł:
Asaf, wsiadaj w osobówkę i przyjeżdżaj na co ci kamper, spać będziesz miał gdzie. :oczko:

Tytuł: Zlot

Ule na jakich gospodaruję: ramka 36-18
Jak wspomniałem wcześniej, wybieram się.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Na 99 % w sobote pozwole sobie zajechać.

Tytuł: Zlot

Ule na jakich gospodaruję: ramka 36-18
Zlot był niezmiernie udany. W piątek uczestnicy zlotu mieli cztery nogi a w sobotę przybyło dodatkowo cztery nogi. Dyskusje trwały prawie do świtu. Tylko pogratulować wielkich chęci. 96% za zlotem.

Tytuł: Re: Zlot
Awatar użytkownika

lucjan49 pisze:
Zlot był niezmiernie udany. W piątek uczestnicy zlotu mieli cztery nogi a w sobotę przybyło dodatkowo cztery nogi. Dyskusje trwały prawie do świtu. Tylko pogratulować wielkich chęci. 96% za zlotem.

być za zlotem , mieć mozliwość przyjazdu to całkiem dwie różne sprawy , termin letni dla wielu koliduje z urlopami , pracami w pasiece itd. ale myslę ze to temat wciąż aktualny tylko bliżej jesieni - ''Ktoś '' zaproponuje termin i miejsce na 10 dni przed spotkaniem / nie więcej / i prekfencjia będzie spora , bo z długiego planowania wychodzi '' jak zwykle ''.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Panowie początek września to jest już po planowanych urlopach w pracy ....
I myślę że początek września jest piękna pogoda i było by więcej osób,,, co mogło by przyjechać .
Chętnie bym skorzystał i nie tylko ja .....mam możliwość wypożyczyć przyczepy z pracy i pięć osób może mocować w przyczepie kempingowej plus namiot. Albo koniec czerwca..... Trzeba to rozsądnie przeanalizować !!!!!! ORGANIZATOR :piwko: :oczko:
Pozdrawiam.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Boguś !!!!!!! :piwko: !!!!!!!!!!! Dni Zawoi we Wrześniu piękna impreza i przy takiej imprezie można by się było też spotkać .....A są serwowane!!!! :szok: w kuchni polowej pyszne łebki wieprzowe .....zespoły góralskie .........itp...
Piszę się na takie terminy .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Szkoda wysiłku włożonego przez Kol.Przemka w przygotowanie imprezy.dlatego patrząc na jego smutną mine serdecznie współczułem.
Okolice,jeziorko-piękne i z rybami.
Zawsze będe ciepło wspominał spotkanie z bliskimi organizatora,tak gościnnych,serdecznych i otwartych ludzi nieczęsto się spotyka.
Podziękowania dla Żony za obiad i ''co-nieco''po obiedzie.

Następny ogólnokrajowy zlot,pewnie każdy zorganizuje u siebie w domu w terminie dla niego odpowiednim.

Awatar użytkownika

Podnoszę temat kolejnego spotkania.
Proponuję kolejne spotkanie użytkowników forum w woj.opolskim
Spotkanie mogło by się odbyć w mojej Pasiece na ogrodzonej 5 hektarowej działce.
Mamy dostęp do bieżącej wody.
Mamy do dyspozycji 2 domki Holenderskie.
Można postawić namioty.
W lasku jest letnia prosta toaleta.
We wsi obok jest moja piekarnia.
W razie niepogody mogę przenocować 15 forumowiczów.
Wszelkie pytania i proponowane terminy proszę w temacie.
Mogę na emeil wysłać zdjęcia terenu
Kontakt do mnie to 602788186
[email protected]
Oczywiście proszę Bogdana o akceptację.
Też jestem Bogdan
Serdecznie pozdrawiam.

Tytuł:
Asaf pisze:
Oczywiście proszę Bogdana o akceptację.
Też jestem Bogdan
Serdecznie pozdrawiam.

Jest Mi Bardzo Miło że coraz więcej kolegów się przyłącza to takich spotkań tu nie potrzeba Bogdan żadnych akceptacji moich Tylko Twoich i kolegów chęci :piwko:
i oby coraz więcej było chętnych się na gromadzenie :brawo:

Może i wiadomo że wszyscy nigdy się nie spotkamy razem ale można się spotykać w poszczególnych częściach Polski czy województw
Było by super by uczestnicy takich Ambrozjańskich Biesiad przesyłali zdjęcia lub sami zamieszczali
chętnie nawet w Albumie specjalny dział utworzyć dla upamiętnienia spotkań ;-)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Organizacyjnie wszystko mogę przygotować.
Byle chętni byli,
Jeśli pozwolicie to zrobimy nowy temat i zaprosimy chętnych.
Ale oczywiście Bogdan byłby najbardziej mile widziany, :) to zapewni frekwencje :)
Do zobaczenia pasieka i pracownia stolarska, i miejsce na sklep pasieczny w zamian oczekuję porad.
Zapraszam.

Tytuł:
Asaf, pomysł ok tylko kiedy chcesz to spotkanie zorganizować? w sierpniu nie wypali, we wrześniu do połowy pewnie też nie bo każdy będzie "zajęty pracą" w pasiekach. Później z namiotem to już nie bardzo się rozstawiać. No i jak na zlot dotrze tylu chętnych co na organizowany u mnie to będzie to kolejny "czadowy zlot". Muszę wam jednak powiedzieć że dla mnie nie ma to jednak wielkiego znaczenia iż dotarł tylko Lucjan i Zdzisław z żoną, poznałem sympatycznych ludzi osobiście, pogadaliśmy sobie, pośmialiśmy się, wymieniliśmy się doświadczeniami a raczej ja posłuchałem kolegów i ich doświadczeń i myślę, że miło spędziliśmy czas pomimo, że było nas tylko czworo z wszystkich 126 forumowiczów, którzy byli za zlotem i zorganizowaniem go. Zresztą koncepcja zlotu zmieniła się z uwagi na ilość chętnych jacy dotarli i nie rozbijaliśmy namiotów nad jeziorkiem tylko zlot odbył się u mnie na działce. :oczko:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]