www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php


FORUM PSZCZELARSKIE PASIEKI "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
Dzisiaj jest 20 lipca 2018, 00:05 - pt
api-inhalacje.pl Pasieka Ambrozja

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Post: 01 grudnia 2007, 20:53 - sob 

Rejestracja: 11 października 2007, 07:40 - czw
Posty: 217
Lokalizacja: Pomorze
Ostatnio nauka skłania się do jednej przyczyny powstawania nowotworów - są nią wolne rodniki http://portalwiedzy.onet.pl/87939,,,,wo ... haslo.html

Wolne rodniki są utleniaczami - przy przekroczeniu pewnej ilości i asortymentu, wywierającymi niekorzystny wpływ na organizm człowieka. W procesie odżywiania i trawienia pokarmów powstawanie wolnych rodników jest czymś normalnym. Organizm z korzystnym metabolizmem pozbywa sie ich ciągle, rytmicznie wykorzystując do tego procesu składniki w swoim procesie przemian metabolicznych.
Wiele organizmów wykazuje ponadnormatywne nagromadzanie wolnych organizmów - czasowe, lub stałe. Każde zaburzenie zdrowia, urazy mobilizują grupy składników do wykorzystania w takich sytuacjach. Organizm w tych sytuacjach zwyczajnie wykazuje zaburzenia w usuwaniu wolnych rodników. Cywilizacja - w tym chemizacja naszego życia powoduje że wchłaniamy różne związki chemiczne, tworząc w organiźmie formy wolnych rodników dotąd niespotykane . Wszelkie napromieniowania pochodzące od urządzeń technicznych - monitory , komputery, telefony komórkowe, wywołują również pewne zaburzenia metaboliczne w naszych organizmach osłabiające walkę z wolnymi rodnikami. Ponadto życie w zbiorowiskach ludzkich naraża nas na wchłanianie różnego rodzaju trucizn, jak spaliny / ołów/ Reklamy maja tu tez swój udział Przeciwcholeresterlowa margaryna jak się okazuje tak samo wytwarza cholesterol jak i masło a oprócz tego z procesu jej utwardzania pozostaje w niej nikiel- rakotwórcza substancja z najwyższej półki. Ponawozowe składniki w ziemniakach z których produkuje się chipsy przekraczają kilka krotnie normy, a głównym ich konsumentem są dzieci. Tak samo mleko w kartonach - posiada białka w formie wolnych rodników z którymi nasz organizm nie może dać sobie rady przez kilka lat od zjedzenia. http://portalwiedzy.onet.pl/88342,,,,an ... haslo.html
W całym procesie pozbywania sie wolnych rodników podstawową rolę odgrywaja dwa czynniki
1 / żywność
2/ ruch
Składników kiedyś do zwalczania wolnych rodników czlowiek nie potzrebował wiele znajdował je w żywności sprządzanej z surowych niepasteryzowanych produktów roślinnych a także niektórych zwierzęcych. Obcowanie ze zwierzetami, życie od dziecka w niezbyt higienicznych warunkach trenowały organizm człowieka w odporności i pozbywaniu sie ówczesnych wolnych rodników. Obecnie nie dość że większość naszych produktów to pasteryzowane, dzieci wychowyje się sterylnie - w czasie dzieciństwa nie nabywaja właściwej odporności, je się pokarmy monoskładnikowe- zawierające bardzo wąski asortyment składników szczególnie tych nie wytwarzanych przez nasz organizm. To w zderzeniu z współczesnymi truciznami i bezruchem / za kierownicą , w biurze, za komputerem/ sprawia że organizmy wykazujące genetyczne, lub nabyte wady metaboliczne / np. słabe przyswajania żelaza / nie mają szans w zderzeniu z współczesnym nawałem
wolnych rodników.

RUCH http://www.3lo.bialystok.pl/p/dia/pbl/w ... drowie.htm
Osoba żyjaca w bezruchu to w 40 latach zwykle już jest kaleka. Lecząc cokolwiek lekarze zalecają ruch jako element składowy prawie wszystkich terapii. To w ruchu przyspiesza się akcję serca . Serce wówczas przepompowuje nawet 3 krotnie więcej krwi w czasie minuty. Krew jest głównym nośnikiem produktów odżywczych po naszym ciele, które pobiera z układu pokarmowego, tlenu z płuc. oraz transportuje produkty przemiany materii z wszystkich miejsc do naszych układów wydalniczych, by usunąć z organizmu. W czasie ruchu - szczególnie umiarkowanego ruchu dzieje się to szybciej i bardziej skutecznie, przyspieszając odżywianie i leczenie - bieżące , naturalne , samoczynne.

SKŁADNIKI http://www.nowotwor.zdrowe.com.pl/nowotwor_pokarmy.html
Istnieje pytanie czy w współczesnym świecie można ustrzec sie przed nowotworami. Oraz drugie czy w sytuacji gdy zaistnieją można sie ich pozbyć . Przede wszystkim na podstawie dokonań dr Jarwisa a także na podstawie własnych skromnych obserwacji twierdzę że w 99% tak. Ogromna rolę w tym procesie odgrywa nasz metabolizm a w nim układ immunologiczny - odpornościowy. Jeśli funkcjonują źle trzeba od tego zacząć. Wśród dotychczas znanych odżywek kompleksowych zapewniających osiągnięcie zarówno wysokiej sprawności naszego metabolizmu, jak też odporności ogólnej jest zestaw trzech produktów pszczelich i dwóch produktów zwierzęcych. Z pszczelich to miód pyłek i propolis, a z zwierzęcych to świeże mleko - do godziny od udoju i świeże kurze jajko - do 3 dni od zniesienia. Jajko musi być z chowu wolnego/ absolutnie nie z ferm/ Zestaw tych składników zawiera pełen asortyment potrzebny człowiekowi składnikow odżywczych, odpornościowych, składników niezbednych a nie wytwarzanych przez człowieka jak np aminokwasy egzogenne. a oprócz tego produkty pszczele są katalizatorami przyswajalności powodując uszlachetnianie żywnośći. Polega to na tym że wykorzystujemy więcej i uzyskujemy wiekszy asortyment składników z żywniści zjadanej łącznie.
W leczeniu nowotworów spożywanie tych produktów powinno wejść na stałe w jadłospis, a początkowe ich spożycie powinno być bardzo duże, a po ustani pojawiania się komórek rakowych stosować profilaktycznie - conajmniej raz na tydzień - do t takich produktów pszczelich jak pyłek i propolis. I tak np dla osoby dorosłej to jest
1/ miodu ponad 100 gr dziennie.
2/ pyłku ponad 2 kopiaste łyżki stołowe dziennie
3/ propolisu w postaci 20% EEP / rozpuszczony w spirytusie/ ponad 6- kropli dziennie
4/ jajek ponad 3 dziennie . Osoby o większej masie powinny zjadac powyżej 5 jajek dziennie. Jajka powinne być obrobione termicznie lekko, np gotowane na miękko
5/ Mleko świeże pełne ponad 3/4 l dziennie - przemiennie gotowane - np zupa mleczna.
Tę kurację za moją namową z powodzeniem stosowały osoby z nowotworami po chemii, na 12 przypadków nie było ani jednego nawrotu choroby Ta kuracja może posłużyć za profilaktykę antynowotworową i leczenie wszelkich podejrzeń i skłonności. Np skłonności genetyczne w przypadkach kiedy na nowotwory jednego rodzaju w rodzinie choruje kilka osób. Jeden przypadek wstrzymania rozwoju stwardnienia rozsianego skłania mnie do twierdzenia że jest to żywnościowa receptura na prawie wszystko.

Oczywiście nie należy popadać w skrajności w leczeniu poważnych schorzeń przyjmowane leki i konsultacje lekarzy są potrzebne tak jak rybie woda, nie należy nigdy popadać w skrajności polegające na bezmyślnym odstawianiu leków zapisanych przez lekarza lub stosownych zabiegów.
Żadne z wymienionych produktów nie da się przedawkować wszystkie są bezpieczne w stosowaniu. Trzeba pamiętać że zawsze produkty do tego celu muszą byc najwyższej jakości- powinny być nabywane bezpośrednio od producenta - zarówno produkty pszczele jak tez pozostałe.

W czasie leczenia nowotworów chory pobiera nie tylko chemię docelowa, lecz wiele leków - docelowych - koniecznych, ale niestety również wytwarzających wolne rodniki trudne dla organizmu. To wszystko w doprowadzaniu organizmu do równowagi organizm musi sam usunąć bo nie ma innej alternatywy. Więc bogaty zestaw składników odżywczych , biologicznie czynnych, odpornościowych wydaje się być jedyną alternatywą w tych przypadkach. / patrz skład produktów pszczelich./Oczywiście przyspieszenie metabolizmu ruchem, warzywa, owoce - wskazane. http://portalwiedzy.onet.pl/4935,,,,die ... haslo.html

W kuracji antynowotworowej powinno się odstawić wszystko co dostarczyć może jakichkolwiek substancji chemicznych wytwarzających złożone wolne rodniki , wśród nich margaryny wszystkie, mleka w kartonach, napoje słodzone w opakowaniach plastykowych,zupki chińskie, przyprawy niewiadomego pochodzenia, produkty spożywcze w miarę wszystkie z hodowli przemysłowej - zarówno roślinne jak też pochodzenia zwierzęcego.

Spośród wielu zgłaszających się po różne receptury stosują je nieliczni. Powód jest prosty:lakarze z zasady znają dobrze aptekę a mniej żywność, a są opiniotwórcami - czasami wyłącznymi - sposobu na zdrowie, niestety w wielu zagadnieniach się z nimi nie zgadzam, jednak w tych 12 przypadkach nie kwestionowali intensywnego odżywiania tymi produktami.http://portalwiedzy.onet.pl/88342,,,,an ... haslo.html

_________________
Sabard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

www.pasiekaambrozja.pl/forum/index.php



    Matki pszczele Pasieka Zarodowa Aga    Słoje 900   baner na stron

       baner czasopisma Pasieka

Pasieka Pod Lipą w Dzietrznikach   Pasieka Bartolino   Pasieka Pogodny Piątek   FERENC FRANCISZEK KNIEJA

Hurtownia pszczelarska   Producent sprzętu pszczelarskiego   Miód z własnej pasieki



Chcesz zareklamować swoją stronę na naszej skontaktuj sie z Administratorem


"Wszystkie prawa zastrzeżone"©. Zakaz powielania i rozpowszechniania treści oraz zdjęć z forum bez zgody autora i Administracji