FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW
http://forum.pasiekaambrozja.pl/

Syrop cukrowy - biały osad
http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=35&t=19921
Strona 1 z 1

Autor:  Larson [ 26 czerwca 2017, 07:16 - pn ]
Tytuł:  Syrop cukrowy - biały osad

Witam, zrobiłem syrop z 2kg cukru, (2kg cukru/1l wody) dla odkładów i trochę mi on podpada. To znaczy bardzo długo był mętny, taki biały. Rozpuszczałem go w temp. około 40 st C. Po godzinie/dwóch się w miarę wyklarował ale na powierzchni zrobił się biały osad. Jest to normalne? Z tego co pamiętam to w tamtym roku wszystko się zaraz fajnie rozpuszczało a syrop miał taki lekko żółty odcień.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/