FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW
http://forum.pasiekaambrozja.pl/

Syrop- warunki przechowywania
http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=35&t=4475
Strona 1 z 1

Autor:  KOBER [ 30 marca 2011, 22:46 - śr ]
Tytuł:  Syrop- warunki przechowywania

Zamówiłem se syrop na maj wleje go do kontenerów (żeby pozniej pyszny miodek wirowac :leży_uśmiech: ) , które mam pod "gołym niebem" czy to sa odpowiednie warunki do przechowywania syropu? Czy moze mi sie skrystalizowac? Ile mogę go przechowywać w takich warunkach?
Może ktoś na forum praktykuje w ten sposób mile widziane sugestie i dobre rady z praktyki bo akurat pierwszy raz zamawiam taki syrop i nie wiem co i jak, a troche kasiory muszę wyłozyć na ten syrop , a szkoda by było sie wku.....rzyć.
a dodam ,ze syrop jest z orionu bo to tez wazne chyba raczej na pewno.

Autor:  kazik11 [ 31 marca 2011, 05:45 - czw ]
Tytuł: 

Częste zmiany temperatury źle wpływają na płynność tak syropu jak i miodu.
Podejrzewam że do jesieni część wierzchnia się skrystalizuje.

Autor:  stantom20 [ 31 marca 2011, 08:49 - czw ]
Tytuł: 

Witam
Mam podobne pytanie tylko dotyczy ciasta cukrowo , pyłkowo ,miodowego jak go moge przechować ? czy może lepiej (spaś)

Autor:  marcin1122 [ 31 marca 2011, 10:33 - czw ]
Tytuł: 

mi w tym roku zostało wiadro syropu na dworze i w tym tygodniu je otwierałem i jest taki jak przed zima a stał przy ulach bo myslałem ze to puste wiadro

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/