FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW
http://forum.pasiekaambrozja.pl/

Syrop cukrowy-przechowywanie
http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=35&t=17834
Strona 1 z 1

Autor:  Beekeeper [ 15 czerwca 2016, 15:13 - śr ]
Tytuł:  Syrop cukrowy-przechowywanie

Witam,
Orientujecie sie może ile może wytrzymac syrop 1:1 ? , przechowuje go w wiadrach szczelnie zamykanych w piwnicy.

Autor:  tczkast [ 15 czerwca 2016, 15:51 - śr ]
Tytuł:  Re: Syrop cukrowy-przechowywanie

Zacznie bąblować po tygodniu do dwóch.

Autor:  Beekeeper [ 15 czerwca 2016, 21:10 - śr ]
Tytuł:  Re: Syrop cukrowy-przechowywanie

a jak bym zwiększył nasycenie cukru ? Problem w tym ze mi go szkoda a nie oczekiwanie pojawil sie pożytek spadziowy i pszczoly maja go gdzieś :pala:

Autor:  RYSZARD I SYN [ 15 czerwca 2016, 22:32 - śr ]
Tytuł:  Re: Syrop cukrowy-przechowywanie

Dołóż kolego drożdży i Łysoń ma taką aparaturę.
Zaprosisz kolegów na grilla i będzie miło.
Ryszard

Autor:  Swagman [ 15 czerwca 2016, 22:38 - śr ]
Tytuł:  Re: Syrop cukrowy-przechowywanie

Cytuj:
Dołóż kolego drożdży i Łysoń ma taką aparaturę.
Zaprosisz kolegów na grilla i będzie miło
Popieram :P Ale na poważnie to raz w tygodniu trzeba go podgrzać do ok 50*C i po fermentacji :idea: Można tez zwiększyć nasycenie ew odparować syrop(co na jedno wyjdzie) ale myślę że prościej podgrzewać.

Autor:  kudlaty [ 15 czerwca 2016, 22:42 - śr ]
Tytuł:  Re: Syrop cukrowy-przechowywanie

Swagman,

zagęścić cukrem to może siedzieć we wiadrze do następnego roku i nic mu nie będzie a w razie potrzeby przed użyciem można dolać wody

Autor:  Beekeeper [ 15 czerwca 2016, 23:32 - śr ]
Tytuł:  Re: Syrop cukrowy-przechowywanie

kudlaty pisze:
Swagman,

zagęścić cukrem to może siedzieć we wiadrze do następnego roku i nic mu nie będzie a w razie potrzeby przed użyciem można dolać wody


Podziękował :thank:

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/