FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 12 sierpnia 2025, 19:27 - wt

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: Langstroth 3/4
Miejscowość z jakiej piszesz: Słupia
konradziu pisze:
Dzisiaj zaczęła czerwić ostatnia matka od Leszka więć przyjęć i czerwień 100% takiego procentu jeszcze w tym roku nie miałem.Więc w przyszłym roku będzie z czym porównywać do tego będą buckfasty które w tym roku sprowadziłem chociaż te są już na gryce.

Siedziały w klatkach tydzień to nie mogły wytrzymać i szast prast bez gry wstepnej, tzn. bez lotów orientacyjnych a moze i bez lotów godowych :leży_uśmiech:

Poważnie - to się bardzo cieszę z takiego zakończenia tej "epopei" i gratuluję mistrzowskiego poddawania matek pszczelich. :soczek:
Odkłady z tymi matkami, jesli masz możliwość to też wywieź na grykę.

Pozdrawiam,
Leszek

Tytuł:
polbart pisze:
Leszku wczoraj po południu pojechałem zobaczyć co tam na gryce i jak zobaczyłem co tam się dzieje to :bosie: a są tam dopiero 3 dni i też mi przyszło to na myśl i dzisiaj jadą na wycieczke :uśmiech: a beczki mi się już kończą :leży_uśmiech: lipa jeszcze nie do końca wybrana,a korciło mnie wywieść też pawilon o którym ci mówiłem ale po wizycie u dwóch traktorzystów odechciało mi się bo nie wiedzą ile mają już brać za taki kurs :wnerw: i dałem sobie spokój

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: Langstroth 3/4
Miejscowość z jakiej piszesz: Słupia
konradziu pisze:
polbart pisze:
Leszku wczoraj po południu pojechałem zobaczyć co tam na gryce i jak zobaczyłem co tam się dzieje to :bosie: a są tam dopiero 3 dni i też mi przyszło to na myśl i dzisiaj jadą na wycieczke :uśmiech: a beczki mi się już kończą :leży_uśmiech: lipa jeszcze nie do końca wybrana,a korciło mnie wywieść też pawilon o którym ci mówiłem ale po wizycie u dwóch traktorzystów odechciało mi się bo nie wiedzą ile mają już brać za taki kurs :wnerw: i dałem sobie spokój

Tomku, czyli wpadlismy na ten sam pomysł jednocześnie. Telepatia. :D
Kurde szkoda, że ten pawilon nie będzie na gryce. Próbuj jeszcze, jak tak gryka dobrze miodzi :jupi: to zaryzykuj, zapłać i jedź. :szampan:
Traktora nie kupuj.

Pozdrawiam, :oczko:
Leszek

Tytuł:

A jednak!?! Teoria teorią, a natura swoje. Matki od kolegi, które przetrzymał 30 dni w "lokówkach" się unasieniły i czerwią. Co prawda dwie zgineły, ale pozostałe pieknie czerwią oprócz jednej, dla której zrobię wyjątek i dam jej jeszcze tydzień, to jak by się unasieniła toby było po ponad 40 dniach od wygryzienia.
Pozdrawiam
Wasz Trutek

Tytuł:
polbart pisze:
Tomku, czyli wpadlismy na ten sam pomysł jednocześnie. Telepatia.
Kurde szkoda, że ten pawilon nie będzie na gryce. Próbuj jeszcze, jak tak gryka dobrze miodzi to zaryzykuj, zapłać i jedź.
Traktora nie kupuj.
No i pojechały twoje matule dostały po dwie węzy i po pół korpusie i niech się bawią i rozwijają.Traktora raczej nie kupie :oczko: ale serce boli jak byłem tam w nocy temp. 23 st. zbierało się na deszczyk,a zapach gryki roznosił się po okolicy.Byłem wczoraj jeszcze u jednego rolnika ale mówi że zaczyna żniwa i nie ma czasu. :wnerw: Trzeba będzie pomyśleć nad ulami i przesiedlić je z tego autobusu.Pozdrawiam Tomek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]