FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW http://forum.pasiekaambrozja.pl/ |
|
porcjowane ciasto z Diamanta http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=35&t=23297 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | CYNIG [ 16 kwietnia 2020, 20:08 - czw ] |
Tytuł: | porcjowane ciasto z Diamanta |
Brał ktoś z Kolegów ciasto z Diamanta ale poporcjowane po 1kg lub 2kg? Jak jest zapakowane? W szczelnych zaspawanych opakowaniach foliowych czy wciśnięte w zwykły woreczek foliowy? |
Autor: | wiesiek33 [ 16 kwietnia 2020, 20:14 - czw ] |
Tytuł: | Re: porcjowane ciasto z Diamanta |
CYNIG, Tak ja brałem w tym roku jest zgrzewane hermetycznie w solidnej grubej folii ,w pudełku 15kg. po 1kg w zgrzewce tylko nie pamiętam po ile płaciłem. |
Autor: | CYNIG [ 16 kwietnia 2020, 20:15 - czw ] |
Tytuł: | Re: porcjowane ciasto z Diamanta |
wiesiek33, ok, dzięki za informację |
Autor: | wersa [ 16 kwietnia 2020, 22:33 - czw ] |
Tytuł: | Re: porcjowane ciasto z Diamanta |
Mam tylko jedną drobną uwagę do pakowania. Mogliby postarać się zrobić bardziej jednolitej grubości te ciasta. Ja miałem praktycznie wszystkie tak zrobione, że po jednej stronie cieniutkie, a z drugiej strony ok 3-4 cm grubości. Musiałem po ogrzaniu wałkować aby wyszły pod powałkę. |
Autor: | wiesiek33 [ 16 kwietnia 2020, 23:31 - czw ] |
Tytuł: | Re: porcjowane ciasto z Diamanta |
wersa, Nie tylko ty wszystkie takie są bo oni również robią to na gorąco ![]() |
Autor: | CYNIG [ 17 kwietnia 2020, 07:08 - pt ] |
Tytuł: | Re: porcjowane ciasto z Diamanta |
wersa, dzięki za spostrzeżenie. Ja u siebienie mam tego problemu bo stosuję folię i pusty półkorpus a powałka dopiero na to wszystko. Ale wnerwiało mnie porcjowanie ciasta i pakowanie w woreczki foliowe w domu. |
Autor: | Leszek_B [ 17 kwietnia 2020, 09:10 - pt ] |
Tytuł: | Re: porcjowane ciasto z Diamanta |
wersa pisze: Mam tylko jedną drobną uwagę do pakowania. Mogliby postarać się zrobić bardziej jednolitej grubości te ciasta. Ja miałem praktycznie wszystkie tak zrobione, że po jednej stronie cieniutkie, a z drugiej strony ok 3-4 cm grubości. Musiałem po ogrzaniu wałkować aby wyszły pod powałkę. Ja mam pod powałką 8mm luzu i niestety nawet rozwałkowanie nie pomaga bo worki za małe...(ale używałem Bee Fonda z Tymolem od Łysonia...) Musiałem rozwałkować (rozluźnić - nie trzeba ogrzewać) przecinać na pół albo na 3 części i dociskając powałkę ugnieść ciasto które wyciskało się z folii na beleczki. Większy worek by się przydał... Mimo trudności Polak potrafi i da sobie radę poprawić producenta dla pszczelarstwa... |
Autor: | _barti_ [ 17 kwietnia 2020, 10:40 - pt ] |
Tytuł: | Re: porcjowane ciasto z Diamanta |
Jeśli ma się powałke to przecież można położyć na otwór po wyjętym pajączkiem i na to korpus pusty jeśli daszek za niski ![]() |
Autor: | henry650 [ 17 kwietnia 2020, 19:26 - pt ] |
Tytuł: | Re: porcjowane ciasto z Diamanta |
_barti_ pisze: Jeśli ma się powałke to przecież można położyć na otwór po wyjętym pajączkiem i na to korpus pusty jeśli daszek za niski ![]() Właśnie tak robie na pajączki wrazie potrzeby albo ciasto albo słoiczek . |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa UTC+1godz. [letni] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |