FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW
http://forum.pasiekaambrozja.pl/

CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI
http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?f=52&t=12015
Strona 1 z 2

Autor:  LELITTA [ 04 lutego 2014, 13:32 - wt ]
Tytuł:  CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

ZAPRASZAM do zakupu Fondantu Pszczelego DIAMANT bezpośrednio od producenta wykonanego tylko z cukru i inwertu. Producent Cukrownia Glinojeck

Karton a'15kg x 48kg = 720kg w cenie 2400 PLN z dostawą (cena za 1kg: 3,33 pln/kg)

kontakt: [email protected]

zamówienia: 61 846 35 12 p Ania Piwonska

Autor:  górski_pszczelarz [ 04 lutego 2014, 17:54 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

patrząc na aktualną cenę cukru to strasznie drogie to ciasto.

Autor:  LELITTA [ 04 lutego 2014, 18:54 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Proszę wyprodukować taniej, zapakować i przesłać na wskazane przeze mnie miejsce. Chętnie zapłacę.

Autor:  6Cichy [ 04 lutego 2014, 19:28 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

prosze napisać jak wygląda oferta syrop inwertowany cena pjemniki wielkość zamówienia ?

Autor:  baniak [ 04 lutego 2014, 19:33 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

kg * kg daje kg^2
więc w kartonie pewnie jest 48szt. po 15 kg/szt

48 szt * 15 kg/szt = 720 kg ;)

Autor:  LELITTA [ 04 lutego 2014, 19:55 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Jednostka paletowa składa się z 48 kartonów, każdy po 15kg. Jest to wartość minimalna zamówienia.

Autor:  LELITTA [ 04 lutego 2014, 19:59 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Aktualne ceny na syrop cukru inwertowanego (cukier kat 1), HMF < 20 mg/kg: w zależności od opakowania i wielkości zamówienia od 2,16 - 2,80 pln/kg z dostawą

Autor:  6Cichy [ 04 lutego 2014, 20:03 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

a mozna dokładniej jakie pojemniki w jakiej cenie i jaka wielkosc minimalna dziękuje

Autor:  LELITTA [ 04 lutego 2014, 20:10 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Proszę o bezpośredni kontakt mailowy [email protected], załączę wówczas aktualną ofertę

Autor:  BoCiAnK [ 04 lutego 2014, 20:20 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

LELITTA pisze:
Proszę o bezpośredni kontakt mailowy [email protected], załączę wówczas aktualną ofertę

załącz tutaj z opisem

Autor:  BoCiAnK [ 04 lutego 2014, 20:24 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

LELITTA pisze:
Karton a'15kg x 48kg = 720kg w cenie 2400 PLN z dostawą (cena za 1kg: 3,33 pln/kg)

A jeżeli ktoś nie chce 720 kg
tylko 100

Autor:  dar natury [ 04 lutego 2014, 20:51 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Uważam ,z ciasto lepiej by się sprzedawało gdyby np. w kartonie było 5x opakowań po 3 kg.Kupując blok 15 kg są trudności z jego podziałem na drobniejsze części.Mając w małych opakowaniach można bez trudności dzielic na porcje i do ula.Osobiście cienko widzę popyt na ten towar w takim opakowaniu.

Autor:  Marek Podlaskie [ 04 lutego 2014, 20:54 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

dar natury pisze:
Uważam ,z ciasto lepiej by się sprzedawało gdyby np. w kartonie było 5x opakowań po 3 kg.Kupując blok 15 kg są trudności z jego podziałem na drobniejsze części.Mając w małych opakowaniach można bez trudności dzielic na porcje i do ula.Osobiście cienko widzę popyt na ten towar w takim opakowaniu.

http://www.youtube.com/watch?v=s6igE-YavWI
What problem you have :?:

Autor:  henry650 [ 04 lutego 2014, 21:10 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Marek Podlaskie, Marku ja myślę że koledzy woleli by po 10dkg gotowe w woreczkach :haha: :haha:




henry

Autor:  tomek52 [ 04 lutego 2014, 22:51 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

górski_pszczelarz,

Witam.

Wiesz, jakoś nie widzę związku pomiędzy cukrem, a "ciastem".
Używam zarówno cukru jak i "ciasta" ale u mnie mają one różne zastosowania

Pozdr.

Autor:  górski_pszczelarz [ 04 lutego 2014, 22:54 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

tomek52 pisze:
górski_pszczelarz,

Witam.

Wiesz, jakoś nie widzę związku pomiędzy cukrem, a "ciastem".
Używam zarówno cukru jak i "ciasta" ale u mnie mają one różne zastosowania

Pozdr.


Jak nie widzisz to jesteś strasznie krótkowzroczny. Tym bardziej ze ciasto wykonane jest głównie z cukru z dodatkiem inwertu który spaja cukier w "placek". Cena cukru 2,2-2,5, a inwertu podobna. Jedno i drugie trzeba wrzucić do mieszalnika zmieszać i spakować i nagle cena skacze ponad 3 złote. To jest dla mnie dziwne i niech mi ktoś nie mówi że nie da się taniej wyprodukować. Wolę kupić cukier wiadro inwertu i zrobić dla siebie po cenie prawie o 1 zł niższej.

Autor:  stolarzgrzegorz [ 04 lutego 2014, 23:03 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Dla równowagi - Apifonda u Łysonia 85 zł/15 kg czyli mamy wybór

Autor:  Tazon [ 04 lutego 2014, 23:04 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

górski_pszczelarz pisze:
tomek52 pisze:
górski_pszczelarz,

Witam.

Wiesz, jakoś nie widzę związku pomiędzy cukrem, a "ciastem".
Używam zarówno cukru jak i "ciasta" ale u mnie mają one różne zastosowania

Pozdr.


Jak nie widzisz to jesteś strasznie krótkowzroczny. Tym bardziej ze ciasto wykonane jest głównie z cukru z dodatkiem inwertu który spaja cukier w "placek". Cena cukru 2,2-2,5, a inwertu podobna. Jedno i drugie trzeba wrzucić do mieszalnika zmieszać i spakować i nagle cena skacze ponad 3 złote. To jest dla mnie dziwne i niech mi ktoś nie mówi że nie da się taniej wyprodukować.


Czyżby LELITTA, przywaliła ci się do miodu, że drogo sprzedajesz ?? więc po co siejesz defekt !

Autor:  górski_pszczelarz [ 04 lutego 2014, 23:11 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

nie sieje defektu tylko staram się realnie patrzeć na ceny tym bardziej że z produkcją mam dużo wspólnego i wiem jak to wszystko chodzi i jakie są koszty produkcji tego typu miksów. Ale jeśli wolicie przepłacać i nie zastawiać się nad ceną i jeszcze wypominać mi że staram się dowiedzieć dlaczego tak drogo to wasza sprawa. To takie typowo polskie. Róbta co chceta w takim razie.

ps. siać można zamęt

Autor:  tomek52 [ 04 lutego 2014, 23:24 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

górski_pszczelarz,

Witam.

Ani krótko, ani daleko...... itd. Chciałem tylko przekazać Tobie i czytającym mój post czytelnikom Forum ,że to są zgoła różne produkty i w związku z tym, odnoszenie ceny cukru do ceny "ciasta " nie za bardzo ma sens. Każdy z nich ma inne zastosowanie w hodowli pszczół. A swoją drogą warto poszperać np. w necie i przekonać się samemu jak powstaje "ciasto", jaki ma skład i dlaczego taki i porównać to ze składem cukru.

Nadal pozdr.

Autor:  Tazon [ 04 lutego 2014, 23:29 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

górski_pszczelarz pisze:
nie sieje defektu tylko staram się realnie patrzeć na ceny tym bardziej że z produkcją mam dużo wspólnego


Właśnie widać, słychać i czuć :D

Ciekawe w jakim czasie zrobisz 100kg ciasta ręcznie ?? bez pomocnika !! wiedząc że gotowe ciasto kosztuje 333zł a surowiec na ciasto ok 250zł.
Licząc, że dniówka w robocie 150zł a dobry fachowiec pod 250zł ! Licz się z tym, że gary też trzeba umyć. Ile przeciętny Góral zaoszczędzi :D

Jeszcze straci :haha: :haha:

Typowe rozumowanie jak się robi do 10kg ciasta :haha:

Autor:  górski_pszczelarz [ 04 lutego 2014, 23:35 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Tazon zaskoczę cię zrobię to w 10-15 minut w firmie w trakcie przerwy i jeszcze dla znajomych starczy.

Autor:  brachol [ 05 lutego 2014, 08:32 - śr ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

to ciasto jest robione z cukru pudru czy zwykłego? Czy zwykły cukier jest rozpuszczany w inwercie?

Autor:  GÓRAL [ 05 lutego 2014, 13:56 - śr ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

stolarzgrzegorz pisze:
Dla równowagi - Apifonda u Łysonia 85 zł/15 kg czyli mamy wybór

:okok:

górski_pszczelarz, zobacz z jakiego cukru i z jakiego inwertu to jest zrobione i weź pod uwagę że nie każdy ma dostęp do takich urządzeń jak Ty.
Według mnie jak ktoś używa to oferta bardzo dobra.

Pozdrawiam
Pzremek

Autor:  adriannos [ 05 lutego 2014, 16:52 - śr ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

kat I cukru jest prawie nie osiągalna na lokalnym rynku. W tym wypadku można się pokusić na tę ofertę.
Pozdrawiam

Autor:  Marko [ 05 lutego 2014, 20:17 - śr ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Czy ktoś zimował na tym inwercie z cukru, macie jakieś informacje.

Autor:  adriannos [ 05 lutego 2014, 20:22 - śr ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

informacja jest taka - jeszcze żyją. Polatały sobie i teraz siedzą w ulach.

Autor:  Marko [ 05 lutego 2014, 20:34 - śr ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Jak się ociepli i zajrzysz do gniazd daj cynk czy się krystalizuje czy jest płynny. Po dziesięciu latach stosowania inwertów mam zamiar spróbować zimować na cukrze.

Autor:  Jerzy [ 08 lutego 2014, 06:43 - sob ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

W moich już mocno pożółkłych notatkach znalazłem taki oto przepis na ciasto dla pszczół:

Sposoby wykonywania ciasta miodowo - cukrowego.
1. Sposób na zimno: ugniatamy cukier puder z miodem aż do uzyskania odpowiedniej masy plastycznej.
2. Sposób na gorąco: gotujemy syrop w stosunku 2 kg cukru na 1 litr wody przez około 20 minut do temperatury 112⁰ C następnie do tego syropu dodajemy 60 dkg miodu i gotujemy do temp 118⁰ C.
Gdy przekroczy temperaturę ciasto będzie za twarde - gdy temperatura będzie niższa - za miękkie.
Po ostudzeniu należy mieszać i ugniatać aż do plastycznej masy.
Ciasto takie może leżeć szereg miesięcy nie psując się.

Osobiście nie podaję żadnych ciast, ale jeśli ktoś chce, to też ktoś inny wymyślił taki przepis.

Autor:  wojciech_p [ 08 lutego 2014, 14:51 - sob ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

[quote="LELITTA"]

Karton a'15kg x 48kg = 720kg w cenie 2400 PLN z dostawą (cena za 1kg: 3,33 pln/kg)

kontakt: [email protected]
Proponuję pakować po 2,5-3 kg(5-6 woreczków w opakowaniu zbiorczym 15 kg.
W pasiekach mogących kupować to ciasto całymi paletami, roboczogodzina jest zbyt droga by tracić czas na przygotowywanie potrzebnych porcji z 15 kg bloku.
Wasza konkurencja ma w ofercie takie samo ciasto pakowane po 15kg jak również po 2,5 kg x5szt w opakowaniu.I sprzedaje.

Autor:  leszek1 [ 11 lutego 2014, 22:19 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Marko pisze:
Czy ktoś zimował na tym inwercie z cukru, macie jakieś informacje.

zazimowłem 80 rodzin
wszystko ok
nie skrystalizował

Autor:  robert-a [ 11 lutego 2014, 23:05 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Marko pisze:
Czy ktoś zimował na tym inwercie z cukru, macie jakieś informacje.
Ale w temacie i ofercie jest ciasto w kartonach nie inwert w wiaderkach. Dwa różne produkty i tamtego ciasta nie widziałem na jesień na rynku to musi być nowy produkt na inwercie zimowałem.

Autor:  LELITTA [ 12 lutego 2014, 22:16 - śr ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Witam Wszystkich zainteresowanych Pszczelarzy.

Zdaje sobie sprawę, ze ciasto pszczele najpraktyczniej jest aplikować w małych opakowaniach 1-2kg. Aktualnie ze względu na ograniczenia czasowe podczas uruchamiania nowej linii do mas cukrowych zastosowaliśmy opakowanie typu karton a15kg, ale jesteśmy już w trakcie przetargu na maszynę do pakowania detalicznego 1,2,3kg. Zależy mi na odpowiednim wyborze dostawcy, aby wprowadzić odpowiedni produkt. Licze na podpowiedzi z sektora pszczelarskiego, które pozwolą na minimalizacje ewentualnych błędów. Cieszę się, ze ten nowy produkt podobnie, jak syrop inwertowany znalazł tak wielu chętnych do jego zastosowania. Liczę na dalszą współprace. W dniu 28 lutego do Cukrowni Glinojeck przyjeżdża grupa pszczelarzy z okolic Aleksandrowa Łódzkiego celem pokazania cukrowni, w tym linii do produkcji inwertu i fondantu pszczelego oraz warsztatów wymiany doświadczeń nt pokarmów dla pszczół. Kolejna grupa przyjeżdża w marcu z okolic Mińska Mazowieckiego. Mam nadzieje ze taka otwarta formuła będzie sprzyjała budowaniu zaufania i stanie się początkiem 'nowej jakości'.

Autor:  Tazon [ 17 lutego 2014, 21:32 - pn ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Polecam-y

Obrazek

Autor:  BoCiAnK [ 17 lutego 2014, 21:35 - pn ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Tazon pisze:
Polecam-y

:haha: :haha: :haha: My :haha: :haha: :haha:

Autor:  Tazon [ 17 lutego 2014, 21:37 - pn ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

BoCiAnK pisze:
Tazon pisze:
Polecam-y

:haha: :haha: :haha: My :haha: :haha: :haha:


a nie widzisz Y na końcu :D :haha: :haha:

Autor:  LELITTA [ 17 lutego 2014, 23:24 - pn ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Odwróc opakowanie a zobaczysz etykietę opisująca właściwy produkt. Najważniejsze ze produkt jest odpowiedni.

Autor:  Tazon [ 17 lutego 2014, 23:47 - pn ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

LELITTA,

Wiem, że jest etykieta ale jakoś tak mi się zdjęcie zrobiło :D

Autor:  LELITTA [ 18 lutego 2014, 21:21 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Ciasto jest naprawdę dobre na wiosenne podkarmianie. Mam bardzo dobre sygnały od pszczelarzy z różnych regionów. Oryginalne opakowanie tez już wchodzi, gdyż potrzebowałem jego zatwierdzenia. Również proszę o wasze opinie, które pozwolą na wspólne doskonalenie.

Autor:  Tazon [ 18 lutego 2014, 21:28 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

LELITTA pisze:
które pozwolą na wspólne doskonalenie.


A jak by stworzyć ciasto pszczele z dodatkiem rapicid-u 1-2 %/kg?? wiem że nie przejdzie ale tak dla dyskusji :haha:

Albo domieszać coś takiego :mrgreen:
http://sklepprobio.pl/pl/pszczoly-/29-a ... -litr.html

Autor:  BoCiAnK [ 18 lutego 2014, 21:31 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

LELITTA pisze:
Również proszę o wasze opinie, które pozwolą na wspólne doskonalenie.

zakupiłem ciasto z wyżej kolegą
cóż można dodać jest ładne miękkie ( czyli świeże )
z Bardzo Miłą Panią rozmawiałem i proszę Jej Przekazać Serdeczne Pozdrowienia i podziękowania za Bardzo Miłą Obsługę

Autor:  LELITTA [ 18 lutego 2014, 22:06 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Przekaże Pozdrowienia, które również z naszej strony składamy wszystkim naszym klientom.
Ciasto wyszło takie jakie sobie wymarzyłem tylko z własnych surowców - odpowiednik ciasta miodowo pudrowego, ale ma znacznie mniejsze cząstki sacharozy, co czyni je łatwo przyswajalnymi przez pszczoły. Badania wskazują na 9 - 11 mikronów. Stałą wilgotność zapewnia inwert, a nowoczesna linia daje kremowa konsystencję oraz przeciwdziała powolnej krystalizacji.
Kolejne kroki to opakowania detaliczne oraz próby zmierzenia się ze specjalnym typem ciasta do klateczek/ulików - o wysokiej suchej substancji, ale pozwalającej na pożytek przez matki

Autor:  6Cichy [ 18 lutego 2014, 23:07 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Tazon pisze:
A jak by stworzyć ciasto pszczele z dodatkiem rapicid-u 1-2 %/kg?? wiem że nie przejdzie ale tak dla dyskusji

totalna bzdura :shock: :shock:

Autor:  Tazon [ 18 lutego 2014, 23:12 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

6Cichy pisze:
totalna bzdura :shock: :shock:


Ciasto z rapicidem ??? czy propozycja ??:D po wiadomo ze propozycja to bzdura i tak by nie przeszło !

Autor:  jino2 [ 19 lutego 2014, 19:18 - śr ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

LELITTA pisze:
Przekaże Pozdrowienia, które również z naszej strony składamy wszystkim naszym klientom.
Ciasto wyszło takie jakie sobie wymarzyłem tylko z własnych surowców - odpowiednik ciasta miodowo pudrowego, ale ma znacznie mniejsze cząstki sacharozy, co czyni je łatwo przyswajalnymi przez pszczoły. Badania wskazują na 9 - 11 mikronów. Stałą wilgotność zapewnia inwert, a nowoczesna linia daje kremowa konsystencję oraz przeciwdziała powolnej krystalizacji.
Kolejne kroki to opakowania detaliczne oraz próby zmierzenia się ze specjalnym typem ciasta do klateczek/ulików - o wysokiej suchej substancji, ale pozwalającej na pożytek przez matki

to zastowaliście nanotechnologię do pudrowania cukru?

Autor:  LELITTA [ 19 lutego 2014, 21:39 - śr ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Technika związana z cukrem nie stanowi dla nas tajemnic. Nano to 10 do -9
Na razie jesteśmy na 10 do -6 (mikron).

Autor:  stolarzgrzegorz [ 21 lutego 2014, 09:51 - pt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Zamówione ciasto dotarło bez przeszkód i już rozdysponowane wśród kolegów . Etykieta zastępcza przypomniała " stare czasy ".
Gdyby tak pominąć pośredników przy zakupach sprzętu .

Autor:  adriannos [ 25 lutego 2014, 21:05 - wt ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

Marko pisze:
Jak się ociepli i zajrzysz do gniazd daj cynk czy się krystalizuje czy jest płynny. Po dziesięciu latach stosowania inwertów mam zamiar spróbować zimować na cukrze.

Nie skrystalizował, nie "zżelował", brak białych wytrąconych cząsteczek. Rodzinki b silne, aż miło popatrzeć. Ale zaznaczam, że zima ciepła.

Pozdrawiam

Autor:  stolarzgrzegorz [ 03 marca 2014, 15:05 - pn ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

byłem w Glinojecku . Potężna firma z dużymi możliwościami .Rozmowa z p. Klonowskim bezcenna. Zapowiada się zamieszanie na rynku pokarmów dla pszczół. Nic tak dobrze nie wpływa na ceny jak konkurencja .

Autor:  Marko [ 06 marca 2014, 22:33 - czw ]
Tytuł:  Re: CIASTO PSZCZELE - DIAMANT FONDANT PSZCZELI

adriannos pisze:
Marko pisze:
Jak się ociepli i zajrzysz do gniazd daj cynk czy się krystalizuje czy jest płynny. Po dziesięciu latach stosowania inwertów mam zamiar spróbować zimować na cukrze.

Nie skrystalizował, nie "zżelował", brak białych wytrąconych cząsteczek. Rodzinki b silne, aż miło popatrzeć. Ale zaznaczam, że zima ciepła.

Pozdrawiam

Dzięki, to już czwarta pozytywna opinia jaką słyszałem o tym produkcie mimo to mam dylemat czy zakarmić część pasieki czy iść na całość.

Strona 1 z 2 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/