Pawełek. pisze:
jak chcesz kupic coś w widełkach 1000-1500 zł, pomyśl o dedrze ded7729 albo 7728
http://dedra.pl/pl/products/info/581/pi ... bocze.html sam taką mam, i do wszelkich prac się nadaje wyśmienicie, dosyć ciężka, blaty stalowe, silniki indukcyjne, prowadnice z zestawu są mało dokładne więc dorobiłem swoje z listew i dwóch śrub i jest idealnie.
mam taką tyle że z silnikiem siłowym 3 coś KW, culaga faktycznie do niczego i używam zestaw deska +2 ściski stolarskie
stół po rożłożeniu mega duży i jak sie docina duże elementy np na powałki, daszki czy dennice idealna sprawa bo tne bez pomocy nikogo z płyt 250x125cm
piła ma regulacje kąta cięcia która do niczego nie jest potrzebne a cięzko ustawić kąt prosty do tego ta nieszczęsna osłona plastikowa wokoł piły od dawna mysle o jej wymianie na blache o tych samych wymiarach
listewki na ramki po tej pile są średniej jakosci i długo zajmuje cięcie
na potrzeby ramek korzystam z innej z mocniejszym silnikiem wysokoprężnym+ ostra tarcza widiowa z globusa = listewki gładkie jak pupa niemowlęcia
ramki wykonuje z desek calowek które delikatnie traktuje dyskiem z papierem ściernym zamocowanym do flexa
rozcinam na listewki następnie docinam z długości na ukośnicy
gotowe ramki zbijam zszywaczem pneumatycznym na prawidle