FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 16 lipca 2025, 19:21 - śr

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: Langstroth 3/4
Miejscowość z jakiej piszesz: Słupia
darius4257 pisze:
Hallo gosciu cie w balona zrobil ale takie zycie.Mogles podchwytliwie spytac(spytaj gdzie mozna kupic te ramki),na policjanta sie nie nadajesz.Hihihi--ja mieszkalem juz w parchowie, w suleczynie, w budowie ,w unichowie ,motarzynie, piaski kunowskie, ostrowcu, kielcach,starachowice, swinoujsciu, szczecinie, darlowie,galenzowie, tuchomiu ,w bytowie,niepogledziu,darzynku,montevideo,capetown,a teraz w niemcach --a parchowie nie znam takiego co by 200ramek kupil.poz darek

Nie znam opinii pszczelarzy w innych regionach Polski gdzie mieszkał Darius.
Ja moge tylko z żalem powiedzieć, że z powodu wyjazdu Dariusa do Niemiec - Pszczelarstwo Świętokrzyskie straciło Wielkiego Pszczelarza.

Tytuł:
hahahaaa - to słabiutkie jest to swietokrzyskie pszczelarstwo, pewnie jeszcze kószki macie . a do miodobrania plastry podcinacie, chyba ze zapomniałes polbart dac takie znaczki po swie kreseczki, teraz sie zacznie ale i pogoda sie poprawiła to se ne uda me

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: Langstroth 3/4
Miejscowość z jakiej piszesz: Słupia
birkut pisze:
hahahaaa - to słabiutkie jest to swietokrzyskie pszczelarstwo, pewnie jeszcze kószki macie . a do miodobrania plastry podcinacie, chyba ze zapomniałes polbart dac takie znaczki po swie kreseczki, teraz sie zacznie ale i pogoda sie poprawiła to se ne uda me

Ano robi się jak się może. :-)

Zapraszamy do Bałtowa na III ŚWIĘTOKRZYSKIE ŚWIĘTO PSZCZOŁY.

http://www.pszczoly.ostrowiec.pl/
Pozdrawiam :-)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: weza*350/200
Od: birkut
Do: darius4257
Wysłany: 2010-06-05, 08:56
Temat: xxx Cytuj wiadomość
co brakło koledze argumentów? pprostu jesteś oszust, myslisz ze tylko ty masz i nikt wiecej podpinasz dla siebie coś co ma ktoś inny, jezeli facet gada ze kupił w niemczech to jakie miał kupić , robią tam wielkopolskie czy warszawskie? kupił co było , alew nie bo ramki plastyki moze miec tylko jakis tam darek wiecej nikomu nie wolno ich posiadac , osmieszyłes sie koles i tyle , teraz mozesz sie produkowac nawet czytac cie nie warto bo masz tylko ramki plastykowe i kwas M i potem długo długo nic, pisze ci to prywatnie aby cie juz na ogólnym nie dobijac mozesz to wstawic jezeli chcesz
Zobacz profil autora
DZIADEK POFOLGUJ BO OD DZISIAJ JESTES DLA MNIE WARROZA--POZ darius4257

Tytuł:
Awatar użytkownika

Birkut ...dzadek szukasz zaczepki ,a inteligencja nie blyszczysz, przyczepisz sie czegos i ( i nie tylko mnie na innych forach wiercisz dziure oskarzasz o oszustwa przyklad marcinluter, )jeszcze chyba nigdy cie nikt w 4litery nie kopnal,ze wzgledu na lata ktore juz przezyles (ja szanuje starszych)dlatego prosil bym o rowne traktowanie czy w niemczech mieszka czy w afryce wszyscy to ludzie.nIE CHCE MI SIE DZWONIC DO POLSKI I WYJASNIAC CZY TO NAPEWNO MOJEGO KOLEGI RAMKI:::BO MI TO OBOJETNIE POZ DAREK

Tytuł:
to nie wypisuj pierdół ze twoje sprzedaje bo pocisnołes złom do polski 13 lat temu , myslisz ze wszyscy bedą wierzyc jaki to ten polski niemiec dobry , mnie tez proponowałes matke dwuletnia za 200 euro, pamietasz ? reszte ci na privie napisze tez bedziesz mógł wstawić na ogólny

Tytuł:
Awatar użytkownika

Birkut juz jestes niewiarygodny poniewaz zostawiajac te ramki juz poza tematem bo sa stare,piszesz ze proponowalem ci matke za 200 euro bzdura jak juz chcesz wiedziec to matki wysylam za darmo do polski a prosze juz nie pisac do mnie na prywat.I jeszcze ci powiem ludzie smieja sie z ciebie na forum----------------Klamca-------------------poz darius4257

Tytuł:
tutaj ci odpisze ostatni raz i miałes dac ostatni prywatny list do ciebie , miałem zamiar zakupic kilka tych ramek plastikowych ale jak przeczytałem ze to twoje które 13 lat temu podesłałes do polski , a napewno nie były nowe , i w dodatku jak sam piszesz 5 razy w miesiącu polewasz kwasem , to sobie powiedziałem złomu brał niebede ale dla zwykłej ciekawosci napisałem do gościa który je sprzedawał odpowiedz jego dałem na forum , to ty zacząłes sie plątac i wypisywac pierdoły gadasz ze szkoda ci kasy na telefon do kolegi podaj go zadzwonie ja zreszta to i tak nie istotne bo ja wierze sprzedającemu a nie tobie matka za 200 jesli to było na ogólnym na pasiece michałów to bedzie mi sie chciało przeszukac twoje posty , chyba ze na priv( juz nie pamietam) to niestety usuwam , a ze posyłasz matki darmo do polski to sam gadałes ze dasz DWULETNIĄ, i to wszystko a co smiechu widzisz tutaj sa pszczelarze co maja odwage powiedziec w oczy co myslą wiec sie nie wysilaj mały człowieczku , zachwalasz matki buchwast ze tylko one a w innych postach piszesz ze w niemczech ich nie mozna stosowac gdzie logika? baw sie fiutem bo do pszczół nie dorosłes , a wyzwiska sobie oszczec bo piwa z toba kmieciu nie piłem i nie mam zamiaru, wiecej nie napisze chyba ze zaczniec brykac to jak gadam bedzie mi sie chciało przejzec twoje wypociny na michałów a ciekawe rzeczy tam są

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziadek birkut (wyluzuj)Wiesz dlaczego wygladam jak wygladam bo mi moj tata w dziecinstwie depnal butem dokladnie na twarz odcisnal mi usmiech na twarzy.Ty jeszcze tego nie przezyles wiec zmoderowano nie odzywaj sie do mnie na prywat i publicznie ,zajmij sie innymi bo sie sam uszkodzisz. darius4257

[ Komentarz dodany przez: Czarodziej: 2010-07-01, 21:51 ]
Trochę kultury by się przydało kolego, nie jesteś u siebie na podwórku byś publicznie ubliżał komukolwiek. Opanuj trochę nerwy bo tak jak każdego i ciebie obowiązuje netykieta i odpowiednie zachowanie się na forum. Admin. :nonono:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: l/n
darius4257 pisze:
dziadek birkut (wyluzuj)Wiesz dlaczego wygladam jak wygladam bo mi moj tata w dziecinstwie depnal butem dokladnie na twarz odcisnal mi usmiech na twarzy.Ty jeszcze tego nie przezyles wiec zmoderowano nie odzywaj sie do mnie na prywat i publicznie ,zajmij sie innymi bo sie sam uszkodzisz. darius4257

Może trochę grzeczniej!!! Tu nie używamy takich słów :szok: możesz wysłać PW.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WLKP
O jaki stary temat :)
Podzielę się spostrzeżeniem - remontowałem w zeszłym tygodniu bardzo stary ul na ramkę wielkopolską. Ul był już wcześniej przerabiany i ktoś w jednym z korpsusów na tylną ścianę położył styropian 2x2cm ( razem 4 cm grubości ) w reszcie ścianek grube trociny. Trocinki i styropian wymieniłem na sieczkę. Wszystkie ścianki wewnętrzne od strony ocieplenia ładne, oprócz tej docieplonej styropianem. Ścianka pokryta białą pleśnią.
Wygląda na to że drewno ocieplane styropianem jest najgorszym rozwiązaniem.

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: Dadant i WLKP
Styropian nie przepuszcza i tyle w temacie. Znam sytuację ze starego domu wielorodzinnego. Sąsiad w dołu zrobił remont, zagruntował ściany, założył plastikowe okna, wtedy w mieszkaniu wyżej pojawiła się wilgoć w dużej ilości. Podłogi drewniane, wypełniane gliną z trocinami, więc przepuszczają parę wodna. To pewno ten sam efekt.
Myślę o ocieplaniu wełną mineralną.

Tytuł:

ważna jest wentylacja szczególnie w domu ale w ulu też
Mój ojciec ma ule styropianowe apipol pd 1983 roku i elegancko służą i innych nie chcę jak sobie pomyślę że miałbym targać drewniaki to aż mnie plecy bolą

Tytuł:
brachol pisze:
Mój ojciec ma ule styropianowe apipol pd 1983 roku i elegancko służą i innych nie chcę jak sobie pomyślę że miałbym targać drewniaki to aż mnie plecy bolą

No to chyba że stoją w miejscu od tego 83 bo jak byś je woził to by po nich śladu nie było nie przesadzaj z tym targaniem no chyba że ktoś robi korpusy z dech 50 mm robię ule drewniane i porównywałem wagę korpusu styropianowego i mojego z drewna i mój był cięższy o 1,2 kg od styropianowego - nowoczesnego bo podejrzewam że starej produkcji styropianowe były by takie same nie wspomnę o poliuretanie czy ulami z masy bo te są cięższe

Tytuł:

od zawsze odkąd pamiętam pszczoły jeżdżą na rzepak i na akację (na początku ojciec woził w drewniakach wlasnej roboty)
co do wagi to nie widzę różnicy między tymi moimi a oferowanymi obecnie natomiast między drewnianymi a styropianami jest zdecydowana różnica na korzyść styropianu (ojciec ma jeszcze kilka uli drewnianych ale te są stacjonarne)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]