DAMIAN1546 pisze:
witam
kolegów jestem zaniepokojony jedną rodziną , a wygląda to tak sprawdzałem tą rodzinę jakieś półtorej tygodnia temu stan rodziny bardzo dobry czerwiu 5-6 ramek to był odkład a w sumie obsiadał 7 ramek na czarno.Zaglądam dzisiaj sprawdzić co tam słychać a tu rozpacz 2-3 ramki czerwiu a reszta to do połowy obsiadanie ramek co się dzieje matka zawaliła tak wcześniej jajami że aż miło a teraz siedzi na ostatniej ramce i widać jajeczka na pozostałych wo gule nie ma jajeczek i mało pszczół a jeszcze nie podkarmiałem. Jestem w rozpaczy co teraz mam zrobić jak niedługo dokarmianie i jeszcze pszczół ubędzie

proszę o radę i czy to normalne co się wo gule dzieje z pszczołami takie słabe ????

Czerw sie wygryzł , pszczoła letnia skonczyła zywot , matka juz nie wali jajami jak w czerwcu bo jest juz jesien prawie , niektóre to nawet przestały czerwić. Normalna sytuacja , jest to taka sobie rodzinka ani srednia ani słaba , karm juz bo jest kilka dni za pozno nie wiem na co czekasz. Zresztą ja tez sie spózniłem